Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SimS

senior tag

válasz chosa91 #93 üzenetére

Üdv

Nekem több, mint két éve van mechanikus billentyűzetem. Kékkel kezdtem, mert direkt ,,kattogósat" akartam. Azóta is a legjobb vételemnek tartom. :)

Nem hiányzott a magyar kiosztás és elég hamar átszoktam; a melóhelyen is rosszul éreztem magam gépelés közben (gumis bill, magyar kiosztás, enter / shift gombok).. év elején aztán beruháztam egy másikba, amit céges viszonylatban használok. Egyértelmű, hogy a blue nem volt pálya oda, hangos..

A dilemmám kicsit hasonló volt. A feketétől tartottam a magas nyomaték-igénye miatt (40-80g közötti), kék után (ami 50-60g) kicsit sok lett volna. A piros és a barna volt opció tehát. A különbség a kettő között a tactile feedback, azaz, amikor nyomod félúton van egy kis ütközés, valami feltartó pöcök - jelzi, mikor kapcsolt a kapcsoló. Nyomási erő mindkettő ugyanannyi kell (45-55g). Ha gépelni akarsz, javaslom a brown-t / blue-t, gamerkedni meg majdnem mindegy, mellé nem nyúlsz egyikkel sem..

Egyébként a különbség (nyomásban) simán érezhető a kettő saját között is.. :) De semmi pénzért nem vennék másmilyen billentyűzetet ezután már.. én is csak beleugrottam, mert ilyen kellett (megtetszett); azóta meg ez a véleményem. :K

SimS

[ Szerkesztve ]

Your journey will not end well. You cannot change your fate... no man can BattleTag: hamboo#1540

Új hozzászólás Aktív témák