Hirdetés
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
válasz Mr Dini #4949 üzenetére
Nem megy. Nem jön elő a kék ablak.
Egyesével is beírtam ,tehát soronként,és együtt is. De nem csinál semmit.
Tehát annyit látok,hogy fent van egy fekete képernyő és benne a nas adatai. FW pl, milyen típus.
A legalsó sor így néz ki: admin@NSA325-V2itt van egy hullám jel és egy dollár jel. Ezután villog egy zöld kocka.TRob1 Látod én mit szenvedek.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Rootként léptél be ugye? És nem adminként. Tehát először root, aztán jelszó (ahol látszólag nem ír semmit)
szerk: Közben már láttam is hogy nem. Tehát ne admint írj az elején hanem root-ot.
Igen, látom, ahogy én szoktam ezzel. Nekem is Dini tette helyre a dolgokat.
(Mondjuk azon meglepődtem hogy még sosem kattintottál jobb gombbal az asztalon és nyomtad az Új feliratot hogy bármit is létrehozz - mert ahogy elnézem nem ma kezdtél el ide járni )(#4952) gyulazsolti :
Jóvanna, tudom hogy sok itt a balfax, csak próbáltam szerény és jónevelt lenni.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
tomic
addikt
Köszi így már jó. Feltelepült.
Most azt írja ,hogy tegyem fel az Oraclejawa-t. Innen hogyan tovább?
Indítottam egy oraclejava install parancsot. Itt az van,hogy valami verzió nem passzol.TRob1Hidd el én eddig nem foglalkoztam ilyennel. Másban utaztam.De iszonyat fel tud húzni ....
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Én azt sem tudom mi az amit fel akarsz rakni, majd a Mr segít. Ezek szerint már felment ez a serverizé is.
De itt ez a minimes leírása, itt van hogy kell.Én sem értek a Nasokhoz meg a Linuxhoz. (Csak láttam hogy van pár ezer hsz-ed és itt vagy vagy 8éve, mondom akkor azért a win-t legalább anyám szintjén biztos ismered. De ha nem hát nem. Segítünk a bajba jutottakon. Vagyis inkább főleg segítenek. )
[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
gyulazsolti
senior tag
Csak izgatja a fantáziámat, hogy én is meglessem az mc-ben az i-data, meg hogy egyáltalán tudjam használni.
Beléptem beírom alulra, i-data, enter és nem csinál semmit.
Hogy tudom megnézni? Fentebb ügye Anonymus23, és Tonyk linkeltek képet, de én nem jutok el oda. [kép] -
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4958 üzenetére
Használd a nyilakat meg az entert. A fenti két pöttyel mész egy mappával kijjebb/feljebb...
(#4956) tomic :
Amikor feltetted az uwsite... stb-t (kék képernyő+csillagok), csillagoztál mást is be? Ha nem, sztem indítsd újra és tedd fel a többit is (főleg a br2-t - vmi barmalej vagy mi néven van ) És utána sztem lesz java-d - mármint ki tudod adni a parancsot. Ha netán mégsem, akkor meg leszeded innen, rámásolod a nasra, és itt feltelepíted majd.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
gyulazsolti
senior tag
Megvan. Köszönöm. látod, hogy tudsz te.
Kezdem kapisgálni. de dupla egérrel, nem enter-rel.
Most már csak fejtse meg valaki, légyszíves, hogy miért kezd el villogni a második lemez is letöltéskor, amikor csak azt szeretném, hogy az első lemez legyen használva. ÉS JBOD-ban van a két lemez.
[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
Másold be a Nas admin mappájába és add ki újra a parancsot, csak eléréssel együtt.
Kb: oraclejava install /i-data/md0/admin/*.tar.gz (elvileg ... de ha nem megy fel így sem, akkor majd Dini ha visszatér, mondja)(#4960) gyulazsolti:
Direkt nem egeret mondtam... mint a régi szép időkben, billentyűzet, billentyűparancsok... nem csak kitt meg katt.[ Szerkesztve ]
¤ R'n'R ¤
-
tomic
addikt
Okés ,így felment. Most beírtam,hogy : chmod a+x /ffp/start/minimserver.sh; /ffp/start/minimserver.sh start
Azt írja,hogy Starting Miniserver (OK)
Gondolom ezzel már megy is.
Státusz lapján a http://nasip:9790/ rámentem. Itt elfogadtam a licencet. Majd azt írja:
MinimServer StatusMinimServer 0.8.3 is no longer supported
For continued support and updates, please install MinimServer 0.8.4
This page was last updated at 18:25:10 on 21 Nov 2016MinimServer 0.8.3 update 88, Copyright (c) 2012-2016 Simon Nash. All rights reserved.
Media server status for MinimServer[NSA325-v2]: Stopped Refresh status Rescan
You have no content directory (music folder) selected.
Enter the full path to your content directory in the field below and click Update.
Content directory:
Update ResetFor more information about using MinimServer, see the Getting started page.
-
Mr Dini
addikt
Na szuper!
Ezek szerint a 0.8.3 támogatása megszűnt... Annó nagyon sokat szenvedtem ezzel a csomaggal, mivel zárt a forrás és így nem lehet nasra portolni...
De akkor majd megpróbálok összehozni egy friss csomagot...
Beírtam a to-do listembe, ha kész lesz, szólok!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
gyulazsolti
senior tag
A régi szép időkben nekem még nem volt számítógépem. 6 éve van.
Itt írta Dini az átnevezést, csak meg csinálnám de hogy kell?
Csak ne lógjak már ki holmi számsorokkal.
Gondolom nem úgy mint windows-on, jobb klikk átnevezés és beírom az új nevet.
Mivel kell ehhez belépni, root-tal, vagy admin-nal? -
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4960 üzenetére
másold már be ide légyszi , de inkább a pastebin.com -ra az:
lsblk
blkid
és az
fdisk -l
kimeneteit!Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
gyulazsolti
senior tag
Most is elindítottam 2 torrentet, 1.8 GB darabja és felváltva villog mind a kettő.
-
Mr Dini
addikt
No, gondoltam felrakom a saját minimserver csomagom (hú, ez kicsit egoistán hangzik.... ) tesztelni és elindul. Ugyanazt látom, mint Te (ezt másoltad be). Na, beírtam a Content directory boxba azt, hogy /i-data/md0/music/ (itt vannak a zenéim), rámentem az update gombra és szépen rescan után elindult. Szól is a denon szettem ezerrel, ennek örömére!
Azt hittem nincs ott a doboz, de megy a csomag, szóval nem kell szemvednem a frissítéssel.
----------(nem konkrétan Neked szól)
Miért van ennyi "majd Dini" tartalmú hsz mostanában itt? Nem vagyok hivatalos supportos és szeretnék mást is csinálni, mint a gép előtt mókolni... Egyszer élünk! Ha nem érkezik válasz (márpedig vannak itt nagy szakik, akik biztosan tudnak segíteni), akkor idővel válaszolok... De ezek a hétköznapok egy ideje elég lefoglaltak nálam... Szóval egy kis türelmet kérek.
[ Szerkesztve ]
-
gyulazsolti
senior tag
válasz Shokkolo #4845 üzenetére
Shokkolo meg ilyet kért, az elején. most már megtudom csinálni. [kép]
És akkor még lenne kérdésem. Most már, hogy tudok az MC-ben "manőverezni" észrevettem, hogy az ékezete karakterekkel baj van. Csak pont van a helyükön. Találtam egy ilyet , csak ez 2008-s cikk.Valami ilyesmire volna szükségem.
Az UTF-8 kódolás az rendben van.[ Szerkesztve ]
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4971 üzenetére
Hasznos eszközök friss NSA3** tulajoknak I (3-as bekezdés) - Mr Dini blogja
¤ R'n'R ¤
-
Shokkolo
addikt
Urak,
Akasztják a hóhért, most én akadtam el.
Nem bírom működésre bírni a ddns elérhetőségemet.
Beállítotam a DDNS-t, teszt alapján megy tökéletesen. A szükséges portok a rotueren forwardolva vannak (régen működött is), így ezt kizárnám, mint problémát.A DDNS címemet tudom is pingelni szépen... csak épp se az admin felületet nem érem el, se az ftp -t, se a TM et. Kezdek picit zabos lenni a NAS-ra. Mit felejtettem el ?!
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
TRob1
veterán
válasz gyulazsolti #4973 üzenetére
Jah, igen, 520... mindig elfelejtem hogy az idegenek már köztünk járnak!
Amúgy sztem jó lesz rá, de ha mégsem azt is meséld el.¤ R'n'R ¤
-
Shokkolo
addikt
válasz Shokkolo #4974 üzenetére
Megoldva
A NAS végig jó volt, a portok is...
Édes drága kedves UPC...
A múltkor elment a netem, hívtam a csodás helpdesket.
(tudtam h rendszerhiba van, de az okos HD-s kisasszony "küldött egy FW frissítést a modemre"
Persze bridge módból vissza is dobta default rotuer módba.
Csak a franc se gondolta volna...
a UPC-s vackok pedig legendásan nem tudnak port forwardot kezelni.
Rotuer ki, bridge be, reboot...
Minden fain[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz gyulazsolti #4978 üzenetére
ugyan az a gondod... a UPC-s csoda 1 kalap sz@r.
semmi nem működik rajta.Vegyél egy akármilyen privát rotuert, tedd be mögé, és kapcsold át a upc-s sz@rt bridge módba.
Azonnal menni fog mindenA screenshotod meg:
A sysvol-ba mi van?!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
TRob1
veterán
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4968 üzenetére
Ha mc alatt bemész az
/i-data/40b38f2
-ba a másik panelben meg az/i-data/8339b87
-be, akkor nem u.a látod ugye?pl. a 2-es lemezen (3TB), hozz létre egy torrent megosztást az admin felületen, majd a letöltési hivatkozáskor a TM-ben így add meg:
/i-data/40b38f2/torrent
. Incomplete nem kell.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
gyulazsolti
senior tag
Ez van ott. [kép]
Lehet értetlen vagyok, de én azt szeretném, hogy az első 1 TB-s lemez legyen torrentre.
A 3 TB-s lemezt adattárolásra használnám. Most már teljesen nem tudom melyik szám melyiké.
8339b873 az 1 TB-s?Fentebb meg lett írva,hogy a számokat áttudnám nevezni, md0, meg md1-re, azt hogy csináljam.
Úgy mint a totál commanderban, jobb klikk, átnevezés, és átírom?Commanderben meg így van. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4983 üzenetére
Hagyjuk már a Commandert mert annak semmi köze a nas fizikai elrendeződéséhez. Az csak SMB-t lát, megosztásokat. Azt ő nem tudja, hogy mi hol van fizikailag.
Az 1TB-os azonosítója:
8339b87
.Azaz, hozd létre rajta a nas menüjében a torrent megosztást és a TM-ben ez legyen a letöltési út:
/i-data/8339b87/torrent
-
tomic
addikt
Megcsináltam Mr Dini leírása alapján a fejpakolás megszüntetését. Smartban hogy tudom leellenőrizni,hogy ki is kapcsolt?
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4985 üzenetére
"Nem kell még egy 3-as a 8339b87 után?"
Figyu, abból tudok kiindulni amit a pastebin-re feltöltöttél. Oda pedig egy olyan kimenetet töltöttél fel, amin a 1TB-hoz ez van írva: "/i-data/8339b87". Nem nézegettem, hogy az MC-ben mi van. (legközelebb ha terminal kimenetet töltesz fel vedd teljes méretűre az adott ablakot és ott add ki a parancsot, hogy minden látszódjon.)
De igen a, az MC screenshoot alapján:/i-data/8339b873/torrent
Transmission-ben kell megadni a fenti útvonalat, vagy a webgui-ban vagy TM remote GUI-ban.
"Tudom felejtsük el a Tcommandert, de mostmár itt is látszik."
Látom, még mindig nem érted mi a különbség a NAS fizikai fájlrendszere és a nas által felkínált smb megosztások között. Amit a TC alatt látsz azok nas által felkínált, elérhető megosztások. Egy szerverszolgáltatás által felkínált (jelen esetben smb vagy samba) megosztások listája (majd azokba belépve a tartalmuk).
A maguk a megosztások nem tükrözik azt, hogy az adott megosztás épp melyik lemezen kap helyet. Lehetne a nasodban 51648641+n db HDD is, a megosztásokat akkor is így látnád egymás után felsorolva az adott szerveren (ami jelen esetben a nasod), de nem tudnád megmondani róluk (ebben a formában), hogy melyik megosztás melyik HDD-n is vannak fizikailag.A TM kliens program közvetlenül a nason futó szolgáltatás lelkéhez kapcsolódik, ezért kell ott megadni a nas fizikai útvonala szerinti útvonalat. (hiszen a szervernek tök mindegy hogy a kliens min fut, annyit kér, hogy a kliens mondja meg neki, hogy az adott torrentet a szerveren (nas) hova töltse le. A TM szerver nem tud arról, hogy mellette még fut smb is. Semmi köze hozzá. És arról sem tud, és köze sincs hozzá, hogy a másik szerver alkalmazás, mit kínál (megosztások) fel a kliensek felé. Mint ahogyan az smb sem tud arról, hogy fut egy pl. TM is a nason. Neki sincs köze hozzá.)
-
gyulazsolti
senior tag
Oké.
Kezdem azért kapisgálni. Belefogok jönni, gyakorlás kérdése.
Végül is az utolsó variációt csináltam meg. [link] úgygondolom az a jó.Megnéztem a mc-ben is. Most már ott van egy torrent mappa, csak én csináltam bele egy look, és temp mappát, hogy külön legyen tárolva a torrent fájl, és az adat.
Talán megszokásból az qtorrent2.2. után Win alatt, meg szeretem, ha külön vannak.
Remélem most már jó lesz. [kép]
Különben a frissítés óta zavarodott meg.Köszönöm a segítségedet.
Az mc- ben hogyan lehet létrehozni új mappát?
-
gyulazsolti
senior tag
válasz gyulazsolti #4991 üzenetére
Megtaláltam. [link]
-
Tonyk
veterán
válasz gyulazsolti #4992 üzenetére
Pont úgy mint TC alatt.
-
Siffredi
senior tag
Sziasztok!
Beszereztem én is egy 520-ast.
Visszaolvasgattam, de konkrétan nem találtam semmit a következőre: 3 db külső táppal rendelkező külső vinyóm van, amit a 3 usb bemenetre csatlakoztatnék. Megoldható, hogy ennek a 3 vinyónak a tartalmát megosszam a nassal adatvesztés nélkül? Ha nem, akkor ha vennék egy új vinyót a nasba, úgy már nem kellene leformáznom a másik 3 külsőt?
Köszönöm!
-
tomic
addikt
válasz Mr Dini #4970 üzenetére
Szia!
Rámentem újra az egészre. Putty-ban azt írja,hogy a Server megy.
Most itt vagyok a Content directory résznél és be kellene állítsam az elérést ugye. Na ebben kellene egy kis segítség,hogy ide mit írjak?
Az elérés nálam ahol a zenéim vannak így néz ki ha belemegyek a fájlkezelőbe:
Ez a gép admin(\\ip címe a nasnak)(Z: ) ZeneAmit még kérdeznék,hogy a Nas kezelőfelületén a Hálózat - UPnP Port Mapping résznél állítanom kell valamit vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Ó, hogy az a...! Írok megint egy szép hosszú kifejtést, erre elveszik, mert nem elérhető az oldal...
Nostehát! Ha az smb megosztást windows-zal így éred el:
\\NASNEVE\zene
Akkor így kell kinézzen az elérési út:
/mnt/HD_a2/zene
(persze máshogy is elérhető, de ez a path az összes szérián ugyan az, mivel az FFp kezeli).
Ha pedig pl a zenéid a \\NASNEVE\admin\Zene mappában vannak, akkor így add meg:
/mnt/HD_a2/admin/Zene
Az UPnP port mapping másra kell. Egyébként, mivel a java rootként fut és (mondjuk, hogy) független a gyári rendszertől, nem is nagyon lenne rá hatással.
-
tomic
addikt
válasz Mr Dini #4998 üzenetére
Közben próbálkoztam míg vártam,hogy írj.Én így adtam meg: /i-data/md0/admin/Zene/
Ez jó így vagy írjam át a te variációdra?Most elvileg látja a mappát. Ezen felbuzdulva meg is vettem a BubbleUPnP appot.
A BubleUPnP appban már látom is MinimServert. Zenél is az Arcam.
Bár ez az app nekem rendesen kesze-kusza mivel szétszedi előadóra,albumra,időre,minden nyavalyára mintsem úgy látnám mint a nas mappáiban.Mivel úgy néz ki megy a Server így amit priviben kérdeztem okafogyottá vált. Marad ez a nas még egy ideig.Nekem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
Nem, jó az az elérési út is. Csak, gondolva a jövőbeli "próbálkozókra", akiknek új fw-vel szerelt NAS-a van, írtam ezt az elérési utat. Mert a 326-on és az 5**.on már nem létezik ez az elérési út.
BubbleUPnP szervert is sikerült már varázsolnom a NASra, ha érdekel.
Bár ez az app nekem rendesen kesze-kusza mivel szétszedi előadóra,albumra,időre,minden nyavalyára mintsem úgy látnám mint a nas mappáiban.
Direkt teszi ezt, bár érdemes ránézni, hogy van-e folder view lehetőség a DLNA-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5330 2in1/13.3"FHD IPS Touch/12.gen i5-1245U(10mag/12 szál)/16GB/256GB/Kiváló akku!
- Eladó mobil telefonra cserélhetőPanasonic hifi berendezés
- Eladó Harman/Kardon GO and Play BONTATLAN/EREDETI (Csak 2db fekete van) Bolti ára: 119.000 HUF-tól
- Újszerű LG OLED77B1 TV eladó
- Dell Latitude 7420/11th Gen i5-1145G7/14"FHD IPS/256GB SSD/Kiváló akku/Magyar bill!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest