- Milyen TV-t vegyek?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- M9702 media player - kinai Oppo UDP-203 klon
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClaydovE
aktív tag
válasz thomasvold #59 üzenetére
Nekem Black van, de abszolút nem hangos és ezt a kattanó hangot sem adja.
Üdvözlettel: ClaydovE
-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Kezdem únni a gyorsan megkopó, billegő, nyikorgós gombos billentyűzeteket, úgyhogy lassan-lassan be fogok ruházni valami normálisra. Most A4Tech KD-600 van (nem lámpás) -- eleinte jó volt, és még most se lenne rossz, csak ezek a súroló-nyikorgó gombok... gondolom túl alacsony a gombok szárának a megvezetése, és ha egy picit is kopik, akkor oldalirányban az már nagy billenést eredményez. Szóval ez elég gyorsan "elkopott", illetve eléggé kopnak a feliratai is, bár ez csak esztétikai probléma.
A normál, nem világítós Tesoro Durandal gombjai milyenek? Tamponnyomott, címkézett, lézergravírozott, vagy kétszínnyomásos? Utóbbi volna a legjobb, de gondolom nem olyan... Nem mintha szoktam volna nézegetni a billentyűzetet, de ha mégis rápillantok idegesíteni szokott, ha le van jönve róla az írás.
Gyanítom a válasz egyértelmű, de hátha vannak még csodák: Nógrád megyében szerintetek van esély rá, hogy valahol ki tudnám próbálni a cherry mx gombokat? Sose volt még ilyen billzettel dolgom, és 20.000-nél azért már az ember szeretne biztos lenni benne, hogy neki ez kell... Ebay-en lehet venni tesztpadot, de az is 3300Ft körül van. A négy gyakoribb kapcsolóval szerelték, mindből van rajta 1-1db. Szóló kapcsolók meg 900Ft körül vannak... csak nyomogatni, próbálgatni drága játék. Pedig ha a 20k-s Tesorot vesszük, akkor a 105 gombos billzet 4 gombra leosztva kijön 800Ft-ból, lehet a Cherrynek is megérné egy ilyet olcsón piacra dobni Viszont két féle O gyűrű is van, amiből megint nem tudom, hogy melyik lenne a jobb, illetve hogy kell-e egyáltalán... ebay-en van átlátszó és piros is 120db-os pakk 1200Ft-ért.
-
kribe
őstag
válasz spidersoft #103 üzenetére
Ezen weboldal szerint lézergravírozott.
TECHNICAL SPECIFICATION
• Switch type: Cherry MX Brown tactile mechanical switch
• Switch mount: 18k gold plated backed
• Actuation force: 45g
• Key shape: Cylindrical
• Responsiveness: 2mm (4mm to bottom)
• Cable length: 1.55m (braided & shielded)
• Laser etched keycaps
• Media function buttonsMy soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
spidersoft
senior tag
Köszi, megnéztem, télleg azt írják -- viszont ugyanezt írja a lámpás billzetekre is, aminek a gombjai nemtom hogy vannak legyártva... olyan, mintha először a sötét lenne lefröccsöntve, majd bele a fehér, a lézergravír ilyen felületet nem szokott adni, erről a képről túl sima a felület, élesek a sarkok. Vagy nemtom. Elég érdekes
Érdekesebb kérdés, hogy vajon lehet-e ezt próbálgatni valahol...
-
kribe
őstag
válasz spidersoft #105 üzenetére
Én próba nélkül vettem meg, de azt már jó előre eldöntöttem melyik kapcsolót szeretném. Végül is nem bántam meg, de az tény hogy érdemes lenne kipróbálni többet is. Sajna olyan helyet nem tudok ahol ez lehetséges, legalábbis felénk nem.
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
Goldmen75
őstag
Üdv a klubban egy brown kapcsolóssal
Kérdés, lehet valahol szerezni gumi alátétet/zajcsökkentőt?
Nem vészes a hangja, csak párom jegyezte meg -
Goldmen75
őstag
Jah még 1, kikapcsolom a gépet de a klavi továbbra is világít pirosan?! Néztem a bios-om de nem találtam opciót erre, 5let?!
-
spidersoft
senior tag
válasz Goldmen75 #108 üzenetére
Valami wake up event be van kapcsolva. Ilyenkor standby módban pár Wattal többet is eszik a gép, mert mennie kell az USB host adapternek illetve valamennyit fogyasztanak az USB-re dugott eszközök is, ráadásnak valaminek figyelnie kell azt, hogy nem nyomtál-e bekapcs gombot az USB billentyűzeten.
Régebbi gépeken erre külön jumper volt.
-
spidersoft
senior tag
A Tesoro G1N billzettel kapcsolatban felfedeztem, hogy nem egy túl jól összerakott cucc ez. Jobb, mint egy átlag billentyűzet, de vannak hibái. Úgy sejtem, hogy a billentyűzetes topicban talán már túl off, ezért folytatnám itt.
Írtam, hogy oldalirányba elmozdulnak a billentyűsapkák, és valóban, csak oldalirányban, előre-hátra nem. Akkor sem, ha a billentyűsapkát 90°-kal elfordítva teszem a gomb nyelére... ebben az a pláne, hogy a cherry gombjának a csatlakozó keresztje nem egyforma vastag szárú: a függőleges ágak keskenyebbek, a vízszintesek szélesebbek. Kb. 0,2mm van benne, bár nem tudtam pontosan megmérni. Ez még a cherry saját rajzán is szépen látszik. Ellenben a billentyűsapkákban lévő kereszt alakú lyuk ágai egyforma szélesek, ezért is lehet elforgatva is könnyen a helyére tenni, illetve ezért billeg csak oldalirányba, bármilyen szögben is van a sapka feltéve. Fail.
-
Goldmen75
őstag
válasz spidersoft #109 üzenetére
Bios-ba nem találtam erre vonatkozóan semmit...pedig hashwell vadiúj cuccom van....?!
Szép hogy világít egész nap, de na -
Goldmen75
őstag
válasz spidersoft #110 üzenetére
Igaz csak 3 napja van meg, de én nem tapasztaltam ilyet, eddig ez a legjobb klavi amivel találkoztam! Igaz még szokni kell
-
Ramses07
Modder
Épp most fogok beszerezni egy Ultimate-et MX black kapcsolósat. Remélem jó lesz, mert még soha nem használtam ilyet
Köszönjük a remek cikket Rudinak!
[ Szerkesztve ]
Life is short, ride hard!
-
Tom5
addikt
Lobera vagy durandal? Utóbbi felé hajlok. Nem Cherry MX switch, hanem Kailh van benne ez számít valamit? Már a Lobera-nál.
-
thomeef
őstag
Az egyik legrondább mech bill. a piacon, kár érte hogy pont ez magyar.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Bakus
tag
Hello, lenne egy olyan kérdésem, hogy USB-n keresztül miként tudnám megoldani azt, hogy a billentyűzetet NKRO-ban kezelje.
A válaszokat előre is köszönöm."A víz örök, de a gép változik"
-
Ybron
senior tag
Aki használ tesoro durandal ultimate billt, annak nincs vele gondja, mint pl rendszer betöltése után nem kapcsol be, így ki kell húzni usb-ből majd újra visszadugni. Egy ilyen drága billentyűzetnél már kicsit idegesítő minden egyes indításnál ezt végigjátszani.
-
Tom5
addikt
Nálam ilyen gond nincs, de tegnap szembesültem vele, hogy uefi-be nem tudok belépni mert még nem "él" a billentyűzet bekapcsolás után...Az előtte használt A4-tech USB-st rádugva simán belépek. Uefibe USB-s mód aktív. Szóval WTF?! Amúgy jó kis bill, élőben mondjuk rácsodálkoztam a világítás "gagyiságára", hogy nem egyenletesen világítja meg a gombokat így a betük látszanak de a kiegészítő jelek csak alig vagy nagyon halványan. Míg a régi gagyi A4-tech-nél megtudták ezt szépen oldani.
-
Phvhun
őstag
Nyitottam rendes topikot a billnek, hogy ne egy hír alatt legyünk folyton: [link]
-
őstag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire van kihalva a topic.
Tesoro Durandal Ultimate-et néztem magamnak.
1 kérdésem lenne: USB csatlakozós csak, vagy van mikrofonnak és hangnak külön csatlakozója az USB mellett?
Azért kérdezem, mert egyik videón ezt, másikon azt látom.
1USB
USB + audio, microphone jacks -
nuke7
veterán
sziasztok,
tudjátok esetleg, hogy hol tudnék csuklótámaszt venni a tesoro durandal-omhoz..?
https://youtube.com/user/nuke7
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Premier előzetesen a Starship Troopers: Continuum (VR)
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest