Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
Igen, pl. nezd meg, hogy hogyan mennek fel az arak olyan eszkozoknel amik megkozelitoleg ekkora sebessegu interfesszel rendelkeznek, vagy egyaltalan milyenek a legnagyobb sebesseguek. Foleg olyan eszkozoket erdemes nezni, ahol a vegtelen sem eleg, ilyen az FPGA. Peldaul FPGA-k eseten 2016-ban kerult ki az elso olyan xilinx fpga ami tudott 32GT/s savszelessegu SERDES (GTY) interfeszt. 2014-2016 kozott 30.5 GT/s volt a max. amit gyartottak. Persze ezek a csucskategoriaban futnak, meg varni kell, mig az atlagba lecsorog.
-
kekegsm
őstag
Nem nagyon játszik mással, nincs türelme a kis köcsögnek. WoT-al is alig, 4 év alatt eljutott TierV-ig, szóval eléggé casual...
Egyébként nem kevés, nekem is 1060 van, sokáig i3-al használtam, meló miatt kellett i5, de játékban abszolút észre sem veszem. Excelben már királyság...
-
awexco
őstag
Ha meg mással is akar játszani akkor meg cserélje le a porciját .
Alapvetően nem lényeges. A probléma inkább ott van , hogy nem is tudják mit akarnak .
Ha valaki játszik vagy pláne gyerek akkor mással is fog játszani .
Bár a dolog komplikáltságát jelzi , hogy középkategóriás összeállításokat ahol a proci és a vga is egy súlycsoportban szerepel nemigazán szoktak alaposan tesztelni .i3 as proci is kevés lehet egy 1060mellé .
-
kekegsm
őstag
válasz
Lacccca87 #77 üzenetére
Nem jött ki egy fillérrel sem olcsóbban, az a fos táp 70k Ft... A monitort meg 25k-ért vették használtan, csak az eladó, valami rokon, elmagyarázta nekik, hogy nem jó a széles monitor, mert széthúzza a képet, és minden ember feje dagadt lesz rajta...
Az igényeket nem értettem félre, a szülők azért kértek segítséget, mert ők nem értenek hozzá.
A boltos: webshop, senki nem nézi, mit rendel a delikvensHűtő: Egy jó passzív hűtő örök darab, és tényleg 0dB hangja van. És most is lehet azért találni. Egyébként ez a sztori tavaly volt.
Ház (és táp is): megint csak örök darab, még 10 év múlva is az akkori gépet abba lehet szerelni. Ezekből nem érdemes vackot venni.Nem veszem támadásnak, de kb 1400-1500 összeszerelt gép és 25 év tapasztalat után nemhiszem, hogy sokat segít. :-)
-
kekegsm
őstag
válasz
laposonly11 #74 üzenetére
1. Akkor még olcsó volt a videókártya, 63000 lett volna a 1060-3G. És akkor még nem volt 1050ti
2. World of Tanks -ra használja csak a torrentezés mellett, bőven-bőven elég neki a Pentium is. Teljesen overkill arra a célra egy i5.
3. Hidd el, nem egy gépet összeállítottam már, ez a szakmám, ebből élek. A srác igényeit, amire ténylegesen használja (40% youtube, 40% facebook, torrentezés, nyáron néha WoT), durván túlszárnyalta az általam összeállított konfig, és nem utolsósorban a szülök fizették, és keretösszegből kellett kijönni. -
Lacccca87
addikt
Azért az elég furcsa hogy tőled kértek egy ajánlatot ami lett X e Ft és helyette vettek valamit ami X/3 e Ft. Akkor lehet hogy itt te értetted félre az igényeket, illetve a ráfordítani kívánt összeget.
Az a táp is fura, még a legelvetemültebb boltos se ad kilowattos tápot egy ilyen géphez.
Az ajánlott hűtő meg overkill lett volna a procihoz, még a saját i5 6400 ra is bőven elég a gyári hűtés, játék alatt meg nem hallom ugyse, de kb ott sincs sok hangja. ( meg ha jól látom utoljára 2016 ban értékesítették)
Szerintem látható hogy itt a cél a minnél olcsóbban venni a gépet így a 20-30e ház se éppen az ő kategóriájuk hiába szipi szupi.Jó tanács, ha megkérnek hasonlóra a jövőben sose azt nézd hogy te mit vennél hanem előbb kérdezd meg őket hogy mennyit szánnak rá, értelmeszerűen 100e keretbe nem kell minőségi ház meg cpu hűtő, meg gamer monitor sem ( habár itt nem írtál pontos típust) mert egyszerűen nem fér bele a plussz ráfordítás.
Remélem nem támadásként veszed majd a komentem, és remélem hogy a jövőben segíteni fog ha hasonló esettel nézzel szembe
-
core i7
addikt
Akkor már Tényleg érdemes lesz kivárni a PCI-e 4.0-át vagyis Ice Laket Így Coffe lake is kimarad
-
laposonly11
senior tag
Mondjuk így is jót akartál nekik, de nem bíznék rád gamer konfig összeállítást: egy GTX1060 as mellé, csak 2 magos Intel G456-t, ami még fagyasztott nitrogénnel is kevés ehhez a VGA-hoz és 8 GB ramot?
Elég lett volna egy GTX 1050Ti, azzal spórolsz 50000-et, abból kijött volna a 4 magos alap core-i5 és 12 GB ram! -
kekegsm
őstag
A vérpistikéknek.
Múltkor összeállítottam papíron egy alap, már játékra is alkalmas konfigot kolléganőm gyerekének, Intel G4560/8GB ram/GTX1060 3GB/normálisan felszerelt B250M alaplap, mellé időtálló cuccok, mint Nanoxia DS3 ház, Zalman FX70 cpuhűtő, egy AOC IPS 22" monitor, és egy Thermaltake Smart SE 530 táp.
Végül nem ez lett, hanem:
Intel G4560/4GB ram!!!/Sapphire HD6450 vga!!!!!/RGB ledes gagyiszar B250M alaplap, mellé kevésbé időtálló cuccok, mint Akyga ház, cpuhűtő a gyári intel, egy használt 17collos 5:4 monitor, és egy KOLINK 1200W táp.Amikor kérdeztem, hogy mégis mi a fasz van, a válasz: több árammal gyorsabb a proci. A videókártya meg sokkal erősebb mint az, amit írtam neki, mert 6x nagyobb a szám a nevében, ezért gyorsabb...
No comment. Szóval az ilyeneknek való a b....tt nagy tápegység, ami majd 10-15%-on üzemel neki, hatásfok meg csáó. Ha egyáltalán elindul, azon sem csodálkoznék, ha nem...
-
Z10N
veterán
Nem kotodik szorosan a temahoz, de az alaplapgyartok a portok elhelyezeset meg tanulhatnak. Peldaul pcie x1 elhelyezese pcie x16 ala az alapbol 2 slotos kartyak koraban. Vagy pcie x8 alatt egyetlen pci csatolo, igy studio hangkartya mellett nem lehet multi adapterezni, stb. Bezzeg a banyasz lapon megy az elhelyezes.
-
Fred23
nagyúr
Keveset, ez egyértelmű.
75W egy 1050 Ti, ami 1080p-re már simán jó kompromisszumokkal, viszont a jelenlegi technológiai tudásunk mellett a fogyasztás már nem nagyon fog csökkenni a csíkszélcsökkentéstől. Ha kijönnek 7nm-en az új VGA-k, szerintem azt a minimális -5-10%- fogyasztásbeli előnyt el is költik nagyobb teljesítményre. 14nm és 7nm között fogyasztásban nem lesz 50%-os difi, de még 20% sem.
Viszont ha az 5.0-ás PCI-e-t 100W-ra hitelesítenék, abból már kijöhetne 1080p-re egy kompromisszummentes kari extra csati nélkül. Ezt szeretném én is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
bitblueduck #40 üzenetére
ezen nem latszik az fps disztribucio, 3.0 x16 vs x8ban altalaban multigpunal az x16 simabb szokott lenni.
nekem pl emiatt esett ki a ryzen (es ugy altalaban az intel mert 1000usdert nem veszek processzort).
-
kekegsm
őstag
Nem is gondoltam, hogy minden kártyára elég legyen. Viszont ha emelkedik picit a PCI-E, mondjuk 120W-ig, csökkennek addig a kártyák felvételei is, pl a mostani GTX1070 150W-ja 120W-ig, (persze itt a kategória-utódra gondolok, mielött még elkezdene valaki azzal dobálózni, hogy mire lesz elég a GTX1070 2020-ban) akkor már mindjárt a piac jelentős része le van fedve.
(#64) Duracellm: Igen, erről van szó
-
Zanik
addikt
Ha számítógépes szemmel nézem a dolgot akkor az a PC-eye?
-
-=MrLF=-
senior tag
válasz
Angel1981 #56 üzenetére
1989-től minden évben van [wiki - Hot Chips] szerint.
-
kekegsm
őstag
válasz
#16939776 #50 üzenetére
És azt is tegyük hozzá, hogy a kártyák lassan de biztosan csúsznak lefelé áramfelvételben, PCI-E 5.0 -ra már lehet, hogy pariban lesz a slot és a belevaló kártya.
(#51) Eclips21
A videókártyák által igényelt sávszélesség motiválja a PCI-E fejlesztőket a legkevésbé...
Sokkal fontosabb a kommunikációs és a storage megoldások fejlesztése, pl hogy dupla ilyen gyors SSD-ket tudjanak alkalmazni, és azokból mindjárt akár több darabot, vagy hogy egy szerverbe bele lehessen tenni a négyportos 100Gbit sebességű hálózati kártyát, és ebből rögtön 2-3 darabot, meg hasonlók, meg ezeknek a kombinációja.
A mezei felhasználók a tortának csak egy kis szelete, a gamer felhasználók pedig a kis szelet kis szelete. -
Angel1981
veterán
Bocsánat, de mi ez a Hot Chips?
Az utóbbi időkben a csapból is ez folyik - hol volt ez 1 évvel ezelőtt? -
snecy20
nagyúr
Én három év múlva tervezek beújítani radikálisan, egyúttal ki is hagyhatom majd a 4.0-s állomást...
-
RozogA87
tag
Ööö most ezt nem nagyon értem. Már egy GTX 980 is 320 Gbyte/s tempót tud. Nem 8-at, nem is harminckettőt.
-
Eclips21
őstag
és ma egy csúcs vga mekkora sávszélességet kíván?
-
törölt tag
Ahhoz gyökeresen újra kellene gondolni a csatlakozó érintkezőit, és stabilan kellene rögzíteni a kártyát benne. Jelen formában teljesen alkalmatlan rá hogy jelentős teljesítményt átvigyen biztonságosan.
Ha képes is lenne rá, ott lenne a feladat hogy a csatlakozóhoz el kellene juttatni az áramot, és az alaplapon kerülgetnéd az EPS csatlakozók garmadáját, a PCI-Express slot mellett, mert nem az alaplap túl sarkából vezetné oda a 2-3-4x 150W-ot az alaplap gyártója.Az Ötlet jó hogy ne keljen kábel a VGA-ba, de min. három másik problémákat szülne.
Egy másik nézőpontból teljesen jó helyen van a tápcsatlakozó a kártya hátulján, ha cserélni kell könnyű kibontani, és a kábelkorbácson eső feszültség monitorozásával teljes biztonságban van a kártya bármilyen normálistól eltérő körülmény esetén is.
-
Fred23
nagyúr
Nagyon azért ne emelkedjen szerintem az érték, mert iszonyatosan drága alaplapok jönnének egy triplázás esetén, viszont rengeteg esetben tényleg alig csúszik ki egy kártya a 75W-ból, szóval örülnék, ha 100W-ra emelnének!
Nem tudom mondjuk, mennyi lenne az az érték, ami még nem igényelne nagyon drága alaplapot, és esetleg új tápot.
-
hegegabi80
addikt
Jaj de jó, akkor lehet sűrűbben cserélgetni az alaplapot is, meg mindent.
Ez kb olyan, hogy huh papíron ennyi meg ennyi a sebesség, aztán a valóságban a hétköznapi user nem érez semmit.
-
Hiftu
senior tag
Ez akkor végre bele fog menni a vesa local bus-os csatlakozóba? Vagy csak az isa-t fogja támogatni? (Csak azért írtam, hogy emeljem a hozzászólások szintjét.)
-
Praston
tag
Aki most vett intel vagy amd lapot meg procit, illetve fog venni 8. generációt, nem hiszem hogy tökön fogja magát szúrni ha kijön a 4.0 és nemtudja használni. Mire oda jutunk, hogy a termékek használják azt a sávszélt, addigra már az 5.0 is jönni fog, annyi idő elteltével pedig már érdemes lesz cserélni mindent.
Azon siránkozni hogy fejlődés van a legnagyobb butaság.
-
TeeJay
félisten
notebook-ban pl pont jó lenne hogy PCIe 5.0 x1 sáv elég egy M2.NVME SSD-nek és nem kell mondjuk 4
noti procikba nem raknak olyan sokat tehát ott kifejezetten hasznos lenne -
bitblueduck
senior tag
ahogy nézzük. félig üres a pohár, vagy félig tele. ha az 5.0 később jön és azelőtt akar valaki gépet venni, akkor miért ne részesülhetne a köztes 4.0 előnyeiből, ami a 3.0-nál jobb? aztán azzal ellehet egy darabig, a 2.0 x16 sem okoz iszonyatos hátrányt vga-k esetén..
-
Televan74
nagyúr
Majd ha itt lesz és lesznek rá termékek akkor használom. Addig minek ráizgulni.
-
alevan
őstag
Pedig az AGPt sem használjuk ki teljesen
-
.mf
veterán
Ezek a kommentek...
Mintha nem is egy hw-fórum, hanem egy zsémbes nyavalygós laikus nyugdíjasklub lenne.
Bird, T72, Bindike, Auswolf, Laraxior stb...
Talán gondolkoznátok kicsit, mielőtt sírásra konyulna a billentyűzetetek. A PCIe egyike a generációk között legkompatibilisebb interfésznek: 1.0-s kártya is megy 3.0-s slotban, 3.0-s kártya is megy 1.0-s slotban. Ez tudtommal a 4.0-val sem fog változni, tehát hiába hisztiztek mesterséges elavultatásról.
Meg hogy miért nem ugorják át... Talán azért, mert már eddig is szükség lett volna még egy gyorsabb verzióra, nem csak 3 év múlva. S nem csak desktop x16-os grafikus kártyák léteznek a világon, hülyeség azzal jönni, hogy "bezzeg az xy gémer csúcskártya is elmegy még x8-on!!4!négy!". A már említett SSD-ken kívül ott vannak a laptopban x1, x2, x4 csatornára kötött GPU-k, a déli híd n csatornáján osztozkodó összes periféria, a gyorsabb 10GbE és 100GbE kártyák, stb. -
DonaldJames
tag
Jöhet is lassan a 4.0 kíváncsi leszek rá.
-
Fred23
nagyúr
Vajon a PCIe 5.0 is csak 75W felvételére lesz képes a slotból, mint a 4.0 és a 3.0?
-
awexco
őstag
válasz
MrPetya19 #24 üzenetére
Minek terveznének másik csatlakozót ?
Szimplán magasabb frekvencián kommunikálnak rajta és megvan a nagyobb sebesség .
Valószínűleg az 5.0 több frekvenciát is használ vagy trükköztek valamit mivel eredetileg a tervezett feki minden alaplapon nem lett volna használható a túlhagy távolság miatt . -
awexco
őstag
Gondolom a samu is azért nem hozott ki erősebb m.2 ssd -t mert a pcie4 re várt .
Elvileg eredeti tervekben a pcie 5.0 már optikán ment volna . Szal lehet azzal még gondok vannak .
Csináltak még maguknak némi időt . -
bindike01
aktív tag
válasz
fornettisuti #18 üzenetére
Ez mind igaz.
-
Segal
veterán
válasz
bindike01 #15 üzenetére
Nem a pxi eypress 4.0 miatt lesz fps emelkedes hanem max az erosebb videokartya miatt. Nyilvan el fog menni egy 4.0-as videokartya a 3.0-as slotba is csak ott nem fogja tudni leadni a teljes tudasat.
En amugy se hiszek mar ebbe a 14 nanos intel prociba mar a 4 magos is megsuti a tojast akkor a 6 magos mit fog csinalni...
Utana viszont jon az ice lake 10 nanometerrel meg pci express 4.0 tamogatassal. Nalam az hangzik nyeronek -
fornettisuti
veterán
-
Laraxior
titán
Reméljük középre bebasznak egy kis műanyag pöcköt, hogy véletlenül se mehessen bele régebbi motyó
-
törölt tag
4.0 érdektelen, de az 5.0 a csökkentett késleltetése már értelmezhető előny lesz, és megint kibír majd 7 évet.
-
AusWolf
őstag
Ha csak így egy tollhúzással megduplázható egy adott csatlakozón és vezérlőn az egységnyi idő alatt átvitt adat mennyisége, akkor mi értelme van lépésenként haladni? Gondolom, az egyetlen logikus válasz a minimális ráfordítással elért haszon.
-
Segal
veterán
Pl en leszek olyan hulye...
Az 5.0 uhysem keszul.el akkora a 4.0 is hamarabb volt betervezve.
Annak mar mem.latom ertelmet hogy 4-5 evre tervezett gepet 3.0as pci express verzios alaplappal vegyek de a 4.0assal elleszek. 5.0as termek szerintem legjobb esetbe is 2022 de inkabb 23ba varhato. -
Tomassy00
senior tag
A 4.0 -ra mindenképp lenne már igény
-
Sinisi
senior tag
Végül is a 2019-re tervezett változattal utolériheti magát a PCI e szabvány időbeli elmaradása...
-
Lacccca87
addikt
Nézd meg pl a 3. életutját, attól hogy véglegesíti ka szabványt még min 2 év mire megjelenik normál termékekben ( ha így érthetőbb akkor pl egy alaplapban), szóval az 5. ből kb 2021 re lezs valami értelmes a 4 ből meg már akár 2019 re is lehet valami.
De természetesen függ attól is hogy a piaci szereplők többi része mennyire gyorsan implementálja majd. -
-
Sinesol
veterán
Azt nem értem, ha már ott van az 5.0, akkor miért vesztegetnek időt a 4.0-ra?
-
Bird
addikt
Hurrá! Jöhetnek az új "időtálló" lapok, processzorok, videókártyák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A 4.0-s specifikáció már idén, míg az 5.0-s valamikor 2019-ben válhat véglegessé.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Stabil pályára állt az Android 16
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Interactive Brokers társalgó
- Jövedelem
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest