Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz Maximum1 #2000 üzenetére

    Hát, nem tudom, mit gondoljak?
    Ha trebrona képeit nézem, akkor oké a Redmi3, ha más képeit, akkor meg nem igazán...

    Ha megnézed a két fotódat, akkor az látszik, hogy a kép alsó harmadában a kavicsos út kavicsai még mindkét fotón nagyjából egyformán élesek. Az Olynál a háttér is éles (bár nem vagyok elhalva sem a színhűségtől sem a rajzolattól...) de a REDMI már kimondottan életlen. És ezt azért nem értem, mert egy ilyen nagylátószögű pici objektívnek elvileg akkora mélységélessége kellene, hogy legyen, ami átfogja 2 métertől(sőt...) a végtelenig a látványt. Olyan mintha esetleg közelebbre fókuszált volna és mondjuk 0,5-től 3méterig tart az élesség tartománya. Ráadásul elég csúnyán mossa is a részleteket. Tényleg nem tudom mit gondoljak. Tutira tiszta az objektív üvege?
    Lehetett volna még csinálni egy olyan fotót is, ahol fejjel lefelé tartod a kamerát, hátha az jelenti a gondot, hogy a lencse és az érzékelő nincs párhuzamban, egyik oldalon éles, másikon nem.
    De a legjobb az lenne, amit javasoltam kétszer, hogy egy rajzos sík felületet fotózzatok le pontosan merőlegesen, hogy minden sarok ugyanolyan távolságban legyen a kamerától. Ezt egyébként úgy is meg lehetne tenni, hogy a tulajok megbeszélik, mi az a tárgy, ami minden háztartásban beszerezhető és azonos körülmények között lefotózzátok.
    Hasamra ütök: mindenki fog egy fehér lepedőt, összehajtogatja 90x120cm-re, elhoz a lottózóból 5 darab 90-es lottószelvényt, lerakja középre és a négy sarokba és felülről lefotózza napközben, napsütésben de egy árnyékos helyen. Most a hasamra ütöttem. A lényeg, hogy valaki megcsinálja először a képet, feltölti, hogy na, ilyen legyen a többi, és akkor lehet hasonlítgatni.

    Már ha valakinek van kedve ezzel tökölni. :)
    Fotós topikban, a digitális hajnalán csináltunk valami hasonlót.

Új hozzászólás Aktív témák