- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sinesol
veterán
Azon a kettőn, amit próbáltam, tűrhető volt a glow és a bevilágítás is csak nagyon sötét tartalomnál, egy kb. 1-2centis részen volt látható és az sem a sarokban, hanem valahol a saroktól befelé. Az első monitoron baloldalt felül, kicsit erősebben a mostaninál, a mostanin bal oldalt alul, kicsit gyengébben láthatóan, a lényeg, hogy lényegében nem észrevehető ha nem kifejezetten figyeled.
A sok monitor tesztet elnézve, ez a panel bőven ver szinte minden nem professzionális ips-t, de gondolom épp emiatt is drága még mindig ez a széria. Tehetsz vele bátran egy próbát, ha még keresel monitort.Egyébként én is két monitort küldtem vissza ez előtt, vesződséggel jár a monitorvásárlás, de végülis hoszabb távra veszi az ember, megéri időt fordítani rá.
-
-FLY->
őstag
Szubjektív a dolog, mert kit zavar, kit nem. Mindegyik monitoromon volt/van valamennyi.
Nekem az már sok, ha a két felső sarok bevilágít, az alsó kettőn meg ott a glow.
Gondolom nem mind ennyire ilyen, de pár darab után én feladtam (semmi kedvem csomagolgatni, pakolgatni, küldözgetni). -
Sinesol
veterán
Ha ez igaz, akkor elég felejtős az új széria, én épp azért döntöttem a tesztben szereplő mellett, mert eléggé jók voltak a panelek. Mondjuk a jelenlegi monitorom már a második darab, mivel az elsőt visszaküldtem valami néhány centis bevilágítás miatt, mivel akkor még nem tudtam, hogy az nagyon jónak számít, ha csak annyi van.
Kicsit féltem is, hogy amit utána kapok nem lesz olyan jó, de szerencsére csak még jobb lett, 1-2 cm széles és kevésbé hangsúlyos, ráadásul alsó kávánál helyezkedik el, ami kevésbé észrevehető.Habár a korábbi VA paneles monitoromhoz képest szokni kellett kicsit, ha tehettem volna inkább olyat vettem volna, de nem volt 4k felbontású 27-es. Megszokás után azért elég jó ez is, a a színek nagyon szépek, talán pontosabbak is, de nincs meg az a "hűha" érzés, mint a VA panelnél, hogy szinte lemászik a kép a monitorról.
-
haxiboy
veterán
válasz
jozefgucci1 #11 üzenetére
Nem mindenki csak gamingre használja a monitort. Programozáshoz pl nem feltétlen muszáj az erős GPU, viszont nem hátrány ha egyszerre több kódot látok
-
MeszesKPT
őstag
Túl nagy a ppi az én nézési távolságomhoz, küzdjön a hóhér a Windows scalinggel, input lag pöpec, talp az elég gyatra, ára elfogadható. Köszi a tesztet.
-
válasz
mugencivic #26 üzenetére
Mert ez maradt a kereskedők nyakán.
-
Yodamest
veterán
Nekem LG 43UD79-B van, kicsit többe kerül, de a 43" minden pénzt megér.
-
devast
addikt
Ültem már surface laptop előtt, az 13,5"-ön 200ppi. Nem azt mondom, hogy hülyeség, mert a szöveget, fontokat nagyítva tényleg szebbé teszi, viszont egyéb média/mozgókép tartalomnál nem fogott el az az érzés, hogy nagyon jobb lenne... és ezt 30-40 centiről néztem. Egy notebookhoz tényleg kell a 110+ ppi mert az ember azt közelebbről nézi.
-
zef
tag
válasz
agressor12 #27 üzenetére
Az idei UK széria már tudja ennyiért az állíthatóságot.
-
zef
tag
válasz
mugencivic #26 üzenetére
Nem tudom kihez lehet fordulni, de szívesen felajánlom tesztelésre a 27UK650-emet.
-
K0vasz
aktív tag
a scaling működik már normálisan win10 alatt? én anno még win7 alatt próbálkoztam vele, de a legváratlanabb bugok jöttek elő lépten nyomon (PCSX2-t nem lehetett kirakni rendesen full screenre, mert a tálca nem akart eltűnni, StarCraft2 alatt nem jelent meg az egérkurzor, ilyenek)
-
-
agressor12
senior tag
130e FT és még magasság állítást se tud?
-
mugencivic
tag
Miért nem az idei modelleket tesztelitek? A 27UK-xx szériára gondolok.
-
devast
addikt
Én nem tudom mit kezdenék 160ppi-vel, de monitorban én azt már nagyon durvának tartom. Most csak 82ppi-m van asztalin, de nem zavar mivel nagy a kijelző és 65-75 centiről nézem...
-
Sinesol
veterán
válasz
arnoldito #21 üzenetére
Dota2-t jatszom nagyreszt, ott megvan a 70-80fps max beallitason, a Fortnite is megy gond nelkul. Az ember ilyenekkel jatszik gyakran, egy AAA game max 1-2 napra elég, bár ahogy hallottam az uj Tomb Raider 10 ora alatt kijatszhato. Erre nem vennék erosebb vga- t, max leveszem a grafot kicsit.
-
arnoldito
senior tag
válasz
#72042496 #16 üzenetére
Igen elírtam, de mire vissza olvastam már nem tudtam szerkeszteni.
WQHD az, viszont először úgy gondoltam mikor elhoztam, hogy kicsit túl löttem a méretben, de vissza nem adnám a 27" monitorért a mostanit. Pedig egy budget monitorról beszélek, kemény 68k volt, 73k kalibrálással együtt...
Persze én majdnem másfél méterről bámulom és tökéletes, elhiszem, hogy a 300k monitorok jobbak, de nekem a wow-hoz bőven tökéletes.
-
törölt tag
Igen, a Dell elég drága, és ahhoz képest vegyeseket írtak róla. Bevilágítási gondokat említettek többen, ha jól emlékszem, és dobozból kivéve a Delta-E < 2 sem teljesült valamelyik tesztben. A 27UK650-W most felkerült a listára, köszi.
(#18) mepet: Azért annyira csak nem nagy a 32" sem.
Egy monitorkar nekem is kell még hozzá, a V alakú talp sok helyet elfoglal.
-
törölt tag
válasz
arnoldito #12 üzenetére
Elírtad, az WQHD.
Nekem is 32" WQHD van, így köszi a tippet, de ismerem milyen. Egy 27"-os 4K kijelzőnek azért egész más, sokkalta élesebb a képe, és otthonra túlzás is lenne a 32".
Átgondoltam én ezt, a konkrét típus a kérdés csak - főleg, hogy az eredetileg nézegetett Dell U2718Q mintha eltűnt volna a kínálatból.
-
Sinesol
veterán
A pivotos talppal rendelkező verziót használom fél éve és nagyon meg vagyok elégedve vele, bevilágítás gyakorlatilag nincs, talán nagyon halványan egy pár centis részen látható, ezzel veri konzumer ips-ek 90%-át.
A felbontás szerintem tökéletesen jó a mérethez, pengeélesek a betűk, a játékok is nagyon jól néznek ki, plusz a régebbi címeknél, valahogy élesebbek a vonalak, kontrasztosabb a kép, pl. egy HL2 is jobban néz ki sokkal, mint egy sima FullHD monitoron. Kicsit persze nagyítani kell az asztalon, de ez nem probléma, tökéletesen működik, a WQHD meg szerintem már elég pixeles 27"-en, szóval nem opció. -
Harmincegycolkéneanégykáalá, 20.0.
Mótvá?/Visszaolvas: mót
-
jozefgucci1
addikt
Ez mind szép és jó csak egy olyan kártya ami ez alá a monitor alá tud dolgozni több mint a monitor
-
BiP
nagyúr
Inkább az az ideális, amit megszoktak és szeretnek
Érdekes, én 23" fullHD után 27" 4K-n a hasonló arány miatt 150%-os nagyítással próbálkoztam, de nem jött be. (akkor még rengeteg app nem volt még felkészítve a nagy felbontásra, maga a windows sok eleme sem), sokminden homályos volt. Emiatt választottam inkább a 200%-ot. A kockás nagyítás elviselhetőbb volt, mint a homályos. Azóta 32" 4k-n szintén maradt a 200%.
-
-
-
moleculez
veterán
Szerintem abszolút rendben van. Nekem nem hiányozna a magasság állítás, mindig le van eresztve csutkára a mostanim. Nekem 27" wqhd van, a következő sem biztos hogy 4k lenne, pont elég ez a felbontás, de ki tudja, lehet megpróbálom majd.
-
tlac
nagyúr
van egy 32"-os VA panales 4K-s modelljük is kb. ugyanennyiért, aminek állítható a magassága, hasonló megoldással, mint, amit a Dell alkalmaz
LG 32UD59 -
BiP
nagyúr
Nekem a Dell villás alakja jön be a legjobban. A sima négyzet alakú talpak a legegyszerűbbek kinézetre, viszont nem mindig stabilak sajnos.
Amúgy üdvözlendő az irány, lehetne valami lista/gyűjtés, ill. több teszt a hasonló sallangmentes, de nagy panelű/tudású monitorok közül.
(#2) Balika911: 27" 4K baromi jó, viszont ha szülőknek nézed, kalkulálj azzal, hogy Win10 kelleni fog a scaling miatt. Natívban nagyon pici minden, nagyítva viszont kb. a Win10 az egyetlen, ami normális (én 200%-on használtam), de a szülői korosztályból sokan nem szeretik a 10-et, csak mert nem Win7
-
törölt tag
Szülőknek éppen 27"-os 4K monitort nézek karácsonyra, leváltani az ősrégi 5:4-es LCD-t. Jól indult ez az LG - IPS panel, szerencsére nem PWM-es... aztán jött a talp, és hogy nem lehet magasságot állítani. Ez nekem se tetszik benne, valószínű más modellt fogok választani.
-
mepet
addikt
Rég láttam ilyen csúnya talpat. Viszont cserében nem állítható a magasság...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Nálunk járt az LG 27UD69 4K felbontású, FreeSync-kompatibilis, visszafogott megjelenésű kijelzője.
- Diablo II: Classic és Resurrected
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- LG (27GR95QL-B) 27" 240HZ OLED QHD MONITOR ! AKCIÓ!
- Dell 27" 2K 2db kisebb karc a képen! P2723D 27" IPS panel 2560x1440 QHD Pivot HDMI
- DELL ULTRASHARP U2415B 24" monitor FHD/IPS
- Dell 27" U2722D IPS panel 2560x1440 2K / QHD Pivot HDMI USB-C 1 év gari több db!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest