- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuzpenge
őstag
válasz petipetya #14157 üzenetére
Miért írjátok hogy rootolt telefon kell ehhez a progihoz.
Az enyém nem rootolt és mégis müködik ez a progi rajta.
Vagy csak szerintem müködik a háttérben meg pörög a proci 800-on?
Proci sebességet nem mértem semilyen progival viszon file kezelöben megnéztem a /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_governor filet és ott szépen modosul ahogy kapcsolgatom a widgetet.ˣ
-
person
senior tag
válasz trobi28 #14172 üzenetére
Hát hasonlóak a tapasztalataim mint neked. Egyébként érdekes mert pár napja én is erősen a cserén gondolkozom. Inkább nevezném a készüléket valami játékszernek azok számára akik tényleg nagyon ráérnek. Sok mindenre jó de igazából szinte semmire mert csak a gond van vele. Gyors merülésre visszatérve sokszor észreveszem hogy ok nélkül durván melegszik és 1-2 óra alatt 80-70%-ra leesik az aksi.(restart hamar) És nem maradt 800MHz-en mielőtt feltenné valaki a kérdést. De egyébként nyugodtan lehet 800MHz-en hagyni úgy is kibírja az 1 napot de többet a nélkül sem nagyon. Második napra max 1 óra nyomkodás marad vagy fél nap készenlét. Feltéve ha éjjel nem gondol egyet, hogy kisüti magát és aztán lehet szaladni késéssel a melóba persze ha még igényt tart ránk a főnök. Bevallom első "okostelefonom" de ha ez erről szól akkor valószínű maradok valami egyszerűbb megoldásnál.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem gondom akadt az SMS írással. Próbáltam visszaolvasni és a keresőt használni, de sehogy sem jutottam semmire.
A probléma az, hogy megírom az SMS-t, de amikor elküldeném akkor egész egyszerűen visszadobja, mondván az SMS-t nem lehet kézbesíteni... imádom az ilyen kurva bőszavú hibajelentéseket, talán azt is leírhatná, hogy miért és akkor teszek a probléma elhárítása érdekében....
Próbáltam több telefonszámra is küldeni és az alap SMS kezelő mellett a Handcent SMS-t is feltettem, pedig nagyon nagyon ritkán küldök SMS-t, főleg ezzel a telefonnal, hiszen az email sokkal rugalmasabb.
Az üzenetközpont is jól van beállítva (direkt leellenőriztem). Pár napja is küldtem egy SMS-t (pontosabban szólva hármat is, mivel kb 30 karakter után megtelt az első). Átállítottam a szövegbeviteli módot automatikusra, így már 160 karakteres egy SMS, de így meg nem küldi el... visszaállítom ékezetes karakter nélkülire a beviteli módot, de már így sem küldi el... megőrülök az egésztől már...
Valaki segítsen mi lehet a gond, fontos lenne! Előre is köszi!
-
trobi28
addikt
válasz person #14210 üzenetére
Az a baj hogy legtöbb okos telefonnal ez van.
Én használtam egy csomó WM,volt Symbianos,volt Iphone,és most az Android de mindegyikbe csalódtam.
Egy darabig jó lessz nekem egy egszerübb telefon amig meg nem tetszik valamelyik annyira hogy ismét vállaljam a vele járó instabil működést (ha olyan lessz).
Az biztos hogy ahoz hogy ismét Androidos legyen ahoz nagyon fullosnak kell lennie a készüléknek.Skynet említette a Desire-t,hát nem fogott meg annyira
Majd meglátjuk
Talán majd egy 2.2es Androiddal "szerelt" készülékre visszajövök[ Szerkesztve ]
Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
Katsu
aktív tag
válasz picur220 #14205 üzenetére
Ami miatt kellett az infó, az szintén AYS féle mod, de újabb FW-hez. Illetve lehet, hogy most Hadesz féle mod lesz. Nem tudom. Skynet fórumán megy róla a beszélgetés. De még csak elméleti síkon van, mert egyelőre tanulnak sokat és nincs idejük erre. Amit meg is értek. A mod pedig azt fogja tartalmazni, amit összeírunk, hogy tartalmazzon. AYS volt olyan kedves és felajánlotta, hogy szívesen segít, ha privátba felkeressük. De nem szeretném reklámozni, mert nem kértem erre külön engedélyt tőle.
Szerény személyemnek elég alacsony volt az elvárása. Nekem csak annyi kellett, hogy fekete kék skinem legyen, de újabb fajta FW-vel. Ott leírták, hogyan érhetem ezt el. Így ti is meg fogjátok találni a megoldást.Üdv: Katsu
-
BloodRay
veterán
válasz trobi28 #14212 üzenetére
Az a baj(mindenféle gúny vagy lenézés nélkül), hogy olyanok vesznek sokszor okostelefont akik nem értenek hozzá, azt sem tudják mi fán terem egy ilyen rendszer, mikre kell odafigyelni náluk.
Nekem volt WinMo és Symbianos telefonom is és mindegyikkel nagyon jól kijöttem, a maga nemében nagyon jó rendszerek azok is. A "rettegett" Windows Mobile-os készülékem nagyon nagyon ritkán akadt ki, hardresetelnem sosem kellett pl. Tudni kell használni ezeket a rendszereket és foglalkozni kell velük.
Spica sem indult újra magától még nálam sose. Ahogy nem is merült még le estéről reggelre."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
duffbeer
őstag
válasz person #14210 üzenetére
Általánosítani nem szabad, mert azért vannak stabil készülékek. Többen panaszkodtak wifire, 3Gre, hogy nincs kapcsolat, vagy eldobálja, meg apndroid, meg mindenféle task manageres lónyál... Nekem alap rendszer van, nem használok semmi extra programot a RENDSZERHEZ. Az akku több napig bírja a 2.1-el. Ha nem annak valami oka van. Nekem még soha nem sütötte ki magát éjjel, vagy felejtett el ébreszteni. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezek a jelenségek a belepiszgálgatások, meg a ROM főzöcskélések, meg mindenféle teszteletlen motyók miatt vannak.
Na ezt jól leírtam... De azért érthető. -
Domy
aktív tag
válasz duffbeer #14216 üzenetére
Részben igazad van, de nem egészben. Egy jól összerakott rendszer semmivel sem merül hamarabb, mint a gyári. Az a cucc, ami egy nap alatt lemerül, az bizony használva is van. Az enyém most van 50%-on, és a holnapi napot már nem bírná ki, de ebben van beszéltegés 1 óra felett!!! rendszeres szinkronizálás, zene, minden.
Szerintem a fő gond nem a főzőcskével van, hanem a sok teszteletlen szoftverrel, amit az ember rá tud tenni.
-
Skynet258
veterán
A főzőcske a probléma forrása: pakolgatok én is időnként, amikor rámjön a roham. A minap sikerült valami olyan kombót összehoznom, hogy a telefon naponta 5-ször újraindult. Alap rendszer volt, pár jól ismert programmal, és mégis összedobta magát.
Ahogy ez velem megesett, megeshet mással is, a különbség annyi, hogy van akinek ez sok, és feladja.
Én főztem egy újat, azóta semmi gondom, pont mint ezen eset előtt volt... De ha valaki többször is belefut hasonló dolgokba, akkor elhiszem, hogy megunja... -
person
senior tag
válasz BloodRay #14215 üzenetére
Újra még nekem sem indult csak egyszerűen kikapcsolt a zsebemben. Biztosan rosszul léptem. Azért nagyon kíváncsi lennék, hogy más kezében az én készülékem, hogy megy el 3-4 napot. Garantáltan benyalnék. "tudni kell használni" Ne használd arra amit elvileg tudnia kellene. Mindenféle gúny nélkül de mindig vannak emberek akiknél mindig minden tökéletesen működik csak mikor találkoztok pont akkor romlik el hihetetlen módon de amúgy még sosem fordult elő .......
-
trobi28
addikt
válasz BloodRay #14215 üzenetére
Nem hiszem hogy ahoz nagy tudás kell hogy beállitok egy csengőhangot és más szólal meg,ahoz sem hiszem hogy nagy tudás kell hogy este lerakom a telót és reggelre nullára merül a kifagyástól és még sorolhatnám.
Elhiheted hogy mindegyik telefonommal úgy kezdtem hogy használtam gyári szoftal ahogy kijött,mint kiderült nem sokáig lehetett mert kimutatta a foga fehérjét,és ahoz meg van a minimális tudásom hogy romot cseréljek,meg is tettem de mikor a sokadik rom sem segített akkor ment a levesbe.(így járt a Spica is)
Esküszöm neked hogy ninsenek nagy igényeim,csak azt csinálja MEGBÍZHATÓAN amire eladták.Na és itt van a gond.Nagyon kevés ma a piacon az a készülék amire ezt el lehet mondani (talán az Iphone Jeabrek nélkül).
Nem is céljuk a gyártóknak a minőség mert akkor sokáig nem vennél másikat és ők éhen halnának.Boldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
BloodRay
veterán
Pontosan így van.
Akinek használható(hülyebiztos) "okostelefon" kell, az vegyen iPhone-t.
Ezekkel bizony együtt jár, hogy meg kell ismerni őket rendesen és nem csak ész nélkül felrakni mindent, meg sírni ha nem megy valami, hanem megoldani a problémákat.
Akinek ez nem megy az meg barátkozzon meg egy stabil nem okostelefon korlátaival."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
person
senior tag
válasz duffbeer #14216 üzenetére
Hát igen. Itt van 2.1 alatt a wifi. Hogy ne dobja le mert folyamat megy msn , gmail kell a WifiFixer ok. Emiatt bizony volt fagyás mikor elhagytam a lefedettséget és bementem pl egy egységbe ahol csatlakozáskor elfosta magát. Hazaérve magától nem csatlakozott ugye amire Y5 -öt kell használnom. Komolyan vicc kapásból 2 app ami normál esetben felesleges lenne persze lehet csak utána kéne néznem, hogy is van ez de elnézést van más dolgom is mint a netet bújjam ilyen dolgok miatt. Ja és 2 napja mobilnetnél olykor fogja magát és 100%-on járatja a procit míg nem bontom a kapcsolatot. Innentől erre is figyelnem kell hogy miért nem tudom de valaki megsúghatná aki ugye ért is hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
BloodRay
veterán
válasz trobi28 #14224 üzenetére
Amire gondoltál a Jailbreak.
Egyébként lásd előző hozzászólásom.
Pontosan az a gond, hogy sokan azt hiszik, hogy már attól értenek egy telefonhoz, hogy tudják buherálni, romot frissíteni(leírás alapján)... Pedig nagyon nem úgy van, mert alapvető dolgokkal meg nincsenek tisztában.(#14223) person -> Lehet lyukas volt a zsebed és hozzáért a bőrödhöz a telefon. Vagy csak szimplán olyan szűk zsebbe tuszkoltad, hogy benyomódtak gombok.
Nálam az volt az alap, hogy szereztem egy tokot hozzá.
2-3 napot márpedig rendben lévő Spicának mennie kell. Persze az kivétel ha napi 5 órát filmezel vele... De mutass olyan ekkora kijelzőjű, ilyen processzorú készüléket ami többet bír...
Mindenféle gúny nélkül de akikkel találkozol valószínűleg úgyszintén nem értenek a készülékükhöz, csak vagizni akarnak vele...(#14227) person -> Erre csak azt tudom mondani, hogy hjajj...
"persze lehet csak utána kéne néznem, hogy is van ez de elnézést van más dolgom is mint a netet bújjam ilyen dolgok miatt" -> Itt a titok nyitja.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
person
senior tag
válasz BloodRay #14228 üzenetére
Lehetséges de ha valaki segítene annak nagyon megköszönném. Előző hsz-em végére még szerkesztettem a mobilnetes problémámat is. Azt is megköszönném mert az valóban segítség lenne.
Szerk: Enyém csak egy szilikon tokot kapott. Na de azzal sem vagyok megelégedve mivel semmi tartása nincs így majdnem leeseik róla 2500Ft-ért.
[ Szerkesztve ]
-
trobi28
addikt
válasz BloodRay #14228 üzenetére
Nekem az a minimáli tudás bőven elég (elég kellene hogy legyen) hiszen nem ez a szakmám,nem ebből élek.
ÉN CSAK HASZNÁLNI SZERETNÉM,AKI MEG GYÁRTOTTA AZ CSINÁLTA VOLNA MEG RENDESEN,Ő EBBŐL ÉL,ÉN MEG AZÉRT FIZETTEMBoldogok a tudatlanok, akiket nem terhel gondolat súlya!
-
Domy
aktív tag
válasz person #14230 üzenetére
Alapesetben semmi extra cucc nem kell a JE1-re. Ha bekapcsolod a wifi-t és ismerős hálót lát, azonnal felmegy rá
Továbbá a "Vezeték nélküli vezérlés" menüt ha megnyitod, kiválasztod a "wifi beállítások"-at nyomsz egy bal gombot, ott pedig kiválasztod a speciális-t, ott van egy olyan hogy Wi-Fi alvó mód irányelve. Itt válaszd ki hogy "SOHA". Ez így tudja a trükköt.
-
BloodRay
veterán
válasz person #14230 üzenetére
Így látatlanban valamelyik program(amit nem kellett volna feltenni) matat a háttérben.
Sajnos mivel a market nincs túl szigorúan ellenőrizve tele van hulladék(jó esetben csak hanyagság és nem szánt szándék miatt) programokkal.(#14231) trobi28 -> Aki gyártotta neked nem az ilyen készülékeket szánta akkor hanem a hasonló felszereltségű zárt rendszereseket. Az átlagos felhasználóra célzok.
A gyártók az okostelefonokat a kockáknak szánták, az hogy manapság divat lett ilyeneket venni az egy dolog.[ Szerkesztve ]
"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
-
ravebp
senior tag
csatlakozom az előttem szólókhoz.
Kb Windows Mobile-on nőttem fel aminek köztudottan megvannak a korlátai, de emellett rengeteg rénye is volt és sose volt komoly bajom vele.Úgy mondom semmivel se volt több gond vele mint akármelyik telefonommal.
A spica az első androidos telefononom, rendkívül sokat beszélek és így is bír két napot.
Most pl eltűnt az ipodom és rájöttem h nem veszek semmit, hanem vettem egy 16gb-os kártyát, és ez lesz a mindenes. Max veszek egy külső akksit azt csá.
Én moddal használom, törölgetek system appzot, és persze beleszaladtam már hülye lépésekbe de se így se úgy nm történt velem sose semmi hasonló.Nekem csak a fújós hang van néha.
Szerintem a Recept egyszerű.
Akinek ez sok, NE VEGYEN ILYEN TELEFONT!!!
Ennyi
Bár én emlékszem amikor a Nokiákkal havonta kellett software frissítésre járni.
És azok mindenek voltak csak nem okostelefonok.Rave
-
piny
tag
Sziasztok!
Helló újra itt! Remélem most már egy kicsit többet fogok (újra) írni a forumba. Kicsit bada-ztunk a közelmúltban, nem jutott időm az Android/Spica-ra.
Ígérem az elmaradt levelekre is válaszolok Szépen lassan.
Minden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)
-
vadászcsiga
félisten
tegye fel a kezét, aki így érez mint én
Egy kéz fent van.
Én is imádom az androidot, mindig is ilyenre vágytam csak pár éve még nem tudtam megfogalmazni, mivel meg sem született.Az alap 2.1-el plusz a most megtalált LK2.06.beta4-el ami végre az én nagyothalló fülemnek is megfelelő (THX 8zabi!), abszolút stabil.
Igaz a DVM ARM11 ötödszöri próbálkozásra sem jött össze, továbbra is dobálja az fc-ket, de ez legyen a legnagyobb gond. A rootolással szinte ugyanott vagyok mint a samdroid moddal, úgyhogy nem sajnálom.Aki továbbra is fikázni akarja a Spicát az legyen szives nyisson egy új topikot!
És a végére egy kérdés: ha véget ér a hívás és utána feloldom a képernyőt nálatok is a homescreen választó jön elő (az ahol az 5 képernyő egyszerre látszódik kicsiben)?
LauncherPro, és AdwLauncher, mindkettőnél ugyanúgy. Egyébként vicces ahogy ez a két készítő fej-fej mellett halad az update-elésben. Nekem minkettő fent van mert hol ez tetszik hol az[ Szerkesztve ]
-
Cyberbeni
addikt
válasz trobi28 #14231 üzenetére
az, hogy nem tudod használni a mobilt/nem veszed észre hogy hibás a hardver, az nem a gyártó hibája.
sokaknak hibátlanul működik.
nekem pl alap telenoros 2.1 van fent, és nincs vele semmi bajom. bírja rendesen az aksi, nem fagy le/indul újra a teló, stb.[ Szerkesztve ]
-
Dashes
őstag
Holnapra várható az új antibyte féle kernel.
" I compiled the Dalvik Virtual Machine with the same
compiler optimizations as the kernel and got it faster then the optimized
ARM11 DVM we allready had." -
olbaidhun
őstag
Kicsit rákattantam a samu spica-ra, lehet, h meg is veszem Fireman67-től és, ha megengeditek (esetleg beszálltok) hasonló képpen kivesézném a készüléket, mint az enyémet annó: LG Arena FAQ
A kérdéseim a következők lennének: Változott a telefon sebességben az első tesztek óta? (Gondolom ez természetes a 2.1 miatt, de lévén én 1.5-el venném, így érdekel, h mennyire észrevehető ez..)
Valakinek van tapasztalata abban, h arena-hoz viszonyítva kisebb vagy nagyobb a készülék?üdv és
Csaba[ Szerkesztve ]
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
deny79
csendes tag
Hali
Nem rég óta van Galaxy Spica-m, és felmerült néhány próblémám:
1. Valaki eltudná magyarázni, hogyan kell aktíválni a divx-es dolgot? (eddig azt csináltam meg, hogy laptopra leszedtem cuccot, aktiváló kóddal aktiváltam, videot pen driva-ra raktam, de hát ezzel telon nincs változás, telora meg nem tudom leszedni első telepítőjét sem a cuccosnak, mert nem támogatott formátum)
2. Milyen Office-t érdemes használni (lehessen szerkeszteni is), illetve pdf kezelőt?
3. Android 2.1 elérhető-e már T-Mobile készülékre, illetve pontosan mit is tartalmaz főbb vonalakban?
4. Igo-hoz Európa térképet tudok-e használni?
5. Melyik HOME kezelő programmot ajánljátok?
6. Bloutooth majd csak későbbi android mellett lesz használható fájlok küldésére, fogadására?
Előre is köszönöm, ha valaki veszi a fáradságot, hogy egy kezdőnek segít.Üdv: Deny
-
picur220
veterán
válasz vadászcsiga #14237 üzenetére
Nekem nem, az a képernyő jön elő, ahol előtte hagytam.
-
picur220
veterán
válasz deny79 #14241 üzenetére
1. Aktiválni sztem csak a jogvédetteket kell, nem? Töltöttem már le netről avi-t, és ment simán.
2. Documents to go teljes verzió.
4. Elméletileg tudsz, csak kell egy nagyobb memkari.
5. LauncherPro a legjobb! Az a leggyorsabb, tud mindent, látványos felület, 3D drawer, meg minden, mi kell!
6. A 2.1-ben már tudod használni fájlcserére minden további nélkül. -
duffbeer
őstag
válasz vadászcsiga #14237 üzenetére
Használsz Not Call Log-ot? Mert ott asszem be tudod állítani mi jöjjön elő telefonálás után.
-
duffbeer
őstag
válasz olbaidhun #14240 üzenetére
Sebesség?? Hát az 1.5 és a 2.1 ég és föld kb. 2.1 megfelelő home-al gyorsabb, használhatóbb, több a kis extra finomság mint 1.5-ben (pl slide unlock, vagy slide némítás).
Tapasztalatom nincs méret ügyileg, de adatokat tudok...
Arena:
105.9 x 55.3 x 11.95
Spica:
115 x 57 x 13,2Egyébként, ha újonnan veszed, most már elég nagy a valószínűsége, hogy 2.1-el veszed.
-
Mcfery
tag
Hi!
Lehet, hogy a topik leghülyébb kérdését teszem fel!
Vágjunk bele!
Előzmények:
A Spicamon ANDROID van, nagyon megszerettem.
A WEB-en böngészve találtam egy netbook-ot amin a specif. szerint WIN XP + ANDROID van egymás mellett. [link]
Felhívtam őket, hogy melyik android van rajta( 1.5?, 2.1?)
Fejből nem tudta, visszahívott: "Bocs, de elírták, csak WIN van rajta.
Kérdésem:
Bármilyen módon feltehető WIN mellé az ANDROID?
Én látnék benne fantáziát!Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosok meg tele vagyunk kételyekkel! :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Autós topik
- Külpolitika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest