Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    @Istuu15

    Köszi! Hát még én! :DD

    @aerol

    Hát, volt egy elég rossz hetem előtte, szóval igen, a megkönnyebbülés ide illő kifejezés. :)

    Az emberem sztem szeretne nyilvánosságot, mert hirdeti magát, és pénzt keres ezzel. Viszont ez a fórum nem erre van.
    Többen is foglalkoznak hard brickes Xiaomi telefonok távélesztésével, 3-4 erre szakosodott vállalkozás tutira létezik. Guglival nem nehéz rájuk bukkanni.
    A történet lényege, hogy aki valamiért nem tudja, vagy nem akarja a hard brickes telefonját szervizbe vinni, vagy esetleg viszi, de elhajtják onnan, annak van még - működő, kipróbált - lehetősége a javításra.
    Ha van rá igény, szívesen írok az összefoglalóba erről valamit, ami elég PC, de mégis nyújt hasznos infót.

    Nem tudom, mi volt a baj az aszali PC-vel, flasheltem már vele ezt a telefont, csatlakozik a telóhoz, de valamiért az EDL módot nem akarta. Pedig települt a driver is rendben. Azóta nézegettem még, és kiderült, hogy a fastboot sem működik tökéletesen. Flashelni pl. tudok, de a device és a getvar anti utasítás marhaságokat ad vissza. Valszeg van rá telepítve valami, ami megakasztja a com portot bizonyos helyzetekben, vagy hardveresen nem szeretik egymást a telóval.

    @enginev3.0

    4 magos Intel I5, Asus alaplapon. USB 2.0 és 3.0 porton egyaránt ugyanezt a hibát hozza.
    A laptop, amin sikerült, egy szintén Intel procis régebbi Dell Latitude modell.

    @Moz

    Igen, szét kellett, bár utólag nem vagyok benne teljesen biztos, hogy tényleg szükséges volt-e?

    A leírás szerint, rövidre kell zárni a test point kontaktokat lehúzott akkucsatlakozó mellett az alaplapon, miközben az ember bedugja az USB kábelt. Ehhez bontani kell, nincs mese.
    Ekkor a Wakablak eszközkezelője észleli a valamelyik COM porton a Qualcomm drivert, és megjelenik az eszköz a MiFlash-ben is, kiválaszthatóként, és lehet rá flashelni ( bárkinek, csak EDL jogosultság nélkül pár másodperc múlva hibával leáll a folyamat ).
    És valóban, ez így van, ha nincs rövidre zárva a test point csatlakoztatáskor, akkor nem észleli az eszközkezelő, és a MiFlash sem.

    Nade!
    Ha nem húzom le az akkukábelt, akkor a test point rövidre zárása nélkül is ugyanúgy felismeri mind a Wakablak, mind a MiFlash amikor csatlakoztatom. Mi több, a flashelést is ugyanúgy el tudom indítani ( persze félúton megáll, mert nincs EDL jogosultságom )!
    Amit nem tudok, hogy ebben az esetben, ha lenne EDL jogom, végigmenne-e a flashelés, és utána felállna-e a telefon? Mert ha igen, akkor nem kell megbontani a telefont, egyáltalán.

    Így viszont, hogy nem én csináltam, érthető módon nem kísérleteztem vele. Meg már amúgy is szét volt borítva a gép. :)
    Lehet, hogy régebben kellett a test point ( korábbi Xiaomi modelleknél is ez az eljárás ), az újabb példányoknál már nem. Az enyém egy 6/256-os modell, az kicsit később jött ki. Az is lehet, hogy Xiaomi fű alatt változtatott valamit a biztonsági módba való léptetésen, és nem publikálta, pont azért, hogy ne kelljen szétszedni a telefont az élesztéshez.

    Nem tudom, ki kéne próbálni. Jó eséllyel néhány héten-hónapon belül valaki kitapasztalja majd.
    Hopefully not me. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák