Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezetékes FÜLhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Ha van eszük, akkor felkarolják a Valve linuxos akcióját, és valami AMD-s APU-ra építenek ők is, mellé egy ARM-es soc, hogy a tabletes/telefonos játékok is menjenek.
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Valve linuxos akciójában senki sem hisz, csak maga a Valve. Pár fejlesztő ült fel erre a Steam linux dologra (akik eleve dolgoztak egy ilyen porton), de a nagy cégeket és fejlesztőket láthatóan hidegen hagyja az egész.
A Linuxos játékosokat is ki lehet szolgálni, amiért dicséret jár, de a Valve nem ezt akarja, hanem a Windows játékosokat Linuxra költöztetni. Ebben tényleg nincs ráció, és érdektelen a nagy fejlesztők/kiadók számára.[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
A Valve x86-ban gondolkodik, nem ARM-ban, épp ez a "probléma". Az Xi3 Piston is azt mutatta meg az 1000 US$-os árával, hogy nem lehet konkurálni a Microsoft és Sony konzoljával. Amíg a nagyok megtehetik, hogy veszteséggel adják el a konzolokat, addig egy Valve nem teheti meg. A Google sem valószínű, hogy belemenne ebbe, mert nem tud olyan royality díjakat kérni, mint a nagyok.
Szóval én kétlem, hogy az x86 hardware-e építkezve működne a Google konzol. Viszont ARM alapon meg csak az "olcsó" játékok piacán indulhatnak, és a "hardcore" játékosokat el kell felejteniük...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
De ha a gugli csinál egy Androidos / linuxos konzolt, akkor máris van motíváció.
Persze, lehet, hogy az ARM-es SOC-okhoz passzoló játékok színvonalával is lehet sikeresen versenyezni, de szerintem egy komolyabb játékpaletta vonzóbb lenne.
Ráadásul a PS4 is hasonló rendszer, tehát ha mást nem is, a PS4 játékoknak lehetne kisebb változtatással Gugli konzolos verziója.
A steam csak a kapcsolatok és a név miatt lenne érdekes.Persze, ez mind csak találgatás, lehet, hogy tévedek.
[ Szerkesztve ]
-
kkf
aktív tag
vélhetően itt lép be a "sok kicsi, sokra megy" stratégia. én pl. bármikor kifizetnék 10 USD-t egy jó Limbo klónért, de egy modern PC-s játékért csak ritkán adok ki pénzt (nyilván itt a megjelenés napi árak képzik az összehasonlítás alapját, tisztában vagyok vele, hogy fél év múlva 10 USD-ért egy jobb PC-s játék letölthető verziójához is hozzájuthatok akciósan)
[ Szerkesztve ]
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
Abu85
HÁZIGAZDA
De a Google nem a Windowsról akarja költöztetni a játékosokat. Ők egy nappalis réteget akarnak megcélozni.
A Valve felfogásával van a gond. Nem egy meglévő réteget akarnak kiszolgálni, hanem egy másik réteget költöztetni. Kár erőforrást pazarolni erre, mert aki mozdítható volt az már váltott konzolra, aki pedig a PC-ben hisz az Windowson találja meg a számításait. A Linux gaming csak csalódás lesz számára.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
félisten
Okés, elfogadom, hogy így van, de én máshogy látom.
Valószínűleg pont ezért nem vagyok még gazdag.mod: Bár úgy is fel lehet fogni a dolgot az én elgondolásom szerint, hogy az XBOX-tól vagy a PS4-től hódítanának el felhasználókat a valve játékos tapasztalata segítségével.
[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
kezdem egyre inkább azt érezni, hogy a nagy cégek kísérleti egérként tekintenek a kisebb de jó ötletek megálmodóira. akiknek persze ha bejön az ötletük vagy az lesz a sorsuk, hogy lenyomják őket, mint a rajzszöget, vagy szerencsésebb esetben felvásárolják.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Jack@l
veterán
Lehet nem fél évre gondolkodnak előre... (ha menne minden játék linuxon is, egy percig nem zabáltatnám windowsal a gépet) Jönnek az arm-es masinák, pár év és biztos vagyok benne, hogy leváltják az x86-ot nagyon sok felhasználói területen.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Lacccca87
addikt
Ez te vagy, meg egy igen elenyésző számú közönség. A maradék min 90% meg azt se tudja hogy Linuxon is lehetne játszani ha PC gamingről beszélünk.
Szép meg jó amit a Valve csinál de ez nem más mint egy támadási felületet nyitni az MS felé amivel zsarolhatók, de nemigazán jött be eddig a számítása Gabe-nek ezzel kapcsolatban.
-
banhammer
veterán
Az esetek donto tobbsegeben ha a Google lat valamiben raciot akkor abbol rossz nem sulhet ki.
En minden esetre oruknek egy olcso Androidos konzolnak amivel jol el tudnek lenni a tvn.
Foleg ha jol megtudjak oldani az erintokeprenyo hianyat.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Lacee1986
senior tag
Teljesen felesleges kijönni egy fix hardverel a Google-nek. Én ezt egy kicsit másképp tudnám elképzelni. Inkább készítenének egy kis pakkot, univerzális dokkolóval, hdmi kábellel és usb portal amit rádugsz a tvre. Ebbe csak belepattintanád az akármilyen androidos telefonod/tableted és már indulna is egy új "big picture" mód vagy gaming alkalmazás. Én inkább ezt hiányolom, valami hasonló mint a gamecenter IOS-en, csak modernebb, több. Itt lenne ugye a profilod, acsik, mennyit játszottál, stb.
Persze ehhez még jönne egy alap bluetooth-os controller támogatás, és hopp, kész a konzol.
-
Ygg
senior tag
Meglátjuk.
Még be is jöhet. -
moli.hu
őstag
a Google dolgozik egy saját játékkonzolon, és a cég aktívan figyeli az OUYA eredményeit, illetve a vásárlói visszajelzéseket a termékre.
az elolvasott ~20 review alapjan az ouyanak 2 fatalis hibaja van:
1) nem elerheto a google play, igy hiaba vetted meg mar mobilra az adott jatekot, most ujra kellene vasarolni. Ez sokkal nagyobb gond, mint ahogy elsore hangzik, mert mar csak ez a "kenyelmetlenseg" megoli a konzolt. Nyilvan az elsodleges oka a bevetel-megosztas, es csak a masodlagos az, hogy a nem ouyara fejlesztett erintokepernyos jatekok megjelennenek a listaban.
2) a mobilra keszitett jatekok nem valoak a nappaliba (ezt a nintendo mar 20 eve tudja)Az 1) a googlenek nyilvanvaloan nem problema: nalunk marad a penz, es ha ouya a useragent, akkor szurt lista jon le.
A 2)-at meg a google se tudja megoldani. -
mzso
veterán
"Ha van eszük, akkor felkarolják a Valve linuxos akcióját, és valami AMD-s APU-ra építenek ők is, mellé egy ARM-es soc, hogy a tabletes/telefonos játékok is menjenek. "
Simán kihozhatnának egy konzolt Valve nélkül is. Az android portolása nem hinném, hogy akadály lenne.
A valve is örülhetne, mert linux közeli így hatékonyabb lehet (legalább is ők azt állítják)
"Bár úgy is fel lehet fogni a dolgot az én elgondolásom szerint, hogy az XBOX-tól vagy a PS4-től hódítanának el felhasználókat a valve játékos tapasztalata segítségéve"
Emellett egy teljes értékű médiacentert és desktopot (van már chromeOS-ük csak az lehülyített) is bele rakhatnának amire a másik kettő nem képes. (A sony mert tényleg képtelen rá, Microsoft mert a PC-n plusszba le akarja húzni az embert)
Így konzoltól és PC-től (Gaming, HTPC) is hódíthatnak el felhasználókat. Esetleg szerezhetnének újakat az eddig olyanoktól akik csak házi-moziztak és munkára használtak számítógépet.
[ Szerkesztve ]
-
moli.hu
őstag
ja, es ha a hir igaz, akkor az ouyaba 15 millio usd-t befektetok igencsak izzadhatnak, mert ezzel az ouyanak vege van. Ugyanis hiaba android, nem kompatibilis az alap androiddal, olyan, mint a Kindle Fire. A fejlesztok nem fognak egy 65000-es felhasznaloi bazisra kulon portolni, hiaba elvileg nem sok munka, de az ouya altal megkovetelt ingyenes mintara atallni mar nem mindig olyan egyszeru munka. esatobbi.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Áruld el, hogy ha futnának a játékok Linuxon (amit persze 90+%-ban nem tesznek) akkor leszámítva a Linux ingyenességét miben lenne jobb azon játszani mint Windowson?
Ki akar szopni a Linux krónikus töredezettségével gyenge drivereivel méggyengébb Opengl-el és egyéb hülyeségeivel, amikor ott a W7 ami már most tökéletes a feladatra mindenféle migrálás meg újrainstallálás nélkül.J.
[ Szerkesztve ]
-
Sofian
őstag
"A Wall Street Journal értesülései szerint"
"semmit sem lehet tudni, de annyi bizonyos, "
[ Szerkesztve ]
-
vimes
senior tag
Én azt nem értem, hogy hogyan lehet kihozni egy Snapdragon 800-as konzolt 100-120$-ból kihozni, h versenyképes legyen...
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
Jack@l
veterán
Nemtom miről beszélsz(ssd, rendes os, driverek meg a gyártókon múlnak), de ki akar majd windowsal ***ni arm-en?
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
joysefke
veterán
Ja, hogy már nem csak a Linux- gamingről, hanem még az ARM ről és a Linux Gamingről egyszerre megy az álmodozás
ARM+Android -> Google box = nagyon reális lehetőség
ARM+Linux -> Google box = Szinte kizárt (nem kompatibilis az Androidos játékokkal)
x86+Linux -> Google box = szvsz lehetetlen, (se hozzáértés, se kapcsolatok se iparági elfogadottság)
x86+Android -> Google box = fából vaskarika -
Jack@l
veterán
Senki se beszélt google boxról, (sem szigurúan androidos játékról, de csak hogy megnyiugtassalak az a "szutyok" opengl van adroidon is, ios-en is
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Nah ebből sem lesz semmi szerintem, maximum egy nagy rakás kaki
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
dragon1993
őstag
Esetleg arm+cloud ?
Szerverpark egy rész adott már csak pár gpu-ra ven szükség.
Az androidos játékokat meg viszi a az arm cpu a komolyabbakat meg havidíjért cserébe. -
Mardel
őstag
"Áruld el, hogy ha futnának a játékok Linuxon"
Kékhalál, dll hiba, stb. nélkül?
Azon a tökéletes Windows 7-en a napokban volt egy kékhalálom (STOP 0x00000124) 1080p filmnézés közben.
Fejtsd meg hogy mitől szállt el, mert nem hivatkozott semmilyen fájlra, a VGA-nak meg nemhiszem hogy annyira megterhelő lenne egy 1080p-s h264 film.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
félisten
Bocs, hogy belevaú, de egy 1080p filmnél pár dolog belejátszik még a VGA-n kívül, például memória (előferdülhet), hangkártya, dekóderek (elvégre is 1080p-s filmeknél a TrueHD és DTS-HD sem ritka már), stb.
Szóval nem feltétlenül a Win7-et kell okolni, hanem a drivereket / codec-eket, amik viszont rajta kívülálló okok...Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Mardel
őstag
Nyilvan, csak nem ertem hogy ehhez minek kell az egesz rendszernek meghalnia.
A ...exe hibat eszlelt ezert leall ilyenkor miert nem mukodil?
Az ms nemtudja megoldani a kekhalal problemajat.
Ezzel szemben linux rugalmasabb, ha megfagyott a grafikus felulet (ami meg 2005 tajan elofordult), ki lehet menni a 6 terminal kozul valamelyikbe es ujra lehet inditani a guit.
Win 7-nel meg az asztalra ragado "ikonoktol" maszok falra.
Pl valamilyen fajlt athuznek az intezobol vagy asztalrol egy programba, es neha az athuzas nezete (fajl kerete oldalam +al) leragad a kepernyon. Ilyenkor az explorer.exe (gui, ablakkezelo) bezarasa majd ujrainditasa a feladatkezelobol helyrerakja. De ez pl nem mukodik ha az Internet Explorer meg van nyitva.[ Szerkesztve ]
Ennél többet nem kell tudni. Csak azt, hogy a víz nedves és kék az ég. Meg hogy a vérapó mindig a helyén van és egyre erősebb.
-
félisten
Bocsánat, de volt szerencsém keményre fagyott Linux desktophoz is, amivel semmit sem tudtam kezdeni. Akkor ez azt bizonyítja, hogy a Linux is sz@r? Ugye, hogy nem.
Tetszik-nem tetszik, azok a Windows elleni érvek, amivel a legtöbben még mindig előhozakodnak (kék halál, lefagyások, stb.) inkább a régi Win9x/Me és esetleg XP időkben voltak jellemzőek. Az asztali Win7-em, amiről most írok, több, mint két hete fut kikapcsolás, újraindítás nélkül, pedig napi rendszerességgel futtatok mindenfélét, a WMware-től (Win Server 2012, Win8, Linux virtuális gépek) kezdve a GIMP-en át a VLC-ig. Teljesen meg vagyok vele elégedve. Ettől még én is szívesen átgallopoznék Linux OS-re, ha a játékok ott is futnának rendesen (ismerem a Linux virtuális gépeket, de egy Mechwarrior Online vagy Neverwinter jó ha egyáltalán elindul, de inkább nem, és ha éppen fut, akkor sincs sok köszönet benne), de mivel nem opció ilyen téren, így marad a Win. És teljesen jól el vagyok vele...
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
Nekem Linuxhoz is volt már szerencsém, az utóbbi tizenpár évben már pár disztribet kipróbáltam, desktopra híg fos volt mind.
Szerver az más tészta, de itt ugye nem arról beszélünk...Linuszfanatikusok mindig megetetnem pár vérpistikét, hogy mekkora király rendszer az a binugz, két hétig tart a lelkesedés, aztán rájön a tag, hogy a király meztelen, lehet visszamenni a jó öreg winhez, ha azt szeretnéd, hogy valami működjön is...
J. -
pakriksz
őstag
Azért mert te nem tudsz elvonatkoztatni a vindóztól, (értsd ha egy ikon 10 pixellel odébb van már elakadsz, és mondod hogy "fos"), attól még nem a linux a szar
Mondjuk ez főleg az oktatás hibája, ahol nem számítógépet használni és szöveget szerkeszteni tanítanak meg, hanem vindóz, és office kattintásmakrófuttatógépnek képeznek ki
A vindózzal meg az a baj hogy működik igen, csak olyan vindózosan (néha nem, néha kicsit máshogy, néha kicsit lassan).[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
Mardel
őstag
Pár napja újabb problémák kezdenek kijönni a Win 7-en amit tavaly áprilisban telepítettem.
A windows Intéző pár percre megfagyasztja a gépet, utána a start menü számítógép almenüjét több percig töltögeti.
Explorer.exe leállítása néha megoldja, néha nem.
Mondjuk ez sem egy új bug. [link]Tipikus windows, az idő előrehaladtával újabb és újabb megmagyarázhatatlan hiba jön elő.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Az én gépem tavaly nyáron lett telepítve, és nem produkál ilyeneket. Amúgy van a kezem alatt 34db Win7-es gép (desktop és laptop vegyesen), a többségük 2-3 éve van napi használatban, és pár kivétellel egyik sem lett még újra telepítve. "Explorer hiba" egyiknél sincs. Ahol explorer hiba ott jelentkezik, ahol feltehetően valami olyan cuccot telepítettél rá, ami az explorerre ráépül. Szóval a hiba nem a Windows7-ben, hanem a userben van, aki ész nélkül telepít fel mindenfélét. Nézd meg miket telepítettél fel, aminek köze lehet az explorerhez (tömörítő programok, mobil szinkronizációs programok, grafikai segédprogramok, stb.), és ott keresd a hibát, ne a Windowsba.
[ Szerkesztve ]
-
blackydan
senior tag
Azért engem nagyon érdekel mi fog kisülni belőle. Amennyiben a googli tényleg meglépni ennek az eszköznek a megteremtését úgy az OUYA-nak befellegzett szvsz.
-
félisten
válasz blackydan #46 üzenetére
Csak csendben kérdezném meg, hogy az nVidia Shield-et miért nem emlegeti senki alternatívaként?
Azt sem tudjuk, hogy a Google pontosan milyen üzleti modellben gondolkodik, és milyen célcsoportban. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Google nem fog hardware-t gyártani, hanem csinál egy Android (vagy Google OS) alapú szolgáltatást, és ezt kínálja fel a TV és szórakoztatóipari HW gyártóknak, akik majd a saját TV-iken, médialejátszóikon, stb.-re telepíthetik azt. Magyarul például a Smart TV-n fogsz játszani, amibe egy ARM alapú mini-PC lesz a háttér. De ha már van Smart TV-d, akkor USB-s kiegészítő stick-ként is megveheted például, vagy egy OUYA féle különálló egységként.
Egyenlőre csak az biztos, hogy a Google szemez ezzel a piaci szegmenssel...
-
Vladi
nagyúr
nah hát itt már van értelme összehasonlításoknak. úgy látszik van itt egy piac.
il sole non sorge più ad Est!
-
joysefke
veterán
Ha valaki nincs megelégedve a Linuxal desktop vonalon, akkor egyből az a feltételezés,
hogy a Windowson kívül sík hülye mindenhez illetve nem hajlandó energiát belefektetni abba, hogy, idézlek "megtanulja, ha az ikonok 10 pixellel odébb vannak"?Programoztam már főállásban Linux desktopon, az utóbbi tizen-X évben nem egy Linuxot próbáltam ki desktop vonalon, hidd el nem két hét alatt hoztam össze ezt a sommás véleményt.
Ja, minőségi számítógépeim vannak (PC+Laptop) és évek óta nincs gond a Win7-tel rajtuk...
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Reverb G2 PCVR headset
- DELL Precision 5750 17" 4K UHD i7-10850H/32GBRAM/1TBSSD/Quadro T2000 gyári prémium garancia 02.25-ig
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 86DB telefon egyben eladó! Samsung Huawei Redmi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L420 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest