Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Majd kellene egy összefoglaló táblázat amiből a user ki tudja szűrni hogy ilyet tud-e a vasa, és ha nem mekkora hátrány érheti(tól-ig %-ban).
Szvsz megvárom míg lesz DX 12.1-et 100%-osan támogató VGA, és utánna eldöntöm hogy szükségem van-e erre a vesszőfutásra. -
7time
senior tag
Na ebbe az Nvidi megint belefog bukni, semmi újat nem képes támogatni, jó hogy 50W kevesebbet fogyasztanak ami ebben a szegmensben a kutyát sem érdekli.
-
PuMbA
titán
Vagy a legegyszerűbben: GCN 1.1-től minden támogatva van, többieknél kompromisszumos, ha kihasználják teljesen a DirectX 12 adta lehetőségeket Várni szerintem értelmetlen, mert a GCN 1.1 mindent tud, még a legopcionálisabb dolgokat is. Ha ezeket beteszik a 12.1-be kötelezőként, akkor se lesz probléma.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Annyira nem fog jelenteni semmit a teljes dx12 támogatás mint az a dx11.nél. Ott is el lett mondva az elején, hogy csak gcn-en teljes a támogatás meg bla bla. Aztán nem számított semmit. Ugyan úgy menni fog minden nvidia kártyákon mint eddig.
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
törölt tag
Mindjárt gondoltam,hogy ez a feature csak a GCN es kártyák sajátja lesz.Világmegváltó játékbeli effektekkel
-
egyedülülő
őstag
Lehet a 970 le lesz cserélve egy 3xx szériás radeonra. Utolsó ati kátyám az x1950 volt, amikor megjelent. Szerencse hogy nem vagyok márkafüggő.
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
shteer
titán
válasz egyedülülő #8 üzenetére
emiatt a semmi miatt? vagy van rá egyéb indok is?
szerintem jónak tűnik..
-
Jack@l
veterán
válasz egyedülülő #8 üzenetére
Akciós áron várjuk szerettetel a hardverapróra
Cikkhez: bizonyára egy mukk se lett volna említve erről, ha nem amd only lenne perpill a feature. Végülis ha azt hiszik a marketingesek hogy szájkarate elég az eladások felfuttatásához...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
InterFox
senior tag
Off:
GTX 660 támogatni fogja a DX12-öt?PSN ID: interfoxthedead
-
Entryy
aktív tag
Reálisan nézve mikor fog megjelenni az első végleges win 10 és azzal együtt a dx12?
VGAt kéne vennem, de ha pár hónap és jönnek a dx12es kártyák akkor azt megvárom, de ha csak jövő tavasszal..., addig nem várnék.
http://www.adrenalinbase.com/index.php?L=fr&T=videos# -- The need4speed " The art of flight "
-
PuMbA
titán
-
jedis
senior tag
Annyiszor leírtam már, hogy minek kell itt vakon találgatni , ilyen meg olyan összeesküvés elméleteket gyártani ! Várjuk már ki ezt a pár hónapot, aztán amikor már kint lesz a hivatalos DX12, a Win10-el, meg lesz rá min. egy játék, vagy egy 3DMark , amin le lehet mérni az új, és rég ivasak tudásszintjét ! Utána mehet az adok-kapok !!!!
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
egyedülülő
őstag
Az összes mostanság a témához kapcsolodó dolog mint. Dx 12 támogatás, vulkán api, ilyenek. Szeretek felkészülni minden helyzetre.
[ Szerkesztve ]
"Ha lenéznénk az űrből a földre, nem látnánk az országhatárokat. Csak egyetlen kis bolygót látnánk."
-
törölt tag
válasz egyedülülő #19 üzenetére
Erre mondok neked egy példát. A sok előremutató technológia miatt vettem 3 éve egy 7870 -et. A kártya azóta elavult és mondanom sem kell, hogy mennyi mindent használtam a sok "technológiából"
-
PuMbA
titán
válasz #52815360 #20 üzenetére
Hova avult el? Most lesz jobban kihasználva...GTA 5 is simán menni fog rajta, mert bőven a minimum gépigény felett van De megveszem 10 ezerért, ha annyira elavult, hogy már használhatatlan
(#22) InterFox: Hibák lehetnek, ez tény, most Intelt használok legtöbbször, utána meg AMD-t és hát vannak
[ Szerkesztve ]
-
InterFox
senior tag
Akkor vegyetek belőle sokat!
PSN ID: interfoxthedead
-
cskamacska
addikt
válasz Plazmacucci #5 üzenetére
Persze hogy fog menni, legfeljebb egy-két-sok effekt marad ki, és talán lassabb is lesz.
egyedülülő: GTX970-et tök felesleges lecserélni még egy darabig, ha csak nem minimál ráfizetéssel történik erősebb kártyára, de mindenképp várd meg az új nVidia generációt is, csak úgy lehet felelős döntést hozni. A dilemma sokkal inkább érinti azokat, akik kisebb kártyáról fejlesztenének, és újabb csere nem várható jövőre sem, mert akkorra már várható az extra tudás kihasználása.
shteer: Gondolom erősebbre váltana, és ha már homár, teljes DX12 támogatás sem lenne hátrány. Év végéig meglátjuk mit mutatnak a Radeon 3xx kártyák.
xRagna: Nettó tökmindegy mennyit adnak el belőle, Athlon 64 korszakban Intel az ócska Celeronokból is többet adott el, Geforce FX5200-ból is több fogyott, mint Radeon 9500/9700-ból, de ez hol befolyásolja az épeszű vásárló döntését?
mod: Ha annyira terhes neked az az "elavult" HD7870 fícsör listája, akkor átveszem piaci ár alatt, hogy aztán vehess egy 300 ezres Titan Black-et, ami biztosan nem fog leterhelni a DX12 képességeivel.
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
félisten
válasz cskamacska #28 üzenetére
Azokra a grafikai elemekre gondolsz amit általában nagyítóval kell keresni a kimerevített képen? Vagy tudod sorolni hogy hány játék alatt volt látványosan lassabb az aktuális csúcs nv kártya? Mert, hogy ez a hiszti a DX11 megjelenésekor is jelen volt, sőt mikor az NV kártyák még csak 10.1-et tudtak, akkor sem volt semmi jelentősége. Játékost ugyan úgy szopni fog pc-n, midnegy melyiket vesz, zöldet vagy pirosat.
-
Laja333
őstag
válasz Plazmacucci #29 üzenetére
Köszönhető az NVnek. Ha ők is támogatták volna, bekerültek volna az effektek a játékba, így viszont kimaradtak, hogy ne szúrjanak ki a piac nagy részével.
Észre kéne már venni, hogy Nvidia egy marha erős fék, egy hátráltató tényező a játékiparban. A mostani kártyáik is azért energiahatékonyak, mert a végletekig lecsupaszították őket. Persze lehetne mondani, hogy "de láthatod, hogy elég ez is"... Persze, hogy elég, amikor már be van korlátozva a lehetőség. Amd ugyan ezt megtehetné a GCN-el: lecsupaszítja épp annyira, hogy elég legyen. Akkor a Maxwell lenne a kazán a Radeonokhoz képest. Kíváncsi leszek mire megy majd NV, amikor már nem az ő bekorlátozásaira fognak reagálni a fejlesztők. -
félisten
-
koh
csendes tag
Hetek óta tervezem, hogy elmagyarázom ezt végre az NV fanboy bagázsnak de szerencsére megtetted ezt helyettem. A mondandóddal teljesen egyetértek. A DX12 épp ezért nem lesz már megint áttörés mert az NV csak a Tier 1-et támogatja, tehát a fejlesztők csak azt fogják használni, miközben az igazi finomságokat a Tier 3 és az opcionális de nem kötelező lehetőségek tartalmazzák amit a kutya nem fog kihasználni NV támogatás hiányában. És így be is zárult a kör. Majd lehet hallgatni megint, hogy minek ide kazán GPU sok fölösleges fejlesztéssel amikor a mi tökcsúcsszuperhangtalanuláramotfejlesztő kártyáinkon is elfut minden ugyanúgy. Akarom mondani jobban, mert az AMD kártyákon a 120 FPS is olyan mint NV-n a 30. És ráadásul drivert se tudnak írni (hihetetlen, hogy még mindig van olyan aki ezzel a baromsággal jön) Szóval az NV-nél nagyobb fékező erő jelenleg nem létezik a PC iparban szerintem.
-
félisten
Vegyél XBOX-ot akkor. Ott mindent élvezhetsz. Nyílván az NV hibája, hogy a fejlesztők mit meg nem tesznek. Az gaming evolvedes játékok semmivel sem különbek mint a többi. Arra aztán büszkék lehetünk, hogy 3 játékban megy a mantle. Ezeket írom úgy, hogy GF7600GT volt az utolsó kártyám. Ez a fonboyozást el kéne már felejteni
-
Dtomka
veterán
válasz Plazmacucci #37 üzenetére
"Vegyél XBOX-ot akkor." Sokszor ez a reakció....de miért vegyen ha PC-n szeretne játszani? (mint sokan mások) Én sem veszek konzolt, inkább azt a lóvét a gép szinten tartására költöm.
-
félisten
Mert aki játszani akar az észre veszi, hogy minden a konzolnak kedvez. A legtöbb csapat oda fejleszt mert ott meg is veszik. Maradjon pc-n és élvezze akkor a szopatást, de felesleges ezért a másikra mutogatni. Nem fog ez változni amíg a maroknyi pc-s gamer tábor kegyeiért harcolnak a gyártók és olyan a helyzet amilyen. Így működik a világ.
-
farkas1
tag
Én elég laikus vagyok, de az utóbbi hetekben mást sem olvasok a directx12-es hírekben, hogy amit előírnak és ajánlanak támogatásként az az AMD GCN-ben már natívan rég benne van. Ez a SAD4 is.
Akkor mi a fenét támogatott eddig az nvidia? És az fogyaszt kevesebbet. Mert nincs benne semmi?
Meg az a nagyobb cég? Mert nem fejleszt semmi újat és ezért alacsonyak a költségei?
Akkor most melyik a jobb videokártya?
Eddig gondolkoztam a jobb fogyasztás miatt az nvidián, de most nem tűnik olyan egyszerűnek a dolog. -
decibel
aktív tag
Ha ez igy lenne, a vasarlok nem vennek az nv kartyakat. Az nv piaci reszesedest vesztene es olyan kartyakat kezdene fejleszteni ami megfelel minden opcionalis kepessegnek.
Ezzel szemben a budos nagy teny az, hogy az nv tarol, mert a vasarlokat nem erdeklik csak a kezzelfoghato dolgok. . Majd egyszer hasznot hozo pseudo kepessegek eddig nem segitettek az amd-nek, ha ezt nem ismeri fel akkor maga temeti el a pc-s jatekot azzal, hogy egyszereplos lesz a gpu piac.
"you are a monkey poo-poo"
-
koh
csendes tag
válasz Plazmacucci #37 üzenetére
Írtam egy kisebb novellának megfelelő választ. Aztán rájöttem, hogy fölösleges. Így visszaálltam read only üzemmódba. További szép napot mindenkinek.
szerk.
(#41) decibel : Na pontosan ezért fölösleges válaszolni. (Amúgy neked is írtam választ de inkább töröltem. Egyszerűen fölösleges.)[ Szerkesztve ]
-
Joseph0319
csendes tag
Nekem is ez okoz fejtörést hogy AMD vagy NV kártyát vegyek majd.
Persze azért megvárom az végleges WIN10 és DX12-t, meg hogy hogyan fog működni és milyen teljesítményt
Fog nyújtani. -
Dtomka
veterán
"Van egy müködő modell és van egy nem müködő"
Kicsit pontosítsuk a fenti mondatot:
Van egy elavult modell (és a zöld cég mindent megtesz annak érdekében, hogy ez így maradjon) és van egy még nem működő, de hamarosan minden adott lesz...persze csak annak aki rendelkezik mind szoftveresen mind hardveresen hozzá.[ Szerkesztve ]
-
sayinpety
tag
Johetne meg a BALLOTT, TIME, VSKIP. xBox One mono APIban elerhetok. Jobban futhatna PC port is. Nem ertem miert ezek maradtak ki a D3D12bol, csak harom utasitasert kell egy Mantle codepath. Szomoru.
-
Laja333
őstag
A GPU piacnak KELL egy AMD felfogású cég. Ha AMD is beállna a sorba, és csak a legalapvetőbb dolgokat raknák a kártyáikra, milyen fejlődés lenne? Nem kell válaszolnod. Nagyon jó, hogy a Májkroszoft erőlteti ezt a dolgot. Igazából kezd kifizetődni a GCN-es konzol: nem bevételben, hanem abban, hogy MS is erőlteti a "szabvány APIjában" azokat a dolgokat, amik már működnek XBOX-on. Abban meg ugye GCN van, így lassan NV-nek is fel kell zárkóznia tudásban, ha nem akar lemaradni.
(#37) Plazmacucci : Büszkék is lehetnek. Nem igazán tudok olyan Gaming Evolvedes játékot mondani, ami ne menne jól bármelyik cég kártyáján. Zöld játéknál viszont csak az ellenkezőjét tudom mondani.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Egy kis infó:
A GPU implementing Graphics Core Next 1.2 is found on the R9 285 (Tonga Pro) branded products.
A GPU implementing Graphics Core Next 1.1 is found on R7 260 (Bonaire), R7 260X (Bonaire XTX), R9 290 (Hawaii Pro), R9 290X (Hawaii XT), and R9 295X2 (Vesuvius) branded products.
A GPU implementing Graphics Core Next 1.0 is found on R9 280 and 280X, R7 240, 250, 250X, 265, 270, 270X, and R5 240 branded products.A GCN 1.2 már olyat tud, ami még a DirectX 12-ben opcionálisan sincs benne.
[ Szerkesztve ]
-
bbandi
tag
Nem értek én annyira ehhez, csak nyilván mikor vásárolok próbálok future-proof lenni, de a tesztek alapján úgy tűnt semmi értelme ~10k-val többet adni egy 285-ért. Mondjuk ha kimondottan low-level apira fejlesztett (még nem létező) játékokkal teszteltek volna, lehet más elhatározásra jutok.
Valamiért úgy emlékeztem a 270x már 1.1-es, mikor vettem még képben voltam, az biztos
Sokáig nagyon elavult gépem volt, és mindig szívtam azzal, hogy drága bele az alkatrész, mert elavultak a foglalatok. Egy radeon 8500le-m volt, mikor elkezdtem volna játszani modern játékokkal, és rosszul esett, hogy mindennek dx9.0c kell (emlékszem még az oblivionhoz használtam is valami hacket, amitől csúnyább lett, mint a morrowind, állandóan lefagyott, de lehetett vele játszani...). Elég valószínűtlen, hogy megint ilyesmivel fogok szívni, de annyira megmaradtak ezek, hogy nagyon vigyázok, hogy kompatibis legyen mindenem az elkövetkező pár évvel[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest