Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RazorDaPro

    tag

    Most már én is írok egy hosszabb szösszenetet a telefonról, így hogy volt alkalmam megnyomkodni.

    Kontextusnak annyit, hogy egy OnePlus X-ről váltottam, szóval egy 4 éves, akkori felső-középkategóriás készülékről váltva nyilván nagy előrelépés kb. minden téren, az lenne a szégyen ha nem így lenne (azért nem annyira drasztikus mint volandy kollégának a nyomógombosról :))).

    A fekete változatot rendeltem mert úgyis megy rá tok, a nélkül nem is ajánlom mert csúszik mint malac a jégen, az ölembe letenni felér egy halálos ítélettel. A többi szín biztos jobb ilyen téren, mert azoknak matt a hátlapjuk.

    Ahogy fentebb írtam, a költözés kényelmesebb, mint valaha, a kábeles módszerrel még egyszerűbb mint felhőből. Annyi negatívumom van itt, hogy ha az alkalmazásokat is átviszi az ember akkor kiírja hogy mondjuk 20/30-at sikerült, de nem írja hogy miket nem. Persze azért ki lehet sakkozni, ha ott van a kezedben a másik is.

    Kamera: Itt még nincs sok tapasztalat (ami van az pozitív). Akit ez érdekel mélyebben annak irány a fotós topik, rengeteg Pixeles fotót lehet találni.

    Kijelző: Nyilván szép. AMOLEDről AMOLEDre váltottam, úgyhogy nem volt olyan "hűha" érzés mint először, de tényleg nagyon jól néz ki az összhatás. Mondjuk én általában a színhűség-szemkímélés csúszkán az utóbbi véglethez húzok.

    Audio: ez az első sztereó telóm, úgyhogy nincs megfelelő összehasonlítási alapom. Szerintem telefonhoz képest rendben van.

    A továbbiakban főleg a Pixel specifikus tulajdonságokra térek ki, szerintem ezek az erősségei. Van amúgy egy külön "Pixel Tips" app, ami ezeket bemutatja. Ki is lehet próbálgatni ezt-azt az appon belül.

    Face unlock: eszméletlen kényelmes megoldás. A radar nekem be van kapcsolva, de a "Reach to check phone" része nem. Így csak akkor kezdi el vizslatni az arcomat, ha már emelem magam elé, de így is elég gyors (itt megint fontos a kontextus: én az ujjlenyomat technológiát kvázi átugrottam, szóval ahhoz képest nem tudom előrelépés-e kényelem terén). A Revolutot már írták feljebb hogy működik vele, jelentem a K&H app is (visszakeresett levelek alapján március óta).

    Gesztusvezérlés: Én erre eddig "gimmick"-ként tekintettem, de tényleg nagyon kényelmes. Néhány óra alatt hozzászoktam és egyáltalán nem hiányoznak a gombok. Ügyesen erre terelik a felhasználókat, fel se ajánlotta hogy legyenek virtuális gombok, én meg nem is kerestem.

    Squeeze: nagyon jó kis funkció, az erősségét is lehet állítani. Végre nem kell szenvedni, hogy megfelelő kiejtéssel és hanglejtéssel mondd az "OK Google"-t. Kíváncsi vagyok vastagabb tokkal mennyire fog jól működni.

    Now Playing: ez nálam lock screenen elég inkozisztensen működik (inkább nem, mint igen), lehet hogy száműzni fogom ezt a funkciót az Assistantba.

    Motion Sense: szerintem jobban működik mint amennyire a reviewerek ekézték, de tény hogy nem tökéletes. Nekem a legyintés (pl. szám váltás) majdnem mindig megy, a megállítás/folytatás már kevésbé sikerül. Ha épp jól működik akkor zseniális a hatás, remélem hogy a Google nem engedi el ezt a vonalat hanem tovább finomítja.

    Live caption: Ez nagyon jól sikerült, megfelelő angol kiejtésű tartalomnál (pl. egy hírműsor) max. tulajdonnevekben hibázik. A Youtube automatikus feliratához képest én jobbnak érzem (bár azt egy ideje nem használtam), és ez rendszer szintű, tehát bármit feliratozhatsz vele. Kíváncsi vagyok akcentusokkal mennyire birkózik meg, de arra nagyon jó lehet hogy ha halkan/csendben akarsz valahol videót nézni (mondjuk egy vlogot az egyetemi könyvtárban és nincs nálad füles), vagy zajos környezetben, akkor bekapcsolod.

    Ambient EQ: ez szinte alig észrevehető, nagyon szűk lett a színhőmérsékleti tartomány amin belül mozog (roottal ezt lehet állítani ha valaki nagyon akarja, van rá pl. Magisk module). Az éjszakai fényt semmiképp nem váltja ki (utóbbit tudja kapcsolgati napfelkelte/naplemente idején, de én egy f.lux szerű átmeneti csúszkát azért hiányolok belőle). Azt hiszem csak automata fényerővel működik (az nekem valamivel fényesebb mint amennyire manuálisan szoktam állítani), úgyhogy valakinek már e miatt kieshet.

    Néhány kérdés a végére:
    1. Andoid Pay-t használ valaki? Milyen módszerrel sikerült működésre bírni? Rootolni nem szeretnék.
    2. Assistant gesztust (alsó sarokból felhúz) külön nem lehet kikapcsolni? Squeeze mellett feleslegesnek érzem.

    U.i.: Akkuról még ne kérdezzetek. :)

    Pixel 4

Új hozzászólás Aktív témák