- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz Jamal0 #13200 üzenetére
Értem, de itt az hangzott el, hogy általában nem az IC, csak a forrasztási kötés enged el. A QFN-ek szélső kivezetéseinek forrasztása pedig jó eséllyel javítható kézi pákával is bőséges flux használattal.
Én az IC fotóján úgy látom, hogy nem BGA, hanem QFN, ezeket nem szokták reballozni, hanem jó esetben IC stencillel reflow pasztázni, de van aki simán megoldja a PAD-ek letisztítása utáni egyenletes előónozással. Na, ehhez mondjuk jó kézügyesség kell, én tuti nem állnék neki.-= Pancsermeste® =-
-
azimut
aktív tag
válasz Jamal0 #13200 üzenetére
Január elején felvállalom a próbababa szerepét. Kérem az IC típusát, esetleg linket. Korábbi sötét ügyeinkből kifolyólag benned megbíznék. Amúgy nem égető szükséglet a 2 meglévő alaplap javítása, de a tudomány érdekében szívesen hoznék áldozatokat.
"Az kizárt, mert nem tudom."
-
Jamal0
tag
válasz Pancsermeste #13202 üzenetére
Az észrevétel pontos tényleg QFN tokól van szó viszont sajnos nem a kontaktussal van a baj többnyire eddig kb 10 alaplapot próbáltunk állomással reflowozni de abból egy sikerült bár az külső behatás miatt ment tönkre így ez teljesen logikus volt a többi mind "egyszer csak" szindróma azok biztosan ic hibásak.
Eddig úgy áll a dolog, hogy kétféle hibával szembesültünk az egyik az volt, hogy volt térerő csak nagyon gyenge és nyílt, vagy gsm antenna közelében. A másik pedig, hogy egyszer volt egyszer nem de ugyan azon a helyen. Sajnos ez az ic különböző blokkjainak a meghibásodásának a jele. (szerintem a gsm amp túlzott melegedése miatt lehet ez a jelenség)
Ezek nem mind rideg tények kb a 30%-a spekuláció így nem tudom 100%-ra biztosan állítani, hogy ez a hiba folyamatlánca.Én ezeket mindig ónozással rakom fel aztán hőlégpákával nem nagy tudomány elég fluxal nagyon szépen egyenletes, de ennek nagyon örülök, hogy egy szakmabélit (gondolom) tisztelhetek a fórumon.
Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
Pancsermeste
őstag
válasz Jamal0 #13204 üzenetére
OK, köszönöm az infókat.
Nem mai konstrukció már ez a teló, de nekem csak nemrég óta van, és tetszik, meg szeretem is, jó lenne, ha még 1-2 évet kibírna.Van kis tapasztalatom PCBA gyártásban, szervizelésben már kevesebb. Cégünknél van ugyan BGA javító állomás, de az már régen rossz, ha rework-re kerül(ne) sor.
A BGA még rendben (ha indokolt a sok kivezetés), legfeljebb teszünk fel új IC-t, de fene aki kitalálta a QFN tokozást......-= Pancsermeste® =-
-
batai15
félisten
Udv, unrootolni lehet a telefont ? Ismerosnek nem megy a mindig tv. Illetve biztonsagi kozpont kikapcsolgato?
-
azimut
aktív tag
Ha megrendelek 2 db SKY77590-11 IC-t, (ha jól látom teljesítményerősítő+antenna kapcsoló dekóder?), az jó eséllyel lecserélhető a meglévő alaplapokon? Avagy kétséges az eredményesség? Ez eddig miért nincs elterjedve?
10 db-ot 20 dodóért? Megnéztem 2 idevágó orosz videót, újragolyózás és egyéb IC-k heftölése témakörben, valami hőlégfúvós kenceficés megoldások, ez is ilyesmi?. Na, biztassatok meg, vagy tántorítsatok el.
-
fogarasia
csendes tag
Nos végül sikerült dűlőre jutni. Teljesen laikusként megvolt a mentés, megvolt a telefon téglásítása, majd a sikeres (végelkeseredettségemben) flashelés. Utána következett sok sok ROM cserebere, és úgy néz ki, hogy az igényeimnek megfelelőt megtaláltam.
Hálás köszönet Blue Eaglenek, mely összefoglalója hihetetlen nagy segítség volt.
Ugyanakkor köszönet cool13 és ath segítségét. Nekik köszönhetően sikerült egy kicsit megérteni az Android rendszerek és okos telefonok háterét. Természetesen még mindig van olyan kifejezés, amit nem értek, de lehet nem is kell piszkálnom ezeket. Én a sörökhöz értek,de szeretek mindig újat tanulni.cool13 által javasolt SLX ROM tényleg nagyon brutál, csak hát az egyik használt alkalmazásom min. 4.3-ason fut, így valami másra kellett cserélnem. Ja, és persze, hogy CN verzió. Most a Needrom.com-ról szedtem le a XSLight_V4 by Bauuuuu ROM-ot, kicsit feltupírozva szépen fut. Ami problémám volt az elején, a közép, HOME gomb, az úgy néz ki, hogy nem javult meg. Valószínűleg Hardweres probléma lesz. Ez van. Xposed-en keresztül be lehet az másképp is állítani.
Köszönet!
Csak azt tudom kívánni, hogy legyen mindenki kezében egy finom Stout Karácsonykor!
Fogi
-
ath
senior tag
válasz fogarasia #13211 üzenetére
most nekem is bauu féle rom van fent, és összességében nem vagyok tőle hanyattvágva. de lehet a kitkat-tól magától.
a particionálás nem túl jól működik, maradt egy 100 megás rész, amire pl viber folyton írNA, meg valamiért a kamera is ide gyűjtené a thumbnail fájlokat.. vagyis folyton betelik. kevesebbet bír, mint előtte slx-el, a fényerő is erősebb, amit ugyan lehetne orvosolni GB-vel, de mivel egyébként se tetszik annyira a rom, ha lesz kapacitásom, megy vissza az slx, és csak reménykedni tudok nem lesz gps kapcsolgatás. -
Csak egy tapasztalat: Az androidos appoknál is ugyanaz zajlik le, mint anno a pc-s programoknál. Egyre kevésbé optimalizálnak, ram fogyasztás se számít. Amikor 2 éve megvettem ezt a telefont, minden app 'szárnyalt' rajta. Most már vannak, amik érezhetően belassultak. pl: Index, időkép, böngészők. Már a Dolphinra is várni kell, mire hajlandó esetleg elindulni.
A másik, hogy sokszor a frissítésektől csak rosszabbak lesznek az appok, erre kiadnak egy újabb frissítést. Most a héten is volt ami 3x is frissült. Ennyire balfék fejlesztőket alkalmazni... Miért nem tesztelnek valamit, mielőtt kiadják?!
Szomorú ez a trend.Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
-
cubixx
tag
Helo! A telefonom ma megbolondult. Ha hagyom lezárni a képernyőt, fogja magát és újraindul. Ha nem zárom le, lehet vele dolgozi, de amihelyt lezárt, és nem piszkálom, csak folyamatosan indul újra...
SLX-rom, átparticionálva. Ma kezdte. 3G simváltás után hazajöttem vele a waze-el, s utána... Nem telepítettem új appot, nem is töröltem semmit...Arra gondoltam, újrahúznám TWRP-ből az SLX-et. Csak épp azt nem tudom, hogy számít-e, hogy reparticionálva volt. S egyelőre most csak linux-om van, szóval a Flash Tool kiesik..
Szerintetek mi történhetett?
-
Blue Eagle
őstag
válasz cubixx #13217 üzenetére
Sziasztok!
Bocsánat a hosszú "áramkimaradásért", de olykor összecsapnak a hullámok az ember feje felett és... hát szóval ööö... mégeccer sorry!
(#13217) cubixx
Próbálj előbb ebben a sorrendben:
1. Dalvik-cache wipe-ot, ha ez nem hoz változást akkor,
2. Factory reset, ha ez sem akkor
3. ROM frissítés, de ekkor is kell Factory reset, sőt Format System is.Az első kettő eset azért kézenfekvőbb mert ide (Data) bármi írhat, systembe meg viszont azért nem olyan sima ügy csak úgy valaminek "belerondítani", root nélkül meg szinte lehetetlen. Hogy mi történhetett? Húú...asszem passz.
(#13214) fogarasia
Mi az Alapsáv verziója?Más: Hardveresen a dógokhoz annyira nem lövök, csak néhány alapismerettel rendelkezem alacsony szintű gyakorlattal karöltve: félvezetők, ohmikus ellenállások, kapacitiv tagok, NPN/PNP, FET, MOSFET, TTL, CMOS, NAND, AND, OR,... stb.
[ Szerkesztve ]
-
cool13
őstag
válasz Blue Eagle #13218 üzenetére
Remélem minden ok most már.
-
cubixx
tag
válasz Blue Eagle #13218 üzenetére
Köszi, végülis a harmadik opció segített csak...
-
cool13
őstag
Hogyan lehet kicserélni egy APK-t, mielőtt felrakom a ROM-ot a telefonra? Valamikor mintha tudtam volna, de most nem jövök rá. Mondjuk a tárcsázót és a névjegyeket szeretném kicserélni másikra pl. Vagy egy lejátszó progit egy másikra. Aztán Flashtool használatával fel a telefonra.
-
azimut
aktív tag
Még mindig nem szállnék le az alaplapi Quad Flat No-Lead (QFL) tokozású SKY77590-11 IC cseréjéről. Azt nem láttam, hogy golyózott-e az IC, talán nem is golyózásról, hanem egyfajta stencilezésről lenne szó. Típusra nem találtam stencilt, van viszont univerzális.
Összefoglalva, BGA forrasztóállomás, stencil, paszta és rutin kell a cseréhez. Már csak az a kérdés, ki, hol, mennyiért?
Számoljunk: az IC közepes áron darabonként 3-4 $, 300.-Ft-al szorozva maxi 1200.-Ft. Alaplap van dögivel (nekem 2). Egy új, de gyanítom inkább felújított alaplap átlagosan 12 000.-Ft az Alin. Hasraütésre a gazdaságossági limitet 4000.-Ft munka- és járulékos költségben limitálnám. Tehát adom az IC-t és a hibás alaplapot, van-e, aki 4000-ért kicseréli az IC-t? Eddig 5 200.-Ft, plusz kinek hogyan az eljuttatás a szerelőhöz, óvatos becsléssel 7 000.-Ft-nál járunk. E fölött gazdaságtalannak tartom, inkáb teljes alaplap rendelés...
Reális-e ez a számítás, van-e értelme? Ha igen, 10 db-ot rendelnék, iránymutatással stencilt is, aztán uccu neki, ha nem, legalább túráztattuk az agyunkat, aztán téma lezárva.
-
ath
senior tag
válasz cool13 #13223 üzenetére
Egyebkent miert csak telepites elotti megoldasban gondolkozol? Tedd fel a romot, masold ki azokat, ami benne van (contacts+provider), masold be az ujat, restart. Szerintem mennie kene
azimut, nekem volt innen egy srac, aki laptop gput golyozott es tett vissza, o 10ert oldotta meg, nem tudom ilyesmivel foglalkozhat e, es ha igen milyen aron. Ennek par eve, azota is kivaloan mukodik a laptop.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz cool13 #13223 üzenetére
Én azt javaslom, hogy előbb tedd fel a romot. Root jogosultsággal és megfelelő fájlkezelővel vedd ki a system-ből a nem tetsző apk-t és rakd be amit gondoltál. Ellenőrizd, szükség esetén állítsd be a fájl jogosultságait és restart után kiderül indul-e. Ha minden ok, akkor beleteheted a ZIP-be. Én WinZip-et használok.
-
cool13
őstag
Köszönöm mindenkinek. Kísérletezek.
-
cool13
őstag
CIB tokent nem tudom egy régi mentésből valahogy felvarázsolni a friss ROM-ra, hogy ne kelljen a bankot hívnom élesítés céljából?
[ Szerkesztve ]
-
cubixx
tag
Kíváncsian várom a tapasztalataidat a rommal kapcsolatban. Most hallok először az általad említett rom-ról, utánanéztem és tetszik. Jelenleg Slx van. Lehet rá twrp-ből váltani?
-
cool13
őstag
válasz cubixx #13229 üzenetére
Ha nekem címezted, akkor eddig bírta nálam. Holnap csere vissza SLX vagy kipróbálom az S124-et.
Akadozva működik nálam. Kattintás után vár kicsit stb. Nem tetszik a névjegyek és tárcsázó fehér alapszíne. Mondjuk ez soha egyiknél sem. Ez az én hülyeségem. Találtam egy True Phone alkalmazást. Tud magyarul, használja a telefonban beállított nyelvet. Teljesen személyre szabható. Színek, mindent. Viszont barátom S124-én szépen működött. Ebben a ROM-ban meg nem mennek bizonyos funkciók.Nem tudom. SLX a tuti nekem. De kinőttem mostanra. Kevés a tárhely. Ki lehet bővíteni, de akkor meg a kamera kiabál, vagy éppen más.
-
-
cool13
őstag
S228 Témaközpontban a rendszerfelhasználói felületbe hogy lehet betölteni másikakat? Vagy akár témákat?
-
azimut
aktív tag
válasz cool13 #13233 üzenetére
Valóban, csak az Age van. Egyébként másik Lenovo Theme Centert raktam fel, elsősorban a bootsplash cseréje miatt. Verziószáma: V2.0.459. Háttérkép innen van, záróképernyőt peig kezeli a képgaléria.
Nem hülyeség, ennek utána kéne nézni: tárcsázó, beállítások, stb. témázása. Az xposedben nincs valami? Vagy launcher csere?
[ Szerkesztve ]
-
cubixx
tag
Köszönöm a tapasztalaitokat. Akkor marad a jól bevált slx...
-
cool13
őstag
Én is vissza raktam. Teljesen frissre, 2Gb-ra átparticionálva. Megint 2 évig el leszek így. Lehet elfogult vagyok, de számomra az SLX a legstabilabb mind közül.
-
-
Bottalfog
tag
Sziasztok !
Egy jó nagy gondba kerültem, édesapám telefonja megadta, magát. Egyik nap még használta a következőn pedig, már se töltést nem vette, sem pedig a gombok nyomogatására nem reagált. Nekem is van egy ilyen telefonom, de ilyet még nem tapasztaltam... Kijevi szerviben, azt mondták alaplap hiba... ha ez van akkor mit javasoltok? Vagy milyen módon lehet kederiteni? hogy mi a baja a jó öreg p780-asnak ? Előre is köszi a válaszokat
-
Blue Eagle
őstag
válasz Bottalfog #13240 üzenetére
Szia!
Próbáltad szétszedni és le-, fel csatlakoztatni az akksi csatiját az alaplapon? Akkor be sem lehet kapcsolni? Piros Reset gombra lép valamit? Ha feldugod PC-re, akkor mi történik a Windowsban, hardver felismerés van? Használtál már SP Flash Tools-t?
(#13241) GyurosAki
Szia!
Nálad pontosan mi is van bootlop van állandóan? Nem tudsz firmware-t felhúzni a telóra?
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
Tisztelt fórumlakók!
Kívánok Nektek és Családotoknak Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket!
[ Szerkesztve ]
-
GyurosAki
tag
válasz Blue Eagle #13242 üzenetére
Hali!
Itt kezdtünk róla beszélni. Majd azimut kolléga által javasolt módon próbáltam feltenni. De semmit nem csinál sem a gép, sem a telefon.
Köszi -
duronx
senior tag
válasz Blue Eagle #13243 üzenetére
Viszont kívánom neked is BlueEagle Köszönöm az egész éves segítséged
Boldog karácsonyt mindenkinek!!!
[ Szerkesztve ]
"Jobb a sorból őszintén kilógni, mint a megfelelési kényszer miatt egy életen át hazudva kínlódni"
-
NCK
csendes tag
válasz Blue Eagle #13246 üzenetére
Egy ötlet: az enyém (mint kiderült) kontakthibás: ha közepesen nyomom a kártyahelyeket akkor bekapcsol és használható, bár a wifi ikon folyamatosan villog bármit is próbálok állítani és pár dolog nem működik. Ha erősebben nyomom, akkor már ezek a problémák is "megszűnnek" - természetesen csak addig, amíg a nyomás fennáll. Így legalább sikeresen le tudtam menteni a tartalmát, már ezért is megérte a próbálkozás
Ezzel kapcsolatban felmerült bennem, hogy talán nem is az alaplappal van gond, hanem azzal a modullal, ami a kártyákat kezeli...?
Lehet hogy a tiéd is felismerné a számítógép és el is indulna, ha közepesen megnyomnád hátul a fém hátlap felső részénél? -
instantwater
addikt
Egy kedves ismerősöm CN 4GB P780 asát kellene újraraknom.
Melyik ROM ajánlott leginkább?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest