- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
-
PROHARDVER!
Sony Xperia Z2 - Témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Majko102
aktív tag
válasz kelly416 #17650 üzenetére
Sárgulás, hátlap/kijelző ragasztó elengedés, bekapcsoló gomb karika elhagyás, jack csatlakozó elkopás, takaró ajtó szigetelés sérülés, könnyű túlmelegedés. Ezekből sajnos mindent láttam már, nekem személyesen a kijelző sárgult be, hátlapot elengedte a ragasztó, kikopott a jack csatlakozó, elszakadt a takaróajtó szigetelése. Pedig vigyázok rá, egyetlen sérülés van csak rajta, de azt akkor szereztem, amikor 3 hetes volt a telefon.
-
eszlenyek
tag
Valaki használ Existenz romot a telefonján, le tudná írni a tapasztalatait, mennyivel tud többet? Megéri azt a sok macerát amivel a rootolás jár (1 órája próbálok rájönni a dolgokra de nagyon nem megy, a fenti leírás sem a legegyértelműbb, utoljára az Ion-nal szórakoztam 2 éve ilyenekkel )?
Előre is köszönöm! -
kelly416
veterán
válasz Majko102 #17652 üzenetére
A sárgulás talán nem ritka, hátlap és kijelző ragasztó elengedés csak javított készüléknél jött elő emlékeim szerint minden esetben, a krómkarika már legalább 3-4 embernél előfordult, nem nevezném szériahibának, jack elkoszolódás esetleg, kopást nem hinném, de nem vitatkozom, az ajtó szigetelés meg csak akkor sérül, ha nyitogatják, ha meg nyitogatják, akkor a könyv is elkopik, pedig direkt arra tervezték, hogy nyitogassák, ezt nem szériahibának, hanem sima egyszerű fizikának nevezném. De ok, az ajtókban legyen Neked igazad.
Az, hogy a sárgulást megúsztam, lehet szerencse is, de hogy elengedje a hátlapot a ragacs, még a z1c-mmel sem fordult elő, pedig az másfél évig szolgált szerviz nélkül. Javított készülékeknél már jellemzőbb hiba volt, de ez Cordon-hiba szerintem. A jack nem tudom, hogy kopik ki, igaz, nem is használtam csak fél évente tán egyszer egy film megnézésére. Az meg, hogy elszakadt az ajtód szigetelése, gondolom nem sok dokkolót vagy utángyártott mágneses kábelt használtál, nyitogattad sűrűn.
Jó, nem vitatkozom, igazad van, vannak hibái, mint minden más telefonnak is.laskr99:
Tudom, így egy Flex 2 és egy G4 után a közelmúltban. Szerencsére mindkettőnél csak a fórumon találkoztam a jelenséggel, személyesen nem. -
BogyóBP
addikt
válasz kelly416 #17654 üzenetére
Nemtudom nálam semmi nyikorgás nincs mondjuk az előző tulaj végig tokban hordta ilyen keményben. G4 tényleg nagyon tré volt? Nekem G3 volt de az eléggé optimalizálatlan volt.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
TTommi
aktív tag
A Z2 nek egyetlenegy tipus hibaja van, megpedig a melegedes miatti hat es elolap elvalas. A tobbi problema mind a hasznalatbol adodik. A kijelzo sargulas nem tipushiba, leginkabb az is a melegedeshez kotheto, de meg valószínűbb, hogy random esemenyrol van szo. Egyebkent a tulzott melegedes a 4K videozas leggyakoribb velejaroja es csokkentheto, ha nagy sebessegu SD-t hasznaltok, vagy a belso tarhelyre mentitrk a felvetelt. A 40 fok melegben valo fotozas vagy videozas miatti melegedest inkabb hagyjuk. Hasonloan fel tudjak futeni nagy felbontasu játékok es a GPS is, de nem annyira mint a 4K. Nekem egy extra hosszu 4K felvetel utan valt el az elolapom, de akkor meg garanciaban csereltek.
A beazas sem tipushiba, mert ha elo is fordult zsiruj keszuleknel, az az esetek kb1%- jelentette.
Velemenyem szerint lehet sorolni, hogy kinek milyen hiba jott elo a keszuleken, de ezek mk d a hasznalatbol adodnak, nem a gyarasbol.
Az elso modellek eseten meg volt illesztési problemarol is szo, utana kicsit jobban odafigyeltek.
A kamera teljesitmenye 2014 ev elejen nem volt rossz. Sot.. Szoval ne a kesobbi telefonokhoz merjetek! Teny, hogy manapság nem a kamera teljesitmeny miatt tartunk Z2-t.[ Szerkesztve ]
SXZ2 és SXZ5c
-
Majko102
aktív tag
Nekem a z2-m sosem volt szervizben, mégis amit leírtam az nagyrészt nálam is megjelent. Van dokkolóm, mágneskábelem, de heti 1x ki szoktam nyitni az ajtót is, mégis elszakadt a gumi. A jack sajna nem koszos, tényleg kikopott. Pontosabban a billenő csúszóérintkező fáradhatott el. A ragasztós dolog pedig igen is tervezési hiba, mivel elméretezték a hőálló képességét. Túl nagyra szabták azt a határt, hogy "engedjen a ragasztó, de bőven ne sérüljön semmi más hő hatására". Ha ez a határ szűkebb lenne, most nem beszélnénk sárgulásról, ragasztó elengedéstől meg random véletlen itt-ott beázásról szerintem.
Ui: Lehet már egy kis keserűséggel írok a telefonomról, mert iszonyatosan nagyot csalódtam benne. Pedig 2006 óta csak sonym volt. A következő biztos nem az lesz.
-
dedehu
aktív tag
válasz Majko102 #17659 üzenetére
Az az igazság amennyire király a Z2 szoftveresen annyira szarul van összerakva. 2. gép, egyszer cserélték, de totál ugyan azok a hibák jönnek mint előtte. Szépen kezd elvállni a hátlap, a jack megint küzd az életéért (javaslom a SoundAbout alkalmazást, nagyon hasznos a szarakodó jackcsatlakozónál), a képernyő foltosodik. A második ilyen telefonon. Gyakorlatilag ezen a gépen már nem használom a kamerát csak néha lövök egy-egy képet a beosztásról, de már nem is tudom mikor videóztam vele utoljára (4k-t talán 1x ha kipróbáltam kB 10 másodpercre). Nem is játszom, dokkolóban tölti magát a kütyü, mégis esik szét. Ha én lennék az egyetlen aztmondom, ok, Bad luck, ilyen a formám, de tele az internet, sárguló képernyőkke, kamerázás közben elpattanó hátlappal, meg szarakodó jackjatlakozókkal. Hát mindegy. Legalább nem robban.
-
nagysuhi
tag
Az enyém 2014. szeptemberi, eddig semmi baja, egyedül a hátlap repedt végig csak úgy magától.
Lassan cserélném, de még nem döntöttem el, mire.Többet ésszel, mint fűrésszel...
-
kelly416
veterán
válasz BogyóBP #17656 üzenetére
A G4 az eddigi legjobb telefonom... lenne, ha nem lenne bootloop-os. Most várok a szervizre. Ja? Meg majdnem a felét tudja a Z2 meg a z1c akkujának, de ezt tudtam megvétel előtt is. Nagyon gördülékenyen megy minden, néha-néha van egy megakadás egy-egy online widget betöltésénél, de ugye nem róhatom fel senkinek ezt, hiszen frissíti magát, az meg nem megy -1mp alatt, és inkább így tegye, mint folyamatosan frissítsen állandó adatforgalmat és állandó ébrenlétet generálva.
Tehát a kérdésedre a válasz, nem, nagyon jó a G4, de ennél is vigyázni kell, mint anno a z1c-nél is, hogy nem szabad bármilyen gyártási dátummal venni ilyent sem.Majko102:
Gyanúsan igaza van TTomminak abban, hogy a legtöbb baj forrása a melegedés, LG-nél is leginkább melegedés hatására sárgásodik a kijelző, gyanúsan itt is össze függenek a dolgok.
A jack-ben nem lehet, hogy elhajlott az az érintkező? Nekem volt olyan "jó minőségű" jack csatlakozós cumóm, amit ha egyszer bedugtál valahová, ott a többi szabvány méretű lötyögött utána. Kis is vágtam a fenébe a második aljzat tönkretételekor.
A többit sajnálom. Ezek szerint a majdnem vele egy időben és majdnem teljesen megegyező gyártástechnológiával készült z1c mégis tartósabb, mint a z2? Én meg szerencsésen fogtam ki a z2-met?Igen, ajánlom, válts gyártót. Jóból is megárt a sok, kell egy kis változatosság.
dedehu:
Ok, vissza vonultam, eddig tájékozatlan voltam a telefonnal kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
TTommi
aktív tag
válasz kelly416 #17662 üzenetére
Nekem összesen 3x volt szervizben a 2,5 ev alatt a Z2, ebbol 2x kijelzocsere a sargulas miatt es 1x az elo es hatlap elvalas miatt. Legutobb 2016 juniusaban kaptam vissza ugy, hogy szinte mindent kicsereltek rajta, igy olyan, mintha tokeletesen uj lenne. Rogton vettem is hozza egy bor tokot Mindharom esetben a 4K miatti melegedes volt a ludas, ugyhogy vegul beszereztem egy nagy sebessegu SDHC- t. Igy is melegedik, de sokkal kevesbe. Plusz azt hozza kell tennem, hogy kezdetben a szoftver nem allitotta le a kamerat a tulmelegedes miatt. A kesobbi szoftverek mar igen, ugyhogy en is inkabb több, de rovidebb felveteleket csinalok, mint egy nagy hosszut. Az elso 4K- s videom majdnem 20 perces volt 2014 ben a legelso KK s szoftverrel es nem volt extrem melegedes. Utana tortent valami, amit senki nem tud megmagyarazni, de onnantol folyamatosan es extrem modon melegszik. Annak idejen vegig toltam vele a RR3 at is. Ott is melegedett, de ettol fuggetlenul egy roccenes nelkul ment minden. Allatira elveztem
Manapsag sokkal visszafogottabban hasznalom, igy bizom benne, hogy meg egy darabig kitart.
Kozben lett egy Z5c is, hat mit mondjak.. Van illetve volt fejlodes a Sony- nal a ket modell kozott, de mindennapi hasznalat mellett semmi kulonbseget nem tapasztalok. Az viszont egyertelmu, hogy a Z5c kijelzojenek fenyereje nagyon sokkal jobb. A Z5c elott sokat nezegettem a tobbi uj modelt a P9 tol az S7 ig, de mindegyiknel ugy ereztem, hogy a kamerat kivéve semmivel nem jobbak a Z2 nel, ugyhogy vegul azert vettem meg a Z 5c- t, mert a Telekom olyan ajanlatot adott ra, amit hulye lettem volna visszautasitani. Nem is bantam meg, de azt sem, hogy vegul nem adtam el a Z2-t.[ Szerkesztve ]
SXZ2 és SXZ5c
-
petymeg
addikt
Én egy éve használom, de semmi típushibát nem észleltem. Számomra a kamerája is megfelelő, igaz automata módban néha nem találja el a beállításokat. A hw még mindig megállja a helyét és semmi sem fogta meg eddig. Összerakás minősége, anyaghasználat példás. Szerintem a dizájnja még mindig ütős, kevés telefon tetszik jobban, újabb Sony meg csak az XZ szebb ettől. Egyetlen bajom vele, hogy az enyém valamiért gyorsan merül. kb 3 óra a kijelzőidő, de szerencsére ritkán vagyok olyan helyen, ahol nincs töltő. A fentiek miatt -ha nem történik valami baj vele- még egy évig használni fogom.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Majko102
aktív tag
válasz kelly416 #17662 üzenetére
Gyári fülesekkel használtam eddig(zajszűrős, meg mh750) de beszereztem egy blutetooth fülhallgatót. Ami szintén Sony, és 2 hónap után beszart a mikrofonja, speedshop meg vonogatta a vállát...
Ahogy nézegetem az xda-t, ott is megáll lassan az élet ennél a telefonnál. Nyilván érthető, hisz márciusban lesz 3 éves a konstrukció.
De jelenleg felemásan állok a telefonhoz. Egyik felem használná tovább még akár egy évig is, ha nem lenne ennyi baja. A másik felem gariztatás után egyből eladná és venne rajta egy 1+3-t. -
TTommi
aktív tag
válasz Majko102 #17665 üzenetére
Ha úgy döntesz, hogy maradsz a Sony nál , akkor szerintem csak a Z5c- t érdemes megvenned. A sima Z5 sajna aksiban gyengébb lett, mint a Z2. Persze csak akkor, ha nem ragaszkodsz nagyobb kijelzőhöz. Ma nézegettem az XZ-t egy Sony shopban. Nem tetszik, nem tetszik és nem tetszik és ráadásul még drága is. Az X compact sokkal jobban néz ki, de ott meg kisporoltak a HW-t és az IP-t is.
Ugyanakkor jön az LG V20, illetve ott van még a HTC 10 is, ami úgy szépen csendben van, pedig jó telo.SXZ2 és SXZ5c
-
Templomegere
senior tag
Sziasztok! Z2. Jack dugó úgy néz ki meghalt...
Van valami értelmes, gazdaságos megoldás a javításra?
Köszi -
laskr99
addikt
válasz Templomegere #17670 üzenetére
https://smartclinic.hu/hu/sony-alkatreszek/xperia-z2-fulhallgato-szalagkabel-csere/
-
TTommi
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
válasz TTommi #17672 üzenetére
Pedig a Z5C jobb teló csakhát kisebb..
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
daara
aktív tag
Sziasztok
Bootloader nyitás gari vesztéssel jár igaz? De ha vissza zárom akkor utána is lőttek a garimnak?
[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
válasz Majko102 #17665 üzenetére
Nézd! Logikusan én is eladnám és vennék helyette mást, aminek van garija, de az a 30 fasorba sem ér a Op3 árához képest, amit ezért kapsz, így inkább eltenném a fiókba arra gondolva, hogy bármikor jól jöhet még egy ilyen jó kis tartalék telefon.
daara:
A nyitáshoz a kódot a Sony-tól kell megkérni, és a megkéréskor tájékoztatnak, hogy amint kiküldik a kódot (akár felhasználod akár nem, legjobb tudomásom szerint), megszűnik a garid. -
Majko102
aktív tag
válasz kelly416 #17677 üzenetére
Lassan 2 éves lesz a telefon, itt a dél-dunántúlon még 50-et is adna érte valaki. Eleve érik a váltás, 200-at meg nem fogok kiadni egy műszaki termékért, amit általában 2 évente cserélek. A 1+3-hoz tartozó 125 ezer forintos ár meg baromira vonzó főleg úgy, hogy 90%-ban tudja azt, amit a 200 ezerbe kerülő többi "flagship". Üzletelni meg nem akarok műszaki termékkel, mert az ájfonon kívül semmi sem tartja az árát, aki meg tud hasznot húzni belőle annak szerencséje van. Akkor mehetnék a haszonra, hogy ha 50 év múlva adnám el a kütyüt valami gyűjtőnek.
-
BogyóBP
addikt
válasz kelly416 #17679 üzenetére
Miaz az Op3? oppofine?
-
pok.tom
aktív tag
6.0.1 gyári rom (gyári adatok visszaállítás is volt)
Másnál is van Bluetooth szaggatas? de nagyon durva..
Régi tefonomnal semmi gond rendben működik.
Mi lehet a megoldás?
Köszönöm -
BogyóBP
addikt
Nem tudom mért szedték ki a képstabilizálást a Z2 ből a 6.0ás rendszernél. 5 ösbe még benne volt. Ez valami új agymenés lehet. Vissza lehet valahogy hozni? A fotózásra gondolok nem a videózásnál lévő steady shot ra.
-
BogyóBP
addikt
válasz laskr99 #17692 üzenetére
Addig álljak fél lábon amig ez bekövetkezik Mellesleg mit kell azon fejleszteni?
-
Deck
titán
Legújabb droid.
Ha hívnak néha nem lehet felvenni a telefont.. Nem engedi elhúzni semmire sem reagál. Csak a restart segít.Másnál?
PS5
-
toto0569
addikt
Sziasztok!
Valakinek volt csörgés hiba 6.0.1 gyári rom-on?
Konkrétan ,kb. három hívásig csörög aztán többet nem,restart ,megint kb. három hívásig jó...Nem az enyém,csak kérdezték a facebook-on.
-
BogyóBP
addikt
válasz toto0569 #17698 üzenetére
Ezt hogy érted? 3 hivás után a teló automatikusan minden hivást elutasít vagy csak nem hallani hogy csörög?
-
savafan71
csendes tag
Sziasztok!
Folyamatosan belső tárhely problémája van a gépnek. A letöltött programokat, amiket lehet át teszek az sd kártyára. De ezek folyamatosan visszakerülnek a belső memóriára és kb heti rendszerességgel át kell helyezni az sd-re. Ez normális? Nem lehet valahol beállítani, hogy minden oda menjen még a játékok frissítése is? Illetve vannak olyan alap programok, amiket nyugodt szívvel törölhetek a telefonról, mert nem befolyásolja a működést de sok helyet foglal? A fotók, zenék, videók már mind az sd-re mennek, az nem gond, a többivel van
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest