Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vanRobert

    tag

    Sziasztok!

    A közel egy hete tartó saját szándékból elkövetett önszopatásnak van egy érdekes találása. Korábban már egyszer belefutottam, hogy a TM (konkrétan a TM GUI-ba) a betöltött torrentek után egyszerűen lefagy. Nem az van, hogy nem reagál, de közben gőzerővel dolgozik, hanem konkrétan kifagy. Ffp alatt a 2.94-es TM volt fent. Ahogy emlékszem, nagyon hasonló problémát többen is jeleztek itt a fórumon.

    Akkor sikerült elkerülni a sorozatos kifagyásokat, amikor levettem a partnerek számát (50-re asszem...), feltöltési sornak 1-et, letöltési 3-at adtam meg, és maximalizáltam a letöltési/feltöltési sebességet (5000/1000). Az már akkor is fura volt, hogy amikor PC-n indítottam torrent filet, akkor szinte mindig kifagyott. Ha viszont androidos Remote Transmission-ből (és nem is léptem be PC-n sem a webes felületre, sem a TM GUI-ba), akkor meg nem. A "csökkentett" móddal viszont legalább működött.

    Most, hogy vezeklés gyanánt, mindent újra kell (kellene...) raknom, felfigyeltem arra, hogy a gyári Download manager simán húzza lefelé az állományokat párhuzamosan, mindeféle kifagyás, akadás nélkül. Sebességnél azt jelzi, hogy 9-10 MBps. Ami elég jó, mármint a cucc képességéhez mérten.

    Ezután feltettem a gyári 2.82-es TM-et, és azzal is ugyanez volt a tapasztalat. Ment szépen, nem fagyott. Igaz az 5-6 párhuzamos letöltés mellé már csak nagynehezen tudtam újat berakni, mert a NAS elfoglaltságra hivatkozva nem kívánt válaszolni...

    Nos, a pozitív események egész sorának hatására feltettem az ffp-t, meg egy 2.93-as TM-et. És azonnal megkergült a letöltés. Elöször is össze vissza jelezte, hogy a port nyitott vagy csukott. Letiltottam a tűzfalat, átnéztem minden lehetséges helyet, settings-json (igen, settings.json változtatás előtt TM-et leállítottam), TM beállítás, router beállítás, tűzfal szabály progira és csomagra (a vírusírtó/tűzfal alkalmazásban). Mindenhol ugyanaz a port, ugyanúgy kifelé/befelé. Port forwarding jó. Ismételt port próba (torrentek nélkül), port nyitott.

    És amint torrent filet raktam be újra megkergült a TM. Webes és TM GUI is. Fagyott, csak SSH-n belépve tudtam leállítani. Port próbánál meg jött a Kimenő port zárt bagy Bejövő port zárt hiba. Hol ez hol az... Ekkor újra magam mellé készítettem a kisbaltát.

    Ezután történt egy s más, nem is mindegyiket mesélném majd el a kisunokáimnak, de a lényeg, az utolsó próbák egyikénél már nem tettem fel ffp alá a TM-et, hanem hagytam a gyári 2.82-t és (aztak..rva), működik. TM GUI is vígan nyeli befelé a torrenteket és jönnek is lefelé. Egyenlőre biztonsági üzemben, max 5000bps, és egyszerre csak egy állomány.

    Google barátommal közösen kutakodva, több olyan állománnyal is találkoztam, aminek a nevében arm1, arm2, arm3 satöbbi volt. Ezek (gyanítom) arra utalnak, hogy melyik CPU architetktúrának megfelelően készültek. Persze lehet, hogy már itt tévedek. De láttam már i386 meg x86 specifikus állományokat, szóval a tévedés lehetőségét ebben a teklintetben minimalizálnám. A CPU-ról azt találtam, hogy ARMV5 architetktúra. Lehetséges volna, hogy (például) a fenti TM mizéria okozója, egy a 310 CPU architektúrával nem teljesen kompatibilis komponens az újonnan elérhető TM buildekben...?

    Persze nem vagyok biztos abban, hogy jó vonalon indultam el az önálló gondolkodásban. De elég sok kompatibilitási problémával talákoztam már, elég sokféle területen. És (szakmai ártalom) amíg egy lehetőségről nem bizonyosodik be minden kétséget kizáróan, hogy nincs köze a tapasztalt problémához, addig bizony az a lehetőség egy potenciális ok, és akként kezelendő.

    És, hogy mindezt megírhattam-e volna rövidebben? Nos, igen... Mentségemre szolgáljon, munkahelyen vagyok, és itt nem lehet inni, így a folytonos idegállapotban levést valamivel le kell folytani...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák