Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Hmm.. hát nem tudom hogy ti hol vásároltatok, de itt szoktam Szegeden vásárolni teljesen átlagos kiskerben és nagyjából 1 , talán 1,5 évvel ezelőtt vettem:
1TB Samsung 103SJ vinyókat átlagolva 2-3 havonta egyet. Ez nem zöld modell hanem normális sebességű átlagos vinyó 7200 RPM-el. Eleinte 13.500 majd pár hónappal az árvíz előtt 12.500 Ft-ért vásároltam !!!! 3 év !!!! garanciával őket. De átlagolva 13.000 Ft -ot vehetünk alapul az 1 TB-os vinyókért az árvíz előtt.
Akkor most mennyire is állja meg a helyét az a kijelentés, hogy a 20.000 Ft jó ár és főleg az, hogy kezd visszatérni a régi kerékvágásba az ár? Baromi messze van még a régi árakhoz képest az ár főleg ha azt is figyelembe vesszük hogy hosszú távon minden hardver olcsóbbodik, mert jönnek az újabbak, jobbak. Itt nem a régi kerékvásárba tér vissza az ár, hanem a szokványos olcsóbbodás figyelhető meg. (Értsd ha kijön a 2-3-4 TB_os vinyó, akkor az 1TB-ost már olcsóbbért is odaadják mert nem az a zászlóshajó a méretét tekintve)
(Az pedig már csak félve említem meg és zárójelben, hogy a 1,5 éve vásárolt 1 TB-os vinyóimra több a garancia mint a zsír új Seagate-ekre) Ennyi erővel a 13.000 Ft-ért vásárolt Samsung vinyómat most használtan GOND nélkül eladhatnám 18.500-ért is és mit tudna felmutatni az új Seagate ellene? Valószínűleg picivel gyorsabb lenne. Oké semmi gond az enyém meg 1500 Ft-al olcsóbb és fél évvel több a garancia rá! No comment
Ez a véleményem az egész üzletpolitikáról, meg arról, hogy visszatérnek az árak az eredetihez ismét. Szerintem soha nem fognak már visszatérni, mert nagyfokú globalozálódás miatt egyre kevesebb gyártó van és egyre nagyobbak a monopóliumok így ha az ember vinyó akar akkor választhat: vagy megveszi drágán a vinyót kevés garival, vagy nem vesz vinyót... akkor meg nincs min tárolni a több 100GB adatokat szóval vicc az egész Így se kel el kevesebb vinyó, mert ha egyszer kell akkor kell.. nincs mese. Ennyiért is megveszik az emberek, mert nincs választásuk csak szívnak mint a torkos borz... bár ezen se kell meglepődni, mert mindennel az ég adta egy világon azt csinálják, hogy fillérekért állítják elő és mocsok drágán eladják nekünk, itt pusztán annyi a különbség, hogy jelen esetben ez nyilvánosságra is került amúgy meg csak a háttérben van, de ugyanúgy ott van.
Nah további szép napot jó PH-zást mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- WD Gold 1TB HDD (több darab)(2 órát ment, 100/100) számlával és 1 év Garival
- SKhynix, Samsung, Kioxia 2230 512-1024GB Bazár PCI-e 4.0
- WD Gold 18TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA GARANCIÁLIS
- Sata III vezérlő 2 , 4 , 6 port , Sata III + IDE vezérlőkártya, PCI-e riser kártya
- ORICO M2P2-C3-C NVME M.2 SSD Duplicator Klónozó olvasó állomás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest