Új hozzászólás Aktív témák

• dragon1993

őstag

válasz Ch4os #67 üzenetére

Nincs NAS-om évi 4k-ért VPS-t bérelek szóval pártatlan vagyok ilyen téren. (osztott gigabit 1gb ram 4mag)
    Erőre mondom ,hogy olcsón van felénk az áram így nálam 15k lenne egy évre egy 100W-os PC.

Flottás áram :DDD

Ingyenes DNS.
    -A routerek 99%-a képes rá.

Folyamatosan frissített rendszer és applikációk.
    -Linux / Win ilyen téren ugyan ott van

Egyszerű konfiguráció. Tényleg egyszerű!
    Ez valóban így van egy NAS-t könnyebb beállítani, összerakni mint egy PC-t.

Automatikus levélküldés
    PC alatt megoldom én neked 3 perc alatt, egyébként a leveleid valószínű 99%-ban a SPAM mappába mennek
    mert az IP tartomány miatt. (Persze ha nem a saját IP-dről küld akkor OK a dolog.)

- FTP, Web, Levelező, VPN szerverként is használható. - Ezeket én nem használom.
    Bármelyik 5 perc alatt beállítható. (Levelezőt még nem csináltam de a többi tényleg annyi.)

- Python-t felrakod és olyan szoftvert fejlesztesz amit akarsz. :)
    Én meg felteszek egy JAVA-t egy .NET-et vagy bármit. De akkor legyen már C.

- Torrent - Transmission alkalmazással egy gombnyomásra tudom bármelyik gépről, akár mobilomról indítani, állítani, berakni az újabb torrenteket. Jelenleg kb. 300GB van megosztva. Sebesség korlátozva le 2,5MB Fel 150KB-ra. CPU terhelés kb. 15-20%. Majd meglátjuk mi lesz a netseb. növelésem és nagyobb mennyiségű megosztás mellett.

Nálam 24MB/s (igen 240mbit/s) felfele úgy kezd ,hogy behúzza 1GB ramot cachenek mert szükség van rá a
    CPU használat nem szokott 30% fölé menni.

A végső megállapításom:

A NAS korlátozott ,de amire kell arra tökéletes kis fogyasztás, kis teljesítmény, egy kicsit drágán.
    Egy PC szervernek nem ellenfele egy NAS. Több "tudás" szükséges hozzá cserébe bármit megtehetsz vele ennek az ára viszont a plusz fogyasztás.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák