- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
-
hito
nagyúr
válasz #13260800 #1646 üzenetére
Miért nem tetszik ezt használni? Összeraksz egy alaprendszert amin fenn vannak a fontos dolgok és utána ha valami megcsinálja a balhét akkor csak nyomsz egy visszaállítást. Egyszerűbb, mint előlről csinálni mindent.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
hito
nagyúr
válasz #13260800 #1653 üzenetére
Nem hinném, hogy lenne ilyen. Alapokat érdemes először telepíteni: kernel, root, magyar nyelv (ha kell), CSSU, FAM, stb...Utána egy visszaállítási pont és lehet kísérletezni. Ha minden egyben és működik rendesen akkor erősen ajánlott még egy visszaállítási pont létrehozása. Én legalábbis így csináltam. Van egy mentésem alapdolgokkal és van egy működő csicsamicsa.
-
törölt tag
basszus irgalmatlan mennyiségű leírás van a neten nem győzök kamillázni. Magyar blogokat is találok szép számmal! Frankó! De kicsit zavaró is a sok infó
-
törölt tag
Basszus nagyon megszerettem ezt a telót. Pár napja van meg de nagyon jó. Viszont vannak "furcsaságai". Korábban felraktam egy aksi figyelő widgetet. Majd a progit nem távolítottam el csak leszedtem az asztalról. Lemerült az aksi figyelmeztet majd a widget amit korábban leszedtem újra megjelent . De az is érdekes, hogy a gyostelepitő néhány csomagnál hátast dob még a gyári nem az apt-get pedig mindent visz kivéve ha foglalt a csomagkezelő.
Apropó nincs alami olyasmi widget az asztalra ami az épp aktuális naptár eseményeket mutatja? Amiket találtam napi bontásban rögtrön az első ponttól ameddig kifér mutatja a pontokat de nálam így a fél nap nem látszódik csak ha megnyitom a naptárat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Skacok.. Akinél működik az OVI Suite, szedje már le nekem *.deb-ben a Panorama csináló progit.
Én valamiért nem érem el az OVI-t. -
Laszmen
aktív tag
válasz FoxiestFox #1657 üzenetére
Ez nem az?
-
törölt tag
Segítséget kérnék! Nem jövök rá, hogy van a kicsinyítés és a nagyítás az Angry Birds-ben Én pedig szeretem egyben is megnézni a pályát mielőtt lövök. Aki tudja írja már meg! Nagyon hálás lennék sokat játszunk vele a fiammal
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #1661 üzenetére
Az OVI-ból az istennek nem akart telepedni ezért a webos verziót használom. Köszönöm megpróbálok rákeresni.
-
Laszmen
aktív tag
Emberek, nézegettem ezt a Meego rendszert,nem is olyan rossz kis cucc ez,egy misét megér,fel lehet rakni N900-ra is,megnézem milyen,de egy kis segítség kellene..
Lehet dual boot rendszert csinálni? Értem ez alatt hogy lehessen választani mikor bekapcsolom a készüléket a rendszerek között,tudom hogy bizarr,de még is..Meego 1.1 van ami megy N900-on,akit érdekel a dolog itt tud olvasni a telepítés folyamatáról..
-
törölt tag
válasz Laszmen #1663 üzenetére
a youtube-on van pár videó ahol az 1.3-t hajtják rajta.
http://www.youtube.com/watch?v=wcIxHEggADU[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
törölt tag
válasz Laszmen #1665 üzenetére
Itt szerintem az 1.3-as telepítés van leírva!
http://wiki.meego.com/ARM/N900/GettingStarted -
Laszmen
aktív tag
válasz FoxiestFox #1666 üzenetére
Kíváncsiság nálam nagy úr Megnézem, letesztelem,aztán visszarakom a Maemo-t..
Dyra--Köszönöm a linket
-
Laszmen
aktív tag
válasz #13260800 #1669 üzenetére
Úgy csinálom majd
Kérdés; A készülék bal alsó sarkán van egy led,ami pirosan,narancssárgán,fehéren és kéken is villog,ezek a színek milyen állapotot takarnak? Mert most úgy van hogy az istennek se akar bekapcsolni a készülék,most vagy csontra lemerült,vagy nem tudom, mert bekapcsol, beadja a Nokia logót, aztán semmi..viszont a narancssárga villogás tudomásom szerint az akkuszint gyengeségét jelzi..
-
félisten
válasz Laszmen #1670 üzenetére
A narancssárga villogás nagyon nem jó, hibajelzés.
A kék nálam akkor villog ha üzenet/nem fogadott hívás van, zölden akkor világít, ha fullra van töltve, és tud fehéren sejtelmesen dudorogni bekapcsolt állapotban, de ennek az aksi merítésén kívül sok értelme nincs.
Pirosan az előlapi kamera használatakor világít.Egyébként van progi a fényjelzések szerkesztésére.
[ Szerkesztve ]
-
Laszmen
aktív tag
válasz FoxiestFox #1672 üzenetére
Hm..most úgy van hogy nem bootol be a rendszer, kivettem az akksit is,de semmi, bekapcsol, beadja a logót, és még a "Knight Rider" szerű futófény is bejön, aztán mintha bekapcsolna a képernyőkímélő, elsötétül, és semmi.. nem igazán raktam fel semmi programot az utóbbi pár napban, most reggel nyomogattam, adott egy fura hangot, és kikapcsolt..
Hard reset-et megpróbáljam? -
félisten
-
Laszmen
aktív tag
Megvan a probléma forrása; "Warning:A Unexpected reboot occured Your custom kernel settings were NOT loaded" ezt írja ki a készülék..
-
hito
nagyúr
válasz Laszmen #1674 üzenetére
Nem akarok vészadárkodni, de ez tényleg nagyon nem jó. Volt ilyen hibám és nem is volt javítható. A narancs villogó fény a lehető legrosszabb hibára utal. Én azt tanácsolom, hogy gyorsan próbálj meg egy totál reflasht, rootfs + vanilla. Ha szerencséd van akkor megmenekül. Ha rootfs végigmegy, de a vanilla nem (error code 3, vagy 1) akkor 99%, hogy az eMMC-d bekakált. Nekem otthon 4 rossz lapom van, egyik sem javítható
#1676: ne nagyon örülj, döglődő lapok csinálnak ilyet. Tényleg!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Laszmen #1676 üzenetére
Akkor a CPUTweak kakálta össze a rendszert.
Módosíts a manuális órajeleken és feszültségeken.
Ha a készülék váratlanul újraindul, a te beállítasaidat nem tölti be, ekkor stabilnak kell lennie, következő indításkor viszont ismét a te beállításaid lesznek érvényben.
Ha nem sikerül megfelelő értékeket találnod, hogy stabil legyen, szedd le szépen a CPUTweak-et, és a kernel-power-settings csomagot is.
Ezután a gyári értékek lesznek érvényben.usr/share/kernel-power-settings
A rendszer itt tárolja az értékeket, amiket tudsz tekergetni az említett progival.[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz Laszmen #1679 üzenetére
Sajnos tényleg csak a tapasztalatokat írom le. 2 ilyen hibajelenséget produkáló N900-am volt, mondjuk az egyik vizet kapott akkor csinálta ezt, a másik magától. Ha hosszabb távon szeretnéd még ezt a darabot használni akkor szerintem mától alapon járasd, mert egy beteg alkatrésznek minden celsius fok számít. De a vége már csak az éln véleményem.
-
Laszmen
aktív tag
válasz FoxiestFox #1678 üzenetére
De akkor így elfelejthetem a proci húzást? 600Mhz megy így is 15-20fokon,nem tekergetem össze vissza, ritkán rakom fel 850-re ha nagy felbontású képet,vagy videót nézek..
A kernel már sokszor elszállt, kb vagy 10x telepítettem fel,most is elszállt, a cpufeq-vel nem tudom húzni így a procit, csak alap órajelen megy,mivel a settings and coverclock kernel nélkül nem megy..
Csinálok egy reflasht,és elfelejtem a proci csesztetését,nem szeretném ha elszállna a rendszer.. -
félisten
-
Laszmen
aktív tag
Na várjatok, mert itt van minden féle kernel...
Linux kernel for power user
Linux kernel for power user (settings and overclock)
Linux kernel for power user (boot image for multiboot)
Linux kernel for power users (boot image)Ez oké' így,vagy nem egészséges?
Ezek mint a készüléken vannak fent...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FoxiestFox #1672 üzenetére
Ha nem nagy kérés leírnád a nevét? Csak azért mert ha több is van én inkább azt használnám amit te is
-
félisten
-
Laszmen
aktív tag
Végeztem vele,nagy nehezen de sikerült, kicsit makacskodott az elején,de beadta a derekát.. Végigfutott minden rendesen elsőre,annyi volt hogy nem indult újra a telefon magától, be se tudtam kapcsolni, kicsit megijedtem,de kiszedtem az akksit, visszaraktam,és bekapcsolt, faxán megy.. De a kernelt fel kellett raknom, mert vannak olyan alkalmazásaim, amikhez szükséges, viszont mikor felraktam, restartoltam a készüléket,ismét kiírta ezt a warningot, leszedtem a kernelt, a terminalból felnyomtam,és most rendben működik..
Elképzelhető hogy a repository- benyaltam egy "vírust" olvastam erről, mondjuk ott az OVI-ról volt szó, de elképzelhető,vagy is nem kizárható hogy valami nem kívánt alkalmazás rátelepült a rendszerre? Nekem ez kicsit morbid ez telefonon.. -
Laszmen
aktív tag
Elfelejtettem írni hogy a led ugyan úgy nsárgán villog..
-
hito
nagyúr
válasz #13260800 #1690 üzenetére
Jujj! Butaságot ne terjesszük, hacsak nem kifizeted a kollegának a téglásított készüléket. Először rootfs-t flasheld, utána az eMMC-t. Rootfs-t -R kapcsoló nélkül mindenképpen, ne engedd újraindulna, hanem egyből rögtön mehet rá a Vanilla flash.
-
törölt tag
2x csináltam így. És sejtem is, hogy miért kell úgy csinálni ahogy te mondod.
Ha az eMMC teszed fel elsőnek a teló dobja az USB kapcsolatot. Ezek után újra be kell kapcsolnod és megint nyomnod kell a billentyűzeten az U betűt Hiszen újra flash üzemmódba kell tenni a telót. Még a másik módszernél az eMMC érintetlen marad emiatt marad a flash mód is és mehet rá egyből a VANILLA. Gondolom én. Mert így még nem csináltam
Ám ha felmegy rendesen az eMMC akkor az már felül van írva ezek után mi lehet akkor ha még az OS nem frissült be? Szerintem nem sok minden hiszen az OS bármikor "butíthatom" is azt pedig már mindenképp megelőzte a VANILLA frissítése.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest