- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- 240 Hz-et tud az MSI legfrissebb, szuper-ultraszéles gaming monitora
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Számításokat is végző HBM memóriára szavazna a Samsung
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Üdvözlünk minden (leendő) ZUK Z2 tulajt a fórumon, szakmai kérdések előtt megkérek mindenkit, hogy a témaindító írást a kérdések előtt mindenki olvassa el! Így néhány felesleges kör megelőzhető.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Ohl
veterán
Hali. Hacsak nem valami hardveres defekt miatt akar cserélni (haver már csak nem), akkor bizony megéri. Nyugodtan használhatsz többnyelvű, kigyomlált ROMot, azon egyáltalán nem érződik, hogy kínai. Vagypedig felraksz egy custom ROMot, aminek még csak köze sincs a gyári felülethez. Lehet, hogy még nem foglalkoztál ilyennel, de nem kell félni, viszonylag egyszerű, és jó leírást is olvashatsz hozzá itt a topikban.
Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Dominó85
addikt
Műanyag hatású? Üveg hátlap, karbonszálas keret és üveg előlap. Nincsen ebben sehol sem igazán plasztik. Továbbá nem minden kínai telefon kínai-kínai. Azért egy TCL (Alcatel itthon) nagyon nem ugyanazt a szintet képviseli, mint egy (Lenovo) Zuk Z2. A Samsung mellett szól, hogy gondolom itthon vette, így a garancia könnyen érvényesíthető. Bár ha leesik, eltörik, azzal itthon se foglalkozik a gyártó. A Zuk Z2-ben nincsen B20-as (800Mhz 4G Lte), ugyanakkor fényévekkel jobb az ujjlenyomatolvasója. Ami ugyebár az egyetlen alsó gombja is a telefonnak, így ezt sokaknak szokni kell. Hardveresen pedig úgy fogalmaznék, hogy az A5 egy elavult középkategóriás, míg a Z2 egy kifutófélben lévő csúcskategóriás. 5"-os mind a kettő, ZUK-ban FullHD, míg A5-ben HD panel van. Aksi A5-ben Amoled mellett 2900mAH, míg itt IPS mellett 3500mAh. Kijelzőidő A5-nél 3-5 óra, Tibcsi romjával 4,5-7 óra. Szerintem nincsen kérdés melyik telefon a jobb és (remélhetőleg) időtállóbb.
Más: Budapesten van esetleg valakinek nem matt fóliája Z2-re? Nekem van még pár fólia a dobozban, de sejtésem szerint ezek is mattok. Sokan megszólták bent a telót, hogy fakó. Nos az meg ugye a mattfólia miatt van. Illetve van egy elfekvő armor tokom. Természetesen mivel ez itt nem a hardverapró, így privátban kérnék válaszokat vagy érdeklődést.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Bocsi, számomra a Samsung már követhetetlen.
A Z2 a nyers erő ellenére jobb kijelzőidőt produkál. Hiába az elvileg éhesebb IPS panel, az aksi pont annyival nagyobb, hogy ezen javítson. A hardver pedig újabb konstrukció. Kisebb csíkszélességen készül, így a hőtermelése is kisebb (elméletben, teljesítményarányosan persze).* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Nem baromság összehasonlítani, mert majd dupla annyiért kapható most jelenleg az A5 (2016), mint a Zuk Z2. Éppen ezért a hatalmas árdifferencia indokolja az összehasonlítás alapját.
Ha budapesti vagy, akkor ingyen bérmentve felteszem neked Tibcsi 6.0-ás magyar romját. Faxa lesz a kameraképek minősége, stabil és gyors rendszert kapsz. Nincsenek benne szinkronizációs hibák és az üzemideje talán a legjobb a sok elérhető rom közül.
Kampó
Mintha az egyik barátomat hallgatnám: Én csak használni akarom, nem mókolgatni. Kapaszkodj meg, OnePlus 3 tulaj és mégis nyitotta a bootloadert, mert kellett neki a TWRP és a rootolás is. Ergo, már piszkálnia kellett. Pedig a OnePlus márka híresen stabil Google közeli rendszerével. Mondjuk nálam már az is a telefon piszkálásának minősül, ha a gyári galériát QuickPic-re cserélem. Vagy a Tárcsázó és SMS se tetszik a legtöbb embernek, ami gyári (általánosságokban). És ha felrakod egy harmadik fél által kreált apkot, máris az alap rendszerstabilitást veszélyezteted. Ergo, minden telefont mókolgatni kell kicsit. A Zuk Z2, mivel kínai belpiacos (értsd nem EU/USA a piaca), így érthető, hogy a gyári és webshopos romokban van kínai alkalmazás előtelepítve. A Zuk-on egyébként ezek simán törölhetőek az alkalmazások közül. Továbbá hamarosan EU-ba is hozza a Zuk Z2-t a Lenovo, azoknak a telefonoknak nem ZUK felirat, hanem értelem szerint Lenovo fog díszelegni a hátlapon.Mrfrakk
A legszebb az volt, mikor a Vernee csúcsmodelljét kézbe vettem a Zuk Z2 mellett a Veletech-en és elfogott az ultragagyi érzés a Vernee esetében az EU Stock standjánál.[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Az összehasonlító tesztben természetesen a hivatalos beszerzési helyek és árak vannak feltüntetve. Ahhoz mérten 1,5-2x annyi az ára az A5-nek. Nem néz téged itt senki sem kreténnek/debilnek vagy minek. Csak próbálunk segíteni a döntésben, ami részünkről elég egyértelmű. Jó és szép telefon az A5, de a Zuk Z2 egy-két apróbb dolgot leszámítva mindenben jobb. Természetesen a kényelem, kinézet, funkcionális használat és ilyen témákban neked kell majd mérlegelni. Ha szerinted plasztik hatása van, nos akkor részedről ez az érzés. Én mikor megvettem a hűha érzés fogott el. Emberek vagyunk, különbözünk és ez jó. A Zuk Z2-vel foglalkozni kell, ez van. Amennyiben ez kizáró ok, ez van szintén. Téglázni pedig nagyon nehéz a telefont, mert szerencsére van hozzá deepflash kábel, az EDL mód több módon elérhető. És ha már a TWRP fent van, akkor indul csak a buli igazán.
* Péter - 06302461862 *
-
Tomi_Ohl
veterán
Nem egészen. Nem kell hetente ROMot cserélni. Egyszer kell feltenni egy normálisat, és az ugyanúgy működni fog mint a Samun.
A haverodnál is kérdés, milyen rommal használja. Pl ha magyarul tud, már tuti nem gyári.
Egyébként ahogy írták, a gyáriból is egyszerűen törölhető a legtöbb kínai alkalmazás, szóval nem olyan rossz a helyzet.Xiaomi Mi 9T Pro, valamint Mi 5S és Mi 3W a parkolópályára rakva.
-
Dominó85
addikt
Az Alcatel Idol és a ZTE igen messze vannak ettől a Lenovo által relatíve olcsónak, de fejlett prémium almárkának szánt ZUK-tól. Talán jobb, ha a Samsung mellett maradsz. Mert ledegradálni egy Alcatel szintjére a Z2-t, hát nem vet jó fényt reád itt. És a ZTE esetében nyilván nem az 5-600 dolláros Axon és Nubia szériára gondoltál. Ha igen, azok lehet jobbak, sőt valószínűleg, de az áruk is combosabb vagy 2-2,5x.
* Péter - 06302461862 *
-
Csapoati
nagyúr
A Samsung sem hibátlan... Egyébként nekem az jött le ebből a röpke 20 hozzászólásból, hogy neked nem tetszik a telefon, meg igazából nem is tudnád kihasználni a Samsunghoz képesit előnyeit (főleg a hardvert), a hátrány meg rosszul is érintene (fényképező, ROM-csere). Akkor tulajdonképp min is gondolkozol? Ez a telefon nem neked való.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
laci laci
addikt
Minimum két xiaomis van itt,az egyik még topikgazda is. Mégis találtunk alternatívát a két termék között(saját véleményem,de én többel is).Vagyis nézőpont kérdése milyen luxus eme termék. Nekem tetszik,jó, erős és szép.
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
Csapoati
nagyúr
Pl. játszani. A Real Racing 3 megközelítőleg sem futott olyan szépen eddig egyetlen telefonomon sem, mint ezen. Aztán az Redmi Note 3-amon pl. el sem indult az F1 2016. De a weboldalak betöltése is jóval gyorsabb ezen, pedig a RN3 sem volt épp lassú. A memóriakezelése is jobb talán, vagy csak a +1 GB RAM-nak köszönhetően szinte soha semmit nem zár be magától a készülék.
De most nem igazán értem mi a bajod. Ahogy a tulajok többségének tetszik? Hát nehogy már ne írjam le, ha egyszer tényleg tetszik. Nekem a fém hátlapos RN3 után ez sokkal minőségibbnek hat, az üvegszálas keret pedig vagány. Nem állítom, hogy ez a prémium, de jó érzés kézbe venni és használni is. Főleg ennyiért nagyon jó vétel volt (52 ezer újonnan).
Továbbra is azt mondom, hogy ez a telefon nem neked való. Az A5 2016-nak nagyon szép az AMOLED kijelzője meg marha jó képeket is csinál.[ Szerkesztve ]
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
Dominó85
addikt
Például a kameránál is igen fontos, milyen erős a hardver. Képalkotás videónál és fényképnél is fontos. Új technológiákat nyit illetve tud. Gyorsabb számításokra képes. Valamint minél kisebb csíkszélességen készül, annál energiatakarékosabb is. Hőtermelése is jóval jobb. Tehát erősebb és mégis kevesebbet zabál. Az üvegszálas, magnézium ötvözet váz pedig nincsen giccsesen fényesre csiszolva. Az üveghátlap (bár én jobb szeretem a műanyag vagy fém hátlapot) nagyon jól néz ki. Kamerában nem értek egyet Csapoati véleményével, mert elnézve a Mobilaréna A5 2016 tesztképeit bizony a Zuk ebben is veri.
Egy szó, mint száz jobb a te lelkednek egy igazi márka, mint a Samsung. Amúgy Lenovo okostelefonok kb azóta vannak amióta ZTE okostelefonok. És a Lenovo-ról azért vannak ennyire rossz véleménnyel az emberek Kínán kívül, mert veszik a szolgáltatóknál olcsón beszerezhető "A" szériát, ami konkrétan a legalja kategória Lenovo-nál. Míg a hardveresen is jó "P" szériát pofátlanul drágán adják idehaza. A Zuk pedig talán ha 1,5-2 éve kreált almárka, mint a Huawei-nél a Honor széria. És azt kell mondjam, hogy a Zuk a Z1, Z2 Plus, Z2 Pro és Edge modellekkel rövidebb idő alatt letette a névjegyét Kínán kívül is, mint anno a Honor.
A kínai készülékekkel szembeni, nagyrészt önmagunknak bedumált téveszmékkel meg sajnos én nem tudok mit kezdeni. Erre csak annyit mondok, van élet a nagy márkákon kívül is, csak sokan rettentően szűk látókörrel és betokozottsággal élik életüket. Ezen dettó nem tudok és nem is akarok segíteni.
Nem tudom miért fél ennyi ember a romolástól? A leganalfabétább embernek a legnagyobb sikerélmény és biztatás az önfejlesztésre egy sikeres romcsere. Figyelmesen el kell olvasni a szakik cikkjét, kicsit művelődni hozzá és sikerre éhesnek lenni.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
Miért nem lep meg, hogy pont te írod meg ezt az "elkerülhető" HSZ-t? Talán túl sok (és most már te is látod talán) alaptalan ellenérzésed volt.
A Zuk Z2 tulajai, akik el akarják adni, szépen fent fogják tartani az árát a hardvere és minden más miatt. Ugyanis a teló feketében már alig kapható, fehér is kifogyóban (mint korábban írtam kifutó termék a Z2). Ergo az árát majd a jelenlegi felhasználók fogják megszabni/alakítani. Nem fog ez egy hamar nagyon olcsó lenni, hidd el.
Más: laci laci a Lenovo VibeShot-od is életre keltettem.
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
És sajnos már nem is igen lesz ilyen telefon. Pedig mekkora potenciál maradhatot volna ebben a szériában. Lett volna egy Mix/Edge széria és a sima kompakt (5-5,2"). Zabálták volna ha normális áron maradnak és a minőség is tartotta volna a színvonalat. A ZUI-t ugyan sokan nem szeretik, de még többen igen. Egyszerű, amolyan faék jellegű. De a beállításokba belemélyedve kiderül, sokan csak a ZUI felszínét kapirgálták.
* Péter - 06302461862 *
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell G15 5510 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- Csere-Beszámítás! Gamer PC. R5 2600/ RX6600 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung A20e 32GB Fekete / Számlával / Jótállással / Új kijelzővel!
- 5560 15.6" 4K IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest