- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
A Nexus 4 a Google 2012 novemberében kiadott fejlesztői telefonja. A fórumban lehetőleg kerüljük az iPhone-Android háborút, mert senki sem kíváncsi rá, valamint mindenféle Flame és Off témát, amennyire csak lehetséges.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imikedapro
csendes tag
Sziasztok!
Elég komoly problémába ütköztem,felflasheltem az 5.0 factory image-et nexus root toolkittel és a telefon bootloopba került.Nem hajlandó felállni 20 perc után sem.Mi lehet a probléma?
-
-
őstag
válasz Integra #54453 üzenetére
Pedig tényleg lenne mit átvenniük a Cyanogenmod-ból. Pl.: Az említett százalékos töltöttség jelzés a status bar-on, vagy a WiFi hálózat prioritás, vagy a rendszer szintű status led management.
És akkor csak hármat írtam.
Egyébként eddig elégedett vagyok a Lollipop-pal. Javítani kell még néhány bug-ot, de amúgy nincs gond vele. (Az egyetlen ami nem tetszik, az az animáció, mikor home gombbal lépek ki egy app-ból, és lefelé "távozik" az app. A régebbi megoldás jobban tetszett.)
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Integra
titán
válasz proradeon #54454 üzenetére
egyetértek.
de tedd fel magadnak a kérdést: miért nem csinálják meg?
mert nem vita tárgya, hogy ők is bármikor megtudják csinálni és abszolút tudatában vannak a rendszer hiányosságainak. ezek olyan nüansznyi dolgok, hogy bármelyik kóderük bebaszva is megírja hibátlanul hajnalban.... tehát máshol kell keresni az okot. és szerintem arra, amerre én magam is tippelek. élni és élni hagyni....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
pcnet
addikt
Ha hálózati töltőről töltöm a telefont, akkor miért azt írja, hogy USB-ről és 45-ről 100%-ra miért 3 óra alatt akarja feltölteni?
Csordás kollégával anno Purity+HC párossal észre vettük, hogy lassabban tölt, de azóta felment lollipop factory imageből.
“A szervizben munka folyik, nem víz. Ezért a szerviz rövid i.” by Fagyallo
-
rdanika
tag
Sziasztok!
Az 5.0 gyári billentyűzete elvileg tud swypolni, be is kapcsoltam de nem nagyon megy? Valakinél ez működik?[ Szerkesztve ]
Szabad vagyok! -mondta a majom, a rácsnak. Én nem! -mondta a rács, engem majmok köré zártak!
-
pcnet
addikt
válasz Integra #54455 üzenetére
Bocs, de nem értek veled egyet. Én is hiányolom a %os akksi kijelzést, de ha júzer dönti el, hogy bekapcsolja vagy nem, mint pl Alcatelekben és néhány Samsungban, akkor a fejlesztők miért ne írhatnának saját alkalmazást rá? És ha megnézed Playt, nem nagy bevételtől esnének el a fejlesztők (ha elesnének tőle). Battery Indicator Pro-t használtam régebben ami 225 ft. BatteryBot 599 ft. Amúgy meg ha bekerülne a rendszerbe, nagy valószínűséggel az akksi indikátorba -5ös betűmérettel, fehér alapon fehér számokkal. Szóval akinek kell, ott van rendszer szinten, aki meg vaksi mint én, egy sör áráért megveszi a Battery indicatort mert van alternatíva.
-
adabra
senior tag
Purity + hc páros van a telefonon egy ideje. Kipróbálnám az 5.0-t, de szeretném megtartani a visszatérés lehetőségét.
Hogyan tudom lementeni valami külső adathordozóra a CWM-ben készülő mentést?
Mert ugye utána a factory image-ből történő upgrade mindent gyalul. Gondolom, lollipop-ból is lehet bl-t nyitni és cwm-et telepíteni.
Köszi[ Szerkesztve ]
-
AnonyX
tag
válasz imikedapro #54452 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet. Már végigcsináltam a cmd parancsos játékot is, mindent a leírtak szerint. Ki mit mond? Próbáljam meg visszarakni 4.4.4-et? Vagy egyáltalán mitől nem bootol be? Holott minden rendben volt a telepítéskor, minden finishedet írt, error nem volt...Please help.
-
Atish19
őstag
Arra valami megoldást tudtok, hogy minta alapú képernyő feloldásnál egyből a minta rajzolásához dobjon és ne kelljen elötte felhúzni a.lakatot? Engem ez zavar nagyon. Fotók alkalmazásban be lehet valahogy állítani mappa szerinti és azon belül időrendi elrendezést?
-
AnonyX
tag
válasz imikedapro #54452 üzenetére
Azt hiszem rájöttem a megoldásra. Már mindent próbáltam és rámentem a Nexus Root Toolkit v1.9.6-ban az Advanced Utilities-ben a Boot Modified boot.img résznél a Modified boot.img-re! Megcsinálta amit akart és már egyből bootolt az Android 5.0 Lollipop! Próbáld meg te is ha bootloop-ban marad a telefonod!
-
pcnet
addikt
válasz Integra #54460 üzenetére
Öööö... Talán mert xarnak arra mit akar a felhasználó? Szerintük az a jó irány amit ők követnek. Androidot meg úgy haxolod szét ahogy akarod. Gondolják ők, ha kell, majd letöltöd Playről. Lollipopba meg bekerült, mit sír a szánk széle? Csak le kell húzni értesítéseket és gyorskapcsolókat és láthatod milyen "szint"en van az akksid. Csak halkan jegyzem meg és nem trollkodásból, hogy almáéknál kapcsolható a fene nagy zárt rendszerükben.
Adabra: Innen másold ki a backupot: mnt/shell/emulated/clockworkmod/backup
-
petipetya
nagyúr
Rendes a rendszertől, hogy nem használ sokat a memóriából, sőt inkább még beletesz egy kicsit: kép
Mire másodszorra visszamentem ebben a menüpontba, már 44 MB-ot írt.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Ha jól látom, akkor a beállítások / hang és értesítés / alkalmazásértesítések menüpontban egy adott alkalmazásra bökve lehet azt megadni, hogy melyik appok értesítései látszódjanak akkor is, ha csak a prioritást élvező értesítések engedjük megjelenni.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
randras_83
addikt
-
jakec
tag
Tudom hülyén hangzik, de az utóbbi monyokolt, nem gyári Nyalókával nem ment egy fontos játékom :-P
Megkérek valakit ellenőrizze a működését és jelezzen vissza... Előre is köszi
Erről lenne szóMielőtt felrakom a w333 által ajánlott módszerrel a rendszert, kell valamilyen wipe\factory reset? Valami extreme segitőkész gondolat mielőtt váltok ? :-P
[ Szerkesztve ]
Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
-
őstag
válasz petipetya #54470 üzenetére
Ja. Ez a bug már nálam is feltűnt, meg már más is link-elte itt.
Egy másik lehetséges bug amit felfedeztem, hogy a kijelzőt kikapcsolás előtti pillanatban "villan" egyet, és csak utána kapcsol ki. (Nem mindig, de az esetek nagy részében.)Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
CB
senior tag
válasz randras_83 #54477 üzenetére
Ja!
Két Nexus 5-höz jól értő, bukott manökenét......
Na, ez most nekem is jól jönne.40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
jakec
tag
Értem! Köszönöm nektek a kipróbálást :-)
A tárhely akkor 0-ról fog indulni gondolom. :-)
Remélem azért a SIM-et nem kell kivenni.Nincs oly kiválóság, melynél nagyobb ne volna.
-
petipetya
nagyúr
Szerintem az új alkalmazás váltó lista felépítését és funkcionalitását egy ilyen stílusú retro névjegykártyája tartó ihlette: kép
Pár gondolat ehhez:
- A régi listán talán max. 8 alkalmazás fért el, ebből 4 volt kapásból látható.
- Az új listán elsőre max. 3 appot látok át, ám 20 megnyitott kártyáig jutottam, aztán meguntam megnyitogatni az appokat.
- A régi listánál a szemem folyamatosan ugrált a képernyő alja és teteje között, míg az új lista esetében folyamatosan csak a képernyő közepére kell néznem.
- A régi listán néha nagyot kellett nyújtózkodnia az ujjamnak, hogy elérjem valamelyik appot. Az új listán viszont alig mozog az ujjam, sokkal kényelmesebb.Az új lista egyértelműen úgy lett kialakítva, hogy a lehető legkevesebb idő alatt minél több megnyitott kártyát tudjunk benne végigpörgetni minél kevesebb erőfeszítéssel. Nekem ezt kényelmesebb használni, mint a régit.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
Nagyon jó, hogy az automatikus elforgatást szabályzó gomb könnyedén elérhető gyárilag is. Roppant idegesítő volt, hogy zsebből előkapva a telefont pörgött a képernyő mint a búgócsiga. Ezzel a gombbal viszont a videózás és kamera kivételével álló helyzetben lockolom a képernyőt.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
HZoli87
veterán
Akkumulátor statisztikán is van mit javítani. Tegnap este teljesen feltöltöttem a telefont, reggelig kb. 5%-ot merült. Kijelző + rendszer + cella készenlét szerepelt a listán. Kijelző 2%-on, a másik kettő pedig 1-1%-on volt. Ez eddig 4%, hova tűnt a többi 96%?
Ezután bedugtam egy percre a telefont tölteni, hátha segít rajta. Miután lehúztam, eltűnt minden előzmény. KÉP
Végül újraindítottam, de nem segített rajta. 4.4 alatt szépen működött, más tapasztalt ilyet?
-
petipetya
nagyúr
Nektek nem fura, hogy a bejövő hívás során zöld helyett kék lett a hívást felvevő gomb? kép
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
-
HZoli87
veterán
válasz C.Brigante #54488 üzenetére
Köszi, akkor nem nálam lesz a gond. Majd javítják.
-
janosibaja
őstag
válasz NTonee #54475 üzenetére
Sziasztok, w333 késő éjjel állati rendesen priviben magyarázott, köszönet neki , most viszont sajnos nincs itt, de maradt még egy kérdésem. (Kávé volt, két szőke nem jött.) 4.4-es gyári állapotot Nexus Root Toolkit 196-tal visszaállítottam, OEM visszazártam, w333 azt írja, hogy:
1.) nyissam újra ki a bootloadert - gondolom a Nexus Root Toolkit 196 megint jó lesz?
2.) USB hibakeresést bekapcsolom
3.) a linkjén megadott fájlt kicsomagolom egy könyvtárba a számítógépen
4.) kikapcsolom a telefont, újraindítom, fastboot nyomok és rögtön rádugom az USB-t >>> így beindul majd a mobil, adjak PIN-t, meg minden?
5.) Dupla katt. a kicsomagolt könyvtárban a flash all.bat-ra.6.) és hát a kérdés: w333-tól elfelejtettem megkérdezni, hogy a kész oprendszeren a bootloader visszazárása mehet Nexus Root Toolkit 196-tal? Hogy teljesen "gyári" legyen a dolog.
-
C.Brigante
veterán
válasz janosibaja #54491 üzenetére
miert akarod visszazarni a bootloadert? (semmi ertelme)
uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
petipetya
nagyúr
4. A fastboot módban még nem töltődik be a rendszer, így pin kódot sem kér a telefon. Így fog kinézni: kép
6. Szerintem is felesleges visszazárni a bootloadert, mivel nem oszt nem szoroz a mindennapi használat során.
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
NTonee
veterán
Ezt a nyitom-zárom kínlódást felejtsük már el. Nyisd ki, hagyd úgy, felejtsd el.
Nyithatod amivel neked kényelmes, mindegy.
Usb-re dugod a telefont, power off, vol- és power egyszerre, belép fastbootba a telefon, gépről elindítod a flash-all.bat-ot. -
janosibaja
őstag
válasz petipetya #54493 üzenetére
Az angol nyelvű cikkeket, meg a fórumot olvasva nekem az állt össze, hogy mivel OTA-val csak a szűz gyári állapotot lehet frissíteni, gondoltam, ennek analógiájára jobb lesz a guglinak minden szempontból gyári 5.0 állapotot mutatni. Mert például akkor az érkező javítások, reszelgetések (5.1 és tovább, míg a Google kegyelme tart) települnek majd a mobilra...
- Értem, sőt gondoltam is, hogy fölösleges lépés zárni... de ha mégis, zicher ami biztos, zárnám, akkor tehetem a Nexus Root Toolkit 196-tal?
- Amúgy korrekten foglaltam össze, amit w333 a számba rágott, nincs benne kihagyott lépés/hülyeség, amivel elcseszhetem a dolgot? (nincs póttelefonom, ha bootloopba lépne az ügyetlenségem miatt )NTonee, petipetya: Látom a válaszokat, köszönöm! Már csak szeretném tudni, hogy a nyitott bootloader nem zavar-e semmit a frissítéseken...
[ Szerkesztve ]
-
5150head
senior tag
válasz randras_83 #54472 üzenetére
Küldte azzenergiát?
Mellesleg nekem is 8 gigás telót csinált, de a fr megoldotta. -
szezso15
addikt
Nos, nekem is fenn van, mióta kijött, és nagyon, nagyon tetszik! Tényleg jobb a hangminőség, és gyorsabb lett szerintem a felület, bár lehet hogy csak az új animációk miatt. Akksi az hasonló, mint Kitkat-tel volt, szóval ezzel sincs bajom. Viszont, ami feltűnt, hogy töltésnél az alsó LED nem világít. Ezt nem tudja alapból a stock ROM? Mert CM11-gyel ment.
*Hajrá Loki!* i15+
-
evooo
aktív tag
Üdv!
5.0t twrp-ből nem lehet rootolni? Melóhelyen nincs admin pw-m és nem tudok exet futtatni az adb telepiteshez. -
w333
félisten
Telefon kikapcs ... majd hangerő le tartod benyomva és köben bekapcsold a telefont, ilyenkor jön be a Fastboot (zöld robot)
A többit meg már leírtam, usb rádug, majd mappából a flash-all.bat !
Semmit nem hagytam ki, szóval én már külön leszedtem a friss 5.0 fastboot -t és a Factory imaget, majd összecsomagoltam és feltöltöttem a tárhelyemre, szóval csak annyi dolgod van amit leírtam !
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Iphone 14 Plus Starlight + Armor tok
- iPhone XR 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 81%/p3814/
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- Eladó iPhone 12 Pro Pacific Blue 128Gb független Akku 80% ÚJSZERŰ ÁLLAPOT
- IPhone 11 128GB gyári független ÚJ 12 hónap szavatosság!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest