Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • -=RelakS=-

  addikt

  válasz _Smooth #33 üzenetére

  Valóban nem érted, bár az is igaz, hogy a szemüveget csak mint "passzív fólia"-t említettem :)

  Passzív szemüveg marad, a tévének viszont lehetne több üzemmódja:
  1: 48 képet jelentet meg másodpercenként, 24-et a bal, 24-et a jobb szemnek (moziról beszélek természetesen, az most nem számít, hogy a bal-jobb képeket nemtudomén 144-szer cseréli másodpercenként - mindkét szemnek 3-szor villan fel ugyanaz a kép). Minden egyes képváltás alatt a panelre rögzített polarizációs réteg változtatná a polaritását attól függően, hogy épp a bal, vagy a jobb szemnek való kép jelenik meg. Ennek olyan lenne a hatása, mint az aktív szemüvegnek: villog, de a felbontás teljes, viszont a szemüveg lehetne passzív, mivel a polarizációs réteget igazítod a megfelelő szemhez, nem a szemüveggel takartatod ki a megfelelő szemet.
  2: marad az összekevert bal-jobb kép, mint a "mostani" passzív tévéknél, de akár beállíthatnád, hogy ha a vízszintes csíkozás nem tetszik, akkor lehetne függőleges, vagy sakktábla mintás.

  És itt jön be a kérdés, hogy ilyen, gyakorlatilag 4. alpixelt, ami az RGB pixelek előtt helyezkedne el, lehetne-e csinálni, ami a passzív szemüvegen át nézve hol az egyik, hol a másik oldal számára átlátszatlan, attól függően, milyen jelet kap. Ezzel meg lehetne oldani, hogy:
  1: ne legyen nehéz a szemüveg, de legalább ne kelljen bele elem, mint az aktív 3D-nél
  2: legyen teljes felbontás, mint az aktív 3D-nél, cserébe villog
  3: ha nem szereted a villogást, lehet teljesen passzív az a 3D, alacsonyabb felbontásért cserébe

  Remélem, így már világos(abb) :D

  Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks_tcg

Hozzászólok Aktív témák