Keresés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Woodslave #476 üzenetére

    Tisztázzuk.
    A szűz kókuszolaj, kókusz jellegű ízzel rendelkezik és (nagyon) drága.
    Nem való fritőzbe, de hagymát dinsztelni lehet benne.
    A kókuszzsír, ami finomított zsír, alkalmas sütésre.

    Az olvasnivalóból legalább 3 fajtát lehet kapni. Saláta, főző és sütőolaj. Nem beszélve az eltérő színről és ízről. amit a fafajták és klíma befolyásol.

    Szóval az olaj vásárlásnál oda kell figyelni, melyik palackot veszed le a polcról.

    (#475) Cathfaern:
    Mi viszonylag sok vajat használunk a konyhában. A füstölés előtt már ég (barnul) a fehérje tartalma. A barnára sütött vajat (a bajor olívaolaj), sokat használják az ételek ízesítésére.
    Lehet kapni tiszta vajzsírt, amiről "lefőzik" a többi összetevőt. De fogalmam sincs a füstölési pontról.

    A disznózsír füstpontja: 121-218°C a Wiki szerint.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák