Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Az emberek nem voltak hajlandók a Googli sokkal kisebb dizánjnosabb szemüvegét hordani, nem voltak hajlandók a 3D szemüveget hordani. Ezt szeretni fogják?
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
gabor7th
addikt
Amúgy szerintem ez nagyszerű, ha olyan mint a promo videon, de a beszámoló szerint nem. És fél perc alatt töltődik be az ami a videón két másodperc.
-
vvvbandi
csendes újonc
Nem érdemes a Google Glass-szal hasonlígtatni, teljesen más kategória a kettő. Az egy, a látóteredben folyamatosan jelenlevő kijelző volt. A HoloLens pedig egy önálló számítógép, ami a teljes körülötted levő teret ismeri és megérti, és abban képes virtuális tárgyakat elhelyezni oly módon, hogy azok akár kölcsönhatásba is kerülhetnek a való világ tárgyaival vagy kiegészíthetik azokat plusz információkkal. Kb olyan a Google Glass-hoz hasonlítani, mintha egy modern iPhone-t hasonlítanál egy Nokia 3210-es butatelefonhoz.
A szoba szkennelése egyszeri folyamat, kb a boot része. Utána már nem kell vele törődni.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
muszaj ezt a topicot is tonkrevagnod ezzel a hulyesegeddel? se nem konstruktiv, se nem temaba vago. inkabb irj egy bejegyzest a blogodra, hogy a hololens is lopja a felhasznalok adatait, aztan majd ott elolvassa az, akit ez erdekel.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
vvvbandi
csendes újonc
KüldHETi, de miért tenné? És még ha lenne is rá oka, gondolod, hogy megkockáztatnák azzal a hírnevüket Microsofték, hogy ilyen infókat küldözgetnek? Attól nem félsz, hogy a telefonod (akármilyen gyártmányú is) lehallgat? Vagy a webkamerád? Azzal sokkal többet lehet ártani és több infóhoz lehet hozzájutni, mint a szobéd egy rossz felbontású 3D letapogatásával.
-
gabor7th
addikt
-
-
vvvbandi
csendes újonc
A Google eladott egy fejen hordott kamerát, amit észrevétlenül be lehetett kapcsolni, és nem volt rajta visszajelző fény. Ráadásul mindezt a hétköznapokba szánta, és még a demói is arról szóltak, hogy milyen jókat lehet kamerázni a különböző élethelyzetekben.
A HoloLens-t a közeljövőben céges és ipari felhasználásokra szánják, nem pedig arra, hogy a haverjaidat felvegye titokban, ahogy az orrukat piszkálják. Mondom, ég és föld a kettő.
-
Воланд
titán
azt az aprocska tenyt elfelejted, hogy a google glassal fenykepet lehetett kesziteni es egy paran raporogtek a temara, hogy majd a beleegyezesuk nelkul keszulnek roluk kepek. nos, en a mobilommal is tudok ugy kesziteni fenykepet valakirol, hogy az illeto nem veszi eszre. es ehhez nem kell szemuveg.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
gabor7th
addikt
"A HoloLens-t a közeljövőben céges és ipari felhasználásokra szánják, nem pedig arra, hogy a haverjaidat felvegye titokban, ahogy az orrukat piszkálják." Minek korlátoznák csak arra? A szórakoztatásban is nagy lehetőségek és profit lenne.- Amúgy az iparban tényleg jól tudnák használni, de ők lesznek a legérzékenyebbek az adatvédelmi dolgokra.
-
vvvbandi
csendes újonc
válasz #14595328 #12 üzenetére
Nem "kell" neki a net. A HoloLens egy Windows 10-es számítógép, amihez ugyanúgy lehet appokat fejleszteni, mint bármelyik másik Win10 PC-hez vagy mobilhoz. Ugyanabból a Windows Store-ból töltesz le hozzá appokat, mint amit a Windows 10 PC-n vagy telefonon használsz. Sőt, azokat az appokat is elfuttatja, amiket azokhoz készítettek, lásd a videót pl. a Candy Crush-al.
Mivel teljes értékű Windows 10-es gépről beszélünk, ezért nyilván lehet olyan programot is készíteni, ami használ internet kapcsolatot vagy csatlakozik a cég helyi hálózatára és onnan gyűjt be vagy oda továbbít információkat. Magánszféra és biztonsági szempontból semmiben nem különbözik ez egy telefontól.
"Minek korlátoznák csak arra? A szórakoztatásban is nagy lehetőségek és profit lenne" - mert jelenleg nagyon magasak az előállítási költségek, és az átlagember nem tudja megfizetni. Egy cégnél viszont hetek alatt visszajöhet az ára adott esetben. Ne aggódj, gondolnak ők a szórakozásra is, van is példa a cikkben is rá (netflix lejátszás, XBox streamelés). Sőt, csináltak és bemutattak már a szobádban előbukkanó robotokra lövöldöző játékot is. De amíg nem megy lejjebb az ára, addig egy átlag konzolhuszár nem tudja megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
Game-over
aktív tag
Remélem egyszer ezt is ki lehet majd próbálni egy-egy nagyobb rendezvényen, nagyon ígéretesnek tűnik
-
vvvbandi
csendes újonc
Bizony. De mégis emberek milliárdjai és cégek milliói élnek együtt ezekkel a dolgokkal. Önként és dalolva. A lényeg, hogy a HoloLens nem hoz bele semmilyen újdonságot - ha vagy olyan bolond, hogy egy kémprogramot telepítesz, akkor az kémkedni fog utánad. De maga a rendszer nem. Sőt - és ez csak spekuláció - mivel teljes értékű Windows-ról van szó, a céges rendszergazda még korlátozhatja is, hogy mit futtatsz rajta. És ha a világ legnagyobb cégei együtt tudnak ezzel élni a mobilokon, PC-ken, tableteken, akkor neked sem kell aggódnod különösebben.
-
enginev3.0
félisten
Nagyon jó lehet, biztos hogy nem vagyok egyedül aki kipróbálná
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
Igazad van, nem fogalmaztam pontosan a kell a nettel, inkább úgy mondom, hogy nem árt, ha van
Amúgy mi a véleményed, milyen területen terjedhet el a technológia? Én első sorban a tervezési folyamatok (modellezés) és oktatás területén látok benne fantáziát, később talán játékok.
Ha jól emlékszem, kb. 3000$ körül van fejlesztői készlet, szóval nem is egy nagy összeg. Ezt az árat gyorsan ki tudná termelni egy olyan cég, ami hasznát tudja venni. Gondolom a tömeggyártás alatt már az ára is csökkeni fog.
Arra mondjuk még kíváncsi lennék, hogy milyen meleg maga a készülék. Passzív a hűtése, viszont azért "pár" számítást kell csinálnia egy egyszerű elem modellezéséhez is.
[ Szerkesztve ]
-
vvvbandi
csendes újonc
válasz #14595328 #23 üzenetére
"Amúgy mi a véleményed, milyen területen terjedhet el a technológia? Én első sorban a tervezési folyamatok (modellezés) és oktatás területén látok benne fantáziát, később talán játékok."
Igen, a CAD világban nagyon nagy szerepe lehet, sok demó videó is erről szól. De pl. vittek fel kettőt a Nemzetközi Űrállomásra is, ahol iPad helyett ezeken nézik a bonyolult folyamatok lépéseit - sőt, lentről láthatják a szakértők, és pl. nyilakat rajzolhatnak az űrhajósnak a térbe (!), hogy "ezt a csavart húzd meg.". Gyártási folyamatoknál is izgalmas lehet - bemész a gyárba és egy pillantással látod a futószalagok állapotát. Kiállítótermekben - telefonok felett ott van az adatlap, amiben böngészhetsz, összehasonlíthatod másikkal, megnézhetsz kis videót, stb. Autókonfigurátor, volt róla videó. Műtét, amikor mintegy átlátsz a bőrön, és látod az előzőleg elkészített röngten és 3D képalkotó felvételeket pontosan a maguk helyén a beteg testében. Szerintem nincs olyan terület, ahol ne lehetne hasznos és "game changer" ez a fajta technológia.
'Ezt az árat gyorsan ki tudná termelni egy olyan cég, ami hasznát tudja venni. Gondolom a tömeggyártás alatt már az ára is csökkeni fog." - igen, én is ezt várom.
"Arra mondjuk még kíváncsi lennék, hogy milyen meleg maga a készülék. Passzív a hűtése, viszont azért "pár" számítást kell csinálnia egy egyszerű elem modellezéséhez is."
Az alatt a kb 15-20 perc alatt, amíg a fejemen volt, egyáltalán nem éreztem meleget, de még langyosat sem. Ebben része van a pántnak is persze, ami lehetővé teszi, hogy maga a készülék ne a fejeden pihenjen. A lényeg, hogy semmi probléma nem volt ezzel, annyira, hogy eszembe se jutott amíg meg nem kérdezted.Amúgy aksival is jól bírja, alig pár százalékot ment le ez alatt az idő alatt, pedig folyamatosan dolgozik a CPU, GPU és a HPU is (Holographic Processing Unit).
-
.LnB
titán
Köszi a cikket, én még csak most olvastam róla először, tetszett nagyon.
Érdekes módon a játékokhoz készülő VR-től kicsit ódzkodom, de ez a technológia érdekel.gabor7th Teljesen feleslegesen csinálod itt a "fesztivált"..
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
törölt tag
Én jópár helyen azt olvastam, hogy Intel Atom (Cherry Trail) CPU van benne, de hivatalos forrásból még nem találkoztam infóval. Gondolom, ha elkezdik értékesíteni a fejlesztői változatokat több infó ki fog derülni.
(#26) .LnB: Már nem tudom eldönteni, hogy trollkodik vagy csak a blogjának akar reklámot csinálni, de már más odalakon is tiszteletét tette.
Amúgy miért ódzkodsz a játékokhoz készülőtől?[ Szerkesztve ]
-
oriic
HÁZIGAZDA
A legjobb dolog ami az elmúlt években történt tech szinten szerintem. Vagy legalábbis történni fog. Remélhetőleg. Mindenki oda meg vissza van a VR eszközöktől, én inkább erre a kiterjesztett valóság (AR- Augmented reality) témára vagyok inkább rácuppanva. Remélhetőleg minél hamarabb ki is lehet majd valahol próbálni.
Live-Die-Respawn
-
.LnB
titán
válasz #14595328 #27 üzenetére
Én elég nagy kocka vagyok. Szinte napi szinten játszom valamivel. És már ez sem túl egészséges mert van családom. És család mellett ez már nem fér teljesen bele. Igaz csak akkor játszom ha a gyerek alszik, hogy ne lássa. Akármennyire is szeretek kocka lenni egy bizonyos szint felett ez már betegség, függőség. És ez a VR ezt a függőséget még jobban felerősíti szerintem. Kell lennie egy vastag határnak ami elválasztja a játékot a valóságtól. Nekem a játék csak játék. Hiába imádtam WoW-ozni, és szerettem "élni" abba a világba a mindennapjaimat, akkor is tudtam, hogy az csak egy játék. És valószínűleg én még most is VR-rel is, külön tudom választani a kettőt. De azok akik most nőnek fel, és most kezdenek majd el játszani akkor amikor a VR mindennapos lesz. Rájuk nézve szerintem ez már veszélyes. Én kocka létemre is azt mondom, hogy fontos, hogy az ember kimozduljon, szociálódjon. Ezért sem szeretem a FB-ot se például (de limitáltan használom én is.) Szóval azzal a látványvilággal ami lassan már tényleg a valóság határát súrolja a VR technológia veszélyes lehet leginkább a gyerekekre nézve. Nagyjából ennyi a bajom vele egyrészt. Másrészt pedig amit először írtam, hogy elmossa, vagy nagyon elhalványítja a határt a valóság és a játék között.
Persze ez csak feltételezés, és nem próbáltam még sose. Ráadásul van olyan terület ahol szívesen használnám, főleg szimulátor játékokban Assetto Corsa, Dirt Rally és hasonlóak.
A HoloLens ellenben azért jobb szerintem, mert csak kiterjeszti a valóságot, nem ragad ki belőle és helyez át egy virtuális valóságba.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
törölt tag
Én is viszonylag sokat játszom (szintén este, amikor a gyerekek már alszanak) és hasonlóan gondolom a dolgokat, mint ahogy leírtad! Viszont szerintem az nagyban a mi felelősségünk is, hogy a gyerekeink különbséget tudjanak tenni a valóság és a virtuális világ között.
Amúgy egy Dirt-öt vagy Forza-t én is kipróbálnék HoloLens-szel, de mondjuk egy Wolfensteint is Az mondjuk szomorú, hogy a sportolás nálam már kimerül egy jó kis FIFA partyban néhány haver és sör társaságában, igaz a gyerekek születése óta viszonylag ritkán.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz #14595328 #30 üzenetére
Az rendben van, hogy a mi felelősségünk. De én elmondhatom magamról, hogy nagyon tisztes, normális szüleim vannak jó nevelést kaptam, és mégsem sikerült nekik meggátolniuk abban, hogy éjjel nappal játsszak. Középiskola alatt büntetésből folyamatosan elvették a tápkábeleket, hogy ne tudjam bekapcsolni a gépet. Erre nekem 3-4 tápkábel volt mindig az iskolatáskámban. és hasonlóak. Ők sose értették meg, és most sem értik ezt az egészet. Ebből a szempontból viszont még veszélyesebb a dolog, mert mi tudjuk, hogy jó dolog. Megértem majd, hogy a fiam miért akar játszani, sőt ha én még akkor is fogok akkor nehéz lesz megmagyarázni, hogy ő miért ne csinálja. Viszont felkészültebbek is leszünk az biztos. Tényleg csak rajtunk múlik majd.
Viszont az már most kiborít, hogy három évesen feloldja az iPhone-t és elindítja a játékot amit szeret az anyja telefonján. Nekem ez már most nem tetszik. Én telefonhoz nem is nyúl.
-
vvvbandi
csendes újonc
Rosszul tudod. A Windows 10 Mobile ARM processzorokon fut, és ugyanaz az OS, mint ami desktopon van. Csak a shell más, ki van kapcsolva a desktop és még pár funkció. Ahogy Xbox One-on is Windows 10 fut (mondjuk az x86). Az Xbox One stream ugyan nem érhető el még Windows Mobilon, de szerintem inkább csak azért, mert a kontrollert nincs mihez csatlakoztatni. Bár ez sem teljesen igaz - az új telefonokon teljes értékű USB port van, tehetsz rá külső SSD-t, meg amit akarsz, és amihez van driver.
-
oriic
HÁZIGAZDA
"Az Xbox One stream ugyan nem érhető el még Windows Mobilon, de szerintem inkább csak azért, mert a kontrollert nincs mihez csatlakoztatni."
Tehát mivel már láttuk a HoloLens-et Xbox One játékot Streamelni elmondhatjuk, hogy asztali Win10 van a készüléken, vagyis akkor kizárt hogy ARM legyen, mert azokon csak a Win10 mobile megy, amire ez a funkció nem elérhető. Vagy ott a másik lehetőség, hogy dev szinten már ezt is megcsinálták.
"Rosszul tudod."
De miért, hisze te magad írod:
"ugyanaz az OS, mint ami desktopon van. Csak a shell más, ki van kapcsolva a desktop és még pár funkció."
Vagyis nem 100%-ban ugyanaz nem?
"Ahogy Xbox One-on is Windows 10 fut (mondjuk az x86)"
Nem egészen.Vagyis de a rendszer az x86-ra épül. Ott is csak az alap Win10 (korábban win8), mellett van még 2 rendszer, és a 3 együtt működteti a gépet.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
törölt tag
Igen, ismerős képek a régi szép időkből
Nálunk is kódot kellett cserélni a telefonokon, mert kiszúrták, hogy azokon is rajta vannak a játékok, amik a táblagépen
De, pl a nagyobbik gyerkőc megtanulta a betűket, számokat tablet/gép segítségével, ovis kora ellenére kb. tud olvasni és nyomtatott betűkkel írni.
Szerencsére nem kell szabályozni náluk a hozzáférést vagy a netet, mert szót fogadnak, ha megkérjük őket, abbahagyják. Tudjuk, hogy ez idővel változni fog és nem fogunk tudni túljárni az eszükön, a miénken sem sikerült 20-25 éve Viszont sok dolog, amit nekünk tanulni kellett, az nekik már alap lesz, csak meg kell őket tanítani ezt értelmesen használni.
Na, de ez már nagyon elüt a témától, remélem hamarosan lesz lehetőség kipróbálni a cuccot! -
vvvbandi
csendes újonc
"Tehát mivel már láttuk a HoloLens-et Xbox One játékot Streamelni elmondhatjuk, hogy asztali Win10 van a készüléken, vagyis akkor kizárt hogy ARM legyen, mert azokon csak a Win10 mobile megy, amire ez a funkció nem elérhető" - az, hogy nem érhető el jelenleg telefonon, nem jelenti azt, hogy maga a kód nem létezik legalább kísérleti fázisban, és nem fut. Ahogy írtam is, nem igazán praktikus telefonon, mivel a kontrollert a legtöbb készüléken nincs hová csatlakoztatni.
"Vagyis nem 100%-ban ugyanaz nem? "
Nézőpont kérdése. Nem 100%-ban ugyanaz, de ezt nem is mondtam. Az OS felülete át van szabva, hogy a telefonon használható legyen, egyes funkciók ki vannak kapcsolva, mások meg be. Viszont ugyanazok az appok futnak mobilon, (csak még egy pipát be kell kapcsolni fordításkor). Ugyanúgy csatlakoztatható hozzá egér és billentyűzet, sőt monitor is. Bár a monitoron másképp viselkedik, mint egy desktop PC, de ennek a fő oka az, hogy a win32 appok nem futnak a másik architektúra miatt. Még a build számok is ugyanazok mostmár, sőt, néha a bug-ok is közösekXbox One-nál valóban bonyolultabb kicsit a helyzet, de a lényeg, hogy ott is megvan a Windows 10.
-
kovgab
tag
Hmmm...
ez nagyon jól hangzik
szerintem simán használható volna az ipari területen..., akár a robotoknál, akár gyártócsarnokokban ...Ká Úr
-
djgeg
őstag
Ahhh gyerekek. Kell egy ilyen. Kidobnám minden monitorom ha helyettesíteni tudná a desktop megjelenítést is.
Igaz erre még várni kell pár évet.
Irtózatosan nagy a VR-ban is a lehetőség, de az AR az ami már egyébként évek óta ott van a fejekben különböző sci-fi-okból, és nem is a semmiért. Nem kell mindent kijelzővel ellátni, elég az AR.
Hajrá Microsoft, toljátok az AR szekeret."640 kByte memória mindenre elegendő"
-
Šolaire
veterán
Nagyon tetszik ez a technológia,mondjuk egy Dead Space-t nem szívesen játszanék vele😊
“Praise The Sun” \[T]/
-
Hawk1979
őstag
Remélem a Vivid is beszáll...
És akkor körbejárhatok pár lányt.... -
gergejly
aktív tag
akkor, ha egy mérnök tervez valamit, mondjuk egy nagy házat, akkor azt nem tudja megnézni otthon a szobájában. legalábbis eredeti méretben. akkor ki kell enni egy bazi nagy üres placcra, hogy körbe tudja járni?
-
vvvbandi
csendes újonc
Körbejárni nem tudja... de mondjuk senki nem akadályozza meg, hogy a kezébe vegyen egy Xbox controllert és azzal is mozogjon. Vagy kicsinyítve csinálja. Vagy hangvezérléssel. Nagy üres placc is működhet persze. De a mérnöknek érdekes lehet ez a tech az építkezés folyamán is, látja, hogy hova vannak betervezve a csövek a falba. Az építész látja, hogy pontosan hova kéne fúrnia a lukat. Vagy ami az egyik videóban is szerepel, odébb tudják rakni az ajtót, mert rájönnek, hogy pont az ajtó közepén menne át egy tartóoszlop.
Belsőépítészetről meg már ne is beszéljünk, amikor a valódi szobádban nézheted meg, hogy hogy fog kinézni ott a kiválasztott kanapé, kézreesik-e a konyhában minden, ésatöbbi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Samsung S22 256GB garanciális újszerű állapotban eladó!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest