- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
-
PROHARDVER!
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
Műszakis
tag
Üdv! Miért van az hogy ha újraindítom a telefont mindíg be kell állítani a hívószámkijelzést?
-
legenda
válasz Műszakis #16454 üzenetére
Szia,
Csak újraindítás esetén, ha más nem változott, akkor normális esetben nem kell újra beállítani.
Ha másik SIM kártyát teszel be - vagy kétkártyásnál ha azokat felcseréled - és az általad elvárt állapot eltér a szolgáltató révén az előfizetésen eszközölt alapbeállítástól, akkor viszont muszáj, mert a készülékek első alkalommal a SIM kártyáról olvassák le a beállítandó állapotot.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz Műszakis #16456 üzenetére
Azt lenne érdemes tudni, hogy mi az előfizetésen az alapbeállítás, amit a SIM kártya közvetít a készülék irányába.
Nem küldi és azt szeretnéd, hogy küldje, vagy fordítva?
Régebben volt olyan, hogy a telefonon csak akkor lehetett módosítani a hívószám küldését vagy nem küldését, ha az az előfizetésen alapértelmezetten tiltva volt, de ez - szolgáltató függvényében - változott azóta.
Melyik szolgáltatónál vagy?
Az online felületen vagy az alkalmazásban is ránézhetsz, hogy mi van alapértelmezetten beállítva.
Nekem alapértelmezetten tiltva van az előfizetésen a hívószám küldése ([kép]), de ha a telefonon módosítom, hogy küldje, akkor utána bárhányszor indítom újra a telefont, nem változik és mindig küldi.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Nekem a Suzuki Vitarával semmi gond nincs. Egyszer összepárositottam, azóta megy rendesen, és van abc sorrend is, és azt is hív, akit kell neki. Vagy add el ezt a szerinted sz@r telót, vagy vegyél egy Vitarát....Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
Műszakis
tag
Szia! nekem ugyan ez a problémám vele ,kenwood kmm-bt304 a radióm , előtte hasonló JVC volt csak lefagyott és visszaküldtem , viszont JVCnél működött rendesen Kenwoodnál nem , azóta frissítettem a radiót de nem változott, talán majd egy újabb frissítés, illetve ha megnézed van rajta egy olyan opció a leirásban h eura állitani a telszám rendezést de nem jöttem rá hogyan kell.
-
Májkülnájt
tag
Itt vannak a Perseidák, mi lehet a legjobb beállítás?
Fénnyel festés? -
bandigyerek
senior tag
válasz Májkülnájt #16467 üzenetére
Működhet, ha pár másodpercen belül sikerül elkapni egyet-kettőt. Mondjuk fél perc. Ha sokat hagyod, akkor a csillagok is csíkot húznak ugye, ahogy forog a föld. Ezért nehéz a Holdat fotózni. A föld is forog, az a kis piszok sem áll egy helyben. Ott a tuti recept az 1/125 a csillagok más tészta, ott "ráérsz".
Ez kb 2 perc, de már csíkoznak a csillagok.
Ja! Egy kalappal!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Videofelvétel feltuningolására nincs valami jól bevált trükkötök? Még a legnagyobb felbontáson is ilyen 25-30 kb/s a bitráta, és hát az nagyon kevés. G4-el megvolt a 45-50 és hát tűéles videókat csinált.
Nem rinyálok, tudtam, hogy nem a legjobb multimédiást telefont választom, na de azért na. Abba már beletörődtem, hogy a fotós minőség olyan amilyen de ez most elszomorított. Most nézegetem az összes általam készített videók minőségét, és még a 3-4 éves készülékekhez képest sincs mindig a topon...Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
wrrs
tag
válasz Plazmacucci #16471 üzenetére
Ugyanezt írtam én is pár hete. Gyatra. Ráadásul kinti fényben. Laggol, pocsék, alapnak nagyon rossz.
Aztán megvettem a Filmic Pro-t. Jobb a helyzet és a szoftver miatt kapsz hasznos beállításokat is, pl. fókuszt oda teszed és úgy hogy csak akarod. Cserébe a FP nem olcsó...
Én UHD-ban rögzítek és 1080-ra konvertálok. Engem is az bánt a legjobban, hogy a 1080-as videóknak a legváratlanabb pillanatban lesz szemetes a képe, mikrolaggol, stb. Pedig én aztán nem rakom tele a telefont minden áruházas szeméttel/játékkal.
Az alap program PRO videó módja talán stabilabb képet mutat, de az alacsony bitráta azt eredményezi, hogy nagyon nehéz összehozni más eszközzel a vágóképeket. Pl. drónnal, akciókamerával.
-
jézusom
addikt
Benne van a specifikációban: 4k@30, vagy 1080p@30-60 de 60 módban nincs képstabilizátor, tudni lehetett előre. Én is bánom, a samu jobb ilyen téren, de drágább is.
De amúgy a fullhd60 már felvételkor is látszik a kijelzőn, hogy elég jó, még ha nem is stabilizált.
[ Szerkesztve ]
-
spanyoll
addikt
Ahogy wrrs-sel beszélgettük pár hete: ez a teló nem videóra való. Ha az a prio akkor le kell cserélni. Ha nem, de ki akarod taposni a belét, akkor filmic pro a jó beállításokhoz és akár 100mbpses bitrátához, plusz egy zhiyun vagy valami ilyesmi gimbal a stabihoz és ki van taposva a bele.
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
félisten
válasz jézusom #16473 üzenetére
Aha. Én arról beszélek, hogy kevés a részlet a képen, még 4k-ban is. Ugyan az a helyzet mint a fényképeknél. Nem látni mást csak zajszűrést. Picit sajnálom, hogy anno rátértem erre a Huawei útra. De befejeztem, nem károgni akartam.
(#16474) spanyoll
Köszi, ránézek. Nekem megvan a Cinema FV-5, de ott hiába állítgatom a bitsűrűséget, nincs hatással a képminőségre. Hátha most.[ Szerkesztve ]
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Bela52
tag
Csatlakoznék hozzátok. Sikerűlt vennem egy ilyen jó készüléket. Kérdésem az lenne hogy a vizet, mennyire bírja?
-
legenda
válasz Bela52 #16476 üzenetére
Szia,
Üdv a csapatban, használd egészséggel a készüléket!
A papírforma (IP67) adott, a gyakorlatban meg többen is írták itt, hogy használták a víz alatt, tettek fel úgy készült fényképeket is, probléma nem adódott, de ez jobbára bátorság kérdése attól függetlenül is..Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
keselyü57
tag
Sziasztok! Van valami beállítási lehetőség arra, hogy amíg a kijelzőt bámulom ne kapcsoljon ki a képernyő?
-
Laki
tag
válasz #04441088 #16451 üzenetére
Igen sajna van pár kisebb gondom a teloval de miért baj az hogy leirom ide,lehet más is találkozik vele és megoldható.Többen is nekemestek emiatt,beszólogatnak,de kérdem én ,attoll faszább gyerek lessz?Talán belegázolok a lelkivilágába ha leirom hogy mi nemtetszik a telóval?
Igen eladom ha eljött az ideje...[ Szerkesztve ]
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Dobd a kenwood-ot a szemétbe és vegyél egy másik fejegységet, vagy jó autót. Pl, renault talisman, laguna3 és WV passat-nál a büdös életbe nem volt a BT kapcsolattal gond. De a kenwood-nál van, akkor csak is telefon lehet szar... Oké
Ettől nem lettem faszább szerintem , mert már írtam, ha ennyi hibája lenne, mint amit te ide már leírtál én már rég falhoz bsztm volna. De ilyen stabil és ráadásul szép dizájnú telefonom talán még nem is volt. Azt is kérdeztem már, hogy használtan vetted, vagy újonnan? Mert, ha az utóbbi, akkor talán már rég vissza kellett volna vinni...
------------------------
Menjünk inkább fürdeni....a kérdés, hogy megfürdessem-e a készüléket is?
[ Szerkesztve ]
-
legenda
Azzal sosem volt gond, ha valaki normális hangnemben leírta a problémáját, ideális esetben kapott segítséget és meg is oldódott az.
Az kelt(het) nemtetszést, ha a fentiek helyett olyan szóhasználattal és megfogalmazásban teszi ezt valaki, ami amúgy nem is a fórumra való, esetleg szándékos lehúzásnak tűnik - mert kellő információt nem, vagy csak sokadik kérdésre ad, ellenben szidja és szidja, mintha nem is a megoldást keresné -, ilyenkor hajlamosak mások is (közel) hasonló stílusban, akár indulatból válaszolni, netán akkor sem segítenek, ha tudnak megoldást, vagy legalább tippjük lenne.
A fentiek miatt duplán érdemes korrekt hangnemben fórumozni, mindenkinek az az előnyösebb, bármilyen irányból is nézzük.
Mivel neked is van itt olyan hozzászólásod, amiben nem túl korrekt jelzőt használsz, emiatt állhatnak hozzá néhányan a leírtak szerint, ettől függetlenül egyik sem jó, ne is fajuljon el jobban, ezért figyelj, illetve figyeljen oda mindenki a megfogalmazásra, szóhasználatra...stb. és nem lesz gond, segíteni is szívesebben fog mindenki.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Laki
tag
Oké persze,de mikor már kiidegel valami idegesebb vagy.Ráadásul pont azért mert egy xar redmi5 el meg G6 al szépen megy a fejegység a 240 ezres telóval meg nem.A minibázis sem teljesen jo vele sajna,de elöbbiekkel meg ment,ezért nemértem mi a fene van evvel a telóval.Ráadásul tönkrement a töltökábelem,hát vettem eggyet,de meg se nyikkan vele,gondolom gyári kell neki azt szereti
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Viszont én most nem értek valamit, az első valós szín, a másodiknál, ahogy több szabad ég is kerül bele, olyan kékké színezi a medencémet, ami már durva, a harmadiknál meg a tujáktól fotózva a távolba a medencét, szinte kiégett az ég. A képek 15 percen belül készültek, tehát nem volt itt felhő, meg erősebb nap, besötétedés...etc. Mi volt a gondja, vagy mire állítsam?
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz Roland861010 #16492 üzenetére
Facen lattam
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
olajbogyo
aktív tag
Szia!
Ezt a kiégést úgy lehet elkerülni, hogy készitesz egy képet a sötétebb részre fókuszálva(fény mérve), majd egy másikat ugyanonan(álványról), vagy pl. stabilan egy falhoz dőlve tartva mozdulatlanul, majd pedig a világosabb részre mérve..... Lesz 2db fotód, amit összefésülve, kapsz egy mind a sötét részen megfelelő, mint a világos részen is jól elkészített képet...... Hát igen a fényképezés, már csak ilyen... A fizika törvényei nem felrúghatóak. Gondolj bele, hogy mi is egy tré dolgot látnánk anélkül, hogy az agyunk egy megfelelő képpé nem alakítaná az efféle képeket/látványt.Az objektív nevében is benne van, hogy ő csak azt adja vissza, amit"lát". Igen ez nem mindig tetszik nekünk elsőre, mert nekünk az agyunk csinosítgaja ki a "látványt"... A fotósnak meg különböző szerkesztő progikhoz kell nyúlni, hogy a szemünknek/agyunknak is tetsző képpé áljon össze egy fotó....
[ Szerkesztve ]
Soha ne félj valami újat csinálni! A bárkát is egy lelkes amatőr készítette, a Titanicot meg egy halom szakértő!
-
-
bajnokpityu
félisten
mobilkornertől vett valaki Mátét? 2 év gyártóit irnak.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Projektor topic
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest