-
PROHARDVER!
[Re:] Google Nexus 7 - Android 4.1 alapon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsolt1
tag
válasz sto1911 #21251 üzenetére
Igen csak a tokkal meg az a baj, hogy gondolom a kijelző ugyan úgy benyomható maradna meg kattogna és igazából ez az, ami jobban zavar. (A pálcikásnál is csak azért zavart, hogy kiáll a kijelző, mert attól féltem, hogy még jobban szétnyomja.)
Szerintem az lesz, hogy próbálok hozzászokni, aztán egy idő múlva már úgysem fog zavarni. Vagy szétesik teljesen a tablet -
Zsolt1
tag
válasz sto1911 #21253 üzenetére
Tudom, hogy gáz hogy mindenre azt írom, hogy nem megoldás, de a visszavitel azért nem lehetséges, mert innen rendeltem: LINK A garancia papíron romániai cím van és a weboldal most azt írja, hogy nincs is nekik raktáron, meg olcsóbb is volt amikor én rendeltem. (Múlt héten csütörtökön rendeltem és szombaton kaptam meg.) + van egy olyan érzésem, hogy ugyan ezt kapnám vissza csereként.
Egyébként szerintem hagyom inkább a fenébe és foglalkozok inkább mással annyira végülis nem zavaró, de köszi a tanácsokat mindkettőtöknek!
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
Az ASUS 55 E ért adna árajánlatot szállítással együtt! A faszi szerint akkumlátor további 30 E. Mondtam nem nyerő. Adtak egy Pesti címet ASUS szerviz probáljam meg ott. Szerintem ha aksi lenne akkor a töltőről / másikat is kipróbáltam / ha használom nem merülne az aksi. Ti hogy látjátok? Lehet hogy alkatrésznek lessz értékesítve ?
BENEFON DELTA--------N8
-
Scoobyka
addikt
Szerintettek erdemes meg nexus 7 2012-est venni 35e kornyeken? Vagy inkabb mar picit tobbert mas tablet? Mondjuk lg 8.0?
-
rumos14
nagyúr
válasz tomee007007 #21260 üzenetére
akkor mennyi most egy mondjuk még fél évig garis, tökéletes állapotú 16 gigás wifis 2012-es reális ára?, Nilkin tokkal?
-
tomama
aktív tag
válasz tomee007007 #21260 üzenetére
Például melyiket?
-
törölt tag
válasz tomee007007 #21264 üzenetére
No és ebből hány fogja megkapni az Android L-t vagy akár a 4.4.4 KitKat verziót?
Nem minden a nyers erő... egy referencia eszköz sokkal jobban támogatott, sokkal kevesebb gond lehet vele, és lényegesen előbb kapja meg az új verziókat. Ami már csak azért is fontos, mert sok olyan táblagép gyártó, aki a 30-40 k-s sávba pozicionálja a termékét eleve elavult Android rendszerrel debütáltatja a termékét, és soha nem is fogja felzárkóztatni.
OS-ből meg csak a referencia verziót szeretjük sokan a főzöttet nem, mert nem kaja ez
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tomee007007 #21266 üzenetére
Hát nekem semmi gondom nincs a 4.4.4-gyel egyáltalán nem lassabb, sőt még kevesebb az erőforrásigénye is.
A 2012-es N7 még sokáig lesz megfelelő arra amire egy táblagépet használni szokás (Youtube és egy video Stream nézés HD-ben, böngészés, stb).
A kérdezőnek azt javasolnám, hogy várja meg a Nexus 8 piacra dobását, és akkor már a 2013-as N7-et is lehet majd nyomott áron kapni.
Szerk: korábban linkeltem egy Alcatel One Touch POP8 táblagépet.
Ami gyorsabb volt, erősebb volt, és nagyobb is... de a felbontása ugyanakkor, a RAM mennyisége szintén. Androidból meg 4.2.2-t kapott és a belső tárhelye meg csak 4 GB volt, ellenben microSD, és micro SIM hely volt benne. Vagy normál SIM, már nem tudom... a lényeg, hogy nem cseréltem volna el egy az egyben ha azt kérdezték volna tőlem, pedig a készülék új áron most is 40 k a Telenornál.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
válasz tomee007007 #21264 üzenetére
És melyik bírja ezek közül úgy 10 óráig bekapcsolt kijelzővel?
-
tomee007007
őstag
válasz #41133696 #21267 üzenetére
Nem is tudom szerintem már eljárt a 2012-es változat felett az idő...
Nálam a 4.4.4-el még belakás előtt is meg tudott akadni, hátmég utána.
A tegra nagyon sokat fogyaszt, teljesítményben pedig nagyjából egy alsó-középkategóriás MTK szintjén van.
Az aksiidőtől sem vagyok elájulva.
A hátlapi kamera pedig sokaknak fájó pont ma már (még ha a többség nyilván nem tablettel fotóz). -
törölt tag
válasz tomee007007 #21269 üzenetére
Ez megint hozzáállás kérdése is, illetve megint a mire is akarjuk használni kérdést veti fel.
Egy példa. Van itthon egy másodlagos PC-m. 2004-ben tervezett ASUS A8N-SLI alaplappal, Athlon 64 X2 4200+ s939-es CPU-val, 3 GB RAM-mal, Radeon HD 4670 videókártyával. Amit korszerűsítettem rajta, hogy kapott egy Kingston SSD meghajtót. 10-ből 8-9 ember rávágná, hogy eljárt felette az idő. De amire a családom használja tökéletes.
Fut rajta szépen a 64-bites Windows 7 SP1? Igen
Lehet rajta Youtube HD Streamet nézni, szaggatás nélkül? Igen
Futtatja a legújabb Windows Internet Explorer, Google Chrome, és Mozilla Firefox böngészőket? Igen.
Az RTL Most-on megnézhető rajta az elmulasztott műsor? Igen
Játszani nem azon kell ennyi.A hátlapi kamera meg egy kényszer, elég röhejesen mutat egy táblagéppel fényképező... de egyik ismerősöm fényképezett le olyan embert aki az orcájához tartva a tabletet, úgy telefonált
-
tomee007007
őstag
válasz #41133696 #21271 üzenetére
Nyilván minden csak igények kérdése
Kezdő/első tabletnek megér egy próbát.
Nem azt mondtam hogy nem jó a gép, csak hogy ma már vannak ilyen áron jobbak. Ebben a katagóriában persze még most sincs véleményem szerint ilyen miőségű összeszerelés és anyaghasználat, és a 16 Gb sem jellemző. De a 4-5 órás kijelzőhasználat, és pl az, hogy a készenléti merülése is borzalmasan sok (adatkapcsolat nélkül) - ahogy te is mondtad - az én hozzállásomnak már nem felel meg
Mondjuk játékra is elmegy még, a van a play-en még pár jó tegra only játék, de ez megint csak igény kérdése.A kamera érdekes dolog, van pár ismerősöm, aki pl tabletet használ a munkájához és a munka jellege miatt napi 100-150 képet készít a tablettel...
-
törölt tag
válasz tomee007007 #21273 üzenetére
Pont tegnap volt, hogy a sürgősségi kellett bekísérnem egy családtagot epe problémák miatt. 19 óra fele mentünk be kocsival, N7, L7 II, Huawei 5776 bedobva a hátizsákba, én kint ültem. 23:37-kor jöttem el 62%-on állt az N7, pedig használtam, például itt fórumoztam.
-
sprinter24
aktív tag
válasz tomee007007 #21273 üzenetére
Nyilván, akinek munkaeszköz a 1st Gen. Nexus 7 nem alternatíva... De ez a tablet anno nem is ezért lett kitalálva! A mai napig szerintem teljesen rendben van, böngészésre, médiafogyasztásra, filmnézésre és játékra maximálisan használható
Nem tudom, írjátok is sokan, hogy nincs jól összeszerelve, meg akad és merül készenlétben... Nálam egyik eset sem merült még fel! Nagyon korrekt kis masina, bár lehet nekem szerencsém volt! 30-ért vettem márciusban egy 16 GB-os, hibátlan, Media Marktos, decemberig garisat! Akkor nem hagyhattam ott, sőt szerintem most se hagynám
-
Bozek
nagyúr
válasz tomee007007 #21270 üzenetére
Tapasztalat vagy csak innen-onnan összeszedted?
A Galaxy Tab 3-nál a Mobilaréna tényleg ír 8 órát, viszont ez beszélgetési idő (még ha fura is tablet-nél), ami alatt általában ki van kapcsolva a kijelző. Az LG-nél meg 7 órát írnak.
(#21273) tomee007007: Készenléti merülés? 3 nap után vettem elő, 100%-on volt az akksi. Az, hogy a különböző programjaid szívják lefele, ne a Nexus 7 hibája legyen.
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
A készenlétnél, köszönöm a megjegyzésed, de én sem ma kezdtem.
Kipróbáltam nem egyszer, átlag 6-10 % volt a készenléti merülés /nap. Úgy hogy a készülék teljesen gyári állapotban volt még az emailt sem állítottam be. Az egyszeri ránézés pedig csalóka a nexus 7-nél.nekem is volt (100%-nál) hogy úgy volt 1 napig, aztán hirtelen leesett 85%-ra. De olyat is tapasztaltam, hogy 25-ről felemelkedett 30%-ra.Tapasztalat ismerősöktől, illetve a ph-s fórumokban is ezeket az adatokat támasztják alá, ha utána nézel.
Konkrétan kijelzőidőt írtam.
A tesztekben ritkán térnek ki rá, illetve akkor is max a gyári adatokat adják meg. PL a Note 10.1-emnél annó 7-8 órát írtak netezéssel. Na már most ez a készülék nálam már 1,5 éves, és eddig soha nem sikerült 8 óra alatti kijelzőidőt produkálni (még csak játékkal sem): átlag 7 napot megy egy feltöltéssel, 9 óra kijelzőhasználat (vegysen net, játék, film, munka).
Csak netezéssel és filmnézéssel kihoztam már belőle 13,5 óra kijelzőidőt! Készenlétben 1-2 % merül 24 óra alatt.[ Szerkesztve ]
-
bigsee
addikt
Nem ugyanazt beszélitek mindannyian? Nem kéne összeveszni... Én egyébként csak akkor cserélném le az enyémet, ha valamelyik tablet egy kicsit jobb böngészési élményt nyújtana, ez sztem keményen HW függő (ha már az Androidon nem lehet változtatni... ). Ti. erre használom, meg filmekre wifi-n, de erre tökéletesen elég.
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
xmacko
tag
A "készenlét" amiről beszéltek, az pontosabban mit takar? Jól értem, hogy azt amikor nem lépsz ki a rendszerből (nem kapcsolod ki a gépet) csak "bealtatod"?
-
törölt tag
válasz tomee007007 #21277 üzenetére
Meg azért ha megnézed azokat a készülékeket, amik újonnan 30-50 k-s sávban mozognak, hány olyan gyártó van amelyik annyi és olyan minőségű kelléket biztosít mint az ASUS a Nexus 7-hez? Gondolok itt a dokkolóra főként. Tehát nem csak arról van szó, hogy az elérhető legfrisebb OS legyen rendben, az is nagyon fontos. Hanem azon túl is. Igaz nekem az alapkészülék mivel Telekomos és Platina színtű ügyfél vagyok, 48k-ba volt még tavaly év elején (a 2013-as verzió megjelenése előtt, amikor még az alapkészülék 75+k lett volna) 2 év garral, és erre jöttek rá a plusz költségek, ahol 9 k körül volt a Dokkoló.Volt még több más járulékos költség is, a dokkolóhoz még egy gyári töltő kábellel, mert ugye az fixen állandóan a dokkolóba van dugva, ami pedig a készülékkel járt, az meg sima úti töltővé vált. Ezenfelül még hangfalba is invesztáltam.
A dokkoló a legfontosabb, mert ebben tölti ideje nagyrészét, és a TV GO, vagy MindigTV alkalmazásokon folyamatosan menni szokott valamilyen Stream.
[ Szerkesztve ]
-
xmacko
tag
válasz tomee007007 #21281 üzenetére
Köszi. De érdemes egyáltalán készenlétben tartani a gépet ha a boot is elég gyors? (Nálam pl. 1p 16 mp.)
-
qpakcovboy
őstag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek abban, hogyan tudom feltenni a samsung tab 3-ról kiesel lementett dolgaimat a nexusra.
Előre is nagyin köszönöm! -
Hagens
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Nexus7 2012-es tabletem. Bekapcsoláskor csak a google feliratig jut el, ha kikapcsolom, mindig visszakapcsol a google feliratra. Kikapcsolni úgy tudom, hogy bekapcs+hang- majd ott a power off.
Mit lehet vele kezdeni? Kérlek segítsetek!!!!! -
s3nsitivity
addikt
Egy kis érdekesség.
SailfishOS Alpha 1 for Nexus 7 (Grouper)" Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Hagens
csendes tag
Aki tudna segíteni a tabletem javításában, kérem privátban írjon rám!
Köszönöm! -
sprinter24
aktív tag
válasz s3nsitivity #21293 üzenetére
Tetszetős! Viszonylag stabilnak is tűnik, bejön! Lehet majd kipróbálom, ha kicsit még optimalizálják
-
s3nsitivity
addikt
válasz sprinter24 #21295 üzenetére
Optimalizálás az egész jó.
Engem inkább a hiányzó dolgok húzták arra, hogy vissza térjek a CM-hez.
De tetszős meg gyors kis os." Widespread acceptance of an idea is not proof of it's validity " (Robert Langdon)
-
Agi70
aktív tag
Sziasztok. Ha 4.4.4 van a gépemen (Build szám: KTU84P) az összefoglalóban írt módon rootolhatom? Toolkit 4.0.0 van letöltve a PC-re, újabbat nem találtam.
[ Szerkesztve ]
"Az idegbaj öröklődő. Én is a gyerekemtől kaptam. :) "
-
bringasisti
őstag
8 GB- s tabom javításával kapcsolatban ha szakmai tanácsot tud nekem is adni valaki azt megköszönöm, ugyanis amit telefonon mondtak szerintem nem biztos és nem akarom hogy nagyon átbasszanak
[ Szerkesztve ]
BENEFON DELTA--------N8
-
törölt tag
Sziasztok!
Aki romolós kedvében van - és még nem próbálta - nézzen rá a Purity ROM-ra. Valami egészen elképesztő. 09/13-as verzió, ART, modular-nano GAPPS, franco kernel az én receptem, picit megemelt animációidőkkel. Bátran merem ajánlani; CM, PA elbújhat mögötte. Akinek van kedve, tegyen egy próbát!
Új hozzászólás Aktív témák
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- TÖRÖTT Surface Pro 7+ - i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- Apple iPad 9, Space Gray, makulátlan, 64Gb, Wifi+Cellular ( eSim ) 10.2'' Retina + Smart billentyű
- Apple iPad Air 4, Silver, 64Gb, Wifi, karcments, 10.9'' Retina+ Pencil 2 ugy.
- Apple iPad 12.9'' M1, 5gen, 128Gb Wifi+Cellular, makulátlan, Space Gray + Smart Keyboard+ Pencil 2
- Apple iPad Air 6, M2, 11'' Wifi+Cellular, karcmnentes , garanciális, új, 100% akku.
- iPad Pro 4. generációs 11" gyári tokkal és magic keyboarddal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest