- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz CoolBoy323 #16500 üzenetére
Azzal csináltam, minden maxon, zárhang bekapcsolva. Csíkozódás nincs...
A Defy evésről majd kérjük a videót[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
-
Khelben
nagyúr
válasz CoolBoy323 #16502 üzenetére
Fotóztam az udvart is, azon sincs csík. Kár, mert én is szívesen visszavittem volna egy új telóért (bár nemtom, hogy ez elég indok-e, még ha csíkozna is)
-
Khelben
nagyúr
válasz CoolBoy323 #16504 üzenetére
gyári, magyar rom, tegnap raktam fel. (customized_hu nélkül)
fehéregyensúly auto, színeffekt nincs, hely tárolása ki, kép mérete 2048x..., képminőség szuperfinom, fókusz auto, zárhang be.
Telefonálgattam, olvastam, navigáltam is rajta, fagyás nélkül. Sms-eket is megkaptam (már amiről tudok, többszöri netbank belépés pl). Valamit mondjatok még, amivel visszavihetem -
Khelben
nagyúr
válasz CoolBoy323 #16506 üzenetére
Rontsam el?
Szerk: mondhattad volna, hogy ez töröl mindent
Csíkozás továbbra sincs sehol... -
Khelben
nagyúr
válasz CoolBoy323 #16508 üzenetére
Visszaviszem, hogy gyári hibás, mert nem produkálja a gyári hibát
-
Gergő_
őstag
válasz llaszlo #16492 üzenetére
Higgy, amit szeretnél. Nem értek veled egyet, de nem óhajtok ezen vitázni.
---
Sajnos olyan országban élünk, ahol a kereskedők csak a vásárlás pillanatáig érdekeltek foglalkozni a fogyasztóval és a felmerülő problémákkal...
Továbbra is buzdítok mindenkit, hogy éljen a fogyasztói jogaival valamint ne bízzon a szervizesekben, számtechboltosokban a fórumon sem. A szolgáltató felelős az általa nyújtott, közvetített szervizszolgáltatások minőségéért is, hiszen a szolgáltatóval állunk szerződésben.Ha nekem elromlik a telefonom akármikor kérhetem a cseréjét erre a fogyasztóvédelmi törvény lehetőséget biztosít, bár nem minden esetben kötelezi a kereskedőt. Elég sok ilyen eset lehetséges, pl. bőven van raktáron pulse-ból és mégsem cserélik ki rögtön. Ezt észrevételezni lehet a vásárlók könyvében. Ennek ez a helye, egyszerű vásárlói panaszok.
Nem vagyok jogász, de a fórumon nem egy topikban segítőkész jogászok adnak tanácsot garanciális ügyekben is, aktualizált tudással, nem tévhitekkel és a gyakorlatban használ fogyasztói megtévesztések garmadájával, amelyek sajnos mindig beépülnek a köztudatba.Elnézést kérek az offolásért, ha valakinek valami gondja van keressen meg privátban.
[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
válasz Gergő_ #16511 üzenetére
Az egy dolog, hogy te a szolgáltatóval vagy szerződésben, de attól még nem ők javítják ezért nincs értelme őket szidni, csakis a gyártói szakszervízt. Tök mindegy, hogy hol veszed a telefont. Ha magánkereskedőnél veszed akkor az is pl a Nokia szervízbe küldi a nokia telefonod, ahogy bármelyik szolgáltató. A magénkereskedő is a gyártónál fogja engedélyeztetni a cserét ahogy bármelyik szolgáltató. Kivéve, hogy ha nincs gyártói jótállás, de attól a bolttól meg jobb távol maradni, ott gyártói szervíz sincs.
Ha én kereskedő lennék és behoznának hozzám egy hibás telefont én sem cserélném ki bevizsgálás nélkül. Nem lennék olyan marha, felőlem reklamálhatna az illető meg a vásárlók könyvébe is írhatna. Eleve 3 munkanapom van arra, hogy választ adjak neki. És miért nem? Mert tegyük fel, hogy én cserélem neki a telefont, de a gyártó meg azt mondja, hogy nekem nem adja vissza az árát, mert javítható lett volna, mondjuk csak egy 1000 Ft-os alkatrészt kellett volna cserélni. És én szívjak ez miatt? Na ne már.
Ahogy sok más esetben a jogszabály itt is sz@r csak a sok mocsok majom sz@rik rá. Legalább egy bevizsgálást meg kellene követelni a csere előtt.De te csak küzdjél és írkáljál a vásárlók könyvébe fölöslegesen. Én előbb beadom szervízbe és utána kérek cserét, hogy ha tényleg szar a cucc. Ha nem cserélik akkor írok a vk-ba, de fölöslegesen nem húzom az időt. Mert nincs az a szolgáltató/kereskedő aki ilyenkor egyből cseréli a telót és amíg a békéltető testületig eljutunk az hónapokig eltart. Ezzel szemben egy szervíz meg kb 9-12 nap ha kétszer kell is küldeni akkor is egy hónap alatt lejátszódik az egész és van egy új telefonom vagy vissza kapom a pénzem. De az, hogy két javítás után is hibás legyen egy telefon az nagyon ritka esetben van csak. Ott már tényleg gázos az a bizonyos telefon. Átment "pár" telefon a kezemen szóval tudom miről beszélek. Általában akkor, hogy ha valami gagyi gyártó készülékéről beszélünk és már gyárilag hibásak, mint pl a Pulse.
-
llaszlo
veterán
válasz llaszlo #16513 üzenetére
Az előzőre van még jobb példa, valaki bejön cseréltetni a telefonját én kicserélem és később derül ki, hogy beáztatta és akkor megint csak én szívok holott már a garit is meg kellett volna vonni nem, hogy cserélni neki a telefont. És a jogszabály szerint meg neki van igaza? Na ez a vicc az egészben és ez is jól mutatja, hogy sz@r a jogszabály.
-
llaszlo
veterán
CoolBoy: Végül hogyan jutott el hozzád a telefon?
-
szaboknak
aktív tag
Kiadták a CM 7-et
a kamerán kivül minden működik
http://android.modaco.com/content/t-mobile-pulse-pulse-modaco-com/335971/rom-cyanogenmod-7-unofficial/Iphone 7 128 Gb, Xiaomi watch S1
-
Watt25
veterán
Még a végére megosztok egy kis infót, amit mostanában összeszedtem.
Telefon töltése:
3 lehetőség:
1. Eredeti, vagy direkt töltésre dedikált USB csatlakozó: Ennek jelentősége abban van, hogy a két data láb rövidre van kötve a töltőben, ebből érzékeli a telefon, hogy ne is próbáljon meg kommunikálni, ellenben a szabvány szerint akár 1.8A-t is felvehet a töltőből. (Egyébként 500mA az USB terhelhetősége szabvány szerint.) A telefon így tölt természetesen a leggyorsabban.
Bekapcsolt számítógép USB portja: Ebben az esetben max 500mA vesz fel a telefon, és ezen felül próbál kapcsolatot is létrehozni a számítógéppel.
Abban az esetben, ha kikapcsolt számítógép USB portjára kötjük (vannak olyan típusok, amik ilyenkor is adják az 5V-ot), akkor szintén csak 500mA áramot vesz fel a telefon, azonban közben egyfolytában próbálja létrehozni a kapcsolatot a számítógéppel (mivel nincsen rövidre zárve a két data vezeték), ami miatt nagyon melegszik és igazából a folyamatos aktivitás miatt nem is igazán tudja tölteni az akkumulátort.
Nekem volt egy olyan notebook tápom, amin volt USB kimenet, de valszeg nem használta ezt a dedikált töltő jelzést (vagyis nem volt benne összekötve a D+ és D-) ezért alig töltötte a telefon, miközben a telefon majdnem használhatatlanságig forrósodott.
Ezekre a dolgokra érdemes odafigyelni. (A MoDaCo-n is volt erről egy bejegyzés, de ott is rácsodálkozott az illető, hogy az eredeti töltőben össze vannak kötve a data vezetékek, én most már tudom, hogy ez teljesen szabványos, nincs benne semmi "hack".)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
cotkeny
csendes tag
Sziasztok
Havonta belém hasít az érzés,hogy vmit kéne működnöm a pulseommal. Impalaman tudtommal legújabb romja van fent rajta (CyanogenMod 6.1.0 RC2 release2 Pulse). tetszik szép és eleinte gyors is volt de belassult. beállítottam hogy mindent az sd kártyára telepítsen de sok dolgot állítólag nem tud. 19 mb szabad helyem van a telón és általában 17-23mb szabad ram. esetleg van vmi gyorsabb jobb rom pulsera vagy csináljak swapot? esetleg más ötlet hogy egy kicsit gyorsítsam? -
llaszlo
veterán
válasz cotkeny #16530 üzenetére
Sajnos sokkal gyorsabb már nem lesz. A 20-22mega ram az meg jónak mondható az kb az átlag. A swappel lehet, hogy jobb lesz, de lehet, hogy instabilabb is, 64 megánál nem kell több.
Hely hiányban lehet, hogy tudok segíteni ha a2sd+ romot használsz, de már nincs pulse-om így garanciát sem tudok rá, hogy működni is fog. Kell hozzá legalább egy 512megás ext partíció.
Egyáltalán a2sd+ módban használod?
Az, hogy ez mit jelent szerintem impalaman blogján is le van írva vagy keress rá itt a topicban többször le lett írva.[ Szerkesztve ]
-
szente
addikt
válasz CoolBoy323 #16532 üzenetére
azért mert így gyorsabban tudnak indulni a programok.nem kell újra betölteni őket,csak eléd rakja a háttérből.
-
szente
addikt
válasz CoolBoy323 #16534 üzenetére
minek zárja be feleslegesen ha van még elég szabad memória?ha nem elég,akkor majd bezárja valamelyiket(jobb esetben).
amúgy lehet megyek én is a másik topikba,legalább is erősen gondolkodom rajta.csak még össze kéne gyűjteni a kezdő részletet....
-
szente
addikt
válasz CoolBoy323 #16536 üzenetére
ááá a pulse-t faszán elherdáltam.
nővérem blade-jén is csak lestem,hogy mennyi progi fut a háttérben és nem lassul a teló.bár ott is meg van az overclock meg az flb rom.szerintem a pulse legnagyobb hibája a kevés ram.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz xemelon #16540 üzenetére
Ahogy ugye itt írtam nemrég, a kérdés, hogy össze van-e benne kötve a D+ és D- az USB csatlakozóban.
Ha nincs, akkor a telefon egyfolytában kommunikálni akar az USB-n, és egyszerűen annyi energiát fogyaszt, hogy szerintem az a kis napelemes cucc nem fogja tudni még tölteni is mellette. (Szerintem szinten sem tudja tartani.) Ha össze van benne kötve, akkor meg az lesz a kérdés, hogy le tud-e adni 1,8A-t a napelemes, amit elvileg akkor megpróbál felvenni a telefon. Kétlem. Azonban nagyon valószínűsíthetően ez nem baj, ilyenkor annyit vesz majd fel a telefon, amennyit a napelem ad. (Tudtommal a gyári töltő sem tud 1,8A-t leadni.)
A bicajos lehet, hogy leadja az 1,8A-t, de ne csodálkozz, hogy jobban el fog fáradni a lábad.
Minden esetre, ha megveszed valamelyiket és nagyon melegszik a rácsatlakoztatástól a telefon, akkor készíts egy olyan USB kábelt, amiben összekötöd a D+ D- kábeleket. (A két középső.) Persze ezt a kábelt ne használd számítógéphez!Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Joeker67
aktív tag
válasz CoolBoy323 #16545 üzenetére
Nekem bent van a T-nél javítás alatt, igaz más hibát is produkált.
[ Szerkesztve ]
-
n00n
őstag
Szervizre T-Pontba csak az viheti be a telefont akinek a nevén az előfizetés van? Mert mint említettem kb. 40km-re lakok a legközelebbi T-ponttól. És 2-3x csak azért beautókázni elég kellemetlen lenne. Öcsém pl. nem viheti be? Esetleg valami meghatalmazással?
-
n00n
őstag
Elkezdtem olvasni a http://www.fogyasztovedelem.com fórumát. És ott több helyen is olvastam, hogy ha futárral szervizbe küldik a telefont az 3000 ft alkalmanként, amit nekem kell állni? Ez valóban így van? Mert ha igen, akkor már nem éri meg ezzel szórakozni (2-3x bemenni a 40km-re lévé t-Pontba, illetve ezt is 2-3x kifizetni...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hardcore café
- TCL LCD és LED TV-k
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házi hangfal építés
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest