Hirdetés
-
PROHARDVER!
ZyXEL NSA325 v2 - Téma összefoglaló és FAQ
Kérlek olvasd el az összefoglalót, mielőtt írnál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsicsucsu
csendes tag
Sziasztok!
Frissítettem a TM-et a [link] alapján 2.92-re, feltettem a hiányzó függőségeket is, viszont itt megakad:
root@NAS:~# /ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission-daemon
root@NAS:~#
root@NAS:~# /ffp/start/transmission.sh status
transmission-daemon not running
root@NAS:~#Mit rontottam el?
-
bomizo
csendes tag
válasz Mr Dini #4500 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de sajnos nem segített:
root@NAS:~# chmod +x /ffp/start/transmission.sh
root@NAS:~# /ffp/start/transmission.sh start
/ffp/bin/transmission-daemon: can't load library 'librtmp.so.1'mivel én mindent az 5** -os leírásod alapján telepítettem:
MetaRepository-s FFp telepítés
TM telepítése
célszerűbb lenne resetelni?[ Szerkesztve ]
-
bomizo
csendes tag
válasz Kicsicsucsu #4504 üzenetére
Szia!
Sajnos ezt nem igazán értem:
Mihez keressek hasonló nevűt?
'librtmp.so.1'
transmission
a 4465 -ben sok minden van, de nem tudom, hogy melyik lenne számomra a megfelelő..... -
Mr Dini
addikt
válasz Kicsicsucsu #4501 üzenetére
Szia!
Sajnos ilyen problémával még nem találkoztam... Nem lehet, hogy fut már egy TM?
Ha nem, akkor elsőként keressük meg, hogy hol akad el a szkript! Így:
sh -x /ffp/start/transmission.sh start
Illetve a reboot általában szokott segíteni...
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz Mr Dini #4508 üzenetére
root@NAS:~# sh -x /ffp/start/transmission.sh start
+ . /ffp/etc/ffp.subr
++ unset name command
++ unset required_files required_dirs
++ unset start_cmd stop_cmd status_cmd
++ unset warned
+ TRANSMISSION_HOME=/ffp/tm/.transmission-daemon
+ name=transmission-daemon
+ command=/ffp/bin/transmission-daemon
+ start_cmd=transmission_start
+ stop_cmd=transmission_stop
+ status_cmd=transmission_status
+ user=root
+ su_cmd=/ffp/bin/su
+ run_rc_command start
+ case "$1" in
+ test -n ''
+ test -n ''
+ test -n transmission_start
+ transmission_start
+ '[' '!' -d /ffp/tm/.transmission-daemon ']'
+ echo 'Starting transmission-daemon'
+ /ffp/bin/su root -c '/ffp/bin/transmission-daemon -g /ffp/tm/.transmission-daemon -e /ffp/tm/.transmission-daemon/transmission-daemon.log'
root@NAS:~# /ffp/start/transmission.sh status
transmission-daemon not running
root@NAS:~#nem tudom, hogy ez jót, vagy rosszat jelent-e
Reboot kb 5 alkalommal volt már mindenféle fázisban, előtte a 2.84 volt telepítve a csomagok közül.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
Mr Dini
addikt
válasz Kicsicsucsu #4509 üzenetére
Sajnos ezzel sem tudtunk meg többet...
Közelítsük meg máshonnan a hibát!
killall transmission-daemon
/ffp/bin/su root -c '/ffp/bin/transmission-daemon -g /ffp/tm/.transmission-daemon -e /ffp/tm/.transmission-daemon/transmission-daemon.log'
ps aux | grep transmission-daemon
-
Kicsicsucsu
csendes tag
válasz Mr Dini #4510 üzenetére
root@NAS:~# killall transmission-daemon
transmission-daemon: no process found
root@NAS:~# /ffp/bin/su root -c '/ffp/bin/transmission-daemon -g /ffp/tm/.transmission-daemon -e /ffp/tm/.transmission-daemon/transmission-daemon.log'
root@NAS:~# ps aux | grep transmission-daemon
root 10992 0.0 0.0 1816 376 pts/0 S+ 20:54 0:00 grep transmission-daemon
root@NAS:~#Remélem te érted Következő lépés mi legyen?
-
Mr Dini
addikt
válasz Kicsicsucsu #4511 üzenetére
Szerintem akkor valami félrement telepítéskor....
slacker -r Transmission
Aztán a leírásom alapján járj el megint. Kicsit szerkesztettem rajta...
-
symering
tag
válasz Kicsicsucsu #4502 üzenetére
Írtam, köszi előre is.
-
Shokkolo
addikt
Nos kezdek a végére járni a fagyásos dolgaimnak
Az előbb kapott a NAS factory resetet, új kötetet (JBOD helyett Raid0) így a HDD-n se maradt garantáltan semmi.
ffp, mc, tweaks, és a a 2.92 -es TM fel...
Most rebootol a nas, nekieresztek 5 BR filmet és meglátjuk. Ha rebootol kizárt, hogy user error legyen.Update:
Megy is a reboot... Ez kizárt, hogy user error legyen... azt hiszem kezdhetem a garoztatást[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
TRob1
veterán
válasz Shokkolo #4518 üzenetére
És amit anno kérdeztem azt kipróbáltad? Pl. a factory reset után a csomagban elérhető tm-mel, tweak és egyéb módosítások nélkül? Mert ugye első körben mindig mindent alaphelyzettel illik tesztelni, bármiféle módosítás nélkül. (Tudom, írtátok hogy "nem okozhatnak gondot". De ha mégis?)
¤ R'n'R ¤
-
bomizo
csendes tag
válasz Petike168 #4517 üzenetére
Szia!
Az egész NAS újraindul...
CAT6 kábelen van minden, a NAS és a gép egy TP-LINK-1043 -as router mögött van (ami jelenleg switch -ként üzemel).
Amíg a wd red a gépben volt (hasonló felállásban) semmi probléma nem történt, csak most, hogy átkerült a NASba a vinyó
Frissítettem a firmware -t (V4.81(AAAJ.0)C0 már többször, de semmi javulás... -
Shokkolo
addikt
Olybá tűnik a TM a ludas.
A gyári TM-el 5 BR film simán lejött, átlag 14-15MB/s letöltéssel.Létezne, hogy valami nem jó a 2.92 source-al?
Ma még megpróbálom összefésülni este a 2 settings.json tartalmát, hátha ott akad valami lényeges.Úgy látom fölöttem a kollégának is akad hasonló problémája.
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Nem felejtettem én el, hogy anno írtad...
csak addigra már 2 extra TM is volt fent... így kicsit "hitelesebb" a teszt.Viszont a Raid0-al hozzá még a gyári TM is legalább a 15MB/s sebességet, míg JBOD max 12-t akart (fölötte ugye repült...).
Ennyit legalább nyertem a FR -el.Most marad az, hogy kikeresem mind2 settings.json -t, és elkezdem szépen sorról sorra összefésülni.
Hátha ott van a hiba elásva. 1 próbát megér.Ha már itt tartunk:
Ha MC-vel szerkesztek egy filet, a tartalmát ki lehet valahogy jelölni és vágólapra másolni ?!
Kicsit egyszerűbb lenne 2 txt-t egymás mellett összehasonlítani
Próbáltam a "mark" és "copy" -t, de nem volt a vágólapon, MC belső vágólapjára került csak."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tonyk
veterán
válasz Shokkolo #4526 üzenetére
Terminalban (win alattt putty) amikor egérrel kijelölsz valamit (SHIFT+bal gombot lenyomva tartva) , az azonnal vágólapra kerül, úgy hogy a gazda gép is hozzáfér. (Ez így van linux és win alatt is.)
Beszúrás terminal alatt: SHIFT+INSERT vagy jobb klikk
Másolás: CTRL+INSERT[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Shokkolo
addikt
Az tudom, hogy puttíból azonnal vágólapra kerül amit kijelölök... (a putty annyira nem idegen )
A gondom, hogy amikor MC-vel szerkesztem a json filet, akkor nem tudok úgy kijelölni, mint egyébbként.
Arra kellene trükk."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Tonyk
veterán
-
vbbb
addikt
Sziasztok!
Tudna valaki egy leírást linkelni hogyan tudnék egy mappát megosztani a NAS-ról, amit más valaki el tudna érni kívülről és lementeni a tartalmát?
Köszönöm!
-
Fagyi
aktív tag
-
Fagyi
aktív tag
-
Upo
addikt
Max. szkóppal lehetne kimérni ha a kiszáradó kondik miatt már gyengül a táp. De ha lenne neki otthon, akkor valószínű nem kérdezte volna meg. Sima kézi multiméterrel nem megy semmire. Nem lehet hogy megint felbukkant az a resetelős nas ami már lett említve a topikban gyári szám szerint is?
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
vbbb
addikt
Szia!
Nekem 325-öm van aminek a kezelő felülete elég eltérő.
Viszont már noip-n és a routerben is elvileg sikerült megcsinálni a dolgokat, mégsem működik. Szóval létrehoztam egy fiókot, beállítottam teszteltem és noip szerint működik a dolog. Routerben is engedélyeztem amit kell, port forwarding is megvolt 21-es port nyitott (ez az egész csak 1-2napra kell szóval hangytam amit alapban felkínál FTP server esetén)
NAS-ban az FTP uploadr-t kellene használni ehhez vagy rosszul gondolom? FTP szerver opciónál nem sok minden van. Kell még valami csomag, hogy fel legyen installálva?BT HUB (szolgáltatótól kapott kábel modem) elvileg minden beállítva és működik
NAS 325v2
A NAS beállításánál gondolnám, hogy van a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Fagyi
aktív tag
Ha nem akar feltölteni akkor felesleges az ftp. http://nasip:5000/MyWeb/admin/ megy a 325-ön? ha igen akkor ez kb. ftp és gyors, csak letöltésre.
Vagy reg a mycloudra és reg a másik felhasználó is és android vagy iosról eléri, amit megosztasz neki.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
Fagyi
aktív tag
Saját hálóról nem megy csak külsőről. Saját hálóról, belsőip:5000/MyWeb/admin/
gdrive? látom az van bekapcs feltölt, link megoszt és kész! A nas alól tudsz feltölteni, a gdrive-ra pedig szinkronizálja. Lesz egy külön mappád hozzá, pl Bori képek.
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
-ZeeZee-
senior tag
Üdv!
Felhőbe szeretnék "szinkronizálni", egyelőre a Gdrivere gondoltam. Programcsomagot leszedtem, engedélyeztem a drive-on, de nem értem... Mi a sorrend ilyenkor? NAS-ról szinkronizál a drive-re? Vagy hogy? Ha törlök a NASról, akkor törli a drive-ról, vagy inkább letölti és visszateszi ahonnan törölve van?
-
Shokkolo
addikt
Nem tudja valaki véletlenül, hogy az 520-ason, ha a guiból telepített, gyári TM -nek hol van a settings.json fileja ?!
Ahol a 325-ön volt még csak tévedásből se találom"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest