Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pxs

    aktív tag

    Csesszék meg, minek kell rendőrségi segédeszköznek (ujjlenyomat-gyűjtő) álcázott telefonokat gyártani ? :(( Pár nap sem telik bele és rajta van mindenkinek a "kézjegye", aki hozzáért. Nem igaz, hogy nem tudnak olyan tükröződő felületet gyártani, ami nem szedi így össze ezeket, de emellett jól néz ki. Pl. Nokia E61 kijelzője tipikusan ilyen, csillog-villog, de fél csuklómozdulattal leszedhető róla a dzsuva, K850i-t meg S500i-t meg vakargathattam akárhogy még pulóver ujjával is, azokról egy deka nem jött le.
    Egyébként nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem baromira nem tetszik, hogy a SE valódi újítások helyett huszonöt köntösben adja ki ugyanazt a telefont és teszi ezt több fronton (pl. Walkman-széria, abból megint jön pár középkategóriás a külföldi források szerint, de semmivel nem tudnak többet az eddigieknél...illetve, az egyik W810i-utánérzés 3.2 MPixes kamerát kapott, de ennyi).
    Ilyen árcédulák mellett már tudhatnának többet, pl. Symbian (jó, a Series60 v3 licensze a Nokiánál van, ha jól tudom). Mondjuk, ha az UIQ 3.0-t akarják beleerőltetni, akkor inkább ne legyen oprendszer, az egy ritka gány felület (pl. P990i, volt olyanom fél évig).
    Ezek a kamerás próbálkozások (amiről a K sorozat egyes tagjai híresek) meg jók-jók, de a 3 MPixeles, több éves Nikon kompakt digitgépem hatszor jobb fotót csinál alapjáraton.
    Vagy rakjanak bele rendes fényképezőgépet, tisztességes lencsével (pl. Samsung G800) vagy hagyják a francba az egészet (Nokia E61-em volt most pár hónapig és egyáltalán nem hiányzott a kamera). Poén, régen egy jópofa dolog volt, ha tettek kamerát egy adott telóba, most már arra épül az egész eladás...ennek ellenére a képek minősége messze nem indokolja ezt, dehát a mainstream mobil célosztályt két dologgal lehet megfogni : kamera Mpixel és külső design. Ha már külső, értem én, hogy újítani akar a SE mindenáron, de ezeket a csík + lekerekített tetejű kocka gombokat el kellene felejteni, nem épp felhasználóbarát megoldások. Az érintőképernyő mánia sem a legjobb, egy LG Viewty-vel szenvedtem ma úgy 15 percet, szerintem vagy hardveres QWERTY bill. legyen egy ilyen célra szánt telón vagy a hagyományos numerikus gombsor.
    Úgy tűnik, mintha a gyártók megakadtak volna a fejlődésben és a Mpixelek növelésén + "trendi" design-okon kívül mást már nem tudnának nyújtani. Amikor az egész mobilbiznisz indult, minden egyes újabb modell utcahosszal vert rá az előzőre tudás tekintetében...

    Hogy ontopic maradjak, azért a SE tisztességes iparosmunkát végez a telóival, de nem többet. Mikor lesz már egy rendes, oprendszeres telefon, ütős kamerával + design-nal ? Lehet félnek ilyet kiadni, mert akkor többé senki nem venne mást :)

    'The key to success is just that - standing up one time more than falling.' Regisztrált: 2005-09-29 21:12 - fanatikus tag

Új hozzászólás Aktív témák