Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • pocojoe

    újonc

    Volt korábban kérés fényképek és videók kapcsán, ezért feltöltöttem ide néhányat:
    [link]
    Igyekeztem nem ideális körülmények között fotózni, a képek többsége nagyon erős nappali világosságban készült, olykor ellenfényben. Van néhány naplementés, illetve beltéri kép is, látszani fog melyik-melyik. Fekete kutyáról nehéz jó képet lőni, szóval ez mélyvíz volt a telónak. Automatán használtam a beállításokat, manuálisan csak makróra, portrémódra váltottam.

    Van egy „vs Gcam” mappa, ott a képek készítése között csak néhány pillanat telt el, viszont a képméret az utolsó kép kivételével nem egyforma, ezt csak későn vettem észre, de a lényeg szerintem így is látható. A PXL nevű képek és videók a gcamosak.

    A Gcam videók 4k 60fps, a gyáriak 4k 30fps. Nálam tv-n szépen megy, monitoron vlc-vel enyhén szaggat, KMplayerrel jobb a minőség.

    Saját konklúzió:
    Főkamera: a fényképezős képesség egyértelműen nem bajnok, de nem is vállalhatatlan. Lehet vele jó képeket készíteni, érdemes tesztelgetni a beállításokat. Nekem a gcam képek jobban tetszenek, viszont sötétebb környezetben már inkább a gyári kameraalkalmazás a nyerő.
    Ultraszéles: nem igazán teszteltem, nálam nem szempont.
    Makró: szintén nem szempont, néhány képet készítettem. Nem könnyű elsőre éles képet lőni, főleg ha még mozog is a tárgyunk, pl. szabadban lengedező virágok. Ezt leszámítva használható.

    Telóválasztásnál nálam szempont volt a kamera is, de arra kellett rájönnöm, hogy irreális 1000€+ összeget kiadni egy csúcskészülékért. A Poco f3 teljesítményben lényegében csak a kamerák terén marad el tőlük, de ez nekem nem ért meg plusz 100-200k forintot. Nálam hétköznapi használatra teljesen elegendő a Poco, ha pedig életem nagy eseményeit akarom hihetetlen minőségben megörökíteni, akkor inkább veszek egy normális céleszközt.
    Aki még ezek után sem tud dönteni, annak azt javaslom, vegye meg bátran az f3-at, tesztelje, és ha nem felel meg az elvárásának, küldje vissza az eladónak.
    Remélem tudtam segíteni 😊

    Megjegyzés: A videók/képek készítése során egyetlen állatnak sem esett bántódása.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák