- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Eagle
őstag
válasz georgeh #13900 üzenetére
Azért írtam azt, hogy előbb az S228-ra dobj fel egy másik, azaz a V101 for KitKat modemet. Azt tanácsolom, hogy egyenlőre dobd vissza a S228-at és az előbb linkelt modemet rakd fel rá. Ezt a modemet zip-ben hagyd meg és másold SD-re. TWRP rekó alól installáld a zipet.
-
barnagy
csendes tag
Üdv!
A régi hardware-re fel lehet rakni a Blue Eagle fle S228-at? Most elbizonytalanodtam egy kicsit, mert emlékszem, változott valamit a hátlapi kamera verziója és fontos lenne, hogy az is működjön. Ez a verzió teljesen magyar nyelvű? Az asszony nem ért külföldiül... -
Blue Eagle
őstag
válasz barnagy #13902 üzenetére
A régi első generációsra (ez van nekem is) fel lehet rakni a legújabbat is, így tehát az S228-at is. Az újabbra, vagyis az utolsó generációsra nem lehet a régi romot, pl. az S124-et. Tehát, nyugodtan felrakhatod az S228-at és igen, magyar nyelv benne van.
De amúgy ott az összefoglaló 7.4 pontja alatt is jól láthatóan:
"A legutolsó, KK alapú Lenovo P780 S228 ROW firmware Flash Tool segítségével felrakható változata, ami szintén tud magyarul és prerooted. Ezen kívül a gyári 3e recovery cerélve van TWRP-re. Letölthető innét"
Figyelem! Ha Telekom hálózatát használod mindenképp cseréld le a modemet majd. választék
[ Szerkesztve ]
-
barnagy
csendes tag
válasz Blue Eagle #13903 üzenetére
Köszi a választ! Olvastam az összefoglalóban, csak abban nem voltam biztos, hogy az első generációssal megy-e az S228. Jómagam is ezt használom, de nekem már modellfrissített telóm van. Remekül működik a félig angol-félig magyar gyári S228-al, de rövidesen lecserélem a Te változatodra!
Telenorhoz V101-es modem jó?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
georgeh
tag
válasz Blue Eagle #13901 üzenetére
Köszi, így fogok tenni, csak első kanyarban tudni szerettem volna, érdemes-e ROM cserében gondolkodni, mert furcsa, hogy kb. 1.5 évig jól muzsikált, utána meg elbutult...Szóval most úgy fest:igen, a modem v. ROM csere segít, legalábbis nekem.
-
georgeh
tag
válasz Blue Eagle #13905 üzenetére
Sziasztok, némi tapasztalat. A 228-as ROM-mal nekem a V10P10 2 perc után eldobott egy térerő "pálcikát", majd feltettem a V101-et, az ugyanabban a székben ülve csutka erőn volt jó ideig. Igaz a reboot után nehezen találta meg a hálót, azóta viszont szép stabil. Bár lehet, semmi köze a "modemes dolgokhoz", a hálózatot kézileg adtam meg a simeknek, és csak GSM.
-
AOSP 4.4.4 (KTU84Q) rommal tapasztalataim: a gps jobb, mint az slx-ben. Ezzel is elveszti néha a jelet nálam, de hamarabb megtalálja. Mentem vele 800 kilométert, főleg Pesten veszített jelet meg Veszprémben.
A térerő ikon ritkán mutat maximális értéket, akár az alap modemével, akár a v101-gyel. Ennek ellenére elérhető vagyok, és a mobilnettel se volt gondom sehol. (bluemobil sim)
Stabil rom, egyszer fagyott csak totálisan le, a firefox miatt. Az aksi százalék ezzel a rommal is leesik 30-ról 14-re egy perc alatt, ezzel nem tudok mit kezdeni. Hiába törlöm a battery statot.
A fényképezés is jobb egy kicsit, mint az slx rommal, kevésbé szürkék a képek. Ettől függetlenül már nagyon leváltanám egy Redmi pro-ra.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
georgeh
tag
válasz Blue Eagle #13908 üzenetére
Mobilnet szinte semmikor, csak telefon, GPS és a lámpa, ami fontos. Lehet, hogy véletlen volt a tegnap esti bal oldali pálcaesés (igaz, csak 1) , de mivel a v101-es nekem most szuperbiztos, nem macerálom. Igen happy vagyok, hogy egyáltalán segítettek a szoftverek. Hogy őszinte legyek, nem igazán hittem benne...
-
georgeh
tag
Sziasztok! Ha jól értelmezem, akkor a 228-as ROM-on ne keressek TTS-t? Felmegy a vocaliser, elvileg ott van a Pico tts mellett (ami műkszik is), de nem tudom megetetni vele a mi nyelvünket. Bárhová tallózom a keresendő hangfájlokat, passzív a lelkem, nem támogatott a magyar, azt írja.
[ Szerkesztve ]
-
tbs
addikt
Átpartícionálás, túlokkal: [link]
-
pok.tom
aktív tag
Sziasztok
Akkumlatorbol melyiket erdemes venni ebayen gondolom elég sok a gagyi belőle, esetleg Magyarországról tud valaki jó minőségben?
Köszönöm -
Hun91FaTe
csendes tag
AOSP 4.4.4 (KTU84Q) romnál néha előjön olyan hibaüzenet hogy "Sajnos az android.process.media alkalmazás leállt." Ezt lehet valahogy fixálni, mert hiába rebotolom és törlöm a cache, egy idő után valamiért újra bedobja
-
válasz Hun91FaTe #13915 üzenetére
Nálam is az a rom van fent, de még egyszer se dobott ilyen hibát. Viszont firefox alatt 3x fagyott le úgy, hogy semmire se reagált, majd magától rebootolt.
Aksi engem is érdekelne.Úgy látom 5000 körül van ebayen.[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
gyula1415
újonc
válasz Blue Eagle #13878 üzenetére
Üdv!
Kis segítséget szeretnék kérni:
Letöltöttem az alábbi Rom-odat: P780_S124_ROW_140403_1GB_IntSD
Fel is ment szépen, működne is, de amikor beteszem a sim kártyákat, valamiféle feloldókódokat kér. De nem a pin kódokat.... Kikapcsolható valahogyan?
Köszi előre is.
-
kismércse
tag
-
beg
veterán
Nagyon rég jártam erre, de megtaláltam a fiókban a p780-at, nem volt szívem eladni. Dobtam fel rá egy 4.4 AOSP-t (KTU84Q), köszönet érte
Játszok még az öreglánnyal egy kicsit
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
Blue Eagle
őstag
válasz gyula1415 #13919 üzenetére
Szia. Átgondoltam a dolgot és sajnos arra a következtetésre jutottam, hogy ez bizony az hibám. Ami nálad most van az a SIM Me Lock. Ez azért fordult elő, mert legutóbb módosítottam a ROMon úgy, hogy a modemet kicseréltem. Nos ez jó dolog, de ritka esetben okozhat ilyen problémát ami most nálad van. Javítani fogom a hibát addig kérlek tedd fel ezt. Remélem így megjavul a helyzet egyenlőre. Ha netán nem azonnal szólj.
-
Blue Eagle
őstag
-
gyula1415
újonc
válasz Blue Eagle #13922 üzenetére
Üdv!
Köszi a segítségedet. Pont a modem miatt szeretném ezt a romot, az egyik kártyám 30-as.
Akkor egyenlőre próbálkozom a másikkal. -
Blue Eagle
őstag
válasz gyula1415 #13924 üzenetére
Jó, értem a P10v10 modem miatt akarsz váltani. Csakhogy azt akármikor utólag is fel lehet rakni (kicserélni). Vagyis visszarakom a romba az eredeti V23 modemet. Te feldobod a már ezzel lévő romot, elindítod egyszer a telót a sikeres fless után, a helyes (gyári) V23 modem segítségével a megfelelőképpen generálódik a datába az nvram és megfelelőek maradnak a protect meghajtók is. Vagyis minden jó lesz, ezután pedig kicseréled a modemet a kívántra. Nos ez eddig is így volt és hiba mentes.
Úgyhogy az említett S124 1GintSD rom mától nem elérhető az összefoglalóból, csak ha javítom majd. hétvégén meglesz.
Akkor egyenlőre próbálkozom a másikkal.
Oks, az eredeti modemes, úgyhogy ott modemet kellene majd neked cserélned a 30-ashoz.
[ Szerkesztve ]
-
gyula1415
újonc
válasz Blue Eagle #13925 üzenetére
Köszi még egyszer.....
-
Janika841130
csendes tag
sziasztok nagy problémém van !
a párom o 780 án egyik napról a másikra a két sim foglalat rosszalkodik hol van térerő hol nincs . magatól megszakad a vonal meg nem hall vagy én nem hallom !
valakinek valami ötlete esetleg ? nem volt romcsere vagy buhera vela nem tom nem gyári rom volt rajta de most nem lett hozzányúlva!
Értem én a viccet, csak nem szeretem !
-
őstag
válasz Janika841130 #13927 üzenetére
Hardver hiba.
-
Janika841130
csendes tag
óhhhhh ! sejtettem !
köszönöm szépen ! akkor nézek hozzá valami alaplapot !
-
georgeh
tag
válasz Janika841130 #13927 üzenetére
Szia! Olvass vissza egy keveset (pl. #13889-tól), nekem ugyanez és ugyanígy volt, most pedig szépen muzsikál az új ROM-mal és driver-rel. Azt meg senki sem kérdezze meg, hogy miként történik ez gyakorlatilag az egyik napról a másikra...
-
ddsteel
aktív tag
válasz Blue Eagle #13871 üzenetére
Mejött végre, sajnos megvámolták, de most már mindent megfognak. Legalábbis az utolsó 3-4 telefont megvámolták, míg régen csak 10-ből 1-et.
Csatolom az akkuképet:
4.4.2-es Android van rajta.
Van egy Security nevű program rajta, ami mindig fut a hátérben, meg vírusellenőrző is. Kell az? Eddig egy okostelómon se volt semmi ilyen, ha azt mondjátok, hogy hasznos, akkor hagyom, ha nem akkor törölném. Rootolta már a telót, milyen programmal tudok gyári programot törölni?
Más: bárhogy néztem, nem tudom beállítani, hogy a kamera az SD-kártyán lévő DCIM folderbe fényképezzen, ne a saját memóriájába. Van erre lehetőség, vagy ehhez ROMot kell cserélni? (egyelőre nagyon tetszik így is, főleg a nagy akku, ha nem muszáj, még nem ROMoznék).Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
ddsteel
aktív tag
Még egy kérdés, az értesítési ledet be lehet állítani úgy, hogy emailre is reagáljon, vagy csak üzenetre és nem fogadott hívásra jelez zölden? Be lehet állítani, hogy villogjon?
-
Den Hadnagy
senior tag
válasz Janika841130 #13929 üzenetére
Meglehet, hogy a sim-foglalat szarakszik, anno én 1500 forintot fizettem érte Kínából, a teló a mai napig megy, pedig szerintem az elsők között vettem Mindenesetre először zárd ki a szoftveres hibát.
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
Janika841130
csendes tag
válasz Den Hadnagy #13933 üzenetére
köszönöm a választ mindent kizártam már nem szoftveres az hótzihher
még a foglalatot megrpóbálom hátha !
-
batkagt540
csendes tag
válasz ddsteel #13932 üzenetére
Szia,
Látom neked is megjött, én múlt pénteken kaptam meg, s nekem is vámmal jött, de nem bánom, mert jól néz ki nagyon, s ennyit megért. Azonban annyi bajom van, hogy nem tudom root-olni, amit írtak, már mindent próbáltam...lehet a win 8.1 lesz a hibás. S olyat is tapasztaltam, hogy nem hajlandó írni az sd-re, ez nem tom mitől lehet. Egyébként teljesen megegyezik a két telefon akkuja, s én is onnan rendeltem, ahonnan Te.
Gyári recovery az van rajta, de nekem fura akku kezelése, tegnap este 80%-ról ma 66 % délfelé lement, s nem volt semmi bekapcsolva...lehet érdemes lenne romcserét végrehajtani.
Ezért engerm is érdekelne majd a kérdésedre adott válasz.
Eszköz adatok az alábbiak:
Android: 4.4.2
Alapsáv verziója: P780.V101, 2014/03/12 15:06
Build-szám: VIBEUI_V2.0_9439_7.10.1_DEV_P780Üdv,
Szép napot
Batka[ Szerkesztve ]
-
batkagt540
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy az valós lenne, hogy a Mobiluncle Tools/Enginer Mode (Android) menüben a Akku adatoknál a feszültség 3820 mV környékén mozog.....nem 4000 felé kellene lennie???
-
válasz batkagt540 #13936 üzenetére
Nekem 4080-at ír a enginer mode/battery log-ban. Gondolom van egy kis szórás az aksik között is.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
batkagt540
csendes tag
Na a kingroot összejött....s a Cappa72 fórumtárs recovery-jét, pedig Mobiluncle flashelte...azonban a mentésem nem sikerült az MTKdroiddal, mert nem lát sd kártyát...nem tudom mi lehet a baj....??
Esetleg ha javasoltok egy recovery-s stabil romot az megköszönöm!!!
[ Szerkesztve ]
-
ddsteel
aktív tag
válasz batkagt540 #13935 üzenetére
Ugyanez a ROM van nekem is rajta. Eszméletlenül tetszik, sokkal jobb, mint a BB Z10-em, pedig azt is imádtam. Nekem pozití tapasztalatom van a ROMmal, igaz, én éjszakára repülőre rakom, de kb 2%-ot merül csak így. Vasárnap reggel töltöttem, de még 41%-on áll, pedig sokszor vagyok wifin, gazdagon gps-eztem is és ma beszéltem is vagy fél órát (pedig utálok telefonálni). Én egyelőre hagyom a gyári ROMot, eddig elégedett vagyok vele. A GPS volt gyenge, de azt feljavítottam az MTK engineerrel, és írták is, hogy főleg lenovóhoz ajánlják. A régi kínais droidjaimnál is mindig megcsináltam ezt és mindig jobb lett a GPS vétele. Ha ugyanott rendelted, mint én, akkor az eleve rootolva jön, nem kellett rootolnom, bár igaz, hogy én direkt írtam nekik, hogy úgy küldjék. Egy tapasztalat annak, aki olyan kezdő, mint én: Nehogy kitöröljétek a rohadt idegesítő gyári secureIT programot, ami mindig fut a háttérben. Legalábbis ennél a romnál. Én töröltem és megjelent egy security problem felirat alul, amit nem lehetett kitörölni, még gyári beállítás visszaállítással sem. Na, mire rájöttem, hogy ez mitőkl van... Újra visszaraktam a progit, azóta megy. Kicsit zavar, hogy mindig fut, de az akkuidő jó, szóval letojom.
Szóval egyelőre nagyon tetszik.
2 "hibája" van - egyik sem életbevágó: nem tudok rá olyan appot rakni, ami normálisan,mutatja az akkuidőt %-ban (tudom, hogy a ROM is tudja, de nekem olyan kéne, ami grafikus is és %-ot is mutat). Feltelepítem és sokszor újra el kell indítani a progit.
A másik: az értesítési LED gyárilag csak nemfogadott hívást, üzit tud jelezni, pedig jó lenne, ha emailt stb.. tudna. Ez a ROM tuti nem tudja, utánanéztem, de csak ezért nem cserélek ROMot. Szóval eddig nagyon jó az összkép.
Szerk: az egyik battery app nekem is csak 3870 mAh-t mutat, jobban örültem volna egy kicsit többnek, ha már össze-vissza vannak a milliamperek
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz batkagt540 #13936 üzenetére
Valamit nagyon benéztetek, az aksi feszültségnek semmi köze a kapacitáshoz. Ez az érték folyamatosan csökken, ahogy merül az aksi.
-
-
Jamal0
tag
válasz Victoryus #13945 üzenetére
Kapacitást nehéz mérni. A mérték egysége Ah telefonnál mAh. Mérni úgy lehet hogy egy fogyasztón átfolyó áramot megmérjük majd a telepre kötve teljesen feltöltött állapotban megmérjük mennyi az az idő amíg az a telep lemerül küszöb feszültselégig telefonnál 3,0 - 3,2V ig majd a kapott időt megszorozzuk a körben folyó árammal és megkapjuk a kapacitását a telepnek.
Amúgy nem véletlenül mondják nagyon sokan hogy a telefont nem szabad 20%nal lejebb meríteni és nem szabad 80-90%nal jobban feltölteni mivel a gyár hogy hosszabb üzemidőt csikarjon ki le engedi a cella feszültséget 2,8V ig ami nagyon nem tesz jót és töltés közben akár 4,1V ra is felengedi ha 100% rá töltjük, ha odafigyelünk akkor kétszer hoszabb lesz az akkunk élettartama.
Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
tami92
aktív tag
Sziasztok!
Kapott a telefon egy új kijelzőt, mivel a régit sikerült betörni, és mikor kicseréltem egy Miui ROM volt rajta. Mikor bekapcsolt a képernyő elkezdett villogni, de csak akkor mikor komolyabb grafikai dolgokat csinált, pl. video nézés. Beletörődtem, hogy valamit elcsesztem a csere közben és félreraktam a telefon. Na most újrahúztam a rendszerét, BLUE EAGLE kolléga s228 row ROM-ját és puff ezzel semmi baja. Gondoltam, hogy felrakok rá egy másik ROM-ot, de azzal is ugyan úgy villog.
Kérdésem pedig, hogy valaki hallott már ilyenről vagy esetleg találkozott ilyennel?
"Nem kell a vakot mindenáron átsegíteni a gyalogatkelohelyen, lehet nem is arra akar menni." by Bendegúz98
-
batkagt540
csendes tag
Sziasztok,
Na most már nekem is nagyon tetszik, igaz eddig is tetszett. Tegnap töltöttem fel reggel, ötkor 100% volt, s azért használtam úgy rendesen net, wifi is volt, beszéltem is rajta, tapogattam is, na és volt 2x2óra zenehallgatás is és ma este 61%-ot mutat, tehát napi 20% "fogyás" ez nagyon király.
Már csak annyi problémám van, hogy nem tudok sd karira írni. Olvastam, hogy ez kitkat probléma, s nem tudom ebben a romban lehet-e ezt orvosolni??? Egyébként szerintem is jó a rom, kicsit sok az angol, de nem vészes.
Egyébként nekem nem volt root-olt, erre nem gondoltam, hogy így is lehetett volna kérni....mindig tanul az ember.
A teló vásárlása előtt rendeltem üvegfóliát is, s tegnap jött meg.....marha jól néz ki vele.
Szóval jó kis teló ez. A hétvégén majd próbálok GPS-t is, kocsizunk, így meglátjuk milyen lesz.
Üdv mindenkinek
Atti -
őstag
válasz Jamal0 #13946 üzenetére
3 éve és 1 hónapja kapcsoltam be először a telefonomat. Minden egyes feltöltésnél csutkára töltöttem a gyári töltővel. Az aksija azóta is hozza a gyári értéket. Kb. hetente egyszer töltöm A három éves szülinapjára rendeltem neki új tokot és üvegfóliát. Ha végre megjönnek biztos örülni fog neki a telefonom
[ Szerkesztve ]
-
Jamal0
tag
válasz Casoli #13949 üzenetére
Akkor neked a régebbi alaplapos lehet mert az pont így működik ahogy leirtam az új felé lapok meg már inkább az üzem időre mennek sajnos, de gratulálok hozzá mert kirívó az olyan akku ami ennyire bírja.
Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest