Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Gratulálhatsz is, ezt a ha elérik az 1300-at, ha lesz sok százalék a GCN5-ben, ha lesz HBM. Ha, ha, ha dolgokat milliószor hallottunk már az AMD jóslatokból.
Ha lett volna annak idején rendes 8 szálas feldolgozás nem esik el a Bulldozer, ha lett volna valami rendesen a heterogén érából nem esik pofára akkorát az APU, ha, ha, ha. Persze.... -
Oliverda
félisten
válasz #90933760 #51 üzenetére
Erre tényleg csak annyit lehet reagálni, hogy ha, ha, ha.
Mégis mit takar a rendes 8 szálas feldolgozás? A nem rendesnél az egyik szál jól működik a másik nem? A Hyper-Threading az már rendesnek számít?
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
törölt tag
Ne fárassz.
Csúcs APU lehet hogy kap HBM-et, lehet, értelme nem lesz megvenni az ára miatt, eléri egy R7 260 szintjét max, de inkább alá. Persze, ha kicsikarnak belőle 1300-at, igen.... Mert aztán fogyasztás meg ilyenek nem fognak közbeszólni, mint ahogy most is, ha az IGP maxon megy, a procit leveszi 2400-ra. Tök jó...
A többi meg egy R7 250 szinten lesz max, de ezek is inkább alatta.Nem kell csodákat várni. Persze meg lett jósolva az is a FuryX kiket hogyan ver le 20-30%-kal, ment a mantra róla, aztán végül csak nem jött össze, hopp. Olyankor hirtelen nagy csend van. Kb. minden fordulónál ez ment.
Itt ugyanez. Nem fog ez semmilyen RX460-at elérni, majd kiderül a tesztekből is szépen ha eljön az ideje, akkor meg majd megint nagy csend lesz hirtelen.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz #90933760 #53 üzenetére
Te most felsoroltál egy halom korábbi dolgot amit egyszer valahol olvastál, és aminek semmi köze a témához, és ezzel próbálod alátámasztani a tutibiztosnak hitt tipped? Egyre mélyebbre merülünk.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Petykemano
veterán
válasz #90933760 #53 üzenetére
Nem. Simán lehet, hogy az Amd nem fog korszakalkotót hozni a hbm-es apuval, mert ha technikailag megvalósítható is lenne, nincs meg a piaca, hogy korán, de drága termékként kihozza, halo terméket meg nem.biztos, hogy megenged magának.
Ettől függetlenül csak előre lehet menekülni. Most még annyira nem látszik, épp csak megcsillant, amikor a skylake mellé az intel nem kért az oemektől diszkrét mobil gput. Régóta mondom, hogy szerintem nem az Amd fogja elhozni az erősebb apukat ezzel kiszorítva a olcsóbb diszkrét kártyákat, hanem az intel. Az amd nem tehet mást, mint hogy előre menekül. Ha egyszer beindul az igp hasznosítása a játékokban (poszt procrsszing v multiadapter), akkor az se lesz teljesen mindegy, hogy van egy erős igp a prociban is.
(De ez a ha megitcsak nem ah amdn múlik. Szinte minden intel cpus gépben ott egy igp is, ami generációról generációra komolyan fejlődik. )[ Szerkesztve ]
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
törölt tag
-
-
törölt tag
válasz Petykemano #57 üzenetére
Nekem8, fáradt vagyok már ehhez, de a két opció közül akkor is valószínűbb a kisebb felé hajlás, mint a nagyobb felé, a sok éves eredmények is ezt mutatják.
Én meg nem vagyok AMD gyűlölő, ha normális single thread jön ki a Zen (jobb lesz a mostani Intelemnél) akkor le is cserélem rá. -
30z.Samu
félisten
Jól látom, hogy a GPU erősebb lesz ezekben az APU-kban, de a prociban nagyon nem lesz előrelépés a mostaniakhoz képest?
Sic Parvis Magna
-
-
leviske
veterán
válasz #90933760 #63 üzenetére
Itt inkább az a kérdés, hogy mennyire van szükség magas órajelekre egy ekkora GPU mellett. Egy korábbi PH-s tesztben a 5960X 4 szálra korlátozva, 2GHz-en kihajtotta a FuryX-et DX12-ben (és DX11-ben is kb 30%-kal fogta vissza). Miután a Zen-t a Haswell-E szintjére várnánk, egy FuryX teljesítményétől messze elmaradó IGP-nek nem kéne gondot jelentenie még alacsony órajelek mellett sem DX11-ben.
Azt viszont én a továbbiakban is egy mérnöki bravúrnak fognám fel, ha az AM4 körüli sokkal alapabb gondok mellett sikerült volna a foglalatot felkészíteni a HBM-es desktop Raven cuccok érkezésére. Reálisabbnak tűnik, hogy desktopra csak az OEM-ek kapnak a HBM-es variánsból a Raven-el érkező FP5 foglalatban.
Szerintem majd valamikor az AM4+ foglalatba jönnek HBM-es megoldások a DIY piacra.
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Elolvasnám azt a cikket, komolyan! Személyes tapasztalat, hogy egy régi Q8300-as proci (4x2,5GHz) még egy R7 250-et is legalább 15%-kal fog vissza DX11-ben. 775-ös platformon legalább egy Q9550 kell egy R7 250 kihajtásához. Fejlődnek a procik, de én nem bíznék abban, hogy 2GHz elég lehet bármi komolyra -játék - se idén, se jövőre!
Amit meg írtál, hogy "és DX11-ben is kb 30%-kal fogta vissza", az rengeteg! 30% elfogadhatatlan szerintem, és éppen ezért nem elég a 2GHz, de a 2,5 sem. Vagyis igaz lesz továbbra is, hogy egy alacsony fogyasztású proci DX11-ben nem jó semmire sem.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ez mobil proci. 35W-ból a másik odlalon se nagyon oldod meg a GTA V-öt.
Majd meglátjuk mit bír, mondjuk a Carrizo sem volt rossz már 35W-ból és ez jóval erősebb/hatékonyabb lesz elvileg.@Fred23.
Elolvastam az utóbbi hsz-eket is. Q8300 hogy jött ide, ill. hogy a procik nem fejlődtek? Egy C2Q-t ma már egy i3 oda-vissza lenyom. Egy és több szálon is. DX11-ben is, de inkább a DX12 kéne már fókuszálni, ahol a cpu limit kb. egy kategóriával még lejjebb ugrik.Másik szemszögből a procik fejlődése: mobil 4 magos Skylake i5 25-30W-ból nem throttlingol vissza 3.1GHz-ről. Most ezt nézd össze a Q8300-al... segítségül annyit, hogy a 4GHz közelébe, 110W körülre húzott Sandy Bridge i5-ömet is lenyomja kevesebb mint 30W-ból.
A Zent nem tudjuk mennyire lesz hatékony, de asztalra elvileg 65W-ból jön majd a Haswell i5 körül, ami az asztali Skylake szintje is kb. Kérdés, hogy 35W-on hogy skálázódik majd. Ez sem ment jól az AMD-nek korábban, de ezen meg épp a Carrizo változtatott.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
Pug
veterán
válasz #90933760 #69 üzenetére
Ennél szakmai tartalommal jobban megtöltött reply-t nehezen szülhettél volna, drakulálok....
(#71) Oliverda:
Hát valami "vörös szemüveges" dumát, vagy egy kis személyeskedést még elvártam volna... ha már nem megy a "jóslások" meg a technikai paraméterek alapján történő spekulációk közti különbségtétel neki...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Minek szüljek, ha nem képes megemészteni. Én csak látom azt ami évek óta megy, AMD és a fanok mondják az igét, majd a feléből lesz valami. Most se lesz másképp, erre ő jön a de ha, de ha, de ha, 1300 meg GCN5 meg HBM dumával. Én meg jövök a de ha, de ha, de ha, nem lesz HBM, se 1300, GCN5 meg nem hoz annyit dumával. Eltelt pár nap, még mindig nem sikerült lenyelni hogy az éremnek két oldala van és nem éppen bravúrozik az AMD abban évek óta, hogy a jobb oldalára essen a dolog.
Neki csak az nem tetszik hogy valaki vissza mert szólni hogy nem úgy működik az, és az nem történhet meg, hogy ne övé legyen az utolsó lenyomó szó. Én már rég elfelejtettem ezt a topikot is, erre felhozza...[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Elnézést a kérdésért, de ez a 1300MHz honnan jött, mint infó? Nem arról volt szó, hogy a Radeonok esetében az AMD HPL-t használ a magasabb órajel érdekében, míg a Zen cuccok HDL-el készülnek? Vagy a kettőt tudják keverni APU-k tervezése során?
(#72) Baltoafarkas: A HBM-es Raven érkezésére nagyon sok infó utal. A kérdés csak az, hogy a professzionális és mobil piac mellett jut-e máshova is. Ill. mennyivel követik majd az alap Raven megjelenését.
[ Szerkesztve ]
-
Petykemano
veterán
Elnézést, hogy közbeszólok...
Számomra azért nem irreális az 1300Mhz, mert a Polaris (10), ami azért majdnem elérte már ezt a frekvenciát valójában jobban hasonlít egy tonga shrinkre, azonkívül a mikroarchitektúra elnevezése is gfx8.1, továbbá Raja is azt mondta (azzal mentegetette), hogy a Polaris tervezését a mobil verzió vezérelte. E két tényező alapján hihetőnek tűnik, hogy a polarost nem is tervezték magas órajelre. (más kérdés, hogy végül megint magasra kellett húzni és ezért megindult a fogyasztás)
A Raven ridge IGP-je viszont Gfx9 lesz, mint a vega. Ez most persze jósgömb, de a High Performance (vega) GPU-tól elvárható a magasabb órajel. Ha ez igaz, akkor az 1300Mhz nem irreális lehetőség.
De egyébként majdnem teljesen mindegy, hogy hány Mhz, a teljesítményt leginkább korlátozó tényező a memória sávszélesség. Ha ezt meg tudják oldani az említett hybrid memória rendszerrel, akkor a további lehetőségek tárháza szinte korlátlan.
Egyébként volt szó arról, hogy CPU és GPU külön-külön legyártva kerül az interposerre illesztésre. Voltak is ilyen skiccek:
És ez is MCM packageről szól:
Ha külön-külön kerülnek rá az interposerre, akkor akár még a node is lehetne más.
Egyébként csak érdekességképp mondom, hogy az FD-SOI-nál van ugye ez a body biasing, amivel lehet valamekkora mértékben szabályozni, hogy mekkora legyen a tranzisztor szivárgása ami hatással van az általa elérhető frekvenciára. MEg tudják oldani, hogy egy lapka bizonyos részegységei ilyen, más részei pedig olyan body biasinggal készüljön (static), dynamic body biasinggal pedig ezt akár működés közben is tudja szabályozni magának a chip.
-
leviske
veterán
válasz Petykemano #76 üzenetére
Értem. Ez így tényleg logikus, bár azt azért fenntartásokkal kezelném, hogy a Raven MCM megoldás lenne. Egy főként mobilpiacnak szánt terméket ez szimplán kinyírna szerintem. Továbbá az i7-5775C egyes tesztekben mutatott teljesítménye alapján hibának tartanám, ha tényleg az IGP kapná meg dedikált memóriaként a HBM-et és nem egy általános gyorsítótár lenne. Elvégre a HBM jelenthetne megoldást az AMD-nek a felsőkategóriában a 4 csatornás memvezérlő hiányára. Ezért is vártam desktopra korábban HBM-es CPU-kat, mint HBM-es APU-kat.
Ráadásul a hUMA sem ezt az irányt erősítette annó.
-
törölt tag
válasz Petykemano #78 üzenetére
Azt nem értem az AMD miért nem képes korrekt információt adni, ha már egyszer információt ad. Az egész hóbelevanc elkerülhető lenne, ha leírnák mi lesz. Valamiért sumákolni jobb, vajon miért. Mi olyan marha nagy titok benne.... Hybrid memory alatt még azt is érthetik, hogy lesz L3 az APUban, mert eddig az se volt. Senki nem tud semmit továbbra sem.
[ Szerkesztve ]
-
Henkei
tag
-
Petykemano
veterán
válasz #90933760 #79 üzenetére
Szerintem csupán arról van szó, hogy több (a nyilvánosságra kerülő) vízió, terv, célkitűzés, mint a megvalósuló, és sikeres termék.
Ha csak az Amdn múlna, biztos tényleg hsa, meg opencl lenne, igpn minden. De meg kell küzdenie más szereplők piaci elképzeléseivel, érdekeivel és úgy, hogy a computing piacnak a legkisebb szereplője, ez nyilván nem könnyű.
Szerintem ezt látjuk: az amd kitalálja, hogy na majd így fogja átvenni a vezetést. És amikor ez a konkurensek működésének eredményeképp nem sikerül, akkor jön, hogy overhype, underdeliver.
-
Oliverda
félisten
válasz #90933760 #79 üzenetére
"Azt nem értem az AMD miért nem képes korrekt információt adni, ha már egyszer információt ad."
Mondjuk azért, mert eddig semmilyen információt nem adott, ezek kiszivárgott adatok, ahogy a hírben is világosan szerepel.
Tudod, egy termék piacra dobása marketing és PR részről is komoly tervezés kíván, amit jó esetben megfelelő végrehajtás követ. Ebben pedig sosincs benne, hogy már a megjelenés előtt 1 évvel olyan információkat közöljenek, amiknek egy része valószínűleg még messze nincs lefixálva. Ilyet egyik cég sem csinál. Mennyi konkrétumot mondott eddig az Intel a Cannon Lake-ről vagy az Nvidia a Voltáról? Nagyjából annyit, hogy majd lesznek, és pont. De nyilván azért hallgatnak ezekről is, mert egyik nagyobb ipari hulladék lesz mint a másik...
-
Kronos3000
senior tag
Örülni kellene minden újdonságnak,nem mindig csak fikázni.
Wasabi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest