Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz t72killer #216 üzenetére

Szerintem reális lehet. Sokkal nagyobb a cellaméret, és elvileg más téren is javult a cella-technika a V-nand-al. Nem tudom, ebből mennyi rizsa, és mennyi tény, de azt lehet látni, hogy 10 év és jó sok írásra garit adnak, ami lássuk be, nem piskóta.
    "Csóri" 2,5TB-os írás az a 840 PRO 256GB-ján minden cellának minimum 10 000 írás ciklus, ami elég becsületes teljesítmény. A Samsung 8PB-os írása egy 128GB-os 850 PRO-ra nekem kicsit túlzásnak tűnik (minimum 65 000 írás/cella, WTF?), de attól még akár igaz is lehet.

Azt mondjuk azért gyorsan tegyük hozzá, hogy a mindennapi használatban, ahol hosszabb időre is meg kell őrizni adatokat, azért hamarabb kijönnek a hibák, mint amit az ilyen tesztekben láthatunk, ahol max 1-2 tudják hétre pihentetni a meghajtót. Valós körülmények között sokkal hamarabb előjönnének a gondok, úgyértem, kevesebb írás után.

Ha jól emlékszem (nem 100%), a "hitelesített" írási ciklusokat úgy mérik ki, hogy legalább 3 hónapig (ez az, ami nem 100%, de egy hosszabb idő kell ide képzelni) őrizze meg az adatokat biztonságosan. Ezért tud "egyhetes" megtartási idővel 10 000 ciklust is a 3000 ciklusra hitelesített NAND.

Amiről még nem beszéltünk, hogy a cellaírások a való életben mindig többre jönnek ki, mint a ráírt adatmennyiség, ez akár 2-5X-os szorzó is lehet. Nálam pl. 5TB íráshoz 141 ciklus kellett a 128GB-os meghajtóban, tehát 3,5X annyi, mint ami a minimum szükséges.

Szóval, azért óvatosan kell találgatni az élettartamot, de a 2000 ciklusra hitelesített 850 EVO, minimum 250GB-os méretben már tisztességes élettartammal kecsegtet, és a 120GB-os sem rossz.

Új hozzászólás Aktív témák