- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Loresz
tag
válasz Tomassy00 #51 üzenetére
Kb két év múlva érdemes lehet váltani a jelenlegi új architektúrára, mert ez a DDR4 hez tartozó processzorcsalád optimalizált változata, bár kissé más lett az Intel stratégiája a Sandy óta ( a tikk-tokk modelt leváltotta egy háromlépcsős történet) ! Az LGA 1366 x58 ddr3-as úttörő majd jött a 1156 P/H 55, és ütött a sandy a 1155 P/H67 ill. z68-al, ha ezt levetítjük a ddr4-re akkor volt a 2011-v3 x99-es mint úttörő a ddr4-hez, jött a skylake 1151 z/h170-50-10...és utána a kaby-lake ami a ddr4 sandy-je csak éppenséggel a jó tuningpotenciálját beárnyékolja a pasztás kupak!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Lóránd!_____Loresz_Hun !!!**Hackintosh építés**!!!____
-
darealkilla
aktív tag
visszaragasztáshoz: fekete műszempilla ragasztó, nem ecetsavas, hanem akril alapú
én vagyok az ördög
-
Loresz
tag
Hol lehet beszerezni az új hőelvezető pasztát, a tisztítóvegyületet és a ragasztót?
-
TeeJay
félisten
válasz darealkilla #56 üzenetére
Itt a képen mégis az van hogy lepucolt lapka és kupak közt is marad levegő
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
darealkilla
aktív tag
nekem még itt-ott rés is maradt körbe (rakhattam volna több ragasztót), pedig kevés clu-t tettem és nyomtam is össze, de csak nem ért a kupak széle a nyák-ig, valahol videot is láttam, hogy megpörgetik a kupakot a lapkán, szerintem úgy van kalkulálva, hogy nehogy előbb felüljön a kupak pereme, mint hogy a lapkához a lehető legközelebb legyen a kupak belső fele (3 mm vastag a kupak közepe, a perem meg kb. majdnem annyival több mint amennyivel kiemelkedik a lapka a nyákból, de majd ha delid-elek még, akkor megpörgetem rajta)
jól le kell pucolni, én azért nyúltam hozzá, mert úgy kaptam vissza delid-ről, hogy 25 fok volt a magok között (65 és 90) mert szarul rakta vissza aki csinálta (sok ragasztó), most 62-68 között van az összes mag
én vagyok az ördög
-
Loresz
tag
válasz darealkilla #58 üzenetére
Ok, köszi, igazából a CLU volt az ami érdekelt!
-
TeeJay
félisten
válasz darealkilla #60 üzenetére
én magamnak csináltam és a legnagyobb különbség két mag között valami 4fok nálam
az meg teljesen jóén nem ragasztottam vissza a kupakot csak gyönyörűen mindent lepucoltam, CLU ment a chip-re aztán rá a kupak és proci foglalat rögzítővel szépen oda is nyomattam
eddig nem panaszkodik a proci, és hűvösebb mint gyári állapotbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
őstag
-
Formaster
addikt
1156 Lynnfield proci forrasztott vagy taknyozott? Nálam is van 5-6 fok difi az egyik magban. Itt azt írja, hogy 1156-hoz is jó a delid-die...
-
Formaster
addikt
Átlagosan 6 fok a difi, néha megugrik többre is.
-
Atmo
senior tag
30 euro a cucc és 20 auro a postaköltség németből ide. Az igen, nagyon megéri
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
Archttila
veterán
Az a gond, hogy még pénzért sem adja kölcsön senki :/ legalábbis vidékre tuti nem küldik el, szóval ha nem akar az ember pengézni akkor megveszi.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Etzel
aktív tag
Dettó. Pont ma néztem a caseking.de oldalon hogy Angliába €13.99 lenne a posta de overclockerstol ha elorendelem akkor 27-en meg is kapom £25+3 postaert. En biztos megveszem mert kupakolni kell a procit. Pedig mar ventiket cseréltem, allitottam az iranyukat stb...meg mindig nem vagyok elégedett
Viszont ajánlhatnatok jóféle ezüstöt ami a chip->kupak->hűtő köze tudnék majd kenni.
Köszi előre is -
Etzel
aktív tag
válasz darealkilla #73 üzenetére
Köszi. Nem réz a hűtő alja így sztem oda is mehet az.
Akkor igazából felesleges ujra ragasztani a kupakot a nyákra? Eleg ha jol lepucolom a ragasztot es majd a CLU oda fogja plusz a mobo cpu tartoja?
Kérdésem meg az ha a Gpu-t is ujra akarnám pasztazni oda mar ne merjem ezt használni? Mármint a Clu-t? Annak lehetséges h réz a hűtő alja? :SBocsi a sok kérdésért
-
darealkilla
aktív tag
ha jól lepucolod a kupak peremének az alját és a nyák szélét (a chip körül) és szárazon ráteszed, látod, hogy marad rés körbe, oda kellhet ragasztó, én műszempilla ragasztót használtam. de a CLU is odatapasztja amíg beszereled, a lefogató meg rászorítja majd.
a CLU-t nagyon vékonyan kend szét a chip-en és felette a kupak belsején, találsz videót.
A GPU körül lehetnek alkatrészek, a CLU meg vezeti az áramot, nem szerencsés.én vagyok az ördög
-
Etzel
aktív tag
válasz darealkilla #75 üzenetére
Pm ment vissza
-
Vigneau
félisten
Le a kalappal, nagyon jópofa és ötletes találmány.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
Nyugis
senior tag
Üdv
Az a durva , hogy egy ilyen ár fekvésű terméknél házi barkács kell.
Döbbenet. -
J.J. András
őstag
de ha a gyári vastag THIN pasztát és ragasztót eltávolítod, akkor a lefogató keret eltartja majd a hűtőt...
(ahogy az illusztráción is van, a felső kupak-sík magassága csökkeni fog)
így nem fog annyira felfeküdni a hűtő , mint előtte és így nem lesz a hőelvezetés hatékony.....Nem ???
'' ...Client Estwood bekaphatja, hóóó....''
-
vaakuum
addikt
válasz darealkilla #73 üzenetére
Nekem a hűtő és procikupak között is CLU van vagy 3 éve. Igaz, hogy a ninja talpa nikkelzett, ezért mertem rákenni. Direktben kilátszó réz csövekre valóban nagyon nem ajánlott.
[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
Nincs, nem tettem rá annyit. A közepén kentem szét kb. a kupak felületének a felén, gondolván, hogy a maradék területre szorulhat kifelé még belőle, amikor a hűtő rászorítódik. Azután egyszer még szétszedtem, megnéztem mekkora felületre terült szét, és raktam még rá egy picit, mert úgy ítéltem meg, hogy elbírja...
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
jerry311
nagyúr
Ha egy óra múlva nem vagyok itt, akkor megöltem a 7700K-t delid közben.
-
Laraxior
titán
Egy óra?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
félisten
A gilette penge kicsit tovább tartott anno Ivy esetében, de cseppet sem parás a téma.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bestbuy játékok
- Asztalos klub
- Milyen házat vegyek?
- Minden, ami Unreal Engine
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- További aktív témák...
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest