Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dfsz34

őstag

válasz sing1ep1ayer #164 üzenetére

Ezt programmal vagy makróval kell csinálni. Venni egy második hdd-t, amire minden nap a munka végén (lekapcsolás előtt) vagy esetleg fix időpontban átkerül a munka könyvtár.

Ennyi. Nem kell a melegvizet újra feltalálni. Rendszeresen archiválni kell, muszáj, ha a gépen fontos vagy nehezen pótolható adatok vannak.

Régebben én DVD-re írtam ki a munka könyvtáramat hetente és így is több, mint 1 évig bírta 1 lemez. De egy kisebb második hdd (a biztonság szempontjából legjobb a külső), amire csak a fontos archív megy kijön már 5-8 ezerből és jöhet eső jöhet fagy az adatok megmaradnak.

De aki nem szeret sokat pepecselni, az belevág egy kisebb/nagyobb második hdd-t a gépbe és mondjuk minden nap este 6-kor lefut az archiválás (vagy 6 után, amikor először bekapcsolja a gépet), nem is bonyolult dolog ez, igaz ha leég a gép a rossz táp miatt mondjuk, akkor elvesznek az adatok, de még így is ugrásszerúen nagyobb az adatbiztonság, mint 1 háttértárral.

Aki meg a vírusok miatt fél, az titkosítsa le az archív tárolót és csak jelszóval lehessen hozzáférni, aztán a vírus próbálkozhat abban a szűk időkeretben, amíg írható a háttértár. Én truecryptet használok, az adatok jelszó nélkül nem elérhetőek, ilyen módon védettek. Akár olyan esetben is, ha betörnek és elviszik a gépet, az adatok akkor is titkosítva vannak max leformázhatják, de a családi fotók nem kerülnek fel a netre mondjuk vagy a pin kódomat nem szerzik meg :)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák