- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- Bluetooth hangszórók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hipihupi
csendes tag
Olvasásra csakis E-Inkes. A szemem sem fárad el olyan könnyen, meg tölteni sem kell naponta a készüléket. Szerintem jó, hogy van rajta háttérvilágítás, nagyon hasznos, amikor a mellettem fekvő már aludna. A Wifit mondjuk kihagyhatták volna. Ez egy jó kis masina! És úgyis megy még lejjebb az ára...
-
MZperX75
addikt
Nekem egy Kindle touch-om van,szuper 2 Oprendszer van rajta.
Egy 20-asért vettem ano félévesen,reklámmentesen.
Olvasásra csak ilyet,tablet telefon asztali gép kizárt.
30-40 könyv van rajta,el vagyok vele egy jó darabig.
Néha wifi-n olvasgatok cikkeket PH-t,jól használható
felbontása csak 800X600 de szerintem,nem számít, jól olvasható,nem igazán értem ezt a felbontás mizzériát.
viszont ezerrel jobban néz ki ez a Kindle mint a cikkben szereplő,az a néhány plusz ficsőr ,gondolom Megéri valakinek,hogy megvegye. -
Ágógreen
senior tag
na ez az ami nem életszerű. -> lakatlan sziget, meg se mentsenek. és nem az h valaki napban is szeretne olvasni. egyébként ebook sok esetben jobb mint maga a könyv. lapos, nem kell a kinyitott állapotáért küzdeni (mint egy átlag könyv esetében) és sokszor a világos lapú könyvek verőfényes napsütésben túl erőteljesen tündökölnek. egy ebook sötétebb nyugtatóbb háttérrel rendelkezik. pl én szívesebben tanulok ebookból mint kinyomtatott A4-jegyzetből pont emiatt. napelem felesleges ebookba, pont h az akksi az erősségük. ipad nagyon szar napban, hiába retina meg lófa* technológiák.
-
cabii
tag
Ha olvasni kell, akkor e-book. Mondjuk kindle. Mostanra már a fiamnak is kellett venni egyet, de ahogy feljebb írta valaki, kicsit nyugatabbra sokkal olcsóbb. 15e ért már megkapod.
Napelemes kinle tok viszont van, és persze tölti is rendesen a ketyerét. Szóval lakatlan szigetre ideális. Megpakolom a 3 gigát könyvvel, a napelem tölti amikor kell, meg se mentsenek)
Cabi -
FefeeX
veterán
válasz
lazlogogola #37 üzenetére
Nálam ez abszolút életszerűtlen szituáció, akkor vagyok max így, ha túrázom vagy bringázom, de akkor meg nem jut eszembe, hogy olvassak. Minimum egy árnyékos hely az, ahol eltöltenék fél óránál többet, mondjuk olvasással.
BoC1ka: a szemet érő hatások orvosilag nem jelentősek. Kényelem szempontjából viszont valamennyire az, mindenképpen megéri bemenni egy nagyobb üzletbe, ahol kipróbálhatod, milyen. Ebből mondjuk már azt is el tudnád dönteni, hogy jobban tetszik-e, szükséged van-e rá...
-
BoC1ka
senior tag
válasz
lazlogogola #37 üzenetére
Mndjuk ha én a szabadban vagyok biztos nem olvasással fogom tölteni az időt
Tehát még ez sem kitétel. Egyedül a szemet érő hatások miatt kellene.
-
BoC1ka
senior tag
Adott a példám. Van ipad mini..olvasok rajta mint időm engedi. Megvehetnék simán egy nook ot mert miért ne, néztem ebayen 13-14...kb mintha elmegy az ember egy buliba...
Valaki győzzön meg, hogy jobb
Egy dolog miatt vennék, mennyire rongálja a szemem az ips az e-inkhez képest. Nem vettem észre én sem, hogy fájna tőle..drapp háttér low fényerő simán finom.
Most ilyen akkuidő...10 órát lazán elmegy olvasással a mini...ki olvas 10 órát egy huzamban?
Szépirodalom ofc.
Magamat nem tudom egyszerűen meggyőzni hogy kell..
Hozzászólva előző két hsz-hez: csak autóval közlekedem -sajnos...- tehét az útidő kiesett - meló után edzés, ott nehéz lenne olvasni
- csak a hétvége meg az este maradt.
-
FefeeX
veterán
Hát, én bringával járok melózni (vagy kocsival, esetleg BKV, de egyik sem olvasós, pláne hogy 20 perc az út
) - így ez kiesett... meg egyébként is olyan gyermeteg lelkű vagyok, hogy inkább játszom 20 percet a tableten ha épp van egy kis időm
Nem mondom, hogy nem változik majd meg, egyelőre nem akar...
-
FefeeX
veterán
Egy kis tablet vs. ebook
Szóval a helyzet az, hogy én annyira szívesen vennék egy normális ebook readert IS, DE havonta olvasok max 50 oldalt... Eltervezem, rengeteg e-könyvem van, de már akkor sem volt időm rá mikor még nem született meg a kislányom. Azóta meg esélytelen. Feleségem szeret olvasni, de neki meg abszolúte nem jött be az ebook reader, csak a papír alapú könyv, ami illatos/büdös, de mégis más érzés...
Annyit, hogy a híreket elolvasom rajt, vagy olvasok a Jobs könyvből 50 oldalt, lazán megoldhatok az iPad mini retinán is. Nem zavart egyszer sem, a fényerő állítható, a szín is állítható, én is a drappost szeretem alapvetően... Ha sokat olvasnék, nem lenne kérdés. Nem feltétlen azért, mert vallási meggyőződésem, mint egyeseknek, inkább mert megtehetem, és tényleg jobb. Ha valakinek viszont csak egy eszközre van pénze, én inkább az IPS tabletet választanám... -
flexxx2
őstag
Hát én is letettem erről, tableten(7") v. telefonon(4") jól lehet olvasni(kb 50-60 könyvet kiolvastam rajta). Majd öregkoromban lehet kelleni fog, mert akkor nappal is ráérek olvasni
Mondjuk régen az összes asimovot is egy 2.8"-os htc windows mobile ce 6.5-ös telón olvastam még ki.
-
BoC1ka
senior tag
Nincs, sokat gondolkodtam rajta, de nem látom értelmét...heti 100-150 oldalt olvasok, nagyon max egy könyv - sport, munka stb - és ehhez a volumenhez nem látom értelmét. Épp ezért kérdeztem, hogy akinek van mi a véleménye. Végülis inkább a céleszközök híve vagyok, a zenét is mp3 lejátszón hallgatom mintsem telefonon...
-
Ágógreen
senior tag
igazából egyedül a mérete a Kindle P.-nak szerintem necces.
Egy keret nélküli 7"-es 8"-as sokkal ideálisabb lenne átlag olvasótávolságra.
Ezt leszámítva szerintem tökéletes. 10"-es már sok lenne. -
Gabor970
addikt
Valamikor kb egy éve volt a kezünkbe (feleségemnek kerestünk olvasót) a TESCO-ban árult nem érintős prestigio. néha 19900 volt, néha 24900. Hát az katasztrófa volt mind tapintásra, nyikorgott, cseklett-nyeklett, mind használatra. Olyan lassú volt....
Aztán szerencsére a Kindle ausztriában saturnban indult 50€ áron, és végra lett olvasó. Hát az tuti kis darab, pláne azon az áron. Tudtommal most is annyi ugyanott, és ráadásul reklámmentes verzió. -
ThorsHUN
őstag
Az a helyzet, hogy a strandon fekve resz rohadtul hianyzik
Strandon konkretan a ket gyerekre figyelek
Utkozben amit olvasok az meg siman megy a HTC ONE-on. Annak szerencsere a napfenyben valo olvashatosaga is eleg jo. Mondjuk napszemuvegben eppen nem (nem a fenyero hanem a polarizalt napszemuveg miatt). de alapvetoen eleg jol olvashato. Meg a napi ketszer fel ora ingazashoz eleg.
Este ha vizszintesbe kerulok akkor meg ugyis elalszok -
moma
őstag
szerintem a jegyzetelésről, szöveg kiemelésről írhatnátok többet ilyen ebook olvasó tesztekben. hogy történik, hogy tárolja ezeket, át lehet e vinni pcre könnyen. szerintem ez elég fontos dolog, ha tanul vagy ha szakkönyveket olvas az ember. (De én még szépirodalomban is szeretem kiemelni a kedvenc részeimet
)
-
Sinesol
veterán
"sötétben sem kell lámpát oltanunk"
Hát sötétben már tenyleg nem kell lámpát oltani..
-
Meglivorn
aktív tag
Volt egy (első generációs) Nook-om, lett egy tab10.1-esem, egy ideig használtam mindkettőt, tesztelésképp és kiváncsiságból, aztán az ereadert elajándékoztam. Azóta több tucat könyvet olvastam ki a tableten, semmi baj vele, teljesen jól használható.
Persze, be van állítva az olvasó program (részemről fbreader de minden normálisat be lehet) hogy ne hófehér háttéren fullfekete betűk legyenek, hanem kicsit a barna árnyalatai (mint itt a fórum szinei), illetve éjjel lámpa leolt, teljes sötétség és a képernyő fényereje a minimumon.
Nem tűnt fel, hogy jobban fáradna a szemem, mint a papírkönyvektől, egyedül talán az akkuidő ami kényelmetlenebb mint egy e-readerél, de azt kibirom.Teljes napfényben valóban jobb az e-ink. Ez tény. De kb 20 éve nem voltam strandon, és sajna a szabadban olvasás réme se fenyeget gyakran. Egy kis árnyék (pl. amit egy fa, vagy napellenző adni tud) már bőven elég.
-
Magicrat
tag
"nagyításnál pedig csak a TXT-t tudja újratördelni a készülék"
Ez most ugye nem azt jelenti, hogy nem lehet a betűméretet növelni, vagy ha igen, nem tud tördelni???
Ha igen, valaki lőjje le programozókat! A legjobb dolog az ereaderekben a (w@rezon kívül
) a betűméretek saját kényemre-kedvemre állítgatása és az ebből adódó sortörések...
Ha ez így igaz, a készülék légycsaónak sem jó...
-
-
Ágógreen
senior tag
válasz
pusszycat #12 üzenetére
8hét alatt csak találkozol egy hálózati aljzattal, nem ? (usb)
amúgy napelem csak tükörződne... zavaró lenne bizonyos szögben tartva
max a hátoldalára...Concorde ReadMan 6 ? ilyen gagyi dolgokra rá sem nézek. fontos az összeszerelési minőség és a felhasznált anyagok. inkább érdemes gyűjtögeti még valami igényesebbre.
-
Ellia
addikt
Láttam, hogy megvoltak említve a képregények, így eszembe jutott egy kérdés, hogy a CDR formátummal mennyire birkóznak meg az e-book olvasok (nem pont ez, inkább általánosságban)?
-
Dzsano
tag
Ez sajnos drága.
30.000 Ft-ért ott van a Concorde ReadMan 6-os.
Ugyanazt tudja (felbontás+háttérvilágítás) + ajándék tok, igaz, iszonyúan gagyi gombokkal és trampli kinézettel, bár ez izlés kérdése. -
Robert07
aktív tag
Szerintem a felbontás 1024*768 lesz.
-
Ágógreen
senior tag
mindenki aki szeretne szabad ég alatt (pl: strandon, vízben) normális látási viszonyok között olvasni, de elege van a túlárazott félmegoldásokból és helyette szeretne egy minőségi, biztonságos hosszútávú megoldást kompromisszumok nélkül olvasásra annak ezt tudom ajánlani: 175€.
drága, de cserébe fullos a feladatra.battery life of 8 weeks
60méter vízállóság
szauna, homok, zsírálló
háttérvilágításúkell e ennél több ? szerintem nem
-
azbest
félisten
A kontrasztot kevésbé érzem fontos tényezőnek ezen a szinten már. A papírkönyv sem feltétlen hófehér.
A háttérvilágítás és inverz mód kapcsolát nem nagyon értem
A tablet minden nem olvasással kapcsolatos téren veri az ebook olvasókat. Az ebook olvasó csak folyószöveg olvasásban jó, de abban kifejezetten ez az igazi. Célszerszám. És nyugatabbra lényegesen olcsóbbak is ezek. Pár méterre a nyugati határtól már bruttó 15eft egy sima kindle és 30-40eft egy paperwhite.
Érdemes lehet összeállítani egy teszt csokrot, ahogy a médialejátszókhoz is tettéket, úgy könnyebb összevezni a képességeiket és a formátumok kezelését.
A napokban vettem kíváncsiságból képregényt és az pont olvashatatlan, mert a betűk olyan grafikával készültek, ami 800x600on olvashatatlanná válik. Nagyobb felbontású változaton valsz jobb, de az kifejetzetten tableten mutatós. A szakmai pdf-ek közül is van amelyik jól használható ebookon is, mert jól lötték be a betűméretet.
-
Khelben
nagyúr
Engem zavar a tabletek háttérvilágítása sötétben, nem lehet annyira levenni, hogy jó legyen. Most amoleden olvasok, ahol a fekete tényleg fekete, nem világít. Napfényben meg a csillogó kijelző miatt halnak meg a tabletek, pl. egy strandon fekve esélytelen rendesen látni rajta.
-
dfdfdf
őstag
Igen sajnos sokat azt hiszik aminek kereke van az kocsi pedig a traktornak is van kerek uton is megy bár lassan de egy Subaruval meg szántani nehézkes
.
Bár nem olvasok sokat sajnos de ha olvasnék mindenképpen e-inkes cuccot vennék rá mert tabon kínszenvedés volt olvasni már 1 óra után is számomra. -
pusszycat
nagyúr
Besírok az ilyen 50 % káva 50 % kijelző mutánsokon, komolyan mondom a hideg kiráz tőlük, ez nem eye candy ez eye horror.
-
Khelben
nagyúr
egy héthüvelykes, 1280x800 pixeles IPS kijelzővel ellátott tablet kenterbe veri bármelyik e-könyv olvasót
Csak azzal nem tudsz se sötétben, se napfényben olvasni.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Kb. ebben a ligában versenyzik a PocketBook Touch Lux hasonló extrákkal, ugyanezzel a felbontással, ott szerintem ízlésesebb a kivitelezés mind a küllemet, mind a gombok számát tekintve.
-
lazlogogola
tag
Hát igen,túlárazták.
Amúgy nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új MultiReader Supreme 5664 fő erőssége a megnövelt felbontású kijelző, de sok egyéb trükköt is tud.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest