- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen egeret válasszak?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
K_Gabor
tag
Igen valami hasonló problémától retteg.Ilyet semmiképp nem vennék e-bayen.
Sajna se szakértelmem se eszközeim nincsenek,úh ha úgy adódik fel kell keressek valakit.
De úgy tűnik most megjavult a rendszer,nagyon remélem tényleg csak ennyi baja volt.
Ha tényleg ilyen szalagkábel gond van akkor az kb mennyibe lenne (anyagköltség,munkadíj)?Mi kellene egy ilyen művelethez amúgy?
Igazándiból érdekel az ilyenekkel való legózás,de ez még nem az a kategória aminek nekiállnékHirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
hito
nagyúr
válasz K_Gabor #2401 üzenetére
Ha eredetiben gondolkozol akkor szerintem 10-15eFt lehet munkadíjjal együtt. Érdemes bemenni egy Nokia mintaboltba, ha EU-s a készülék akkor megcsinálják (persze előtte árajánlatot kell kérni), ha nem EU-s akkor még pénzért sem nyúlnak hozzá. Egyébként a kijelző háttérvilágítását is ez a kábel működteti, meg még egy pár szenzort, azért nem olcsó.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
-
félisten
-
FlDutchman
tag
bill es led vilagitas nekem akkor ment el, amikor eloszor volt otthon wifim es mindent lefrissitett a telo, de akksi ki es visszatetel utan ment megint. Szoval nem para szerintem. Ugy emlekszem viszont hogy (megvetel utan egy ideig szerintem igy volt) kikapcsolasnal is rezdul egyet a telo, de azota csak inditaskor.
Amugy thumb2 akinek fent van tovabbra is stabil?
Lehet raszanom magam a frissitesre, legfeljebb megint lesz egy reflash. (: -
félisten
válasz FlDutchman #2407 üzenetére
nekem hetek óta stabil, igen
a rezzenés nálam kezdetektől csak bekapcsnál van. -
gyugyujol
tag
válasz FlDutchman #2407 üzenetére
thumb2 nálam sem csinál bajt. előnyét még nem vettme észre. nem tudom,h a néha furán sok free memory minek köszönhető ezt még ki kell figyelnem, csak nem ennek önmagában!
hanem, a /etc/powervr.d/hildon-desktop.ini-ben van az a változó, aminek az 1-re állítását szorgalmazzák oldalakon mondván, h smoothabb lesz a hildondesktop.
hát ha nekem az 1-es, akkor szaggat a skroll, míg 0-án faszán folyamatos..
vagy ehhez még vmi mást is barmolni kell?nektek hanyas? hanyasok vagytok?!!
-
félisten
válasz gyugyujol #2409 üzenetére
a hwsync nálam aktív, (de már nagyon régóta, még cssu előtt is az volt), és sokkal smoothabb. szaggatást nem vettem észre görgetésnél vele.
a sok szabad memó pedig bizony jórészt a thumb2 miatt keletkezett, gyorsabban indulnak a progik is.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyujol
tag
válasz FoxiestFox #2410 üzenetére
vágom én az elméleti hátteret, de reflash után sokmindent már csuklóból lőttem össze, aztan azzal a lendulettel thumb2-t, tehát nem tudom visszakövetni, h mégis mitől van.
lehet logolni kellene a memoriahasználatot, aztán egy idő elteltével visszaflesselni a kp51-et, és logolni megint, majd összehasonlítani..
na mindegy! csak brainstorm
-
félisten
válasz gyugyujol #2411 üzenetére
én először úgy tettem fel a thumb2-t, hogy előtte sima kp volt fent cssu-t-vel, és jelentősen több szabad memóriát eredményezett úgy is.
az én rendszerem most hibátlan, apróságoktól eltekintve (pl hogy az open media player előnézete elfordulásnál nem mindig jó), és a tuning miatti ritka restartoktól.
szóval nem kísérletezek többet vele, egy év alatt elértem, hogy értek hozzá annyira, hogy zsír rendszert hozzak össze, ennyi asszem elég nekem -
K_Gabor
tag
válasz FoxiestFox #2412 üzenetére
Mennyit javított rajta a tuning?
Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
félisten
válasz K_Gabor #2413 üzenetére
500-1000mhz-ig használom.
beágyazott flash tartalmaknál, illetve psx emulátornál érezhető leginkább. talán a progik is gyorsabban indulnak-működnek, de ezen a thumb2 is sokat segített.
általános böngészés nagyon sokat gyorsult.
720p videók felvételéhez és visszanézéséhez is kell, bár ott a dsp számít igazán.
a fogyasztás nem nőtt olyan vészesen, masszív használattal így is, úgy is gyorsan vége van -
K_Gabor
tag
válasz FoxiestFox #2414 üzenetére
Az szép.Én nem mertem beletúrni,úh nálam nincs semmi extra mókulás asszem.Használtan vettem de az előző tulaj felrakott pár dolgot,de még nem bújtam bele igazán.
Bár youtube meg hasonlókkal jó lenne kezdeni valamit,hogy gyorsabban szedjék a lábukatHirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/k_gabor_3#aprohirdetesei
-
FlDutchman
tag
válasz K_Gabor #2415 üzenetére
Mivel reflash után a cutetube már nem akart működni, ezért az nVideo-t [link] szedtem le ovi storeból. Sokkal felhasználóbarátabb mint a cutetube, mert itt a keresésre legalább mindig hoz eredményt. A cutetube-ban viszont csak ékezetekkel együtt találta meg azokat a videókat, amiknek a nevében ékezet volt. És nem volt automatikus kiegészítés sem.
nVideoban már tudsz letölteni 480p-s videót, talán azt is streameli, de lehet, hogy csak a 360p-s verziót. Viszont sosem szaggat.
-
FlDutchman
tag
válasz FoxiestFox #2408 üzenetére
remek
-
gyugyujol
tag
válasz FlDutchman #2416 üzenetére
ovistore-bol
-
félisten
azt vajon meg lehet oldani, ogy valtani lehessen egy videoba kodolt kulonbozo nyelvu hangsavok kozott?
south parkot akartam nezni altato gyanant, ahol az elso az angol sav, a masodik a magyar.
sib - angolul szol, valtani nem lehet
open media player - force language kod (HUN) segitett egy resz feleeig, mikor is elvaltottam megnezni egy levelet, mire folytattam a lejatszast, mar angol volt.. (NEM zartam be a playert)
gyari media player - magyarul kezdte, beletekeres utan angolra valtottvan valami prog ami engedne valtani rendesen?
ugy tudom a keszulek regio es keszuleknyelv-beallitas alapjan hatarozza meg, hogy mely audiosavot reszesitse elonyben. en angolul hasznalom, fel sem tettem a magyaritast, es csak emiatt nem is tervezem, igy manualis valtasi lehetosegre lenne szuksegem.[ Szerkesztve ]
-
gyugyujol
tag
válasz FoxiestFox #2419 üzenetére
es ha az mplayert terminalbol inditod? megadod parameternek a hangsavot,azt' csa.
de az,h taskvaltasnal hangsav visszaugrik..az fasza
-
félisten
-
FlDutchman
tag
válasz FoxiestFox #2421 üzenetére
Nekem gyári mp szokta váltogatni a hangsávokat, a pontos módszerre viszont nem jöttem rá hosszas órák kísérletezgetése után sem..
Általában olyankor fordult elő, amikor videónézés közben valaki hív, és elfordul a kijelző, meg amikor a kijelzőzárat használom. De pontosan a sorrendet sosem tudtam meghatározni, mindig véletlenszerűen ugrott vissza a magyarra, ha már átváltott angolra.
Nyilván ez a mi lokális problémánk, mert az angolok minek tennének több audiosávot egy filmbe; nekünk is csak a szinkron miatt kell. Ha viszont előre tervezek, és tudom, hogy nem akarok sávot váltani, akkor inkább virtualdubbal kiszedem belőle, ami nem kellViszont az xterminálbol való indítás engem is érdekelhet
[ Szerkesztve ]
-
gyugyujol
tag
válasz FoxiestFox #2421 üzenetére
próbáld ki ezt:
You have to use -aid (audio ID) or -alang (audio language), -sid(subtitle ID) or -slang (subtitle language), for example:
mplayer -alang eng -slang eng example.mkv
mplayer -aid 1 -sid 1 example.mkv
To see which ones are available:mplayer -vo null -ao null -frames 0 -v filename | grep sid
mplayer -vo null -ao null -frames 0 -v filename | grep aid -
félisten
válasz gyugyujol #2423 üzenetére
nos.. megvan a helyes megfejtes
mivel a hangsavokat a video letrehozoja nem latta el language taggel, (gepen is csak annyi latszik h audio1 es audio2), a felsorolt megoldasok nem segitettek, de a kovetkezo igen:
~/MyDocs $ mplayer -aid 2 SP01x05.avi
szoval az audio sav sorszama is megteszi, ha nincs specifikalva a nyelv
kosz a tippet, a mplayer terminalos visszajezesei vezettek ra
-
gyugyujol
tag
na,nézzük csak ezt az usbcsativisszaforrasztásos oldalt...
nincs még gáz,de én is ráejtettem töltés közben, így egyelőre csak odaragasztom. -
félisten
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Ugy néz ki, hogy holnaptól N900 tulaj leszek. Melyik oprendszert javasoljátok, Meego vagy Maemo?
Gmailes kontakt és naptár szinkronnal hogy áll a kütyü?
A képernyöt csak fekvö módban lehet használni vagy állóba is?"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
félisten
-
madmike
őstag
válasz FoxiestFox #2428 üzenetére
kicsit félek a kijelzöjétöl. Ujjal mennyire használhato?
Akksi nagyjából hogy bírja?szerk: van e valamilyen oldal ahol egy kezdö Maemo-s el tud indulni, minden el van rendesen magyarázva és nem kell hozzá linux gurunak lenni?
[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
félisten
válasz madmike #2429 üzenetére
A kijelző, ahhoz képest hogy rezisztív, nagyon jó.
Nekem sok rezisztív eszközöm volt, pda-k főleg, eddig ez a legjobb.
Mivel a GUI olyan, nem különösebben van szükség a cerkára, kivéve ha az adott progi megköveteli hogy pici helyeket érints meg.
Az akku hamar kifingik, ha teljes fényerőn van a kijelző, wifin lóg a teló, és esetleg még cpu tuning is aktív..
Persze ha spórolsz az ilyesmivel, egész jól el lehet lenni vele.
De ez a gyenge pontja a telefonnak, meg a gyengén beforrasztott USB.. -
madmike
őstag
válasz gyugyujol #2431 üzenetére
ezt miböl gondolod?
imádom a high-end kütyüket, volt már szinte mindeme, kivéve ilyen Maemos cucc.
Annyi a lényeg nekem egy telóban, hogy jól kezelje a gmail-t, legyen rá néhány progi, amit használok (pl dropbox, evernote)[ Szerkesztve ]
"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
quailstorm
nagyúr
válasz madmike #2432 üzenetére
Ebben a telefonban a lényeg hogy szénné hackeld. Egyébként egy kissé elavult a rendszermag, és még nem tudtam úgy frissíteni, hogy ne omoljon össze a rendszer. Logout telefóniában ott a cikkem, elolvasod. Ha még tetszik, és kezdôként bevállalod a melót, hogy egyedül gyorssá tedd akkor hajrá. (katt a logout blogomra) és az üzenet N900-ról írva.
Kijelzôje meg nagyon pontos. Nekem a kapacitívak kezelése a mai napig nem megy.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Legjobb telefon. Gmail tökéletes, google naptár teljesen jól működik én is használom. Gtalk, Skype beépül a telefonkönyvbe. Dropbox szintén mükszik szintén használom. Játékok is vannak, fingós appok viszont nem igazán. Angry Birds van! (ez nagyon fontos) de van pl Heroes 2 is és nagyon jól fut
A Linux minden jósága szintén benne van, akár webszervert is csinálhatsz belőle. Gimp is van bár a kis kijelző miatt kihívás a használata Debiant is megemlítem szintén van rajta bár maga a cucc is Debian alapú.
TV távirányítónak is nagyon jó
Az ebook olvasóját is szeretem. Az az igazsság nagyon jó telefon, a mentések pöpec müködnek ha elcseszed a visszaállítás is piszok egyszerű. Ha Androidról jöttél és ott rootolgattál , meg alternatív romokat pakolgáttál a telóre akkor it sem lesz gondod. Annál is inkább mert nagyon jó leírások vannak.
De ha csak lelkes vagy akkor is jó lesz mert elütöd vele az időt.
Aksi sajnos elképesztően gyenge. Írta más is. Nekem ha igazából használom a telót akkor félnap mentségére legyen mondva, hogy akkor sokat beszélek Skypon ami vagy Wifi vagy a 3G hálózatot használja ez pedig aksi pusztító de rendesen.
Netezni elmegy. Bár szerintem alapon kicsit lassú, oda már érdemes húzni a telót meg náhány alapbeállítást megváltoztatni. De arra, hogy ezt azt megnézzen az ember teljesen jó. Nekem a Youtube videókkal sincs bajom. Amiket én nézek azokat gond nélkül eszi.
Apropó videólejátszó nagyon jó, megjegyzi hol tartottál, a zenelejátszó alapból viszi az FLAC-t is így nem kell gagyi MP3-al totojázni.
Összességében néhány baromkodó appot hiányolok ami volt Androidra meg néhány okosítót (pl naprendszer bolygói holdja, vagy Star Wars fénykard app).
Office is jó benne, és az Opera Mobil böngészővel a Google Office is jól megy rajta illetve most már Google Drive
Szóval nagyon nagyon jó telefon. Én szerintem addig használom majd még tönkre nem megy. Egyszerűen imádom
És el ne feledjem egyszerre futhatnak ezek mind (szinte )
[ Szerkesztve ]
-
gyugyujol
tag
hát nem is tudom.. sztm kevés embernek való ez, sztm a mai integráltsági világban eléggé elmarad a maemo, mondhatni őskövület.
akármit mondanak, a google és egyéb szolgáltatások végülis működnek, de nem olyan flottul és naprakészen, mint a többi elterjedt OS-eken.sztm a hardver is véges, pláne a 256mb ram miatt.
én ezt egy infós ismimtől vettem, mert már elege lett
szóval embere válogatja, de nagyon kevés százalék élvezi a baszakodást,sztm.
én benne vagyok az 1%-ban, amíg meg nem hal, addig marad ez a teló,és áldom az eget minden percéért! -
madmike
őstag
-
félisten
-
madmike
őstag
válasz FoxiestFox #2438 üzenetére
ami még fontos az az, hogy a kamerája korrekt legyen. Ebben meg az N8 jó választásnak tűnik. Ami még fontos, hogy most 35-40 a keret.
-
félisten
-
félisten
Van itt olyan, aki NAGYON ért a transitions-ini szerkesztéséhez?
Van egy általam szerkesztett, amivel néha fagy a telefon.
Szóval két naponta egyszer biztos.
És nem terhelés alatt, hanem ablakműveleteknél, task managerben, animációknál, stb.
Arra jutottam, hogy mivel a dolog gyári és tuning órajeleknél és feszültségeknél is fennáll, a probléma nem hardveres, hanem szoftveres.Elküldeném a file-t, ha valaki átnézné, hálás lennék.
-
hatpersze
tag
válasz madmike #2437 üzenetére
en a linuxhoz egyaltalan nem ertek, elotte hasznaltam a symbiant, iost, es androidot. az elejen osszeallitottam a keszuleken a programcsomagot, utana tobbet nem mokoltam semmit, tokeletesen jol tudtam hasznalni. az egyetlen dolog, ami zavaro lehet, az adat forgalma brutalisan nagy volt. az android es symbian alatt megszokott internet hasznalat mellett nekem 500 mega meg harom hetre sem volt eleg, a masik ket rendszer alatt szinte kimerithetetlen volt az 500 mega.
ha irodista szeru munkahelyem lenne, meg most is hasznalnam, de sajnos a "hajlott kora" miatt nem mertem munkas telefonnak hasznalni. esetleg ha latok egy olcso beszerzesi lehetoseget, valoszinuleg veszek megint egyet.
szerintem vallalhato kis keszulek a mai napig. -
törölt tag
válasz hatpersze #2442 üzenetére
én se értek a Linuxhoz, igaz egyszerű levelezőszervert vagy fájlszervert kb 5 perc alatt csinálok belőle de azoknak nem sok köze van a rendszerhez mind mind valami programocska ami Linux alatt fut, kernelt régebben fordigattam de volt , hogy úgy sikerűlt be se bootolt máskor meg lassabb volt mint a fordítás nélküli felhányt kernel
Ismerek 1 - 2 csokát akik nagyon vágják na az félelmetes, hogy mit tudnak kihozni bármilyen Linuxból.
N900-hoz sok jó leírás van el lehet lenni bőven Linux-hoz való hozzáértés nélkül is.
[ Szerkesztve ]
-
gyugyujol
tag
válasz FoxiestFox #2441 üzenetére
szerintem magán a transition.ini-nek nincs túl sok köze a linuxhoz, annak maximum a grafikai megjelenítéshez van, bár most így fejből nem tudom, h mi minden van a file-ban
próbáld defaultról az egészet, és a kritikus részeket egyenként írd át, aztán teszteld egy ideig!
-
félisten
-
hatpersze
tag
válasz #13260800 #2443 üzenetére
oke, de sokan elrettennek az n900-tol merthogy jujujj linux meg huha. en ezert irtam hogy egy linuxot (tudomasa szerint!) soha nem hasznalo, avagy programozoi oskolat sem vegzett egyszeru halando usernek sem gond hasznalni ezt a kis csodat, igazi elmeny a sok ujabb "lebutitott" os mellett. arra emlekeztet mint amikor a nokia a simbijanost (7650-est) elkezdte tomeggyartani, es megjelentek a gsm modullal felvertezett (htc wallaby) pda-k. olyasmi most az n900 hasznalata (szamomra), mint anno a "butafonok" mellett ezek az emlitett csodak (7650 megjelenese ota "okostelefont" hasznalok).
-
hito
nagyúr
Hát srácok! Tegnap előtt vettem egy N9 64GB-ot, de nem nagyon találtam meg benne az N900 utódját Biztos csak én vagyok a béna, de nekem nem tűnik olyan szinten hackelhető cuccnak mint az N900.
Korrekt összefoglalót sem találtam róla, úgy mint az N900-ról itt pl. Egyelőre csalódás. Egy nagyon jó kis készüléknek tűnik, de semmi több.
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz FoxiestFox #2449 üzenetére
Nagy perec lesz N900 után
quailstorm: ha JB-et szeretnék akkor választanék egyet a sok droidos gép közül. Akkor jól vettem észre, hogy nincs olyan fejlesztői támogatás mögötte mint az N900-nál. Mi ennek az oka? Elvileg ez is linux.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest