Új hozzászólás Aktív témák
-
KőkorSzaki
tag
-
QwErTy42
addikt
Szépek ez a brutál alaplapok viszont engem az alsó-közép és közép kategória jobban érdekelne.
Mert 100 pénzért elég kevesen vesznek idehaza csak deszkát....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Khelben
nagyúr
válasz Elemental #102 üzenetére
Például én a lakásban meg az irodában használom a notebookomat, sehol nincs mögöttem ablak és sokkal többet ér a magasabb kontraszt, élénkebb színek, mint az, hogy nem tükröződik. Nyilván aki szabadban is használja vagy ablak van mögötte, annak matt kell, de szerintem sokkal többen vesznek matt kijelzőt, mint ahány embernek valóban szüksége van rá.
-
Alchemist
addikt
...meg fehér inget/pólót sem szabad felvenni.
Az alacsony kontrasztot és fényerőt eleve jobban szereti a szemem (a környezethez képest ne legyen világosabb a képernyő), így mindenképpen a matt képernyő marad.
[ Szerkesztve ]
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
törölt tag
a matt vs fényes pont olyan vita mint a tn vs ips (és társai). akinek szüksége van rá és valóban előny neki a színhelyesség és a többi előny, az vegyen jobb panelt, de netezéshez, alap irodai munkára, vagy nekem otthonra aztán teljesen fölösleges. nálam az lenne a hülyeség ha jobb panellel szerelt kijelzőt vennék, mert 0 előnye van számomra
-
törölt tag
általánosságban a jobb nem is értelmezhető kategória ugyanúgy igényekről beszélünk. ha a felhasználási körülmények és az igények olyanok akkor egy tn a jobb, hiszen egy ips panel semmivel se tud többet vagy jobbat, túlélem ha a ph nem színhelyes.
a jobb vagy rosszabb minden esetben annak függvénye, hogy ki és mire szeretné használni. magában ahogy a panel típusa, úgy a felülete se lehet jó vagy rossz. számodra vagy mások számára maximum. általánosságban semmiképp
-
stratova
veterán
válasz KőkorSzaki #101 üzenetére
S mindez maradhat a gépházon belül, ha van lehetőség SSD kártya beszerelésére. Persze ez notebookfüggő. Magam sem száműztem az ODD-t, mert heti jelleggel szükségem van rá. Ha valaki hasonló cipőben jár érdemes utánajárnia, bővíthető-e SSD kártyával az esetlegesen kiszemelt notebook.
[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
A matt meg nem egyértelműen jobb, mint a fényes
Én 5 évig dolgoztam fényes kijelzős notebook előtt, és sok-sok éve amikor megvettem életem első business class laptopját (mai napig ezen dolgozom, 8510p, persze updatelve a mai igényekhez ssd-vel, 4GB RAM-al) és megtapasztaltam mit jelent hosszú órákat matt kijelző előtt dolgozni, akkor kicsit mérges voltam magamra hogy miért nem sokkal előbb váltottam. Egyszerűen elképzelni sem tudom, hogy mi lehet az a munkakör vagy felhasználási cél, ahol egy fényes kijelző előnyöseb mint egy matt.
-
törölt tag
ültem jobb monitor előtt, sőt most is az előtt ülök, mert bent melózok. otthon nem azon nézek filmet tehát a betekintési szögeket lesajnálom. az alap net, zene, kifizetett csekkek felütése xls-be, és hasonlók (amire a legtöbb r=1 ember használja a gépét) esetében egy ips panelnek 0 haszna van a tn-el szemben.
tudom, látom és értem is hogy miért jobba sokaknak ha normális panellel szerelt monitor előtt ülnek. én csak azt mondom, hogy nem kell ezt túlmisztifikálni, hogy a matt vs fényeset sem. van egy viszonylag szűk réteg, akik ebből valóban profitálnak. és vannak olyanok, mint én ha hazamegyek, hogy pont semmi előnyöm nem származna ha kétszer ennyiért vettem volna monitort. ez nem igénytelenség, csak nem költök olyanra, ami számomra nem hasznos. ezért nincs otthon 50k-s hanem csak 20k-s monitorom, ezért nincs csúcskat telefonom, és ezért nincs ultrabook/tablet/etc. nincs rá valós szükségem. tudom hogy sokaknak meg van, és még többen hiszik hogy nekik tényleg van pedig nincs.
-
QwErTy42
addikt
válasz #56573440 #112 üzenetére
Szia!
Nem is tartjuk többre és jobbra, mint ami. Viszont árban már nincsen akkora különbség egy TN-es és egy IPS panellal szerelt monitor között, hogy ne érné meg sok esetben a jobbat választani. Pláne azt tartom a legnagyobb dőreségnek, hogy Samsung dizájn monitorok olyan áron mennek mint egy IPS panellel szerelt Dell vagy HP. Lássuk be, hogy nem ugyanaz a minőség és mégis sokan a sz.r Samsungot veszik, mert milyen vékony és milyen jól néz ki.
Én sem vagyok fotós és vagy grafikus, nekem mégis megéri film nézésre és netezésre az IPS.
Szebb....oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
törölt tag
válasz QwErTy42 #113 üzenetére
szebb is teljesen relatív azzal egyetértünk hogy már kezd értelmes áruk lenni. viszont otthonra nekem pont mint írtam 20 k sőt alatta volt másfél éve a 21.5 ös. persze lehet tn-t kapni 100 ért is és van is rá vevő. nekik viszont a formaterv kell, meg is fizettetik velük alapvetően ha nekik az élvez prioritást, mármint hogy milyen vékony meg milyen "trendi" akkor szívük joga hozzá. szakmai szempontból persze hogy azt mondom hogy hülyeség azt megvenni, a tn-nek az alsó kategóriában viszont van még mit keresnie. vagyis nagyon úgy tűnik, hogy nem akarják még kifuttatni, én is örülnék ha 20k körül lenne már 24-es ips mert kihalt a tn, de az még nagyon odébb van.
nem vitatkozok én azzal hogy melyiknek van létjogosultsága. arról beszélek hogy igények vannak amik valósak vagy véltek teljesen mindegy, és ehhez kell igazítani a termék megítélését is. ami számodra jó az jelen esetben számomra teljesen fölösleges. jó hogy olcsóbbak, de ha nincs rá igény akkor se veszem meg ha akciós
-
Osynho
addikt
Szeretném cserélni a 4 magosított Phenom II-esemet egy Intel-re. A kíváncsiság, az alacsony fogyasztás, illetve a rendesebb intel vezérlők miatt (Samsung 830 ssd). Viszont nevetséges, hogy mekkora felárat kellene fizetnem ezért... Egy i3, kb a Phenom szintjét hozza teljesítményben, jóval magasabb árral, így a kövi lépcső egy i5 lenne. Az meg már 50e.
-
lujó55
addikt
LIano-s ThinkPad nincs?
-
MZperX75
addikt
Maradni az AMD-nél? Llano....esetleg Bull?
Llano" jó"l fogyaszt. hozza Phenom2 X4-et VGA sem kell hozzá,bár I3-al is jól ellenék.Első lépcsó olcsó deszka (13-15000Ft) egy G530-al aztán rakhat bele késöbb bármit I3-I5,I7
A meglévő videókarit meg tovább viszed bele.
A régi cuccod eladod,azt majdnem kijön a új rendszer Ócóba! -
Osynho
addikt
válasz MZperX75 #119 üzenetére
Maradnék amd-nél, ha lenne jó, kis fogyasztású procija + rendes vezérlő (ha jól tudom, egy intel chipsettel jobban fut egy SSD - a mostani 785g-mben nem valami villám). Pl egy A75 jobb ilyen szempontból? Bull nem igazán érdekel.
A mostani gépemhez kellene a cumó, vga-m van (6870), így az integrált nem izgat. G530 elég nagy downgrade lenne Phenom II X4 után.
Szóval min i3 kellene, de nem ilyen áron. Llano + hozzá vmi jó lap életképes megoldás?Mod: Látom van már szorzózár mentes verzió is, de nem valami meggyőző még tuninggal sem. Ráadásul FM1-re nem is lehet hova lépni, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
yarsley
aktív tag
Lol, 6870-hez lano eleg erdekes valasztas
Amugy megertem a helyzetedet, mar tavaly ilyenkor elkezdtem nezelodni, de a 4-5 eves 2magos x2-om utan most mar inkabb feljebb kene egy lepcsot lepni, de intel 50 mint te is irtad, bulldozer nem valami meggyozo, raadasul piszok draga is volt kezdetben, a phenom 2 meg lassan 3 eves cucc...... ne úgy képzeld el, hogy te vagy Thomas azt mész amerre a sin visz. (c) virkir
-
Osynho
addikt
Hát, igen, elég gyengus. 2,5 éve vettem 18 ezerért ezt a 2 magos Phenomot, 4 maggal vígan rohangál 3,45ghz-en, és még mindig kiszolgál. Csak szeretnék már 8gb ddr3-ra váltani, jó lenne egy modernebb alaplap, kisebb fogyasztás, stb.
Blaise: Nekem nem érne meg 57 ezret, az a baj. Tudom, hogy marha jó kis procc, de nincs szükségem rá igazából. Szóval akkor várok, hogy rendes árak legyenek, mást nem tehetek.
-
Rica
senior tag
A deszkák tényleg nagyon szépek, de a piros-fekete szín, meg a gamer elnevezés, tuti jelent vagy kétszeres szorzót az árában. Nekem mondjuk nem is mond semmit a márkája. Használ itt gémer ember valami hasonlót?
https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/
-
04ahgy
nagyúr
válasz matteo_szg #126 üzenetére
Grats az évfordulóhoz!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Rica
senior tag
Attól, hogy nem tudom, hogy a RoG as Asushoz tartozik, hülye lennék? Az utolsó jó "gamer" deszkám az Asustól egy TUSL2-C volt. Nyilván ez egyéni tapasztalatokon múlik, de éppen ezért nem érdekelnek az Asus önmagában is eltúlzott árai. Hogy nincs gusztustalan extra profit a gémernek kikiáltott termékeken? Van rá bőven kereslet? Linkeld be légy szíves egy fórumtársunk konfigját, aki ilyenre épített.
-
matteo_szg
őstag
Ennyire ne ragattasd el magad azért, mert egy ilyen választ kaptál.
Linkelem magam, akinek Maximus V Extreme üzemel a gépében. De nem hiszem, hogy ez lenne a mérvadó, hogy egy magyar fórumon bizonyítjuk, ki vásárolt magának ROG terméket.
Bőven van rá kereslet világszerte, legyen szó alaplapról, videokártyáról vagy épp notebookról.
Az pedig, hogy a TUSL2-C volt az utolsó jó "gamer" ASUS deszkád...nos, nem sok tapasztalatod lehet a ROG termékvonallal, illetve egy totálisan az ASUS közép, felső-középkategóriás 2-3 éves alaplapjaival. Nincs ezzel semmi baj, csak ne túlozz, amikor egy 6 éves, igen sikeres márkának a megítélése kerül terítékre.
jupiiii
-
Rica
senior tag
válasz matteo_szg #130 üzenetére
Pontosan mely szavaimmal ragadtatam el magam, vagy estem túlzásokba egy nem Neked szóló válszban?
x6radio: Köszönöm a frappáns válaszodat.[ Szerkesztve ]
-
matteo_szg
őstag
"Attól, hogy nem tudom, hogy a RoG as Asushoz tartozik, hülye lennék?"
Ki írta le, hogy hülye lennél?
Plusz a kérésed, miszerint linkeljen a kolléga fórumtársat.
Ezt a nem nekem szóló válaszolást pedig hagyjuk. Ez egy fórum, gondoltam írhatok választ Neked. Megtettem, kulturált módon.
jupiiii
-
CivicEsi
senior tag
Nagyon jó kis összefoglaló volt, de a G55 nagy testvéréről, a G75 VW-ről mikor olvashatunk, egy teljes tesztet?
ASUS G75VX-T4080H, Asus ROG G503 Strix, Asus ROG G733 Samsung Galaxy Tab 2, Samsung fold3 5G, Xbox One Gamertag: mikibuza
-
hbala
aktív tag
A 45 ezres Imerius-hoz nincs link?
Eladó Asrock Vision 3D 137B, 8GB rammal, win7 64 hp-mal 120e ft-ért.
-
x6radio
tag
válasz matteo_szg #138 üzenetére
Ennyi! Konkrétan magának is ellent mondott.
04ahgy hát igen. Azt hiszem a PH-s tulajok is be lettek ezáltal linkelve.
[ Szerkesztve ]
Mert ő hájdzs!! - By Obi Ván Bácsi
-
Maximus43
tag
Mi a véleményetek erről?
ツ 12 éve tag
-
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
Gyóó
~Psycho~ Ha elfelejtek privire válaszolni, akkor nyugodtan kérdezd meg, hogy mi a helyzet! :)
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Tudnék válogatni.
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
x360elite
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest