Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
Az odáig rendben van hogy bevásárolok 1-2 db tartalékot az FX8350-ből és a hozzájuk való alaplapokra rosszabb napokra és várom a szebb FX-ben gazdag jövőt, kihúzom velük valameddig, de nagyon nem kellene hogy (csak) ez legyen az AMD jövő. Ha viszont tényleg ez lesz a távoli stratégia is akkor elég szomorú leszek. Nekem sem játéra kellene elsősorban az erős 8 CPU mag, de komolyan elkezdek rajta gondolkodni hogy 14 év után majd amikor aktuális lesz ismét Intel CPUs gépem legyen...
Tomcat
-
Lacielvtárs
nagyúr
ez így igaz, én is így vagyok a géppel....
munkára kell és igen is számítanak ott a magok, az órajel, no meg a GPU+CPU teljesítmény...
az odáig oké, hogy az átlag ember - és nem kívánok senkit sem leminősíteni, sem megsérteni - elegendő akkor teljesítmény, ami jelenleg elérhető ezekben az új procikban és integrál GPU-kban, de én magam nem igazán díjazom ezt a nyom vonalat...
bár lehet a végére nem fog más maradni, mert ha a polcokról elfogynak a jelenlegi "erőgépek CPU-i" akkor majd lesz más megoldás, azt kell venni, nincs mese[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
atti_2010
nagyúr
Viszont abban meg az AMD -t kell megérteni hogy egy sokkal kisebb cég mint az Intel és nem engedheti meg magának hogy olyasmire dobja ki a pénzt amiből soha sem lesz nyeresége. Amúgy senki se gondolja hogy ha az játékos piac tovább csökken és a gyártás egyre drágul akkor az Intel nem fogja magát egy ponton és megemeli a kalapját a játékos közösség előtt majd simán kivonul, elég nyeresége van a kisebb APU/ szerver és egyéb területen hogy megtehesse.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Igen de a több CPU mag csak 14nm lesz lehetséges ami a Samsungnál és a Glofonál is csak jövőre lehet elérhető tehát 2016 lehet számítani nagyobb fejlődésre CPU magok terén.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért, hogy a konzolról átportolják az új generációs GPGPU-s algoritmusokat, amelyeket ma nem lehet, mert nincs mély integráció. Az AMD és az Intel nem azt akarja mondani neked, hogy vegyél konzolt, hanem kiadnak olyan vagy ahhoz hasonló hardvereket, amik vannak a konzolokban. Kaveri, Carizzo, Broadwell, stb. Ezzel azt fogják majd mondani, hogy nézd az IGP mély integrálásával és a dedikált hangprocesszorral már a PC is tudja xy funkciót. Miért is vennél konzolt? Ettől még az Intel a professzionális területre kínál majd sima processzorokat, amelyeket meg lehet venni játékra, csak nem kapod meg a teljes hangélményt, vagy az összes extra szimulációt.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
atti_2010
nagyúr
Nem megy mert szerverről hozza át (és ott is 4 Steamroller+IGP van) az AMD és az Intel is, külön asztaliba már rég nem érdemes gyártani.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha nem fontosak, akkor vegyél egy sokmagos CPU-t, és majd nem aktiválódnak az IGP-t és dedikált hanghardvert igénylő funkciót. A programok biztosan úgy lesznek felkészítve, hogy ha nem észlelik a hardvert, akkor nem is engedik bekapcsolni a nem kompatibilis funkciókat.
(#32) a_n_d_r_e_w: Őket elsődlegesen a játékos igények érdeklik az FX sorozatnál. Arra koncentrálnak és minden mást háttérbe szorítanak. Ergo a te igényeidet speciel nem szolgálják majd ki.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
dfdfdf
őstag
De lehet mégis ök járnak jól, mert kifejleszteni egy olyan terméket aminek kicsi a vásárlóközönsége és nagyon nagy a konkurenciája veszélyes dolog szerintem.
atti_2010 : Ha AM3+ ba menne dejó lenne
a_n_d_r_e_w : hát jó lenne ha csak úgy menne hogy összeillesztem és kész van...
Abu szerinted papírom megtervezett APU legyártásához mekkora tőke kellhet?
[ Szerkesztve ]
-
Vegyél Intelt, ha CPU-erő kell. Egyelőre most még nem sok minden használja ki az integrált GPU-t, AMD-nél úgymond még a Kaveri is csak prototípus, amíg nincs hozzá szoftver, s tapasztalat (konzolok). A később érkező Carrizo is inkább az integrációt fogja segíteni, sokkal gyorsabb CPU magokra nem érdemes számítani.
Az Intel csak addig fogja tolni az erős CPU-t, amíg megy. De már most problémák vannak, a Haswell nem sok pluszt hozott, idén is csak refresh jött, s alapvetően a mobil piacra koncentrálnak. Háttérben meg megy náluk a MIC, ami nagy vonalakban az Intel GCN architektúrája, csak x86 alapokon, de ez még eléggé kiforratlan, így a franc tudja, hogy mikor lesz ez a CPU mellett / helyett, vagy éppen a kukában az Itanium mellett.
Make Asia Great Again!
-
atti_2010
nagyúr
Hogy tudna, ez nem úgy megy hogy pakolgassuk a magokat egymás mellé mint a legót, asztalira nem fejleszt külön ahogyan már írtam.
-
atti_2010
nagyúr
De ahhoz külön tervezni kellene mert nincs szerveren megfelelője, ha lenne Steamroller 10 magos szerveren akkor lehoznák de nincs még 8 magos sem.
-
ABee
tag
Persze. A "mag pakolgatásnál" mintha nagyonalúan figyelmen kívül hagytad volna hogy:
1. ugyanakkora területre jóval gyengébb magok férnek,
2. Ugyanolyan erős magoktól akkora lesz a die mint egy házPersze tudom, csökkentsenek csíkszélességet. Kár hogy 20nm alatt gondjai vannak még az intelnek is.
Nem olyan egyszerű ez ahogy elképzeled.Amúgy meg mehet itt a fújogás hogy már APUra aggatják az fx nevet, de hagy egyszer azt csinálnak akkor az lesz az FX. Azért kíváncsi vagyok mit szólnának a fikázók ha a konzolportok tényleg annyival jobban futnak majd az apukon és jobban megéri majd játékra mint mondjuk egy i5
[ Szerkesztve ]
-
ukornel
aktív tag
"Attol, hogy ezerszer el lett mondva, attol meg semmivel sem jobb. Sok mag kell jatekhoz, tomoriteshez, vagashoz, kepfeldolgozashoz, forditashoz, mindenhez. Nekem nem kell a kaveribe integralt gyenge GPU, nekem egy korrekt CPU kell"
A képfeldolgozás, vágás szerintem jól párhuzamosítható feladat, amihez ott van a sok mag az IGP-ben egy talicskával is, ha kell. Az új API-kkal a játékot sem veti annyira vissza a gyengébb CPU. A konzolok az IGP-t nem a grafikára felhasználó játékoknak tapossák majd az ösvényt. Az IGP GPU-nak tényleg gyengus, de "kvázi-CPU"-nak nagyon is combos! Ehhez persze megfelelő programok, HSA kell. Mégis, ez nagyobb eséllyel készül el, mint egy Intel-verő 8magos proci.
Ezt szerintem a PC-piac csökkenése, a növekvő gyártási költségek és a nyomasztó Intel-dominancia miatt nem kell magyarázni.Gondolj bele, hogy most milyen lapkákat gyárt/fejlesztett az AMD. A konzolokba való APU-k gyakorlatilag monopolhelyzetben vannak, az fix bevétel - kipipálva. Azon kívül van a Kabini meg a Kaveri lapka, amelyek szelektálásával rengetegféle terméket állít elő az AMD, tehát ezeket is aránylag nagy volumenben gyárthatja, és csak erre a kettőre kell koncentrálnia.
Emellé fejleszteni egy Piledriver utódot azt jelentené, hogy egy extra nagy felületű, drágább és nagyobb selejtarányú, de cserébe legalább jóval kisebb mennyiségben eladható termék vinné el a fejlesztési költséget, gyártási kapacitást. Ez kockázatosabb és kis megtérüléssel kecsegtető út.
Ez az "előző háború", amit már elvesztett az AMD - most már nem arra, hanem a következő háború megnyerésére kell felkészülni.Értem én a nagy nosztalgiát a legendás "régi" FX-ek után. De nem az a fontos, hogy az AMD a nosztalgiázók rétegigényét próbálja kielégíteni, hanem hogy megpróbáljon újra olyan termékeket kiadni, amikre egy évtized múlva újra nosztalgiával gondolhatunk.
Szerintem nézd azt, hogy a GPU-knál is a "sweet spot" stratégia volt a nyerő a kisebb cégnek: a kisebb lapkákra koncentráltak, míg mára eljutottak lassan oda is, hogy a nagy zöld lapkáknak is konkurenciát állítanak a Hawaii képében. Hátha sikerül egy ilyen utat bejárni az APUkkal is. -
pakriksz
őstag
játékra mióta kéne sok mag? Max mantle alatt, vagy majd dx12-nél. Jelenleg 1 mag dolgozza ki a belét, a többi jó esetben valami részfeladatot csinál, de gyakran inkább semmit nem csinál, jó kis durván asszimmetrikus magterhelés. Ezért van az hogy játékoknál semmire sem jó, egy 8 magos amd, rendernél (meg ahol sok szál van szimmetrikusan terhelve), ott meg annyit tud mint egy i7.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
ukornel
aktív tag
"Nem kell nekem intel vero CPU, csak egy olyan megoldas, ami kb minden igenyem lefedi."
Ha nem Intel-verő, vagy Intel-ekvivalens, akkor még kevesebben vennék, mint azt a termék pozicionálása engedné, pedig már az se sok.
"Konzolos pelda meg azert nem jo, mert azok celgepek. Jatekra nagyon jok, de mashova keves az a CPU, hiaba 8 mag."
A konzolokkal pont nem a CPU-magok, hanem az IGP szempontjából példálóztam...
"FX-eket nem sokan vettek eddig, de pont olyan emberek mint en."
Szerintem ezzel pont rá is világítottál a lényegre. Az AMD nem fejleszt egy olyan lapkát, amit kevesen vesznek. Pont amikor talán végre sikerül lassan kikecmeregnie a veszteségességből.
-
aswmaster
tag
vmilyen szinten "együtt érzek" veled, nekem is most 8320-am van (4,2GHz-en) és végül is nincs tovább...
következő félévben jön a gépcsere (főleg meló miatt), 4790K lesz. ennyi.azt nem értem, hogy egyáltalán nem kéne fejleszteniük. bár nem vagyok szaki, de ott van nekik az opteron (vagy akárhogy is hívják a szerver procijukat), "butítsanak le" belőle picit aztán adják el AM3+-ba FX-ként. én tuti megvenném...
"A tudományban a kísérletek és az elemzésük időhöz kötöttek, mégis úgy képzeljük, hogy időtlen természeti törvények bizonyítékát tárjuk fel. A törvények nem időtlenek, ezek is a jelen tulajdonságai, és idővel változhatnak." - Lee Smolin
-
dfdfdf
őstag
Hát azért nem olyan egyszerű ez ahogy elképzeled sajnos. sajnos nem csak vagdosásról van itt szó rengeteg dolgot át kell tervezni vagy újratervezni az alapról hogy 6 magos legyen a cucc akkor ha más "VGA" kell bele azt is ki kell találni itt nem működik a tiltogatós módszer. Persze egy ezeknek a befektetéseknek meg is kellene térülnie de kérdéses az eladott darabszám sajnos. Szóval ott járunk megint hogy megéri ez? Egy OEM max órajelekkel feszültségekkel TDP limitekkel játszik. Persze lehet terveztetni saját APUt is de oda rengeteg pénz kell és évekre való megrendelés hogy megérje.
-
dezz
nagyúr
Nyilván megcsinálták volna, ha megérte volna a dolog. Azt is nagyon meggoldolják (még az Intel is), hogy kihozzanak-e egy új steppinget egy adott lapkából. Maga az is nagyon költséges, amíg egy chiptervből valós chip készül a gyártónál. Olyan van, hogy letiltanak részeket, de magukból a lapkákból kevés van. A Kaveriből is egy lapka van, Kabiniből is, stb.
-
oraihunter
aktív tag
"akkor gyakorlatilag az AMD feladja a gamer piacot"
Szerintem már rég feladták. ezért fejlesztenek más irányokba.oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
ukornel
aktív tag
"nem kell fejleszteni semmi újat, foglalat is lehet FM, egyszerűen a meglévő alkatrészekből összeállítani valamit, ahol más a CPU-GPU arány, a CPU javára. Ezzel az aránnyal eddig is tudott játszani az AMD, semmi sátáni nincs benne."
Az aránnyal való játszogatás a valóságban a meglevő lapkákban mindig csak lefelé működik, tehát bizonyos részek letiltásával. "Fölfelé" ez nem megy, ugyebár. Ahhoz nagyobb lapka kell, több részegységgel (pl több CPU mag).
A nagyobb lapka tervezése pedig még úgy is igen jelentős költséggel jár, hogy "meglévő alkatrészekből állítanák össze". Ha nincs sem architektúra-, sem gyártástechnológia váltás, és a meglevő egységek (processzormag, memóriavezérlő, cache, belső buszok, fixfunkciós egységek stb) halmazából legózzák össze, akkor a processzorfejlesztés első, talán kevésbé forrásigényes részét megspórolják. Bár rövidebb az idő és kisebb a kockázat, de a működés, koherencia, illetve a gyártás optimalizálását akkor is el kell végezni, és az új tape-out és maszk elérése még így is óriási pénzt emészt föl. Egészen biztosan nagy veszteséget okozna összességében a piacra dobása, hiszen, mint te magad is mondtad, alacsony rájuk a kereslet.
Egy ilyen lépést csak akkor húzna meg az AMD, ha ezekben lenne a reménye - de nem ezekben, hanem a heterogén programozásban van.A custom chip gyártása meg fából vaskarika. Custom chipeket harmadik félnek gyárt a cég - itt ki lenne a megrendelő?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest