-
PROHARDVER!
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lajbymester
tag
válasz ujtelefon #21701 üzenetére
Az hülyeség. Valami eleve agyonhasznált kártyát rakhatott bele az illető, vagy olyan rossz, olcsó márkájú volt, hogy ilyen könnyen megadta magát. De egyébként egy kártyának, akármilyen class, bírnia kell sokkal tovább 3 napnál, az hogy meddig, attól függ, hogy vannak-e rajta swap, ext partíciók, illetve hogy milyen sűrűn cserélsz rajta adatot (egyébként mindennel együtt is szerintem egy évig biztosan ki kell hogy tartson). Nekem egy CL6 Samsung 8GB van, és semmi baja nincs, pedig 2 hónapja swappolok, van ext4, és már egy jó párszor volt leformázva az egész kártya.
[ Szerkesztve ]
-
-
xcel2000
aktív tag
válasz Lajbymester #21698 üzenetére
Ahha.
Köszönöm szépen az infot
Akkor vagy szerzek egy 11W2x es telot vagy kinyittatom ott ahol teAlku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."
-
Is-tee
aktív tag
válasz Lajbymester #21702 üzenetére
Letudnád írni, hogy nyittattad ki azon az oldalon? Mit kellett tenned (fizetés után)?
Itt a nyitás menetére gondolok![ Szerkesztve ]
-
ujtelefon
csendes tag
Köszönöm mindenkinek
-
Lajbymester
tag
válasz Is-tee #21705 üzenetére
Először is felvettem google talkon azt, aki kinyitotta nekem (alejandrissimo@gmail.com). Letöltöttem a Downloads fülön található Unlock+Unbrick Bundle-t, amiben ha jól emlékszek benne van a SETool2 program, a Teamviewer és egy virtuális USB kapcsolatot létesítő program. Aztán elküldtem neki paypalon a pénzt, ez pár napba beletelt, és google talkon megbeszéltünk mindent, majd Teamviewerrel feljött a gépemre, és mindent megcsinált. Nagyon gyors volt az egész.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Lajbymester #21707 üzenetére
Táv szervízbox neten? Az merész. Én nem bíznám a netemre a mobilom, bár stabil.
-
Lajbymester
tag
válasz quailstorm #21708 üzenetére
Hát az elég szívás lenne, ha közben megszakad Amúgy nem maga a nyitás folyik a neten keresztül, hanem a SETool2 smart cardja ahogy be van dugva neki a gépbe, azt a kapcsolatot továbbítja a gépedre a cucc.
-
bubu126
tag
Ha van egy rom amiben nincs benne a magyar nyelv, utólag betehető-e és ha igen akkor hogyan? Köszi!
Galaxy
-
szmayer1
senior tag
Jelenleg ginger dx rom van a telefonon, hogyan tudom legegyszerűbben visszatenni az eredeti szoftvert? Van az eredetiről recoverys mentésem is.
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
félisten
Sziasztok!
Egy olyan X8 példányom van, ami nem ismeri fel a SIM kártyát.
Lehet, hogy hardver hiba, de állítólag szoftveres is lehet. Már így vettem, nem tudom, hogy mi történt vele.
Mit tudok megtenni a javítás érdekében?
(A telefon független, és nincs letiltva.)Bootloader nyitásán kívül (a progi szerint nem lehetséges) van valami esélyem?
Köszi!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Bandinátor
csendes tag
válasz szmayer1 #21711 üzenetére
Akkor állítsad vissza a recovery-s mentést. Körübelül 30 perc legalábbis egy barátomnál ennyi volt, de én még a gyári visszaállítást is eltudom képzelni. A recovery-s mentést így kell visszaállítani: beállítod a telót recovery módba és a "backup restort" opciót választod. Ezek után kell megvárnod azt a 30 percet és utána elvileg működni fog.
-
félisten
válasz bobooo #21714 üzenetére
Amikor megvettem, akkor egy Cyanogenmod alapó 2.3-as ROM volt rajta.
Ezen kívül nem tudom, hogy mókoltak-e rajta bármit.A gyári SE update progival feltettem a gyári 2.1-es-t.
És ezután sem fogad el semmilyen kártyát.A SEUS-sal nagyobb szerencsém lehet?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
szmayer1
senior tag
válasz Bandinátor #21715 üzenetére
Oké szetintem is ez lehet a legegyszerűbb megoldás. Viszont ha visszaált 2.1-re és utána nyomok neki a már visszaálított 2.1-es romon egy alapra állítást, akkor a recovery megmarad vagy azt is letörli???
iPhone12, MBA2016, MBP2015, i7-13700K, Gigabyte Z790, RTX 4070Ti, 64GB DDR5 RAM stb, Sony A7iii, Tamron17-28 f2.8, 70-180 f2.8 Sony 85 f1,8 stb.
-
Kisfundy
aktív tag
Jelentkezhetne egy olyan ember,aki balatonfüred és vonzáskörzetében fel tudná nekem dobni a 4.0 szoftot!
-
Kisfundy
aktív tag
Xperia x8...Ics
a következőt Próbáld
Power gomb + hangerő gomb fel!! nyomva tart 3 csippanásig, ekkor kapcsol ki a telefon.
Ezt követően a Flash menete pedig.:
0. Telefont kikapcsolni, legalább 30% feltöltve a készülék.
1. Legújabb Flashtool indít, (a C>Flashtool mappában a driver mappában lévő exét indítsd el és a telefonodnak megfelelő drivert telepítsd.)
2. Program indul, > Villám jelre kattint > Flashmode On > Majd kiválasztjuk a telepíteni Kívánt FirmWare-t, Fontos hogy a FW a C:\\Flashtool\Firmware mappába legyen másolva!!.
3. Flash Előkészítés elindul, amint egy előreugró ablak azt jelzi, a Telefont a Hangerő Gomb Le és az Usb kábel együttes operációjával a Pchez csatlakoztatjuk.
4. Flash elindul, Rövid idő elteltével (5 perc) a Flash ablakban látjuk a művelet végét jelző "Info" sorokat, a telefont leválaszthatjuk az Usbről majd indíthatjuk a készüléket.Sziasztok így menne a dolog? illetve ilyenkor kell letöltenem valamilyen fw-t? amit be kell másolnom a mappába?
Kell root-olni előtte? -
Krytec
tag
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Páromnak van egy x8-a 2.1-el, eddig annyit csináltam vele, hogy ROOT-oltam meg JiT.
De mostanában elég sokszor magától kikapcsol...
Szóval szeretnék felrakni neki mondjuk egy GingerDX v21-et.
Úgy olvastam, hogy a kezdeti nehézségek után ebben már végre minden működik?!
Azt szeretném elérni, hogy ne vesszen el semmi adat a telóról, gondolom egy MyBackup ROOT-tal meg lehet oldani a dolgot, aztán visszaállítani mindent?!Ami a legfontosabb, utánaolvastam, és láttam, hogy megy a gdx stock kernellel is, de jobb ha főzött kernel van fent.
Miért jobb a főzött kernel? Miért jobb a nyitott bootloader? Gyorsabb lesz tőle a tella?
Előre is köszönöm a válaszokat!Üdv, Bóti
-
xcel2000
aktív tag
Sokkal jobb a főzött kernel mivel az már hozzá van optimalizálva a telefonhoz és legfőképen az androidhoz, tehát mindent alaposan kihasznál!
Stabil a GDX nagyonAlku nélkül nincs üzlet! // "Sok hal úszik a vízben kukacra vadászva, de az én kukacomat nem kaphatja be csakis a maga halacskája."
-
Bóti
senior tag
válasz xcel2000 #21727 üzenetére
Értem. Köszönöm a gyors választ. És bootloadert nyissak-e? Az mire jó? Ha felrakom a gdx-et akkor kell újra root? Csak mert van fent link2sd. Ha mybackuppal visszarakom a cuccokat akkor automatikusan visszalinkeli ext2 partícióra a progikat? Köszi előre is.
Üdv, Bóti. -
Bóti
senior tag
Ja, az előbb elfelejtettem, a gingerdx mellé melyik kernelt ajánljátok? Tudnátok linkelni nekem használható leírást? Mert olvastam a neten párat, de a hsz-eknél mindig írták, hogy nem teljeskörű, nem pontos, stb.. Nem akarom megfőzni a telót. Tényleg, gdx alatt lehet húzni a procit? Azt olvastam, hogy kb 690-ig stabil.
Bocsi a 2 hsz-ért.
Üdv, Bóti. -
Kisfundy
aktív tag
Feldobtam ezt: [ROM][JB-4.1.1] JellyBean Mini | Beta 1 | 04/08/12 | Released
minden okés,kivéve hogy a mikrofon nem működik,én hallom mit mondanak de ők nem!
volt valakinek ilyesmi dolga?
valami megoldás?
-
Fleed
aktív tag
Hali! Szeretném szinkronizálni a címtáramat a gmail-emmel (eddig sim-re másolgattam telepítések előtt). De nem értem, h ha szinkronizálok, akkor a gmailes címtárat frissíti, vagy a telefonomon levőt? Mert töröltem, meg módosítottam a telómon és az meg is változott a gmailen az rendben, de az újabban mentett névjegyeket nem viszi át. 180 névjegy van a telómon, gmailen meg csak 163. Mit csináljak, h normálisan működjön? Köszi
-
félisten
Sziasztok!
Ha szeretném a WIfin kerezstül megosztani a netet, akkor elég egy 2.2, vagy újabb ROM-ot felrakni, vagy kernel csere is szükséges?
Ha kell hozzá, akkor az csak a bootloader nyitásával lehet?
Mi van, ha nem nyitható a bootloader?Köszi, és sorry, ha hülyeségeket kérdeztem, de nem találtam neten egyértelmű válaszokat.
Bici
-
quailstorm
nagyúr
-
félisten
válasz quailstorm #21739 üzenetére
Okés, köszi!
Én az X8-hoz mit jelent a gyári kernel? ugya 1.6-tal jött ki, azt hiszem, de 2.1 is elérhető rá.
1.6-os vagy 2.1-es kernel a gyári?
Illetve honnan szerzek gyári kernelt?Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Bandinátor #21741 üzenetére
És amikor a telefon magától frissít 2.1-re, akkor lecseréli a kernelt, vagy a régi kernelen fut a 2.1?
-
l4c
senior tag
válasz rup1u5 #21733 üzenetére
menü --> beállítások --> wi-fi és hálózatok --> mobilhálózatok --> hozzáférési pontok nevei --> apn-ek itt kell hogy legyen egy az mms-nek egy a data vagy net nek, ha nincs mobilnet előfizetésed akkor is állítsd be mindkettőt, mert önmagában az mms apn nem működik. (legalábbis telenoréknál)
a beállításokhoz itt egy kis segítség...||| Nexus 5 [4.4.2] ||| Nexus 7 [4.4.2] |||
-
quailstorm
nagyúr
válasz bobooo #21743 üzenetére
Ez Bici-nek ment volna mellényomtam...
A legutolsó szoftverfrissítében található kernellel kell romolni. 1.6-ról semmiképp. Károsodhat a telefon ha nem a legújabb 2.1-gyel nyitod a bootloadert. (igen kernel is frissít a SEUS/PCC, de azt nem veri nagy dobra)[ Szerkesztve ]
-
bobooo
addikt
válasz quailstorm #21745 üzenetére
tudom, de nem kell külön kernelt frissíteni 1.6-ról - 2.1-re való frissítés után
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz quailstorm #21745 üzenetére
Köszi!
Az a helyzet, hogy úgy vettem a telót, hogy nem ismer fel semmiylen SIM-et.
Egy mókolt 2.3 volt rajta és nem tudom, hogy milyen módosításokat hajtottak rajta végre ezen kívül. Abban reménykedtem, hogy valami szoftveres visszaállítással helyre tudom hozni, ha esetleg szoftveres piszkálás miatt nincs SIM kezelés.De akkor a fentiek szerint ha a Sony Update Service-szel feltettem a legfrissebb gyári szoftvert, akkor ezután nem lehet semmilyen szoftveres problémája a telónak?
Vagy maradhatott valahol valami szemét, ami még esélyt ad a gyógyulásnak?Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
upsyka
aktív tag
ez akkor szokott általában előfordulni,ha olyan készüléken nyitottak bootloadert,ami utólag lett függetlenítve...
esetleg nézd meg s1 tool-al,hogy mit ír,1. hsz.-ba le van írva,hogy kell ellenőrizni!
próbáld meg visszazárni,hátha meggyógyítjaNem vagyok én kertész,hogy gyökerekkel foglalkozzak...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest