Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Dübörögnek a Black Friday akciók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- DUNE médialejátszók topicja
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
Igen, firmware frissítéssel jött meg a nyelvtudása, de az már elég régen volt.
Amikor én vettem a 210-est, akkor első lépésként frissítettem a firmware-t rajta, és az már akkor tudott magyarul, lehet azért nem tűnt fel annyira.Nekem mindenesetre bejött a 325v2, mivel az alapvető elvárás a jóval nagyobb hálózati sebesség volt, most már gyakorlatilag a winchester sebessége határozza meg a másolást.
;) - The Power of the Light Side
-
Anonymus23
veterán
Szerintem amennyit anno te is segítettél még 210-es NASnál, nem fogja feladni, de támaszkodva a korábbi leírásokra, a témaindítóba össze van szedve az FFP+TM főbb dolgai ami a 325-ösnél működik.
A másik meg, hogy ki lett próbálva, visszamásolás után nem kell újra hasheltetni a dolgokat, hanem kvázi a torrent és adatfájlok megfelelő helyre történő másolása után megy a dolog azonnal.;) - The Power of the Light Side
-
-
FefeeX
veterán
A sima WD és a RED között is óriási különbség volt benne... Használtam WD Blue 640-nel, Samsung 640nel, wd 2,5" Blue-val és már régóta 2TB WD RED-del. A RED hangja kb egy szinten van a notebook HDDvel, tehát még max használatnál is alig hallható. Persze nekem 320-am van így a hangjáról felesleges nyilatkoznom, minden esetre a sok negatív kritika ellenére nálam lazán semmi hangja nincs szinte. Mondjuk az tény, hogy csak 1 vinyó van benne, lehet, hogy kettővel hangosabban tekerne...
-
Tonyk
veterán
"A 325 is tud önállóan ütemezett mentéseket csinalni ( nekem is csinál ilyesmiket) de csak olyan meghajtókrol ami fel van rá csatlakoztatva"
De most nem a nas-on lévő partíciókról van szó, hanem kliens gépeken lévőkről...
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
veze
őstag
nekifutottam ez alapján:
[link]és ez lett a végeredmény..
root@NSA325:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libavformat.so.55'
ERROR WARNING: minidlna can not start!!!ezeket a sorokat javitottam
media_dir=V,/i-data/md0/video
media_dir=A,/i-data/md0/music
media_dir=P,/i-data/md0/photo
aztán igy is
media_dir=/i-data/md0/video
media_dir=/i-data/md0/music
media_dir=/i-data/md0/photomi lehet a hiba?
egyébként az emlitett leírás minidlna 1.1.0
azóta van már 1.1.2 is
Tud esetleg valaki másik leírást?[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Az egy elég régi minidlna verzió. Így csináld (COPY - PASTE vagy figyelj, nehogy elgépelj valamit!):
wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod 755 /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.shItt lesznek kijelölni valók: Jelöld ki mindet!!!! Minden egyéb kérdésre OK, vagy Yes.
slacker -U
slacker -Uui br2:ffmpeg2 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv
slacker -a br2:minidlnaA minidlna-1.1.2_git20140403-arm-0.txz a jelenlegi legfrissebb -> Ezt kijelölöd és telepíted.
Beállítás:
Biztos ami biztos állítsuk le , ha futna:
/ffp/start/minidlna.sh stopHa van már mc, akkor elindítod és megnyitod az /ffp/etc/minidlna.conf-ot. Három sort kell benne szerkeszteni. A: audio, P: photo, V: video. Ezeket beállítod a nas-odnak megfelelően.
media_dir=A,/i-data/...
media_dir=P,/i-data/...
media_dir=V,/i-data/...Ha még nincs mc, amivel szerkesztenéd, ezzel telepíted:
slacker -a br2:glib-2 br2:mc-
(Kijelölöd mindkettőt, telepíted. Elindítása mc paranccsal. Használata NC-, TC-szerűen)
minidlna elindítása:
/ffp/start/minidlna.sh start
http://nasip:8200 -on statusz oldal....
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
probaltam feltenni hozzá ezt
root@NSA325:~# funpkg -i /i-data/md0/admin/nsa/pcre-8.33-arm-0.txz
de azt irja van..
Skipping /i-data/md0/admin/nsa/pcre-8.33-arm-0.txz: Already installed (found: pcre-8.21-arm-1) továbbra is ez a helyzetha rákeresek:
root@NSA325:~# find / -name libpcre*
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.so.0.0.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.so.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.so
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.a
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/pkgconfig/libpcreposix.pc
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/pkgconfig/libpcre.pc
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/pkgconfig/libpcrecpp.pc
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.a
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.la
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.so.0.0.0
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.so
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.0.0.1
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.la
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.la
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcreposix.a
/usr/local/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcrecpp.so.0root@NSA325:~# mc
mc: can't load library 'libpcre.so.1'edit:
kiadtam rá
root@NSA325: ~# chmod a+x /i-data/90c5d595/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/lib/libpcre.so.1
és most elindul az mc..elnézést hogy offoltam ezel a témával
[ Szerkesztve ]
-
AtaWrc
aktív tag
Az edigitálal vigyázni kell.
Sokáig én is náluk vásároltam, párszor kaptam tőlük "gyanús, újra csomagolt " árút.
Azóta csak személyesen veszem át tőlük a cuccot, és ragaszkodok hozzá hogy előttem bontsák ki, ha nem így történik nem veszem át.Volt olyan hogy a megrendelt termékhez nem volt garijegy, számla, kb 3 hónap után, és többszöri telefonálás, után küldték csak el, miután a fogyasztóvédelmet kezdtem el emlegetni.
Viszont a garanciális ügyintézésük korekt, soha nem volt, semmi gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Szerintem te erről beszélsz.
Ez kész. Nálam valami más lehet.Leírom mi történt, mert aztán végül is valahogy sikerült, de nem így szeretném, és érdekel a megoldás, hátha valaki leereszkedik az én lama szintemre.
A NAS webes felületén NFS megosztás alatt létrehozok két NFS megosztást, mert amúgy ezekre később szükségem lesz. 2db, mert 2 HDD-m van. Írás-olvasás engedélyt adok a fix IP című laptopnak, PC-nek, médialejátszónak, és zenelejátszónak.
Ezzel egy időben a NAS létrehoz a sima megosztásokon belül két NFS nevű megosztást.
Az összes többi ott látható megosztás alapból van ott, és nem is törölhetők. A két megjelent NFS-t is kitöröltem, mert amúgy arra nem lesz szükségem innen (úgy gondolom). Tehát maradt a képeken látható NAS_1 és NAS_2. Ezeket viszont nem tudom szerkeszteni, gondolom nem is kell, hogy tudjam egy windowsos, samba eléréshez. Korábban a megjelent NFS megosztásokat szerkesztettem, és nyilvánossá tettem, ezután tudtam csatolni, mint hálózati meghajtó.)
Most viszont az alábbi funkcióval nem értem el semmit. Egyszerűen a hálózatok alatt csak a laptopot látta.A két felcsatolt, és nem elérhető meghajtót még a NAS lemezek formázása előtt hoztam létre, most nem is tudom törölni.
Na de! Tegnap este nyomkodtam a gépet, és van egy ilyen funkció is:
Na, és itt valahogyan hozzáadtam a rendszerhez a hálózatokat, és most látszik a NAS, a média és a zenelejátszóm is. Viszont nekem csak simán csatolt meghajtókra lenne szükségem, nem egy ilyen hálózati könyvtárfára...Ahogy korábban volt.
Na most!A.) Úgy gondolom, hogy ez volt a problémám, hogy a komplett NAS-t nem látta a hálózat, ezért kellett hozzáadnom a hálózathoz, mint hálózati hely, és csak simán fogom magamat, és most már tudom csatolni a meghajtókat a windowshoz, ahogy régen.
B.) Nincs igazam.
Azért van A és B pont, mert korábban ilyet nem kellett csinálnom. Mármint hálózat felvételét. Mondjuk korábban - ahogy te is írtad - a samba megosztásokat sem kellett külön aktiválni windows alatt...
Ha valaki ezt kibogozná nekem, megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
Hát most megpróbáltam a melóhelyről, itt is kért jelszót.
Elmentettem, másodszorra már nem. Nas kér, de sem tomato, sem a TM.Kérdem én, van olyan beállítási lehetőség, hogy bizonyos intervallum után iktatja a jelszót és felhasználót?
Na megyek, gyötröm a chrome topicot is kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
-
-
Beni2360
félisten
Köszi de nem találom az elérhetőségeim közt.
Két admin mappám van de egyikbe sincs a bin mappa.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Igen gondoltam, hogy onnan nem fog menni.
Puty: ez a parancs sort: find / -iname transmission-* írtam de ott vagy 2 oszlopban sorolta fel azt az 5 bizonyos sort. melyikben cseréljem?
find: `/etc/zyxel/lost+found': Permission denied
admin@NSA325-v2:~$ find: `/zyxel/mnt/nand/lost+found': Permission denied
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-remote
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-daemon
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-cli
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-create
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-edit
> /i-data/6128befd/.system/zy-pkgs/bin/transmission-show
> find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/gui/ownCloud/data': Permission denied
> find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/var/lib/nfs/sm': Permission denied
-sh: command substitution: line 1: unexpected EOF while looking for matching `''
-sh: command substitution: line 9: syntax error: unexpected end of file
-sh: find:: command not found
admin@NSA325-v2:~$ find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/ffproot/ffp/var/lib/nfs/sm.bak': Permiss ion denied
> find: `/i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/mysql/var/phpmyadmin': Permission denied
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-cli
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-edit
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-create
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-remote
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-daemon
> /i-data/de27da63/.system/zy-pkgs/bin/transmission-show
> find: `/var/log/samba/cores': Permission denied
-sh: command substitution: line 1: unexpected EOF while looking for matching `''
-sh: command substitution: line 3: syntax error: unexpected end of fileBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Tonyk
veterán
"mostanában azt vettem észre hogyha letöltök valamit, akkor az letöltés után nincs a megosztásban ( minidlna, twonky ki van kapcsolva) "
Próbálom értelmezni a mondatot:
"akkor az letöltés után nincs a megosztásban"
SMB?
(minidlna, twonky ki van kapcsolva)
gondolom az azt követő mondatokból, hogy a minidlna működik, a twonky ki van kapcsolva.
Egyébként tényleg úgy kéne, hogy működjön, hogy azonnal meg kéne jelenni a dlna jegyzékében. Ilyenkor ha nincs benne, ssh-n kiadod a
/ffp/start/minidlna.sh rescan
parancsot, és vársz pár másodpercet, 1-2 percet (tartalom mennyiségétől függően). ott lesz[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fogyjunk le!
- Wise (ex-TransferWise)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk