- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbalazs1234
tag
Valakinek tapasztalata a béta 6ról? Mostantól csak idő kérdése a végleges verzió
Más: ez jó lenne nekünk is -
Marko_
tag
-
zso73
veterán
T-mobil net beállításokat honnan tudok szedni ? A leggyorsabb sebesség, és kis kvóta fogyasztás a lényeg.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
Marko_
tag
válasz SsPL711 #1654 üzenetére
Közben rájöttem, hogy ki lehet választani névjegy felvételekor hova mentse el a teló neveket. (pl.: telefon, gmail fiók). Ha a telefonra mentem ("számítógépes szinkronizálás"), akkor a gmail-lel nem lehet szinkronizálni, ha meg a gmail-re, akkor a számítógéppel nem lehet. De legalább félig már megy a dolog.
Nem lehet úgy megcsinálni, hogy ami nevet elmentek a telefon memóriájában, az szinkronizáláskor felkerüljön a pc-re és a gmail-re is egyaránt? -
BenceShearer
aktív tag
Az Optimus 2x- re Június-Júliusban várható a Gingerbread frissítés. Ez szerintem abból a szempontból rossz hír, hogy a mienkre biztos nem fogják előbb kiadni, mint egy zászlóshajóra.....félek, ebből ősznél előbb semmi sem lesz.
-
vbalazs1234
tag
válasz BenceShearer #1663 üzenetére
De azt is vedd számításba hogy a CM7 1hónapon belül itt lesz
-
BenceShearer
aktív tag
válasz vbalazs1234 #1664 üzenetére
Engem csak a gyári érdekel. Nem akarok moddolni meg pöcsölni vele.
-
silvergod
őstag
válasz vbalazs1234 #1664 üzenetére
a hivatalos CM7 vagy a mikos féle? hol irták ezt?
Iphone 12/12 PRO tokok-fóliák-lencsevédők és Samsung S20--S20 PLUS--S10 Lite - tokok és fóliák eladók ---> aprón megtalálod
-
picur220
veterán
válasz BenceShearer #1663 üzenetére
Addig majd CM-ezünk De ha vmit bejelentenek, akkor az csak készül... Meg ugye ezt régebben kiadták, és régebben kezdték fejleszteni rá a 2.3-at is.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Nincs valahol a neten egy noob guide, hogy kell CM -et telepíteni. Kerestem eleget de semmi összefoglalót nem talátam
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
vbalazs1234
tag
ugyanúgy mint bármelyik ROM-ot annyi különbséggel hogy egy zip-et kell előtte flashelni
a leírásokat a blogomban találod
ami fontos még hogy a recovery:wipe menüben a cache-t töröld és mentsd le a jelenlegi rendszeredet
a programokat is érdemes lementeni market linkkel együtt
CM7 :ROM
ROM flashelés előtt
Google Apps: [link]jön a tavaszi szünet, végre lesz időm és rakok fel még leírásokat
-
MODERÁTOR
válasz vbalazs1234 #1670 üzenetére
Köszi! Meglesem
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
miaoumaoi
tag
Nézegettem mostanában, hogy hogyan lehetne több helyet felszabadítani a telóban és ezzel kapcsolatban írnék pár hasznos tippet. Kell hozzá root+busybox, vagy valamilyen root-olt custom kernel.
Első megoldás: a2sdfroyo (root) alkalmazás telepítése. Ebben ki lehet választani hogy hova települjenek az appok, vagy később áthelyezni a gyári app kezelőben, olyanokat is amiket addig nem lehetett.
Második megoldás már egy kicsit pepecselős, de a leghatékonyabb:
Amikor telepítünk egy appot, akkor az appban található dex-ből csinál egy futtatható optimalizált dex-et, és ezt létrehozza a /data/dalvik-cache mappában, onnan futtatja. Ezek lesznek az alkalmazás.odex file-ok. Gyári appok esetében(sok esetben) már eleve le van gyártva, ezek a /system/app mappában vannak az alkalmazások mellett, tehát pl. LGHOME.apk és LGHOME.odex, ilyenkor már nem gyártja le megint a rendszer, hanem onnan futtatja, tehát nem csinál belőle mégegy másolatot a dalvik-cache mappába, ezzel is foglalva a helyet. Tehát a megoldás, hogy a dalvik-cache-ből áthelyezzük a futtatható odex-eket a /system-be, ami a teló rom-ja is egyben. Legyen pl. thinkdroid.apk amivel helyet akarunk felszabadítani:
Először csatoljuk írható-olvasható módba a /system particiót(adb shell kell hozzá, vbalazs blogjában van róla info a custom recovery részben). Utána cp-vel másoljuk az sd kártyáról az apk-t a /system/app mappába, valahogy így 'cp /sdcard/thingdroid.apk /system/app', utána kis idő múlva megjelenik a dalvik-cache-ben(ez már jól meghízott), pl system@app@thinkdroid.apk@classes.dex. Ez tulajdonképpen a futtatható odex. Ezt kell bemásolni a /system/app mappába az alkalmazás mellé, tehát pl. 'cp /data/dalvik-cache/system@app@thinkdroid.apk@classes.dex /system/app/thinkdroid.odex'
Készen is vagyunk, már csak a dalvik-cache-ből kell törölni az odex-et, vagy custom recovery esetén egy 'clear dalvik-cache' és kész.(ezzel a módszerrel kicsit tovább tart az első boot. mert legyártja újra a telepített appok odex-ét, kivéve amit áthelyeztünk a /system/app-ba) Máris nyerünk ~10Mb-ot a /data partición.
Ugyanezt meg lehet csinálni a többi app-al is pl. Gmail, Maps, stb. akár +30-40Mb-ot spórolva. Egy dologra kell csak figyelni, hogy a /system partició is véges, kb 200MB, érdemes előtte egy 'df' paranccsal ellenőrízni, hogy van-e elég szabad hely.
Ennyi lett volna.
Jó helycsinálást! -
GubaJakab
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Most vettem egy P500-as-t. A telefonszámhoz hozzárendelt csengőhang, sosem szólal meg, csak az ami alap csengőnek be van állítva. Mit tegyek hogy mindenkinek a beállított egyéni csengő szóljon? Illetve a másik problémám, ha bemegyek a csengőhang beállításra, csak a gyári csengőket találom meg, nem tudok belépni a feltöltött zenékre, hogy azokból válasszak, csak ha rámegyek a média lejátszóra, arról tudok csengőhangot állítani. Előre is köszönöm a segítséget. -
picur220
veterán
válasz vbalazs1234 #1670 üzenetére
Ez a beta4 vagy a 6?
-
picur220
veterán
CM7 known bugs alat ez mit jelent:
Lockscreen app, default (without choosing anything) messaging wont work -
vbalazs1234
tag
válasz miaoumaoi #1672 üzenetére
Köszönjük szépen! Jövőhéten kipróbálom, bár csak 30MB szabad hely van
Annyi kérdésem lenne hogy ha megtelik ez a 200MB akkor nem lassul be a rendszer?(#1673) GubaJakab próbáld meg bemásolni az előbb említett módon a hangokat és a beállításokban kiválasztani, a formátumra figyelj
(#1676) picur220 béta 6.2, így látatlanban azt mondanám hogy ha jön egy SMS-ed akkor azt alapesetben kiírná a lockscreenre, a bug meg az hogy nem írja -
picur220
veterán
válasz vbalazs1234 #1677 üzenetére
Tehát nem vettél észre semmit Ez jó jel, köszi az infót
-
Faby
senior tag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem!
Amíg a Desire-m szervizben van, újítottam egy ilyen készüléket. Elsőre azt kell mondjam, nagyon szuper kis kütyü, le a kalappal. kicsit hiányzik a HTC Sense, de teljesen meg lehet szokni az LG kezelőfelületét is.
Egy ponton viszont elakadtam. A Desire-n SMS Backup + -t használtam a google fiókhoz, ment is mindig flottul, rengetegszer állítottam vele vissza az elmentett üzeneteket, itt viszont elakadtam. Amikor a fiók megadásánál megadom az adatokat, bejön a böngészőablak, ott a hozzáférés megadása gombra kattintok, és felugrik az üzenetküldő ablak, a //gmail, címre akar üzenetet küldeni, és nem jut tovább. Természetesen nem tudom így beállítani a progit, és nem is tudok szinkronizálni. Találkozott valaki ezzel a hibával, van rá megoldás?
Szeretném az üzeneteket is áthozni, a névjegyek flottul szinkronizáltak.Előre is kösz.
Faby
A barátok azok, akik jól ismernek és mégis szeretnek Téged!
-
gaborx01
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nektek az aksi mennyire bírja?? 1hete vettem a telefont és ha nyomkodom közepes fényerőnál 1 nap alatt simán kinyirom. Szoftveres hiba lehet?
Másik kérdésem,hogy nektek indulás után nehezen tölti be a memória kártya adatait?
Üdv: Gábor
„Sose kívánj több földet, mint amennyit meg bírsz szántani” Móra Ferenc
-
vbalazs1234
tag
válasz gaborx01 #1680 üzenetére
Nálam is kb. annyi, ezért is vettem külső aksit hozzá.
Lehet játszani pl. CPU Tunerrel hogy ha le van zárva a kijelző akkor levegye a procit, 2G-be kapcsoljon stb. vagy Advanced Task Killerrel (lezáráskor lője ki az appokat) de sztem sokat nem segít
Indulás után érdemes hagyni 5percet gondolkodni, nálam 70 app-nál 2-3percbe beletelik, ha lassabb a kártyád akkor több idő(#1679) Faby sztem próbálj más programot hátha
-
gaborx01
csendes tag
válasz vbalazs1234 #1682 üzenetére
Okés köszi szépen!
Van még egy 2 gigás memóriakártyám egy kingston sd-co2g. Szerintetek ez jobb lenne mint a gyári ? Még 1 kérdés ha átrakom a másikat akkor mindent másoljak, vagy ő automatán csinál majd mappákat? Amibe rakhatom a dolgokat vagy mindent nekem kell.
http://opinion.mercadolibre.cl/kingston-sd-co2g-transflash-microsd-2-gb-556175-VCP ilyen a másik memória modul.
[ Szerkesztve ]
„Sose kívánj több földet, mint amennyit meg bírsz szántani” Móra Ferenc
-
picur220
veterán
válasz vbalazs1234 #1682 üzenetére
Advanced task killer annyit segít, h mivel kilő olyan appokat, amit a rendszer utána újraindít, ezzel is erőforrást használva, még jobban fogja zabálni az akkut
Milyen külső akkut vettél?
-
vbalazs1234
tag
válasz picur220 #1684 üzenetére
mind1, haverom múlt héten ATK-zott aztán én is rászoktam, csak ma jöttem rá hogy neki 2.1 és fele ennyi RAM-ja van és ezért csinálja
aksi: Brunton Solo 3,4 11000ft-ért, az a legjobb hogy bármit lehet tölteni vele mert USB-s múltkori hszből
(#1683) gaborx01 a másik kártyáról nem tudok nyilatkozni, sztem mérd le mind2 sebességét SD Tools-al
mindent átkell másolni, az appokat pedig a telefonba rakd vissza, aztán cserélgesd a kártyákat míg mind át nem került -
Toto00
tag
Hi! most szándékozok okostelót venni! Optimus 1 és Samsung Galaxy Ace között vacilálok!
szerintetek melyik a jobb teló?
o1 kijelző előtti porosodás általános hiba vagy csak ritka esetben fordul elő?
köszi a válaszokat! -
miaoumaoi
tag
válasz vbalazs1234 #1677 üzenetére
Lehet, hogy lassabb lesz, ha telepakolod.
-
zeorsdfd
senior tag
A samsung ace jobb (proci), épp amennyivel drágább.
A porosodás egyrészt javítható, másrészt nálam pl semmi jele (3 hónapja van meg)Más: megérkezett az egy dolláros, fekete szilikon tok és totál rendben van, passzol, minden gomb műkszik. A védőfóliát persze megint nem tudtam buborákmentesen felrakni, úgyhogy megint rendeltem, most 10-et 760 ft-ért.
-
BenceShearer
aktív tag
Nekem volt porosodás, szerviz kitisztította. De nem csináltak tökéletes munkát, pillanatok alatt szétkaptam, és kipucoltam (ez ugye már nem látszik rajta, hogy én is szétkaptam, gari tehát maradt). Most (eddig) jó.
-
MarduK666
csendes tag
Sziasztok!
Egyik ismerosom egy hete vett egy LG P500-as telot.
A problema a kovetkezo, a kijelzo es a fedlap koze bement a por!(nem a folia ala, nem is kosz)
Mas tapasztalt mar ilyet? Kulfoldi forumokon azt irjak h tervezesi/gyartasi hiba.
Viszont jolenne tudni itthon hogy lehet az ilyet rendezni. Gari meg boven van ra, viszont mukodesben(eddig) nem okoz problemat, viszont iszonyatosan idegesito.
Meg ha gariban meg is tisztitjak, ez a problema forrasat nem fogja megszuntetni, masik keszulek se(gyanitom nem orvsoltak a hibat).
Szoval, mit lehet tenni ilyen esetben,es egy esetleges tisztitas utan kikuszobolni h a jovoben nem forduljon elo?
Elore is koszi a valaszokat!Don't know, don't care...
-
zeorsdfd
senior tag
Olvass vissza! Egy hszt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest