- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacsis
Közösségépítő
...Hát szerintem meg pont az, hogy a 15ezer Ft-os felár nem sok azért, hogy akár 2-3-4-5 évvel tovább húzza a cucc
-
djculture
félisten
"az 5 éves garancia végéig kitartó, napi 50 GB-os írási mennyiség nagyon sok."
Ja normál használatra biztos, de a mai nagy méretű fájlok mellett abszolúte nem. Elég megvásárolni és leszedni napi 2 nagyobb játékot a steam-en és már meg is van -
Meteorhead
aktív tag
Cserébe ha belegondolsz, hogy 5 évvel ezelőtt mekkora SSD-k voltak, és most mekkorák vannak (5 éve talán nem is volt SSD)... akkor 5 év az messze túlmutat azon a szinten, amit szívesen visszakapnál, ha tönkremegy. 5 év múlva ha tönkremegy, és kapsz cserébe egy ugyanolyat (nem pénzvisszafizetést), akkor sem lesz szíved belerakni semmibe.
-
modeller
aktív tag
Miért, látott már valaki SSD-t elfáradásból meghalni? (azaz read only-vá válni, mert akkor is olvasható marad, ha már túllépte a cellája a max. irásszámot)
Szerintem nem. SSD leginkább úgy hal meg, hogy beszarik a vezérlője és megszűnik létezni a gép számára. Az meg független a memória chipjei irási ciklusainak számától.
-
Balage76
senior tag
Sajnos ez a read-only dolog urban legend. Eleinte valóban ezt mondta mindenki, de gyakorlatilag nem ez történik. Ráadásul addig a pontig elég sokféleképpen kaphat figyelmeztetést a user. A HDSentinel vagy saját kezelőprogram vadul integet már a kondíció vészes csökkenésekor, pedig akkor még igazából nincs is gond.
-
cskamacska
addikt
Nekem is ez büdös, esküdöznek a gyártók hogy a memória cellák bármennyi írást kibírnak, erre a vezérlő előbb bedöglik, mint a legócskább és így is legerősebben kihasznált nand chipek tennék.
Én még olyan SSD reklámot nem láttam, ahol a vezérlő szavatosságát istenítenék. Pedig.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
félisten
-
rhonin
senior tag
Érdekes, hogy a sebességek csak egy helyben toporognak már vagy 1 éve.
Új Sata csatoló kéne? Ennyit tud a 3.0?
Gyorsabb csatolóval gyorsulnának ezek az ssdk?Már régóta figyelemmel kísérem az ssd-s teszteket és nem értem, hogy miként sikerült 43as értéket mérnetek 840 PROval. Nálam hozza a 480as értéket lazán. Esetleg újra lehetne mérni ha van rá lehetőségetek.
-
gabber01
addikt
válasz djculture #10 üzenetére
De ne szórakozz már! Szerinted életszerű, hogy valaki naponta vesz és tölt le ekkora játékokat? Az hetente 14!!! Használni is kéne talán ezeket. Persze, aki csak letölti és 5 perc után kuka, az menjen a csába. Másik meg, hogy jelenleg nincs sok ekkora játék. Még ha BD filmekkel példálózol azt mondom oké, de az is teljesen irreális lenne...
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
djculture
félisten
Kérdem én...Mire használnád a szekvenciális tempót? Egész nap ramdiskekre akarsz másolgatni mert ott talán előjönne hogy gyorsabb, máshol még ez a szint is kihasználhatatlan. Vagy szeretsz megfoghatatlan benchmarkokban gyönyörködni amit a való életben az életben nem tudsz kihasználni?
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz cskamacska #7 üzenetére
Lehet ez összeesküvés elmélet, de szerintem nem véletlen döglenek azok meg, így van kitalálva, legyártva …mint a hűtők, mosógépek, amik gari után 1 héttel haláloznak el …vagy csak túl sok a véletlen!
"Oh my Goa'uld!"
-
djculture
félisten
-
SaGaIn
senior tag
válasz djculture #10 üzenetére
Nah igen de ha naponta két 20GB-os játékot szedsz le akkor mikor játszol azokkal?
Sőt teszem azt egy 240 GB-os partícióból 40 a rendszer meg egyéb cuccok marad 200Gb akkor 10 naponta minden játékot aminek 6 órába telt letöltése törölheted le a fenébe ez nem épeszű használat.
De még filmmel sem lenne normális. Mert ha napi két 20GB fullhd filmmel számolok akkor minden egyes nap 4-5 óra megy el filmnézésre plusz amíg letöltöd...
szóval jót mosolyogtam a példádon nagyotmondó mátyásezek közül játékok közül 2-3 normális a többi tucat szar kb 50% ot kapna bármilyen gamer ujságnál
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
modeller
aktív tag
Nem urban legend, hanem egyszerűen nem a cellák élettartama az SSD-k gyenge pontja. A vezérlő döglik el a gyengébb darabokban. A hd sentinel szerintem amúgy is egy ordas nagy parasztvakitás. A nyers SMART adatok kiolvasása hókuszpókusz nélkül már ad egy gyenge támpontot, de semmiképpen sem a vezérlő állapotáról.
-
gabber01
addikt
válasz djculture #16 üzenetére
Jaaa, most már bundle csomagoknál tartunk... Jóóóvaaannn... Gondolom ezekkel sem szándékozik játszani az alany... Ja, és ezekből is végtelen variáció és mennyiség van. Évente cirka 720 játék és bundlecsomag. Továbbá az anyagi források is végtelenek.
Nagyon próbálod megmagyarázni, de szerintem ne erőltesd...Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
rhonin
senior tag
válasz djculture #13 üzenetére
Nem amiatt jegyeztem meg, mert nekem annyira fontos a szekvenciális írás, csak mivel ez egy teszt ahol benchmarkokkal mérjük az eredményeket akkor szerintem illő lenne pontos eredményeket közölni, ha van rá mód.
Jeleztem, hogy szerintem nem pontos a mérés, ennyivel zárnám is a témát, mivel nem ér annyit, hogy vitázzak rajt egész nap. -
SaGaIn
senior tag
Persze mert amíg tömörít gép addig mást nem is lehet csináli csak ülni és várni meg az pár másodperc ne adj isten perc (több GB-os fileoknál) amekkora különbség lehet két normális ssd között az akkora irdatlan időveszteség.
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
modeller
aktív tag
válasz Plazmacucci #8 üzenetére
Szektorhibásodás alatt gondolom azt érted, hogy smart-ban jelzi, hogy áthelyezett már 5 db-ot máshova. Nincs azzal semmi baj, azért van az overprovision. Azt is mutatja mennyi szabad van még hátra, amig azok el nem fogynak nincs miért aggódni.
-
Balage76
senior tag
Ebben az esetben nem az a lényeges, hogy irreális-e a napi 50GB hanem hogy az SSD szempontjából ez sok-e vagy sem.
Napi 50GB, 5 éven át (91TB) egy 250-es SSD-re édeskevés és ezt intenzív használatnak hívni nagyon nagy marketing bullsh.t. Ez ugyanis 365 újraírás, ami harmada annak amit a TLC chipesre tervez más gyártó. Ehhez képest 50%-os felárral akarják eladni....
-
modeller
aktív tag
Nekem gyakran sok kitömöriteni valóm van és amig folyik a kitömörités addig nem kezdek bele másba és főleg nem inditom a következő kitömöritést igy nagyon is fontos, hogy meddig tart, mert addig ott ülök felette. HDD olyan tetű lassú volt, hogy érdemes volt addig átváltani browserre és olvasgatni, SSD-nél már nincs értelme, jobb megvárni amig befejezi.
Ettől én még nem vonom kétségbe, hogy másnak nem fontos a szek. sebesség, nekem fontos. -
félisten
-
Jester01
veterán
-
félisten
-
addikt
Videó vágás esetén 32GB ~3 óra nyersanyagot jelent egy egy egész napos projekt után ha elgurul a gyógyszer (nagyon sok fölösleges dolgot rögzítünk), akkor a csak a nyersanyag 100+GB a projekt a végére ~200GB
Ideiglenes tárolónak jó lehetne, de napi szinten ennyit írni nem hiszem, hogy a saját szokásaim szerint (munkára értem) ki tudnám használni.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
modeller
aktív tag
miért ne venném észre, hogy fele annyi idő alatt van kész egy kicsomagolás? Nyilván 490 és 500 mb/s között nem veszed észre a különbséget, de 300 és 500 között már simán.
Ha egyszálú proci limited van, akkor meg nyugodtan indithatsz párhuzamosan még egy kicsomagolást és máris ki lesz használva az SSD sebessége.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Nekem elég volna, csak a windows-t meg az office csomagot tenném rá, + ban egy két felhasználói progi (na jó 10-15 amit mindig is szoktam használni).
Kíváncsi leszek hogy meddig bírja majd az SSD Life szerint, ha majd valaki vesz egyet az dobjon már fel egy képet róla
Az én kis Samu 840 Evo-m 1 hónapos + 4 napos leszámolnék belőle 120 GB amit a pár windows telepítés elvett.
50 GB bőven elég lenne, 10 évig biztos.... de lehet hogy még tovább, bár írták nem átlagfelhasználóknak ajánlják.[ Módosította: radi8tor ]
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Zoli0726
aktív tag
Hogy egy kicsit én is beleszóljak ebbe a mennyit írok rá egy nap az ssd-re vitába, én arra lettem figyelmes, hogy úgy, hogy nem töltök le semmit, csak rendszerpartíciónak használom az ssd-t, normál használat mellett is simán ráírkál a windows + programok 5gb-ot egy nap az ssd-re úgy hogy semmit sem telepítettem. Szóval azért nem olyan elérhetetlen az a 10GB / nap, ami az olcsóbb ssd-k élettartamára vonatkozik. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy szerintem normál használat mellett is elérhető az írási limit garancia időn belül egy olcsóbb ssd-vel. 50gb már azért tényleg nem olyan kevés, ha nem akar ssd-re biztonsági menteni valaki.
[ Szerkesztve ]
-
Ic3man
tag
Csak én vettem észre hogy a nyák mSATA csatlakozóval is rendelkezik?
Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
Lomha 8V
addikt
Nekem is OCZ Vector-om van és a garancialevélen 5 év vagy 36.5 TB szerepel. Hát másnál nem tudom, hogyan van, de nálam az 5 év sokkal hamarabb el fog jönni, mint a 36.5 TB. Szerintem ez korrekt garancia.
-
pdev1811
tag
Az a matrica írtó gagyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- OLED TV topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nyaralás topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Külpolitika
- Apple Watch
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest