- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolko
őstag
Végre első hozzászóló én vagyok
-
nagyúr
Jó teszt, végre ilyen is van, nem csak asztali.
Két év múlva, mikorra kinövöm a mostani xeonokat, már kellemes áron lesznek ezek is...Aki él és nem boldog, az téved!
-
BobChemistry
őstag
szegény opteront jól elpáholták
és ráadásul még egy vagyonba is kerül
bár ez persze relatív...
kegyetlen jól néznek ezek a szerverházak
kár hogy nem megy bele ATX alaplapBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
csibra
tag
Szerintem nem illik a core alapú intel procit az opteron 200-as sorozatához hasonítani. Persze csak olyan proci volt, de az amd opteron sorozatának is van új, a core-hoz hasonlítható procija (2000-es sorozat), bár az még mindig inkább csak ráncfelvarrás, és nem új architektúka, mint a core.
-
daveed
tag
Fless legkozelebb tobb server-like tesztet csinalj sztem, meg leirhatnad miert is nagy a FB-DIMM latency-je.
[Szerkesztve] -
gliskard
senior tag
...a MacPro tesztekböl már sejteni lehetett, hogy jól sikerült az új Xenon.
Kiváncsi leszek mit fog szolni ehhez a SUN, hiszen ök b*szogatták a DELL, hogy milyen lúzer mert nem gyárt Opteronos blade servereket. A cikkben leirtak szerint a blade server szekció is átrendezödik egy cseppet és a sun bajban lehet, hiszen komoly bevételei voltak az amd partnerségnek köszönhetöen. Persze kérdés, hogy ha már meglesz a HT3.0 támogatás az amd-nél az mennyit segit a több proceszoros rendszereken, illetve a külsö memória vezérlö mennyire hátráltatja a xenon-t a 4 és több proceszoros rendszerekben? -
guestavfl
csendes tag
Ha helyesen vonom le a lövetkeztetést az Everest tesztekből akkor kiderül, hogy igazából az új Core2 architekturában az FPU ami jelentősen erősebb egy K8 as proceszorénál. Vagyis ha én sakkprogrammal való elemzésre használom a gépemet akkor nem is jobb a C2 mint egy X2 (ami majdnem egy Opteron) lásd Everest Queen eredmény (10x10 es sakktábla teszt)? Kiváncsi lennék egy sakkprogramm alapvetően egyész számos számítási teljesítményt igényel, ugyanugy mint a Everest Queen benchmark? Az egész számokkal foglalkozó végrehajtási egységek teljesítményébe nem számít, hogy a C2 elvileg egy órajel alatt 4 microutasítást hajt végre a K8 3-ával szemben, vagy ezzel együtt is kisebb ennek az egységnek a teljesítménye a C2-ben?
-
félisten
Ize, valami rendes szervertesztet nem lehetett volna futtatni?
while (!sleep) sheep++;
-
adm
őstag
udv
jo hogy megis csak befert a teszt a ph-ra. a cikk is jo lett. viszont...
alaplapok es procik tesztelesenel es foleg ezen a szinten / felso (kozep) - munkaallomas / mar valami komolyabb feladatot is lehetne talalni az alanyoknak.
pl tobb kulonbozo program ( esetleg mas eroforrasokat hasznalo ) egyuttes hasznalatara gondolok. render + filmes utomunka + kodolas vagy akar cad + render + 2ds utomunka, de szerintem szoba johetne tvtunerrel rogzitetes is.
adm16core - 32thread - 64gb
-
Fiery
veterán
Nemtom honnan szedte a cikk iroja, hogy a WinRAR csak 2 szalat hasznal a tomoritesnel. Nalam a WinRAR 3.60 Beta4 egy 4 magos rendszerben mind a 4 magot dolgoztatta szepen, es igy a rendszer osszeterhelese 75-80% kornyeken mozgott.
-
Fiery
veterán
Megneztem a 7-Zip 4.42-t is, es ez valoban eleg gagyin mukodik, erdemben csak 2 magot dolgoztat meg. Mindazonaltal a 4 magnak igy is van ertelme, hiszen az egyeb teendok (pl. lemezmuveletek) a kihasznalatlan magokon folynak, es igy a 4 magos konfigom osszesitett terhelese 37-38% korul mozog 7-Zip tomorites kozben. A konfig egyebkent egy dual Woodcrest 2.33 GHz FB-DIMM-mel.
-
BobChemistry
őstag
egy komplexebb programot (szerves molekulák izomerjeinek keresése, energiák meghatátozása, stb.) és is hiányolok a tesztből
esetleg ténylegesen valami szerveralkalmazás
egy ilyen gépet - illetve gépeket - nem hiszem hogy everest és Zip alkalmazásokkal használnak
de ennek ellenére szép munkaBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
macilaci78
nagyúr
Jó cikk, a lehetőségekhez képest. Akkor si almát hasonlítunk körtével, maradéktalanul nem összemérhető a két rendszer, de szerencsére ezt a piac is tudja. Majd a kedves vevő eldönti, hogy mire akarja használni és például ez a tezst is hozzávetőlegesen megmondja, hogy melyik megoldás az optimális rá...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fLeSs
nagyúr
épp most készítek egy olyan prociteszt-rendszert, amivel szervereket is lehet tesztelni (jön a kencfíld), ezek a cuccok alig pár napot voltak nálunk, nem tudtunk hirtelenjében mindenféle szervernek való alkalmazást összeszedni.
a winraros kérdéshez: tömörítés közben néztem a terhelést."I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."
-
Alapos teszt, megminden. De semmit sem tudok meg belőle, hogy szerver feladatokra (SQL, web, terminálszerver, akármi) melyik mennyire jó. Ennyi erővel az Earth Simulatort is a WinRAR alapján kellene megítélni.
A tej élet, erő, egészség.
-
Spancer RE
aktív tag
Asszem megvan mit kérek a Jézuskától karácsonyra
-
KrAt
veterán
Áááá egy ilyen kell nekem
Amúgy jó kis teszt, és komoly erő -
moma
őstag
Durva cikk. Nem is cikk, inkább már egy tanulmány
we all deserve a bit of luck.
-
wierra
senior tag
Így van, így van! Szinte mindegyik (kivételek talán a 3D-s alkalmazások) ''tesztszoftver'' kliensoldali applikációk...Hogy ítélhetünk ebből objektíven?
Ennyi erővel f*ngathatnánk a noteszeket is Win2k3 serverrel, vagy Linux alapú szerveralkalmazásokkal, sok értelme nem lenne....(apropó Linux alapú alkalmazás emlékeim szerint nem is szerepelt a tesztsw.-ek között...)"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
strike-force
őstag
bakker és a bf2142, oblivion, f.e.a.r. benchmarkokkal mi a tököm lesz? )
viccet félretéve, reszkepta!R7-5800X3D / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
Hun'reeth
őstag
Kicsit ''kilógnak'' az alkalmazások amin teszteltétek de megbocsájtunk majd érdemes lesz megnézni igazi szerveralkalmazásokkal de vélhetőleg a konklúzió nem fog érdemben változni.
Köszönjük a nem mindennapi tesztet!''Öregember nem gyorsvonat!''
-
REDeath
őstag
Core architektúrától ez várható is volt. (De valójában a külömség sokkalta kisebb, a már említett ok miatt hogy mind kliensoldali progikal lett tesztelve. nem azt mondom hogy Opteron gyorsabb, mert ez így nem igaz, de nagyon kicsi a külömség)
így órajelekhöz viszonyított teljesítményük nem éppen kimagaslóKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
dokar
addikt
szerintem minél több utas egy szerver, annál többet farag le az opti a woodcrest előnyéből
én is egyetértek az előttem szólókkal abban, hogy igazi szerver tesztel lenne az igazi kimérni az erősségüketextra - SEXRay
-
orbano
félisten
gratula, épp szerverépítés előtt vagyok, most dilemmázhatok hogy xeon 51xx vagy opti mondjuk a xeonnak még annyi előnye lehet, hogy jó eséllyel jön majd egy 4 magos változat, így egy ilyen alaplappal még lazán összehozható a 8 mag, ami elég kellemes
A vér nem válik VAZZE!™
-
dokar
addikt
egyébként engem is érdekelne, hogy melyiket fogja meg jobban egy adatbázis+web+játék szerver (természetesen üzleti adatbázis, gigástáblákkal)
szintén jó ötletnek tartom
sőt arra is kíváncsi lennék,hogy hol jön ki a szűk keresztmetszet az Intel gyengécske (ha a közhiedelemmel egyetértően tényleg az) rendszerbuszából adódóan és melyek azok a területek, ahol a HyperTransport jótékony hatásai látványosan érvényesülnek
ezeknél a prociknál van már magonkénti energiamenedzsment (pl két különböző órajel) ?extra - SEXRay
-
-
Satan-Claus
senior tag
Csak egy apró de fontos megjegyzés. Az új Woodcrest-ek kétprocesszoros környezetben valóban gyorsabbak azonos órajelen az Opteronoknál a legtöbb ''real-life'' alkalmazásban. (4 v. 8 CPUs rendszereknél már kicsit más a történet elsősorban a HTnek köszönhetően.) Ugyanakkor a platfrom kiválasztásánál az ár/érték arány az egyik legfontosabb tényező. Az AMD néhány nap múlva esedékes Opteron árcsökkentésével ezek a dolgok is kiegyenlítődnek, tehát a platform választás inkább csak szimpátia kérdése lesz.
És még egy dolgot fontos tudni az új Intel chipsetekkel kapcsolatban, mivel új termékekről van szó, nem árt telepítés előtt rögtön a BIOS frissítést is megejteni. ;)''Ha ideges vagy ragadj fejszét, attól megy a gonosz fej szét!''
-
lenox
veterán
válasz Satan-Claus #42 üzenetére
Hmm, van mar 4 vagy 8 procis woodcrest gep? Tudtommal nincs, de lehet, lemaradtam valamirol...
En meg annyit tudnek hozzatenni, hogy az opteronoknal a memoria savszelesseg prefetch hasznalataval kb. 5.3 Gb/sec-ig felnyomhato, mig woodcrestnel 4.3 a max (a woodcrestek magugtol is probalnak prefetchelni, ezert kicsi a novekedes). -
bambano
titán
Miután a linuxot használók tábora egyre nő, néha érdemes lenne nekik is modani valamit.
Linuxos tesztek: bonnie++, kernelfordítás, adatbázisbetöltés, apache benchmark, samba filesharing,
Ezek közül a web szerver terheléses teszt, a file megosztás teszt és az adatbáziskotorászás jól tesztelhető szerintem windowson is.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Mice_007
tag
-
nagyúr
Miért nem olyan programokkal teszteltetek, amik szervereken futnak?
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
nyaralasptt
csendes tag
Alltalaban csak olvasgatom a teszteket es a forumot, de a cikktol most ugy felkaptam a vizet, hogy ugy ereztem muszaj hozzaszolnom.
A bevezetes teljesen korrekt, de amikor a tesztekhez ertem aszittem, hogy leesek a szekrol: ahogyan azt mar elottem tobben szovatettek, ezek az alkalmazasok rohadtul nem jellemzik a tipikus felhasznalasat az ilyen hw-eknek( legalabbis azon a rengeteg (3 db ) opteron/xeon kategorias kiszolgalon amit eddig lattam tok mas jellegu progik futottak). A rendereles meg oke, de pl a tomorites mar nagyon necces. Ami nekem hianyzik: SQL+JAVA/.NET+Webserver
Persze azt meg kell hagyni, hogy szervereket tesztelni legalabbis korulmenyesebb (nekem elkepzelesem nincs hogyan fognek hozza), remelem a kovetkezo mar jobban sikerul.
Egyebent meg hol vannak a jatekok?GITS
-
mr_ricsi
veterán
Szia!
A Konklúzióban az alábbit írod:
''hiszen elődeiknél és a riválisnál is kevesebbet fogyasztanak (azonos órajelet feltételezve)''
Itt azonos teljesítményt kellene írnod szerintem, hiszen a C2 és az AMD órajele majdnem azonos, de az AMD-s rendszer 24-25W-tal kevesebbet fogyaszt.
(Miközben a DDR elvileg többet eszik a DDR2-nél -fejletlenebb gyártástechnológia és a magasabb tápfesz miatt-, a külön VGA is többet fogyaszt pár wattal -még ha nem is 3D-s progikat futtattál a szervereken-. A C2-es tápját nem írtad a cikkben, de a lapos 560-as lehet, ami szintén nem rossz hatásfokú -> egy 5cm-es venti elég a szellőztetéséhez.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
siriq
őstag
Hello
Nem is tudom mit mondjak. Amit elottem is hianyoltak az , hogy semmmi szerver teszt nincs. Everestel tesztelni szervereket??? Nem eppen valos kepet mutat. A Mayas es tarsai teszt mar inkabb a figyelmembe kerul mint a masik. Rendes szerver tesztet pls!Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
guestavfl
csendes tag
válasz MegalodonS #40 üzenetére
Üdv!
Nagyon nagyon megköszönném ha tényleg küldenél nekem ilyen progit! Valamint ha tudsz olyan linket ahol ezzel a benchmarkal kapott eredményeket közölnek, én ilyen jellegű tesztet nem találtam a neten! Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest