Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #29085 üzenetére

    Örülj, hogy nem volt ilyen bajod :D

    De egyébként a legszarabb gép amivel CFD-t írtam Win98 alatt Pentium 166MHZ, 16MB RAM, 1700MB-os seagate HDD, és kemény 1×-esen írtam.
    A SCSI mániát én sem értettem.

    Mint írtam nekem volt egy eleve szar MOBO, eléggé alja winyókkal, amik nem könnyítették az életet. Bár akkoriban a Quantum LCT 20 20 széria dicsérve volt, és a legolcsóbb is volt, milyen gyos, mert olyan hangja van mint egy versenyautónak (akkor csak gyors lehet, nem?).
    A melegedés nem zavart, mivel a 466-osom élete javarészét egy olyan "házban" töltötte amelyiknek csak a hátulja volt meg, se előlep, se tető, se kétoldal (akkor a tető meg a két oldallap még egybe volt ugye). Csak egy fémkeret volt az egész, mint most a bányászgépeknél.
    Egy régi kiselejtezett hiányos ház volt, de házra nem adunk, mert nem lesz tőle több FPS. (8 évvel később meg csak házra elköltöttem egy félkonfig árát ... ilyen ez).
    Az író nekem is külön kábelen csücsült egy idő után, a 2db LCT20 20-as meg ugyanazon master és slave, illetve volt egy üres rack (Secondary slave) ami osztozott az íróval, de oda csak akkor került HDD ha nem írtam, íráskor onnan kikerült minden. De ez sem volt elsőre triviális, tanulgatni kellett a dolgokat, akkoribn nem volt netem (meg kbsenkinek) így néhavett PC magazinokból és egymással folytatott eszmecserélből okosodtunk.

    " ment egy 6x86MX-PR333 (225/233MHz) CPU-val 293MHz-n, es barmeddig tudott annyin menni
    a Seagate HDD-k 75MHz FSB-nel mar eloszeretettel eldobaltak magukrol a FAT tabla" - nekem is volt ey ilyen gépem, a 466-os Celeron. Akkor tanultam meg, hogy kicsi, hogy a CPU mit megy, ha mást nem állítok hozzá (aztán rájöttem, hogy nem lehet, pedig amikor olvastam hogy vissza kell osztani a PCI-t meg ilyenek akkor megörültem elsőre).
    Ugyanis az egész hóbelevánc egyszerre emelkedett az FSB-vel. 466@525MHZ, nem volt még semmi baj. 585-ön már nem volt hang. Egyszer emlékszem behoztam 866MHZ-en és elindítottam a GTA3-at. (hang persze nuku) Tök szépen ment a játék vagy 30 másodpercig, de tényleg szépen. Aztán akkora merevre fagyás volt, hogy a kékhalált is csak félig tudta kiírni. 1-2mpig mutatta, majd sötét lett a kép, és csak az áramtalanítás segített rajta. Eredmény : elem ki, elem vissza, Windows teljesen behalt, újra kellett rakni.
    Arra viszont jó volt, hogy megállapítsam, egy jobb procival sokkal előrébb lennék, de mivel 533-asnál nagyobbat nem lehetett a lapba tenni, az is világos volt, hogy ideje tovább lépni ... Sajnos arra még ezután jó sokat kellett várjak.

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák