- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzeperx
tag
sziasztok!
Rendeltem egy új (original NEW) ROW stb. alaplapot kínából, mire küldtek egy full használtat a sárgák, (reklamáltam de Aliexpress szerint rendben van minden, innen se vásárolok soha többet) full kínai s144 rom van rajta, át sem tudom állitani más nyelvre. Az a kérdésem, hogy a 1512 VIBEIUI baralajbi Romot rátehetem-e SP flashtoollal, és mire kéne figyelnem. Preloadert cseréljem-e, illetve FW upgradet vagy downloadot válasszak.
Kérdés még az, hogy az eredeti kinai sz@rt lementsem-e illetve mivel tudom.
Köszönöm ha segitetek
igy jártam:
[ Szerkesztve ]
Sony Vaio FW31ZJ bevált... de nyugger már, most Asus G731GU
-
mzeperx
tag
válasz mzeperx #13553 üzenetére
Az uj preloaderrel fel is ment, igy köszönöm már nem kell segitség.
Innen ne rendeljen senki alaplapot, mert ezek csalók: (és amúgy az aliexpress is az, mert erre a reklamációra a a döntés, hogy ennek semmi baja, panasz elutasitva)
WEIWEI TEAM
http://www.aliexpress.com/item/100-Tested-NEW-Original-Work-Well-Lenovo-P780-Motherboard-Mainboard-Main-Mother-Board/32343302935.html
[ Szerkesztve ]
-
tami92
aktív tag
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy flashtools-szal fel akartam rakni egy új ROM-ot a készülékre, de elfelejtettem kipipalni check da dl részt lefutott a program és most tök süket a telefon, a gép is azt írja hogy ismeretlen eszköz mikor csatlakoztatom. Valahogy esetleg még lehet menteni? Előre is köszönöm.
"Nem kell a vakot mindenáron átsegíteni a gyalogatkelohelyen, lehet nem is arra akar menni." by Bendegúz98
-
mzeperx
tag
válasz tami92 #13555 üzenetére
Csatlakoztatás után a hátulján a piros reset gombot nyomod akkor sem ismeri fel? Elvileg ha kipipálod és ujra rátöltöd, akkor jónak kéne lennie, esetleg a preloadert kell cserélni ha ujabb a készülék.
[ Szerkesztve ]
-
kloha
csendes tag
válasz K_a_m_i #13531 üzenetére
Szia, köszi a választ!
Csak most értem rá vele foglalkozni, de nem jutottam sehova. Egyrészt nincs olyan, hogy kikapcsolt mód, mert usb-re csatlakoztatva, azonnal kezdődik az újraindulgatás. Meta módban, meg nem látja a flashtools a telót. Szóval elgondolkodtam egy másik panel beszerzésén...Most látom, hogy ez az mtk tools-os képem. De mindegy, mert ugyanez van a flashhtool-nál is.
[ Szerkesztve ]
-
tami92
aktív tag
válasz mzeperx #13556 üzenetére
Igen, közben rájöttem erre a kis trükkre, csak nem akartam, hogy 2 hozzászólásom legyen egymás után. Most olyan problémám van hogy tegnap több fajta ROM-ot is kipróbáltam, de a kamera egyiknél se akar működni. Mit rontok el?
"Nem kell a vakot mindenáron átsegíteni a gyalogatkelohelyen, lehet nem is arra akar menni." by Bendegúz98
-
K_a_m_i
tag
-
K_a_m_i
tag
válasz tami92 #13558 üzenetére
Az első és a hátsó kamera sem megy, vagy csak a hátsó (és a vaku sem) ? Az utóbbi esetben 2014 utáni telefonod van, amin nem mindegyik rom tudja kezelni a kamerát. Ezen az S124CN (4.2), vagy az S228 (4.4) segíthet.
De lehet ,hogy az a baj, hogy Xiaomi Redmi Note-od van.
[ Szerkesztve ]
-
tami92
aktív tag
válasz K_a_m_i #13560 üzenetére
Igen lehet nem a Note-ra kellett volna felraknom
Komolyra fordítva, akkor ma is okosabb lettem, mivel kiderült számomra hogy milyen fajta készülék van. Csak a hátsó nem működött a vakuval együtt. Köszi az okítást
Még annyi kérdésem lenne, hogy ez valahol fel van tüntetve a ROM-oknál? Mondjuk, ha Needrom-ról szeretnék letölteni.
[ Szerkesztve ]
-
K_a_m_i
tag
válasz tami92 #13561 üzenetére
Szia! Van amelyik rom-nál feltüntetik. Ha recovery-ből teszel fel másik rom-ot, akkor előbb a fenti rom-ok közül tedd fel valamelyiket flashtool-lal és utána mehet a needrom-os, de csak CN alap rom-ra, CN-t, vagy row alaprom-ra ROW-t tegyél, különben az nvram sérülhet (imei vesztés). Ha flashtools-szal teszed fel a rom-ot, akkor az új preloadert tedd bele, vagy az univerzálist (fórum összefoglaló, vagy kereső).
-
tami92
aktív tag
Köszönöm a rengeteg segítséget, elég lámának érzem magam, pedig mindent elolvastam az összefoglalóban. Elég sok telefont mókoltam már, de ezt egy másik szintnek érzem.
Még egyszer köszönöm a segítségeket
-
sznoopy1977
tag
Készülékre 4.4 androidot hogy lehet felrakni?
-
han_lev
senior tag
-
duduj
újonc
üdv,
pár napja lecseréltem a P780-n az AOSP Turbo-t az AOSP Turbo Final-ra, mert volt vele pár nyűgöm, ezek többsége megszűnt. Viszont ebben vacakabb a modem, mint a másikban volt, az idő nagy részében a 2 SIM halott, és az egyesnek is vacak a térereje.
Az előzőé sokkal jobb volt, de nem tudom melyik modem volt benne, a ROM-ból sem tudom kiokoskodni.
A mostaniban Modem P780 V24 6.1.2015 volt, azt már lecseréltem egy V52-re, de ezzel sem jobb.
Nem tudná valaki előkaparni belőle?
Kösz, ha valaki foglalkozik a nyűgömmel. -
tonyrulez
őstag
Tenném fel SP-vel ezt a S124CN_HUN ROM-ot, viszont leírás nem volt hozzá, így Firmware Upgrade módban próbáltam, de ezt kapom: Invalid ROM or PMT address
Mit kellene máshogy csinálnom?4 8 15 16 23 42
-
őstag
Sziasztok!
Rég nem jártam erre. Létezik már valamilyen egyszerűbb megoldás, hogy a tárhelyet egyben lássam? Kínai P780-as telefonom van. Másfél éve raktam rá újabb szoftot, azóta is csudajól működik. Mindössze ennyi a problémám, hogy semmi nem fér rá.
-
őstag
válasz Blue Eagle #13573 üzenetére
Erre a ROM típusra sajnos nem találtam rá. Tudsz konkrét linket adni?
-
azimut
aktív tag
válasz Casoli #13574 üzenetére
Erre gondolsz? Összefoglaló 7.4-es pont.
Blue Eagle kartársnak: lehet-e flashelés előtt az S228-as rom-ból felesleges alkalmazásokat kicsetkelni, ill. sajátokat hozzáadni? Még mindig az AOSP-ot használom (S228-ra), eddig bejött. Ilyesmi:
[ Szerkesztve ]
"Az kizárt, mert nem tudom."
-
őstag
-
Ha kevés tárhelyet ír, akkor a gyorsítótárazott adatokat érdemes törölni. Nekem is képtelen volt már frissíteni, telepíteni, de törlés után megint van 780MB helyem. Azt nem sikerült még kiderítenem, mi pakolja mindig tele a gyorsítótárat ennyire.
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
azimut
aktív tag
válasz Blue Eagle #13581 üzenetére
Syncit, lenovo security, játékok, office, névjegy-, dokumentum scannelő, meg pico tt (mi a bánat az?). Továbbá (ez tetszett meg az AOSP-okban) ne jöjjenek frissítések, főleg ne a google cuccok - valahogy, talán titaniummal fagyaszthatók lennének utólag. Csak a csontváz kéne, tudod, van aki félkész lakást vesz inkább, a meglévő burkolat úgyse teszik, legalább nem kell felverni.
Kéne viszont a gravitybox, vagy legalább az xposed framework. Mivel már a legalább 20 flashelésen túl vagyok, ezeket szoktam először kiirtani/felpakolni, nagyon fárasztó az állandó takarítás, ráadásul a lenovós bazárokhoz nem elég a sima alkalmazás eltávolító, ezt is használom. Már két tesztkészülékem van, sikertelen rom próba esetén mindig visszatérek az S228-ra, amúgy ez az alap a .zip típusú romokhoz, hiszen a TWRP már készen van.
Jamal kollégának megküldtem az ic-ket, két térerőhibás alaplap várja a sikeres műtétet.
-
azimut
aktív tag
Ismeretlen előéletű téglásított telefonon S228 flash, preloader (lila csík), downlad DA 100%, majd mi más, mint: BROM ERROR : S_DL_PMT_ERR_NO_SPACE (5069). Mellesleg NAND Flash: ERROR: NAND Flash was not detected!
Előtte kimentett nvram.bin fájl mérete: 5 242 880 byte. A Needromon fellelhető összes flash romot megpróbáltam feltenni, változó hibaüzenettel. Tudom, nemrég Pucur és mzeperx fórumtársak is ezzel bajlódtak, de nem láttam a megoldást.
Iránymutatást kérek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
S228 ROMra létezik alternativa? Napi többször is megfagy tőle a telefon.
-
Jamal0
tag
válasz azimut #13587 üzenetére
Lehet megpusztult a memória én is találkoztam ilyennel múltkor (hála égnek nem az enyém).
A héten nagyon remélem tudok egy kis időt szakítani az ic cseréjére mert eddig sajnos valahogy sose akaródzott.Egy kérdés az AOSP rom hogy szuperál? BT, GPS, fagyások, akku idő? Már nagyon régóta szenvedek a romokkal, elsőre szinte az összes tetszik aztán megfagynak lelassulnak (pedig nincs rajta szinte semmi) gps-t 10-20 perc után talál az akku időről ne is beszéljünk.
Az elektronika füsttel működik, ha a füst kiszáll, az elektronika elszáll.
-
azimut
aktív tag
válasz Jamal0 #13588 üzenetére
Az a baj, hogy nem vagyok hardcore felhasználó, így az én ROM értékeléseim nem igazán reálisak. Tesztelésre mindig ismerősöket kell felkérni, akik nagyfelhasználók. Mobilnetet egyáltalán nem használok, csak telefonálás, néha fotózás, wifi, ritkán igor, új őrületem a Kodi, bár erre sem jut sok idő, és az 5"-os mozi sem igazán a szememnek való.
Gyanítom, hogy a frissítések lassítanak, ezért preferálom az AOSP-ot, mert ott nincsenek.
Az említett készülék esetén minden kétséget kizáróan szeretném a hardveres hibát megállapítani - pl. ez a memória probléma. Hogyan?
-
őstag
Részemről ment vissza baralajbi legújabb ROMja. Ezzel megy rendesen fagyás nélkül
-
Megint megszivatott a sygic Egyszerűen nem képes a gps-t használni, állandóan csak annyit ír hogy pontatlan gps jel. Endomondoval ok. Tavaly nyáron ugyanez volt, de nem tudom hogy oldottam meg. Lehet végül igo-val. Mindegy, hogy kiegyensúlyozott vagy pontosra van állítva.
[ Szerkesztve ]
-
Blue Eagle
őstag
válasz Victoryus #13591 üzenetére
A Sygic ha még mindig olyan mint amikor megjelent a 12-es verzió (jól emlékszem 12 ??), akkor azt felejtsd el.
Abszolút nem követte a GPS jelet. Ez a gyakorlatban annyit tett, hogy én bekanyarodtam valahova a tervezettől eltérően, de ő még mindig egyenesen ment tovább a térképen. Bő 100 méter múlva kapott észbe, hogy én már máshol járok. Hát kössz ilyen nem kell! igor a király! Engem bőven kielégít. -
han_lev
senior tag
Ha ofline akarsz használni, akkor még a Here is jó. Elég pontos.
Poco F5/pro
-
Kezd megint lelassulni a telefonom. Azt nem értem, hogy mitől? Ha merevlemez lenne benne megérteném, hogy a sok frissítéstől. Lag fix nem segít, gyorsítótár törlése se.
-
Sándor -P20-
senior tag
Naszóval....
Előző ünnep alatt (márc15..) "rendbetettem" a párom A328-asát (Romcsere, memókiosztás, SD kártya teljes használata, STB...)A lényeg: Ezeket a napokat a enyémre szándékoztam fordítani.
Miután az A328-nál rájöttem, hogy az FT-t intézőből, rendszergazdaként illene indítani, szal rá kellett jönnöm, hogy ez lehetett az oka, hogy nem tudtam a 780-amra romokat flesselni. (Ez az apró infó jól jött volna az összefoglaló érintett részében. Egy csomó kínlódástól megmentett volna...) Lényegében nem értem a különbséget, hogy egyes romok miért mennek fel ha TotalCommanderből indítom az FT-t, másikok pedig miért nem... A lényeg, hogy van különbség...Szal kíváncsiságból feltettem a az összefoglaló 7.4 pontjában található Blue Eagle által magyarított S124 ROW ROM-ot. Szépen megy, meg minden, csak érdekes jelenségeket produkál...
Második próbaképpen feltettem a needromról az utolsó balajbi féle romot.P780_4.4.2_1512_VibeUI_2.0_V7
Szal ezt nyúztam tegnap du, és ma de..Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem, észrevételem.
Rájöttem, hogy a térerő kijelzés ami annyira aggasztott a telómnál, valószínűleg egy hiba eredménye ami jól megszívatott, ugyanis a teló az utolső baralajbi féle rom kivételével nem írja ki a térerő jel mellé a hálózati sebességet. tehát 3G átvitelnél nulla csík jobb, mint G-nél max térerő kijelzés... Tehát ha csak a csíkokat látom, paramximussss... Pedig nincs is miért...
Szal maradnék a baralajbi féle megoldásnál, csak jó lenne átszabni kicsit a partíciókiosztást.
Szerintetek megléphetem erre a romra az összefoglaló átpartícionálás részében említett lehetőségeket?
Egészen pontosan a CN-s ROM esetén működő 8zabi munkája tetszik.
Ha már rom típus, CN vagy ROW. Honnan lehet megtudni, hogy egy rom CN vagy ROW?
Ma egész nap ezt próbáltam kideríteni, de nem jöttem rá mit nem látok az orrom előtt....
Most ez van fent: P780_4.4.2_1512_VibeUI_2.0_V7 Szal ez most CN vagy ROW?
Na most így elég, majd a többit talán este... Most mennem kell.40 feletti kornak megvan az előnye és hátránya... Igaz, a betűket csak közelről látod, viszont az idiótákat már messziről észreveszed.
-
K_a_m_i
tag
válasz Sándor -P20- #13599 üzenetére
Ha belenézel a ...scatter...txt fájlba és látsz olyat, hogy PRELOAD (nem preloader), akkor ROW. A VibeUI egyébként CN.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App