Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tav-Csoves

    őstag

    Nos hosszú időt töltöttem el, egy rom tesztelésével, amely nagyon megbízható, gyors, és akadásmentes, viszont.

    Jaj csak ne lenne ez a viszont... Ezek a
    - GPS teljes hiánya (mobilos, és wifi alapu helyzetmeghatározás az van)
    - A Google billentyűzet hiánya
    - Samsung billentyűzet hiánya
    - Touchwiz hiánya
    és legutolsó sorban az S-pen és ezekhez tartozó eszközök hiánya.
    Ha ezekről le tudsz mondani, akkor igen jó rendszert tudhatsz magadának. Igen, igen, kompromisszumok nélkül nincs jó rendszer. Vagy marad a 4.4.2, vagy esetleg a Phronesis v3 custom rom. Csakhogy, mint fentebb is láthatjuk utóbbi sem a legtökéletesebb. Nekem a mai napig leálldogáll rajta az NFC szolgáltatás időközönként.

    Na de nem kertelek tovább, ez a rom nem más mint a CyanogenMOD 12.1 azaz AOSP-es Android 5.1.1-es nemzetközi, és sok eszközre kifejlesztett custom rom.

    A feltelepítéshez TWRP recovery-re van szükség (már ennek felrakása mitt bucsút inthetünk a garanciánknak)
    Egy N9005 model számú telefonhoz - ha más a model száma a készülékednek ne ezt tedd fel! - tartozó CyanogenMOD mini rom zip, amit itt érhetsz el: [link]
    egy gapps amit itt tudsz legenerálni: [link]
    (nekünk arm-es procink van, android 5.1.1 / Az, hogy mekkora csomagot teszel fel a google-s előretelepített csomagokból, rád van bízva! (én a nano-t tettem fel, lehet épp ezért volt hiba a google billentyűzettel... )

    Ugyanis miután twrp-ben felinstaláltam a cyanogenmod.zip és a gapps.zip-et a full wipe (kivéve az external SD) után, azzal szembesültem, hogy az android billentyűzet leállt.

    Ezután jött a végtelem türelem próbája: le kellett szednem egy külső fejlesztői billentyűzetet PC-re. Ehhez az apk-filet kellett letölteni. apk kinyerő oldalt itt találod. [link] - csak ingyenes apk-t tudsz leszedni vele.
    Ezután leszedtem egy billentyűzetet PC-re, azt kábellel felmásoltam a telefon internal (helyi) memóriájára, a file kezelőből feltelepítettem, - természetesen ekkor is vagy 20x le kellett okézni, hogy az android billentyűzet leállt - majd pedig a bevitel menüben a billentyűzet kiválasztásnál kiválasztottam azt a billentyűzetet, amit utólag az imént feltelepítettem.
    Ekkor már kevésbé jött elő a billentyűzet fagyásról tanúskodó értesítés.
    Megadtam a google adataim, letöltöttem a Titanium Backup-ot - vagy olyan alkalmazást, amivel tudsz fagyasztani, és fagyasztottam az android billentyűzet alkalmazást. Ettől kezdve nem jött elő a hibaüzenet.

    Feltettem az IDLE kernelt, melyet itt tudtok letölteni: [link]
    (ez a zip CM 12.1-re optimalizált, N9005 EUR szériára való, több infó itt: [link]

    Természetesen előjött az Android rendszer kimagasló fogyasztása az akkumulátornál, ezt sokkal jobban orvosolta a legfrissebb Google Play Serices apk feltelepítése, mint gyári KitKat, vagy Phronesis, romok esetében!

    Ezután lett egy jó rendszerem, ami akkuidőben hozta azt a másfélnapos szintet, cserébe lemondtam az S-pen-ről, a GPS-ről.

    Android billentyűzetet, és TW-t nem használtam eddig sem. :)

Új hozzászólás Aktív témák