Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Achill3uS #67 üzenetére
Nem is tudtam, hogy a kompik ennyire lemennek, pedig az úgy már jó alternatíva. Valami oka biztos van, hogy a LN2 lett elterjedve.
Na igen, az FSB-s tuning az egy más világ kb., én is jobban szeretem, mert komplexebbé, izgalmasabbá teszi a tuningot, északi hidat is hűteni kell, tényleg sokkal másabb. Mondjuk én csak home made szinten nyomom, léggel, vagy ha épp van vízzel. Király dolog, na...Winrar pontokat szoktam hajkurászni, meg Cinebenchet.
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
#90933760 #66 üzenetére
Igy van. Szerintem -80as szferaban mar logikusabb rendes hutogazos kaszkadositott kompresszorokkal menni, egy olyan 10 evvel ezelott meg nagyon nagy divat volt a tuningerek koreben mivel bizonyos szempontbol egyszerubb hasznalni mint a folyekony nitrogent. Eleve nem igenyel semmi homerseklet kontrollalast ugye, bekapcsolod es lehul arra a hofokra amit bir, es onnantol kezdve semmi dolgod vele tudsz csak a rendszer beallitasaval finomhangolasaval es a tuninggal foglalkozni. Masfelol mindig keznel van, sok helyen az ln2 beszerzese nem konnyu vagy nem oldhato meg. Anno voltak kifejezettem erre szakosodott tuningerek, klimasok akik a tobbieknek epitettek horror penzekert (tobb ezer dollar) ilyen 2, 3 vagy 4 kompresszoros huteseket. A legdurvabb homerseklet amit lattam ilyentol valami -160 -170 fok volt! De a -100 "konnyeden" kihozhato 2 kompibol is. szoval ez is egy alternativa, de mara annyira osszezsugorodott az extrem tuningos kozosseg, igazabol ez is megerne egy elemzest, hogy miert de talan az intel politikaja miatt, hogy behoztak a szorzozaras procikat es eltunt az fsb tuning hogy mara tenyleg tobb penz is kell hozza mint anno. Sajnos sokan elvesztettek a motivaciojukat.
Itt egy eleg jol a szigetelest is bemutato video egy ilyenrol: https://youtu.be/SamAOKwoBNA
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Achill3uS #64 üzenetére
Azért meg lehetne azt is oldani vezérelhető kompresszor, vagy radiátort beiktatni ami visszafűt blabla. Inkább az hogy milyen folyadék fog egyáltalán keringeni -80 fokon mondjuk ami elég híg is hogy a prociblokkon átmenjen. Nem nagyon ismerek ilyet. Akkor már inkább kompresszoros hűtés közvetlenül. De azzal meg nem lehet elérni akkora hideget talán.
Nem véletlenül a folyékony nitro való ide egyes egyedül, ahogy mondtad is. Más nem alkalmas rá.[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
Parszor el kellett olvasnom, mire sikerult ertelmeznem, erdekes eszmefuttatas volt szamomra is, de ha eltekintek a dolog fizikai hatteretol, egy nagyon egyszeru es jo indoka van, hogy miert nem chilleres rendszereket hasznalnak a vilagrekordok eleresekor. Nem tudsz vele valtozo hot elerni. Egy nagyjabol fix tartomanyod van amivel terhelesfuggoen lehet jatszani csak, es ketlem h jot tesz egy ilyen rendszernek ha ki be kapcsolgatod 5 percenkent mert neked a tartomanyon kivul esik a procid coldbugja, es hagynod kell visszamelegedni vagy epp nem tud eleg hideget csinalni. Folyekony nitrogennel barmilyen cpu vagy gpu coldbugjahoz tudsz alkalmazkodni ha az adott hardware maximalis kihajtasa a cel, nem arrol van szo h nem helyettesitheto, hanem h ez a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
Pont hogy nem tartod tiszteletben csak dobalozol a szoval. Engem sem erdekel nagyon sok dolog az eletben ami masoknak az elete pl F1, vagy mas autoversenyek. De nem 0 huszfillerezem le azt aki ezzel foglalkozik. Ez rolad bizonyitvany nem arrol akirol itelkezel tavolrol, nevtelenul.
-
Ne keverjük össze a hőmérsékletet a hőmennyiséggel. Attól, hogy hideg, még nem feltétlenül hűt jól. 4 VGA + a CPU simán elfűt 2kW-ot, azt kell eldisszipálnia, és közben még le is akarjuk hűteni mínusz sokra.
A halmazállapot változása sokkal nagyobb hőt von el, mint egy hideg folyadék önmagában. Gondolj csak bele, hogy az elemi nitrogén párolgáshője 200kJ/kg, míg a toluol fajhője 1,7kJ/kgK, tehát 1 kg nitrogén elpárologtatása ugyanannyi hőt von el, mint amennyit szintén egy kg éppen fagyáspont fölötti (-95C) toluol, ha felmelegszik +23C fokra. Itt két probléma adódik. Az egyik, hogy a +23 fokra nem akarjuk melegíteni a folyadékot, hisz ahhoz a hűtendő eszköznek is legalább ennyire melegnek kéne lennie. Ez a probléma orvosolható úgy, ha mondjuk csak -50 fokig emelkedhet a folyadék hőmérséklete, akkor nem 1 kg toluolt használunk 1 kg nitrogén helyettesítésére, hanem 2,6kg-ot. Itt ugrik be a második probléma. Míg a párolgás egy nagyon gyors folyamat, addig a hőközlés a folyadék felé lassú folyamat. 1 kg nitrogént sokkal gyorsabban elpárologtatsz, mint felfűtesz 2,6kg (sűrűsége 0,87, tehát 3 liter) toulolt egy pár négyzetmilliméteres hőátadó felületen. Másik irányból közelítve 2kW = 2 kJ/s, tehát percenként (2/1,7*60*0,87=) 1,8 l toulolt kellene tudni felmelegíteni a pár négyzetmilliméteres hőátadó felületnek -95 fokról -50 fokra. A számítás két vége nagyjából ott össze is ér, hogy megtudtuk, hogy GPU-nként kábé 1-1,5 liter, CPU-n pedig 1 liter , összesen 6l (4,8kg) folyékony nitrogén fogy el egy kábé 5 perces 3dmark teszt során, tehát percenként 1 kg. A veszteség az egyszeri tuningos barbár locsolkodásán 45% (aki akarja utánaszámol), tehát a párolgáshő egy számottevő része veszteségbe megy el, míg a folyadékos hűtés talán kisebb veszteséggel megoldható, de hőtani szempontból azt se tudod zártra megcsinálni. Szóval még ha a chiller esetleg képes lenne is tartani a 2kW-os lépést a hőforrásokkal, akkor is elúszik a dolog a hőátadás lassúságán.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Overlocker #52 üzenetére
Nálam lehet fogadni!
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker #52 üzenetére
ezt még én se vállalnám be te maki
-
törölt tag
válasz
Overlocker #55 üzenetére
Ja én úgy értettem, hogy te már kituningoltad és úgy kéred meg hogy előzzön le. Az ismert órajel függvényében megmondanám mekkora esélye van rá.
-
törölt tag
válasz
Overlocker #52 üzenetére
Mekkora órajel és FSB környékéről van szó, amit ki kéne hozni léggel?
[ Szerkesztve ]
-
Overlocker
veterán
Hagyjuk már...hogy az egész a pénzről szól.. Én már kb 3 éve nem tuningolok...
de.. adok egy 775-ös konfigot, hozz ki belőle többet mint én (léghűtéssel), ugyanazon a konfigon, úgy hogy nem ölsz meg semmit, és adok 5000Ft-ot! Ha viszont nem sikerül, te fizetsz 5k-t, plussz ha megölsz valamit, azt is ki kell fizetned. Nos ?
Versenyszámok: Superpi , 3dmark01-03-05.
[ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
Talán annyi még kimaradt az általad felsorolt dolgok közül, hogy egy LN2 tesztelést több órányi (napnyi) preteszt előz meg, ha az ember szeretné a maximumoz kihozni az adott lehetőséghez mérten.
( Driver/szoftver beállítás adott tesztprogramhoz.) Megfelelő BIOS letöltése/készítése a vga-hoz, hiszen ezeken is az a bios van, amivel a gyárból kikerül, és az nem tudja megfelelően kezelni ( már ha lehet) a plusz feszültségek adását. Na ezekhez kell megfelelő idő és felkészültség, maga a teszt már csak a megkoronázása az előzményeknek. Csak sajna többször maradunk korona nélkül. Éppen ezért elismerésre méltó egyszerre 5 hardvernek a subzero-ban történő tesztelése, amihez jelen esetben kimagasló eredmények is párosulnak.A sok negatív kritikával bíró embert szívesen megnéznék, hogyan fognanák egyáltalán hozzá ehhez a hobbihoz. Mert azt ne felejtsük el, hogy itt is azért az emberek egyfajta szamárlétrát járnak be, megismerve a különféle hűtési módokat. De ez így működik mindenhol, bármilyen sportot is hozok fel példának.
Mert ugye ez is sport. -
M107
addikt
Ezt tiszteltben tartom.
De normális körülmények közötti tuning az a valódi 0-500000 Ft pl
Folyékony nitrot hagyjuk ki.
Ma te holnap ő stb stb lesz a jobb ez 0 húsz fillérTudás ott mutatkozna meg hogy egy 0-500000 Ft amit egy átlag ember is elérhet ott a tuning.
Részemről a téma lezárva. mert ez a Nitros tuning 0 húsz filléres játék.
Külön erre készített CPU alaplap memória stb kell hozzá és sosem lesz vége, pénz beszél itt hiába a szaktudás amit foly nitróval pótolsz ki ha nincsenek meg a eszközeid s a perifériád és ami a legfontosabb lovéd -
rudi
nagyúr
A legtöbb világszintű eredményben elég sok saját munka is van, nem elég odaállni és önteni. A teljesség igénye nélkül mondok pár dolgot, ami konkrétan Dancop számaihoz kapcsolódik
1 - ott a fotó a hírben, hogy kézzel "megdrótozta" a kártyát, ennek megcsinálásához kell némi szakértelem és informáltság, nem feltétlenül dobja ki a gugli, hol, mit kell csinálni
2 - erősen fagypont alatti méréseknél meg kell oldani a rendszer szigetelését, ez több órás gondos, aprólékos munka (gyurma, rizs, vazelin, egyéb anyagok felhordása alaplapra, mindenre), az akció utáni takarításról ne is beszéljünk. Ez lazán kiteszi azt a melót, ami mondjuk egy csinosabb minta fémbe, plexibe marásához kell
3 - többkilós potokat kell feltenni CPU-ra és több grafikus kártyára, van olyan bonyolult művelet, mint egy vízhűtés csövezése, bár a végeredmény rendszerint nem olyan esztétikus
4 - akkor most kezdhetünk tuningolni kb. fél napnyi előkészület után - ehhez bőséges türelem kell, kevesen készülnek rá ennyire a hobbijukra
5 - ismerni kell a CPU alatti platformot, a mai BIOS-okban nagyságrendileg 50 beállítás van, ezeknek az ötöde kardinálisan befolyásolja az eredményt. Elég sok kombinációs lehetőség van, aminek kivariálása megint nem 2 perc
6 - a 4way SLI esetében van öt olyan közvetlen hőforrás amik fejenként több száz wattot fűtenek pár négyzetmilliméteren, és egy határ alatt túlzottan lehűlnek és nem mennek. Na ezt az öt dolgot folyamatosan figyelve kell egy elég veszélyes anyaggal locsolni.
7 - ha a fenti pontok mentek, akkor még midig ott van nagyjából 10-15 ember (Dancop esetében, a magyar srácoknak egy-két nagyságrenddel több azonos szintű ellenfele van), aki hasonlóan nagyon-nagyon jól fel van készülve, és ugyanúgy dolgoznak.Na most ez azért nem olyan szimpla dolog és nem vegytiszta kié a nagyobb. Egyrészt időigényes, másrészt szakértelemigényes, harmadrészt szaktudás igényes. És igen, pénz is kell hozzá. Ugyanúgy, ahogy a 20 kilós pontynak sem elég belógatni a kukacot egy madzagra fűzött gilisztán, ahogyan a hobbigokart pályán felállított legjobb időt sem első próbára érte el valaki, és még sorolhatnánk.
[ Szerkesztve ]
-
M107
addikt
Szép szép de ennyi erővel, választok egy gyártót Antarktisz, + egy is foly. nitro, s én vagyok a bajnok, a kézzel készített mod az tudás és szépség ez viszont 0 húsz fillér.
Ez E-penisz növelés ér valamit ..... Semmit szép és jó + sok komment " jaj de ügyi vagy" gratula" + egyébMinél több a lové annál jobbak a lehetőségek, a pénz egy dolog + szaktudás + utazás stb stb költségek.
Olyat mutassatok, amit normál felhasz. is elér persze aktr több 100 ezer Ft-ból
-
KAMELOT
titán
Ezek az eredmények akkor lennének érdekesek ha léggel mennének vagy vízblokkal!
1800/2000 minek LN2??? Szerintem víz is elég lenne oda. 2000Mhz GPU-nál mág megértem a LN2-t![ Szerkesztve ]
-
jones965
Modder
válasz
twollah1976 #37 üzenetére
Nyilván a páratartalom növekedés miatt célszerű. Ezt komolyabb helyeken célirányos megszívással, illetve klimatizálással oldják meg.
-
Overlocker
veterán
válasz
Overlocker #36 üzenetére
+ A videokártyáknál is az Intel féle jelenség áll fenn!
-
Overlocker
veterán
Folyékony hélium jobb, kb -260C, de csak AMD-re jó, igaz az új chippeknél már lehet ott sem. A Phenom II korszakban, volt ilyen teszt Norvégiában, vagy Svédországban, már nem emlékszem... fél óra alatt 80.000Ft - nyi héliumot párologtattak el!
Az Intel-nél coldbug van, ami azt jelenti bizonyos hőmérséklet alatt, nem indul el a processzor a rendszerrel - és ez az érték minden processzornál más - így Intelnél főleg nincs érteleme folyékony héliummal tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
DithenS
senior tag
válasz
kingstone1 #20 üzenetére
Életben sok dolognak nincs értelme,még is csináljuk.Ez kb olyan hogy minek 700Le-s autó ha nem használhatod ki az erejét a normális úton? Semmi mehetsz versenypályára.Ez is kb ilyen,semmi értelme illetve normálisan nem tudod használni csak ilyen nitrogénnel.
-
satz18
őstag
Hát ezt így nem tudom megmondani, mért mi 10°C-on használjuk, de azt stabilan tartja, és 1 liter 50 °C-os hexán hőjét bőven elvezeti. De a felületünk az meglehetősen nagy. Alapvetően ezt csak példának hoztam fel, hogy ez könnyen hozzá férhető. Nem tom kompressziós úton meddig lehet könnyen lemenni, de tekintve hogy vannak -80-as hűtőink, gyanítom hogy sokáig. Csak ki kéne tapasztalni egy jó oldószert aminek jó a hőkapacitása és nem vezet. Igazából van egy halom ami -100°C-on még bőven folyadék. Látatlanba a toluolt mondanám példának.
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
Én ugyan ezt kérdeztem a héliummal ami ugye 4.2 K. És elvileg nem. Ahol sokat lehet amúgy nyerni vele az pl a szupravezető mágnesek. Ott 1-2 fok is számít. pl egy 700-as NMR-t le lehet hűteni 4.2K-es folyékony héliummal, de egy 800-ast csak quantum héliummal ami 2.2 K hőmérsékletű. Annál már nem egyszerűbb lejjebb menni.
-
jones965
Modder
Milyen hűtő teljesítményű chiller az? Azt is figyelembe kell venni, hogy a hőtermelés leadása kis felületen történik ( ki lehet számolni mm2/w értékre), amit a -40°C hűtőkőzeg nem tudna elszállítani. Ugye az LN2 forráspontja -196°C.
gmaci78: varázspálcák ugye csak a mesékben léteznek, de értem a kérdést.
Nyilván az lenne a legideálisabb tesztelés szempontjából, ha vákuum alatti helyen páramentesen lehetne egy szabályzott hőmenyiséggel hűteni a hardvert, ahol még az adott feszültség hozzárendelhető hőmérsékletet is lehet állítani.
Akkor biztosan lehetne még a határokat jobban kitolni.
De! Nem lenne meg a tuning által okozott öröm, amit ez hoz ebben a hobbiban, pláne ha emellé még jó eredmény is társul. Az F1 is szerintem azért kezdi elveszíteni a népszerűségét, mert egyre kevesebb emberi tényező marad meg benne, gyakorlatilag a box-ból irányítják az autót. A sofőr meg csak kormányoz és fékez leegyszerűsítve a példát.[ Szerkesztve ]
-
gmaci78
tag
Nem nagyon vagyok otthon ilyen témában, viszont 1 kérdés felmerült bennem olvasgatva a hasonló fórumokat és felvetéseket:
Lényegében még számítana az valamit, ha egy folyékony nitrogénnél jobb hűtőközeg így előkerülne a semmiből (az elért eredményt nézve és nem a több órás szerelést), vagy igazából ezen a szinten már nem lehetne többet dobni jobb hűtéssel?
Tehát ha pl varázspálcával abszolut 0 közelében tartaná bármi a hőmérsékletet, akkor se lehetne többet kisajtolni belőle? -
satz18
őstag
És mi van ha egy akváriumra egy olyan etilén-glikolos chillert köttök, ami -40°C-on tartja a teljes rendszer hőmérsékletét. Nekünk van egy ilyenünk... vagyis 3 van, de az mindegy. 800k-ba került, szóval még össze is mérhető a kártyák árával. Mi mondjuk 10°C-on használjuk vízzel, mert nekünk másra kell, de elvileg képes lenne rá.
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
válasz
twollah1976 #26 üzenetére
egy ilyen rendszerre pár óra alatt rámegy. de mondjuk legyen 2*6 óra tesztelés.
-
jones965
Modder
Az extrem tuningnál a célhardvert kell megfelelően hűteni, hogy a magas feszültségből adódó hődisszipációt eltudjuk vezetni. Erre ugye a legalkalmasabb és hozzáférhető az LN2. A példának felhozott akváriumos dolog már csak azért sem jó, mert hiába a teljes felületű pcb "hűtése", annyi nem hőt tud elvezetni, mint ami a működéséhez szükséges.
Ekkora gpu feszültség mellett (1,5-1,65V) kb 4-500W hő keletkezik azon a pár száz mm2 felületen, amit ugye az olaj fajlagos hővezető képességét alapul véve nem tudna megbirkózni vele. Ha ez ebben a formában működne, már régen ezt használnák az extrem tuning során. Nem kellene vesződni több órát!! a szigetelések megfelelő elkészítésével, csak olajba dobnánk a cuccost, és had szóljon.AzEgyetlen1: valószínűleg - sőt biztos, hogy nem egy tesztelés alatt fogyott el a 600 liter. Készített 2 kártyás eredményeket is, amit a cikk nem hozott le, és ez nem egy napi tesztelés eredménye.
Viszonyításként: nekem 25 liter LN2 több mint 4 órára volt elegendő ugyanilyen alaplapban hajtott 5960X procira és 1 vga-ra. Bizonyos tesztek alatt a gpu több nitrogént párologtat el, mint a cpu. Egy 3dm11 teljes teszt alatt 1 gpu hozzávetőlegesen 1-1,5 liter LN2-t párologtat el úgy, hogy pl -60°C indulva a teszt végére visszamelegszik -30°C-ra, és ehhez nincs hozzászámolva a lehűtéséhez felhasznált mennyiség, ami kb 3 liter.[ Szerkesztve ]
-
twollah1976
őstag
Ellocsoltak 600 liter folyékony nitrogént?
Valaki felvilágosítana, hogy tényleg el lehet locsolni egy ilyen tuning alatt ennyi folyadék halmazállapotú gázt?
Ok párolog, néha mellé lötykölik, stb, de akkor is... -
Medocsabi
addikt
aztaqva!! nem semmi,bár sztem külön bugyor van a pokolban annak aki 4(néééégy!!!) ilyen vgat ennyire meggyötör!
ha megnyerem a lottót én is ilyenekkel fogok szórakázni,mert bár értelme a dolognak a nullával konvergál,de jó szórakozás lehet -
rudi
nagyúr
válasz
kingstone1 #20 üzenetére
Arra, amire a sprintfutás, RC modellezés, PC gamelés, dartsozás, bélyeggyűjtés és még csillió másik hobbi - a csinálóik és a hasonló kedvtelésűek szórakoztatására. Bizonyos hobbi köré pedig óriási pénzek összpontosulnak.
-
rudi
nagyúr
Dancop interjú, akit esetleg érdekel. Jól meglepődtem, milyen rövid ideje csinálja a folyékony nitrogént.
-
htc07
addikt
válasz
kingstone1 #20 üzenetére
ezért hívják extrém tuningnak.
(#19) kaszaking
jaja, erre gondoltam, biztos a hővezetés a gond, de azért rákérdeztem, lehet más oka van.
[ Szerkesztve ]
-
kingstone1
csendes tag
üdv és ez mirejó? átlag felhasználó soha sem csinál ilyet
-
kaszaking
tag
Erre gondoltál? Mineral PC
Engem is érdekelne Jones válasza -
Manbal
senior tag
azért az vicces hogy fire strike combined test-nél még 4 x 1800/2000-es 980ti -vel sem jön ki a 60 fps
mikor lesz ilyen kártya??! 6 év múlva?
ennek fényében nem is olyan rossz az én 15,8-as eredményem, sőt!
-
aelod
veterán
Az igen.
A linkelt táblázatnál a világcsúcsoknál azért ez sem egyszerű:
#4 42074 marks United States k|ngp|n 4x GeForce GTX Titan X @ 1800/3950MHz Liquid NitrogenMajdnem 4 ghz egy gpu-nál? Vagy nem jól értek valamit ?
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Bjørgersson #11 üzenetére
Nem tudom, hogy lehet-e ilyet érezni, de asszem szerelmes lettem egy alaplapba. Ez gyönyörűen néz ki! *-*
Majd ha nyugdíjas leszek, veszek egyet. Vagy nem eszek egy hónapig. -
Bjørgersson
félisten
válasz
kakuk.tamas #10 üzenetére
Asus Rampage V Extreme, ha minden igaz.
-
kakuk.tamas
addikt
Milyen alaplap ez, hogy ennyi usb3 van rajta?
-
DithenS
senior tag
Héliumot mióta nehéz kezelni? Szerintem te a Hidrogénnel kevered ami viszont tényleg nehéz kezelni,illetve mivel az atomok kicsik ezért tárolni is lehetetlen,mint ha egy zsákba vizet öntenél.Amúgy a héliumot még a HDD-nél használták volna,elvileg kevesebbet is fogyasztott volna meg ilyenek,csak rohadt drága lett volna és SSD-k idejében nem kérdés hogy ki melyiket veszi.
-
htc07
addikt
Egy amatőr kérdés, youtube tele van "akvárium pc"-kkel, valami nemvezető olaj-szerű cuccba van beledobálva a gép, és akváriumnak néz ki. Megfelelő keringetéssel nem lehet elérni elégséges hűtést, vagy nem viszik el a keletkező hőt rendesen? Csak mert kevésbé tűnik macerásnak, mint a nitrogént adagolni.
-
repvez
addikt
az ilyen nitrogénes tuningoknál csak egyet nem értek, hogy mogy nem megy tönkre semelyik komponens sem attól, hogy a lecsapodó pára vagy jég zárlatot okozna vagy ép a hideg hatására elpattanna a panel vagy valamelyik érintkezés.
-
jones965
Modder
Hát igen, a support valahol itt kezdődik. Itthon már annak is örülnénk, ha legalább 2 db azonos gpu-t tudnánk egyszerre nitrózni, nem még négyet.
-
subaruwrc
félisten
ennek mi értelme ?
satz18
a kártyák hidegpontja ( coldbug ) nitrogénnel is könnyen elérhető,nem hozna előnyt a hélium.
[ Szerkesztve ]
-
satz18
őstag
A hélium hozna pluszt még ezeken a kártyákon? Miért nem használják? Mondjuk gondolom sokkal nehezebb a kezelése, azt felénk sem direktbe öntik, hanem csövön nyomatják be a vákuumköpenyes folyékony nitrogénes térbe, de elvi szinten megoldható lenne?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A német Dancop ritkán látható extrém tuningos produkciót mutatott be.
- Tudományos Pandémia Klub
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DJI topic
- Autós topik
- Opel topik
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Tkomos box más szolgáltató netjén.
- További aktív témák...