- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spirit78
tag
Megnéztem a Minitool-lal, ott az Ext2 primary-ként, 16%-a (261 MB) használt az 1,5 GB-nak. E szerint és amit az előző levelemben is írtam, működik, ha megnyitom a link2sd-t, akkor amely app-ok linkelve vanak, kiírja, hogy linkelt -> SD kártya, meg most látja is az Ext2-t, 1,22 GB üres szerinte, csak akkor azt nem értem, hogy mért van már csak 171 MB a Rendszer partíción a telón???
A link2sd-n bepipálva: A lib fájlok..., Dex fájlok..., Törölje a külső gyorsítótár..., Értesítés a gyorsítótár..., Auto linkelés, Auto linkelés beállításokban mind a 3, Automatikus linkelés-értes..., Telepítési hely: automatikus, App2SD értesítés.[ Szerkesztve ]
-
Niarn
tag
sziasztok
én csak azt szeretném kérdezni, hogy melyik droidig frissítette a samsung a telót? nem találtam sehol utalást rá.. Jelly Bean után kapott valamit?
illetve nagyobb hiányosságok esetleg érdekelnének (muterom S3 minije folyton rendetlenkedik, erre mennyire jellemző?)köszi
-
csampei
senior tag
4.1.2 van rajta jelenleg,azzal is jött ki,hogy mire lesz frissítés azt nem tudni.Elvileg ki van írva 4.3-ra de az egyik oldal szerint lesz rá a másik szerint nem a Samsung hungary meg még hülyébb a kérdésben,mint mi összesen.Hiányosságok?Egy debil partíció kiosztás minek következtében ha sok appot teszel fel (relatíve) hamar elfogy a data partíció,bár ezt ext partíció+Link2SD-vel lehet kompenzálni.Más gondja nincs,teszi a dolgát,stabil,gyors.Bár én személy szerint a gyári appokból vagy 40-et kifagyasztottam,lehet ez is közrejátszik hogy megy szépen.A RAM is elegendő,mert így most ahogy van nekem 480-230mb a szabad ram mennyisége.
Privátban csak ismerkedem,és mivel hetero vagyok így hím társaim kíméljenek!Vagyis ha nem nőből vagy,és nem ismerkedni akarsz akkor FÓRUM!!!
-
spirit78
tag
Tegnap este frissítettem több appot is és megnéztem, hogy menyi hely van még a telón. És láss csodát, csa kb. fele foglalt. Nem tudom, hogy előtte mi volt az a szarakodás, lényeg, hogy most van hely :-)
-
) :: (
csendes tag
válasz spirit78 #901 üzenetére
Megpróbáltam én is, de nekem sem megy...
A minitool-lal csináltam második partíciót, de nem tudom link2sd-ben beállítani, hogy ez legyen a másodlagos partíció... mindig azt írja ki, hogy nem tudja a parancsleíró fájlt rámásolni...Valaki nem tudná rendesen leírni, lépésről lépésre, hogy hogy kéne???
Teló rootolva van... de amikor először tettem fel a Link2sd-t, akkor ilyen problémám nem volt... simán pakolgatott ide-oda...
... ? ... !
-
Kovax12
tag
Én Csampei kolléga (3-4 oldallal ezelőtti) leírása alapján csináltam, elsőre összejött. Egy, még anno Nokia 5800-ás telóval kapott és mai napig használt 8 GB-s kártyát osztottam kétfele. Visszakerestem az említett leírást. Íme:
" Én speciel a Minitool-al csináltam EXT2-t (érdekes módon az EXT3-at EXT4-et nem ismerte fel a link2SD)Amúgy nem nagy ördöngősség,mert SD betol egy kártyaolvasóba FAT32 partíció átméretez,úgy hogy fat partíció végén/mögött legyen egy partícionálatlan terület (1-1.5Gb user függő) majd "create"(reklamálni fog de hagyd figyelmen kívül) EXT2 és PRIMARY(!!!!!) ez a legfontosabb,majd APPLY!Ha mindent jól csináltál,akkor azt kell látnod hogy van két partíciód,az első a FAT32 a második az EXT2 és mindkettő PRIMARY!!!Ha így csinálod tuti fog működni."
Nem írom alá!!! :D
-
csendes tag
-
csendes tag
-
-
spirit78
tag
Sziasztok!
Meg lehet-e azt csinálni (és, hogyan), hogy mentésből csak a Jegyzeteket állítom vissza (fontos dolgok voltak benne)???
Köszi!!!
-
Kovax12
tag
válasz spirit78 #918 üzenetére
Őszintén szólva, nem tudom. Soha nem bíbelődtem vele. Mindig van helyem a belső memórián, így hagyom, hogy oda mentse. Titaniummal mentést csinálok mindenről ami számomra fontos, sőt még azokról a programokról is amiket mentés után törölni fogok. Így a Titanium létrehoz egy Titanium Backup mappát a belső tárhelyen amit jól átmásolok vagy áthelyezek a külsőre, de még gépre is átmentek. Egy esetleges teló formázás után pedig szépen visszahelyezem a belsőre és Titanium telepítése után visszaállítok mindent ami számomra szükséges. Pl böngésző, amiben megvan minden (könyvjelzők, jelszavak...stb).
-
spirit78
tag
Sziasztok!
Hétfőn reggel, mindne előjel nélkül elkezdett szarakodni az akkum (eddig nagyon jól bírta). Este feltöltöttem, reggelre asszem 60-70%-ra merült, este már tölteni kellett újra, 15% volt, úgy, hogy nem volt se wifi, se mobilnet, se gps. Ha viszem gariban (5 hónapos), akkor maradhat fent a root-ot (link2sd miatt) gyári rom, vagy tegyem fel rá az eredeti gyárit?
Másnak volt gondja az akkuval?
Köszi!
-
csampei
senior tag
válasz spirit78 #920 üzenetére
Ne temesd el akksit!Elsőre NE!inkább arra gondolj,hogy mi van ha egy app ragadt be.Egyszerű megnézned,mert a beállítások/állapot/akksi pont alatt rátapizol a grafikonra erre kinagyítja,és fogod látni hogy a készülék mennyit volt ébren (kék vonalacskák) Ha kb annyit mint amennyi a kijelző sávjában vagy kicsit többet az normális,ha viszont folyamatos a kék vonal az ébrenlét alatt akkor app beragadás esete áll fent.Ezt ellenőrizd elsőre.Ha viszont nem ezt látod mit írtam akkor lehet az akksira gyanakodni!
Ha ilyet látsz ez közel normális:
[ Szerkesztve ]
Privátban csak ismerkedem,és mivel hetero vagyok így hím társaim kíméljenek!Vagyis ha nem nőből vagy,és nem ismerkedni akarsz akkor FÓRUM!!!
-
spirit78
tag
Az előbb be akartam menni wifibe, lehúztam a menüt, hogy rákattintsak az ikonjára, de lefagyott, újra indult, de nem tudott a bootolási szakaszon továbbmenni, mindig visszaugrott. Kikapcs, ki az akkut, vissza, bekapcs és most megy rendesen. 1 óra 54 perce megy töltés után, ahogy látom wifi, ébrenlét, képernyő bekapcsolva nem volt beragadva. Meglátjuk, hogy fogy az akku most, de mintha tartaná a gyors merülést.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
-
Kovax12
tag
Ilyen drasztikus akkumerülés nálam is jelentkezett, aztán "elmúlt" és újra hozza a formáját. Nem tudom mitől van. Lehet, hogy butaságnak tűnik, de talán van valami a "levegőben", mert épp ugyanekkor az asszony S2 Minije is ugyenezt produkálta, aztán a következő 1-2 feltöltés után helyreállt. Szerintem a hálózat (is) lehet a ludas, ami ugye a térerőért felelős. Valamiért jobban megdolgoztatja a telót és így az akksit is a térerőben maradásért, legalább is így gondolom én a kicsi buta fejemmel. Más magyarázatot nem tudok kitalálni. Ami a root-ot illeti, szerintem csinálj egy mentést a recoveryben és pakold vissza a gyári (rootolatlan) romot és memóriakártya nélkül add a szervízbe, így legalább a személyes adataidat sem adod a szervízes kezébe. Majd ha újra nálad a teló, visszapakolhatod CWM-ből a mentésed.
-
csampei
senior tag
Sajnos tökmindegy hogy a root rajta van-e vagy nincs,meg hogy a gyári romot visszatolod,van benne egy számláló ami számolja hányszor romoltál.Elvileg létezik rá app is a 4PDA oldalon,de mivel oroszul van így nem nagyon értettem mit is kell vele csinálni.Szóval ha olyan a szervizes tök mindegy milyen gyári rommal viszed vissza meglesi a számot,és széttépi a garijegyet!
-
csampei
senior tag
-
Tomi225
csendes tag
Én arra lennék kíváncsi hogy hogyan lehetne a bluetooth fájlokat az sd-re rakja. Válaszokat előre is köszi .
-
cracky86
aktív tag
Ezt nézte már valaki?
-
csampei
senior tag
Nem teljesen....Márciustól kezdték kitolni a Samukra.Elvileg a 13. helyen áll a XC2.Vagyis előbb a prémium kategória utána a proszto.De ismerve a Samu-t azon se lepődnék meg ha sz@rnának az XC2 frissítésre...
Ami biztos a Samu hungary még annyit se tud mint mi.
-
csampei
senior tag
Na ez a készülék leszerepelt....Ma este eső,sz@rrááztam teló a mellényzsebben,egyszer csak hallom a Samu "zenét"...WTF? Nézem újraindul...Értetlenség...Haza érek már a kijelző halott.Szedem szét,hát a vízet önteni lehetett belőle!!! IP67?!?!?!ŰEz még IP55-sincs!USB csati lezárva,Jack csati zárdugó a helyén,a hátlap rendesen feltéve!És nem 1 méter víz vízoszlop nyomása,csak eső!És nem 30 perc legfeljebb 20.Na ez szép volt Samsung!Holnap rájuk borítom az asztalt,főleg a 64Gb-os Sandisk XC kártya is megsült!!!Mert az sem olcsó mulatság!De rájuk verem az biztos! IP67...meg a f@szom!
-
csampei
senior tag
-
dragon1203
csendes tag
Sziasztok!
4.3-as és 4.4-es ROM is van az XC2-re, de egyik sem gyári. Samsungot ismerve, nem nagyon lesz rá frissebb a mostaninál, a prémium kategóriás telefonokra adják csak ki a legújabbat. Volt egyes XC-m is, ígérték rá a ICS-t, de soha nem kapta meg.
A 4.3-al használtam pár hónapot, mivel beta fázisban van még, ezért vannak vele néha problémák, de használható. De még így is sokkal jobb szerintem, mint a gyári ROM. Sajnos a srác aki készítette, most időhiányában nem foglalkozik vele.
A 4.4-et múlt héten raktam fel először, akkor még nem működött teljesen, de a fejlesztő srác gyorsan javította a hibákat, ma raktam fel a legújabb verziót, eddig úgy tűnik minden működik rajta. Gyors és stabil egyenlőre, de még folyik a tesztelés.
-
eszaki0
aktív tag
A lányom úszáson Xcover 2 víz alatt
Utána volt benne víz a hátlap alatt de szét szedtem és ki fújtam. De kicsit meg rázom akkor is ki jön szét sem kell szedni. Tényleg nem akartalak meg bántani
everlasting AMD
-
Kovax12
tag
Hát ez elég szomorú. "Részvétem". Én is minden szétszedés után az összerakásnál különös figyelmet fordítok a hátlap felhelyezésére. Előbb a felső felét kattintom a helyére majd fokozatosan a kezem lefele húzva nyomom helyére, pont úgy, mint amikor az ember fóliát tesz a kijelzőjére és ügyel arra, hogy a lehető legjobban ráhelyeződjön. Majd zárás előtt a hátlap két szélén függőlegesen végighúzom az ujjam (közben nyomom), hogy tökéletesen a helyére kerüljön. Ilyenkor néha hallok helyenként tompa kattanást,ami számomra jó jel. Egyébként nálam a hátlap levételekor mindig kinyílik az usb-t takaró gumifedél, így azokat is mindig leellenőrzöm a hátlap zárása után. Az usb gumifedél amúgy is makacskodik néha, nehezen akar a helyére csúszni, így már reflexszerűen indőnként a zsebemben összenyomom a telót. Hüvelykujj a jack dugón és középső ujj az usb dugon és közben satu módjára szorít.
Egyébként a te esetedben ha még nálad van a teló, érdemes lenne teljsen lezárt állapotban pár másodpercre vízbe tenni a telót, lám beázik-e?
-
csampei
senior tag
Én is így zártam le...Nem ez az első IP-s telóm,de ez az első ami beázott.De oly módon,hogy öntöttem ki a vizet belőle.Az USB csati takaró nekem is rendetlenkedett,de kicsit jobbról balra majd fordítva átsimítva,ez is a helyére megy rendesen.Ma leadtam a telót (Miskolc voda) hatalmas balhét csináltam(na jó inkább az asszony,ordított a csajjal mint a sakál),még a biztonsági őr is odajött,de Ő is le lett állítva,mert a csajszinak hiába magyaráztuk,hogy ez az IP67 szabvány 1méter mélységben 30percet garantál nem esett le neki a tantusz,és csak azt fújta hogy ez nem garanciális hiba.Mire kértük a felettesét,aki már többet értett a dologhoz,így átvették továbbküldésre a szervízbe.Ami érdekes,hogy pont a hátlapot visszaadták,amin ugye a tömítés van.Tehát ez érdekes bizonygatás lesz,szerintem a Samsung élből letolja magáról a garit,mert ez egyszerűbb.Úgyhogy már előre készülök egy ügyvéddel,mert ennek a készüléknek ennyitől ilyen szinten beáznia nem lett volna szabad!Nem lesz egy sétagalopp...
(#943) eszaki0
No problem!Mint írtam "Nem ez az első IP-s telóm,de ez az első ami beázott."
[ Szerkesztve ]
-
csampei
senior tag
válasz Cucuska2 #947 üzenetére
Idézek a Samsung oldaláról:
"- IP67 tanúsítvány 100%-ig por- és vízálló (1 méter mélységben akár 30 percig)
- A hátlapzár óvja az akkumulátorfedelet az eséseknél és az ütéseknél.
- A csuklópánt megakadályozza a készülék leejtését.
- Közvetlen kameragomb a gyors fotózáshoz, még víz alatt is"Tehát egy kis esőtől ami nem is közvetlenül éri,qrvára nem kellene beáznia!Mi ez ha nem garanciális hiba?Ennyi erővel,ezt a "teljesítményt" egy 30ezres trágyafonnal is elérem,ehhez nem kell 60 rugós IP67!!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest