Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz hobizoli #18248 üzenetére

    Hruscsovkák, "Breznyevka"-k ezekről alig tudok valamit. Már az plusz volt amit leírtál. Ha van erről is több infó, jöhet.
    Ilyen 18-20 emeletes paneleket láttam Moszkvában de ezeket sem tudom hogy hívják. A 3-4 liften meg ne csodálkozz,. egy ilyen házban már csak a lakások száma miatt is, lehet akkora forgalom, hogy valami elképesztő. Az itteni szemmel olcsó bérletidíj mehg ne tévesszen meg, az ott lehet kissebb vagyon.
    Az osztrrák fizetésemmel nekem sem tűnt vészesnek egy tócóskerti lakás (100 + 30 ezer körüli rezsi), pedig itt amennyit lehet keresni, azzal ez egyedül gyakorlatilag fentarthatatlan, ha csak nem vagy minimum középvezető vagy mérnök, de akkor meg nem 40 éves panelben akarsz lakni.

    Amúgy ez is tök durva, hogy a terültrendeződés itt is elfelejtődött. Nem volt e másképp a Tócóskert egy részén a 80-as évek elején sem, ahol aztán (pl ahol mi laktunk) külön lakói összefigás kellett ahhoz, hogy park és játszótér jöjjön létre, ugyanis némi közvilágítással és némi betonjárdával le is volt tudva a kivitelező részéről az egész. Pedig ezek már viszonylag kései (84 körüli) panelek voltak.
    A tócóvölgyben még 90-es panelek is vannak, bár azok már jobban hasonlítanak egy társasházra mint egy panelre (ha megfordulsz, láthatsz régi paneleket amik 1980-as évek első fele, ezek meg '89-90)

    Köszi a videót, érdekes volt, ahogy látom van még neki érdekes videója, pl a sztálinbarokk felhőkarcolókról.

    Amúgy ez az egész megérne egy külön (ingatlan?) topicot is. Mármint ahol az ingatlanok, lakások lennének kitárgyalva. Nem gondolod?

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák