- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
merqree
őstag
Mar nem is a homlokom rancolom, es nem is szorul okolbe a kezem... A szememet hibaztatom :-)
-
ezmivolt
tag
http://www.origo.hu/auto/20170313-obuda-evezo-utca-birsag.html
Újabb kereszteződést figyelő kamera?
-
Szili17
tag
válasz junkpod #7908 üzenetére
Nem frusztrál, csak szeretném ha elhinnéd, hogy ha lenne ilyen, akkor már nem kéne keresned.
Úgy mondom ezt, hogy nem csak nekünk hiányzik hanem nagyjából mindenkinek és meg-meg említi több tesztelő úton, útfélen hogy kéne. Majd egyszer biztos lesz."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
-
merqree
őstag
válasz Szili17 #7910 üzenetére
Jelentettem kb 3-4 hete az Irányi utca (Belgrádrakpart) sarkára térfigyelő kamerát, de nem került fel.
A Szuabadsajtó utcán, a Szép utca és Magyar utca közti szakaszon is van lámpára szerelt kamera. Szerintem figyeli a piroson való áthaladást, és a buszsávot is, mert három külön kamera van felrakva.
-
junkpod
veterán
válasz merqree #7912 üzenetére
Jut eszembe, bp-en a Salgótarjáni útról balra a Hungariara kanyarodasnal két sáv van egy balra és egy egyenes. Nemrég itt megerősítették a zarovonalat és a lámpánál egy kamera is van. Nem lennék meglepve ha kötelező haladási irány szabálysértés miatt ez lenne a következő 50ezres hely...
Box's don't touch!
-
Szili17
tag
válasz merqree #7912 üzenetére
Eddig azért azokat tettük fel ahol tényleg van is esemény. (Sajnos vannak akik belefutnak.)
Ami a Kossuth Lajoson van (Szabad sajtó "folytatása"), az már elég régóta fent van mint kontroll kamera, de nem jött onnan olyan infó hogy az büntit szabna ki.
Feleslegesen ne riogassunk azért szerintem.Térfigyelő kamerákat nem veszünk fel a térképre. Egyrészt a világon semmi értelme, másrészt meg ha felvennénk egész Budapest egy merő kamera lenne. Nem véletlen ennek a típusnak a neve: "Kontroll". Elsődleges használata az autópályákon a matrica kapuk, illetve olyan kamerák amik hasonlítanak a sebességmérőkre (mint a matrica kapuk) vagy nagyon nagyon sokan megijednek tőle. (Lásd Alkotás utca, lásd Petőfi híd budai hídfő és még sorolhatnám.)
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
Szili17
tag
válasz merqree #7915 üzenetére
Csepel: Én összesen 2db-ot látok. Sosem voltam arra így nem tudom megmondani, hogy hogy néznek ki, mennyire keverik az emberek mással.
Szabad sajtó: Ennél azért konkrétabb infók alapján állítjuk be, ahol ilyen kamera típus van feltéve.
[ Szerkesztve ]
"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
merqree
őstag
válasz Szili17 #7916 üzenetére
Szia Szili,
Tudom, hogy a waze.com fórumon is megy folyamatosan arról a diszkurzus, hogy melyik kamera legyen fent a térképen, és melyik nem. Ezért írtam, hogy nincs következetesség.
Csepelen 3 kamerát találok a Waze térképen:
- Weiss Manfréd úton lévő MOL kútnál
- Gubacsi híd
- Csepeli út - Almafa utca kereszteződés
Ezek mindegyike rendszám és forgalom figyelő kamera. Ugyanilyen kamera van:
- II Rákóczi Ferenc utca Háros utcai szakaszámál
- Hollandi út - Üdülősor kereszteződésébenSzabadsajtó: pontosan ezen a lámpán vannak a kamerák: https://www.google.hu/maps/@47.4937882,19.057924,3a,75y,84.37h,90.67t/data=!3m6!1e1!3m4!1sU2lqqHyl11ywyY0FsbTDjA!2e0!7i13312!8i6656?hl=hu
-
zharkanyi
tag
Tegnap meghülyült a Waze a telefonomon.
Elég fura útvonalat adott: Óbudáról menjek ki északra a városból és kerüljem meg Bp-et M0-on (M7-re menet).
Mivel nagyobb dugók esetén ez egy teljesen normális leggyorsabb útvonal, így ezt már megszoktam. Plusz 70km-t azonban nem szeretnék autózni 5 perc nyereségért, így elindultam befele a városba.Minduntalan meg akart fordítani és persze nőtt a menetidő is. Viszont az Árpád híd előtt egyszer csak újratervezett, már Pest útjain át és 15 perccel rövidült a menetidő. Árpád hidat kicsit benéztem, nem akartam bepofátlankodni és így mentem tovább a budai oldalon befelé a városba. A Flóriánt elhagyva újabb újratervezés és még 10 perccel gyorsabb útvonal (fent a hegyen át).
Innen már nem variáltam és követtem a Waze utasításait és szinte perrcre pontosan értem ki a városból az aktuális tervhez képest.
Ugyan nem 25 perc volt a nyereség, mert az induláshoz képest kezdetben 5-6 perccel jobbat jósolt, mint az Árpádhídi újratervezés előtt, de olyan 15-20 perccel így is előbb hazaértem, mint ha az első ajánlott útvonalat követem.
Amúgy nem a szokásos találtunk egy jobb útvonalat jelzés volt, hanem sima egyszerű újratervezés.
Normál esetben mikor az ember letér az ajánlott Waze féle útvonalról rögtön pár perccel megugrik felfelé a menetidő és az érkezési idő. No most egy út alatt 2x is lefelé változott és meglehetősen sokat.Mi a túróért akart másfelé vinni a Waze, ha ő is tudta, hogy van gyorsabb útvonal?
(Nincs legrövidebb útvonal beállítva. Nem állítgattam semmit a telón se előtte, se utána. Mégis jól működött előtte is és most utána is.)
-
kayman
senior tag
Sziasztok.
Pár napja feldobtam a progit egy új Zenfone2-re.
Ezt tapasztaltam : A hiba érdekes, nem tudom hogy program vagy teló baj van-e.
Navigáció közben redőnyszerűen el-fel húzogatva a képet (aránylag gyorsan-vibrálva) átvált az nyilas útvonalterv részre, ahol előre irányokat és utcaneveket is lehet látni. Valakinek volt már ilyen?[ Szerkesztve ]
HyperTransport az úr!
-
fant0mi
őstag
válasz merqree #7921 üzenetére
Nagyon egyseges nem lesz, de a foszerkesztok torekednek ra.
Van egy videki falusi terfigyelo, ami anno azert lett felveve, mert hetente jelentettek kulonfele nepsegek traffinak, es meguntuk. Fel lett veve, latszodott valami a terkepen, s elnyugodtak a jelentesek. Ilyen indok is lehet. -
Szili17
tag
válasz merqree #7921 üzenetére
Nem fekete és fehér a dolog.
Leírtam hogy főként mire használjuk és ott van benne elrejtve a kiskapu, hogy ott is ahol sokan mindenfélét jelentenek. Na nekik, ahogy már engem megelőzve írták, az ő megnyugtatásukra fent van kontroll kameraként (nevezzük dummy-nak az egyszerűség kedvéért)."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
kayman
senior tag
-
zharkanyi
tag
válasz zharkanyi #7918 üzenetére
Ma megint azt csinálta a Waze, mint pár napja.
Egy elágazáson túlmentem (szándékosan) és persze így pittyent egyet és újratervezett. Igen ám, de az első megfordulásio lehetőség 5km múlva volt, így a menetidő 8 perccel megnőtt. Csakhogy én a fordulónál is mentem tovább egyenesen és ekkor már előre tervezte tovább az utat a waze. A menetidő ezúttal 6 perccel csökkent.
Miért nem rögtön az első elágazás után tervezett át az előre útra a Waze? Hisz abban az esetben már az volt a leggyaorsabb útvonal és nem az 5km előre, 5km hátra...
-
fant0mi
őstag
válasz zharkanyi #7933 üzenetére
Igen, egy ideig szokott ragaszkodni az eredetileg tervezett utvonalhoz, gondolvan, hogy csak beneztel valami keresztezodest, s probal visszaterelni az altalad mar elfogadott uthoz (annak javareszehez). Ez a sajat tapasztalatom is, hogy valoszinu nem csinal ilyenkor teljes ujratervezest.
-
veterán
válasz zharkanyi #7933 üzenetére
Mert nem csak a leggyorsabb útnak van magas prioritása hanem a legmegjosolhatobbnak is. Ami azt jelenti hogy jobban preferálja azt az utat ahol az ETA nagyobb valószinűseggel tartható. Vagyis probál kalkulálni a várható eseményekkel. Valoszinű a +2 perc stabilabb volt mint a másik ut, mert gyakrabban lehet dugó, lámpa, akármi.
-
fant0mi
őstag
Erdekes. Meg mindig az az erzesem, hogy al-tapintast erzekel a telefon.
Olyat probalhatnal, hogy elforditod a telefont es ugy navigalsz (ha eddig allon probaltad, akkor elfekteted vagy viszont), meg igy is van a kepernyonek olyan pontja, amit megnyomva mindket esetben elohozza a kanyarodos tablazatot, de proba cseresznye. -
cdfrank
csendes tag
Sziasztok! A március 21-re datált frissítéssel működik Nougat-on és Huawei P9-en az előtérben marad funkció! Király! :-)
-
fant0mi
őstag
-
Szili17
tag
Nem annyira, mert időnként amúgy is újratervez a háttérben és megnézi hogy mi újság, van-e szignifikáns nyereséggel járó jobb útvonal.
Egyszerűen szar lenne ha úton útfélen újratervezne "csakúgy". Nézd meg simán vannak ilyen kilengései a telefon gps-ének. Ha ez olyan helyen történik ahol van másik út, akkor tervezzen át? Pl jössz a rakparton és közli hogy "akkor itt balra" ahha, de nincs balra, ott fal van. Na ezért ragaszkodik. Vagy mész át egy felüljárón és csippan egyet hogy akkor te most tulajdonképp mégis lent mész és fordulj balra.
Amellett hogy ez iszonyatosan idegesítő hogy hülyeségeket beszél meg csipog, még roppant bosszantó is."Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
fant0mi
őstag
válasz Szili17 #7947 üzenetére
Epp ez tud bonyodalmat okozni (rakpartos tema), ha nem hallgatsz ra es nem arra a rakpartra hajtasz, amit Waze javasolt. Ilyenkor meg a "nemrahallgatas" elott stoppolni kell a navigaciot, kulonben ragaszkodni fog hozza, mert tul kozel fut parhuzamosan a ket ut.
A pesti oldalon a Margit hid alatt szokott csak rajonni, ha nem hallgatok ra, mert ott a felso rakpart eltavolodik annyira az alsotol, hogy azt mar elhiszi annak, hogy nem ott megyek. -
Szili17
tag
válasz fant0mi #7948 üzenetére
Igen, de alapvetően úgyis az a cél hogy kövesd amit javasol a Waze, tehát ez inkább az edge case.
Egyébként ugyanezt pont te írtad le, nem is olyan régen, nem?"Facts are stubborn things; and whatever may be our wishes, our inclinations, or the dictates of our passions, they cannot alter the state of facts and evidence."
-
zharkanyi
tag
válasz Szili17 #7947 üzenetére
Az alap felvetésem az volt, hogy amikor egyértelműen másfelé megyek, mint azt a Waze javasolta, akkor a Waze egy darabig mindenáron vissza akar vinni az eredeti útvonalra. Még akkor is ha már kilométerekre vagyok.
Legutóbb a Waze szerint a következő megfordulási lehetőség vagy 5km-re volt, így a fordulással együtt vagy plusz 10km-t kellett volna mennem. Csakhogy így már előre sokkal jobb lett volna menni, de még 5km-nél is azt javasolta, hogy forduljak meg. Mikor ezt az utasítást is figyelmen kívül hagytam, akkor persze újratervezett és elég sokkal csökkent is egyből az érkezés várható ideje.
Szóval tudta hol vagyok, tudta melyik a gyorsabb út, de az újratervezés csak "félig" futott le. Hisz tervezett egy hosszabb és lassabb útvonalat, ami az eredetihez legközelebb állt. Nyilván ha ekkor újra megadom a célom, akkor eleve a sok perccel gyorsabb és 10km-vel rövidebb útvonalat ajánlotta volna. Viszont ezt nem tette meg. Ez szerintem bug. Lehet nem gondoltak arra, hogy helyenként csak kilométerekre lesz az első megfordulási lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest