Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz Navaren #1138 üzenetére

    Igen, de ez kicsit olyan, mintha szuperbiztonsagos zar, meg az okosotthon, meg a figyelokamera. Addig szep es jo, amig mukodik, de amikor egyszer nem, akkor dobbensz ra, hogy micsoda jogokrol mondtal le a kenyelemert. Pl. amikor ellopjak az adataidat, vagy barmi. Mert a gyarto vagy szolgaltato szet fogja tenni a kezet, es azt mondja, hogy "akkor bizony ez van, a te hibad".

    A modell az, ami nekem "sok". Mert nincs valos alternativa, es a valos itt szo szerint ertendo. Persze, rootolhatsz, persze, hasznalhatsz Linuxot, ha rahackeled, de ez nem igazi alternativa, mert nincs szeles korben elterjedve, es talan meginkabb szurke zona az atlagos felhasznalo szamara, mint a megbizhato, "gyari" felhasznalas.

    Ha meg laptop, a legtobb munkahelyi gepen nem rendszergazda a felhasznalo, pontosan azert, hogy ne okozhasson kart. De az munkaeszkoz, ott az adatai felhasznalasaert fizetest kap, es a gep nem kerul neki semmibe. Van valasztasa, hiszen elmehet mashova dolgozni, ha viszont maganhasznalatra vesz gepet, akkor azon teljes jogkorrel rendelkezik.

    Az okostelefonokert viszont fizetunk. Nincs lehetosegunk es valos alternativank nem fizetni az adatainkkal, es ezert nem kapunk semmifele ellenszolgaltatast akkor sem, ha sokan azt akarjak elhitetleni, hogy az ingyenes szoftver az, amit kapunk. Ertsd: ha nekem nem kell az ingyenes szoftver, akkor is fizetnem kell az adataimmal.

    (a biztonsagossag es egyeb dolgokkal persze egyetertek, ha barki barhogy hackelhetne a telefonjat, az meg nagyobb gondot okozna, ha viszont egyes szolgaltatasok hasznalata a hozza kapcsolodo erintetlen szoftver-teruletek fuggvenye lenne, mukodnetne)

Új hozzászólás Aktív témák